لوگو صبا ویزا
تحصیل دکتری در ترکیه

تحصیل دکتری در ترکیه

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه تحصیل دکتری در ترکیه و جزئیات بیشتری از ثپت نام آن به دست بیاورید،می‌توانید با موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس بگیرید و به کمک مشاوران باتجربه و حرفه‌ای این موسسه، به پاسخ تمام سوالاتتان دست بیابید. مشاوره رایگان فرم ارزیابی اولیه

کشور ترکیه دارای یک سیستم آموزش عالی معتبر در سطح جهانی است. تحصیل در دوره دکتری در ترکیه به دو صورت تحصیل با بورسیه و یا بدون بورس تحصیلی امکان پذیر می باشد. تحصیل دکتری در ترکیه همراه با بورس تحصیلی همان طور که ذکر گردید، شرایط ایده آلی را برای فرد دانشجو فراهم می نماید و به نوعی اشتغال محسوب می گردد.

فهرست عناوین

اقدام برای دکتری در ترکیه

معمولاً فرایند اپلای دکتری برای کلیه دانشگاه ها یکسان است. هرچند، درخواست های مقطع دکتری به صورت مجزا توسط هر دانشگاه یا موسسه آموزشی بورس می شود. بنابراین، الزامات، مدارک مورد نیاز و مهلت ارسال مدارک می تواند متناسب با هر دانشگاه متفاوت باشد. کلیه درخواست ها می بایست از طریق اینترنتی و پورتال رسمی دانشگاه مربوطه انجام شود.

اگر موقعیت پژوهشی در سایت دانشگاه مورد نظرتان آگهی شده باشد، تمامی اطلاعات موردنیاز در مورد مراحل و مدارک لازم مربوط به آن در همان قسمت قابل دسترسی خواهد بود، اما چنانچه خودتان یک پروپوزال یا یک طرح یا پیشنهاد پژوهشی دارید (به ویژه در رشته های علوم انسانی، اجتماعی و هنر) و قصد دارید که آن را برای دریافت پشتیبانی مالی پروژه ارائه کنید، بایستی مستقیما با اساتید یا افراد مسئول مربوطه در دانشگاه یا شرکت موردنظر مکاتبه کنید. یک پروپوزال یا طرح تحقیقاتی پیشنهادی بایستی شاخصه هایی را بصورت استاندارد دارا باشد و به اندازه کافی قوی باشد تا جلب نظر استاد راهنما را به همراه داشته باشد.

مدارک مورد نیاز برای اقدام

  1. دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط از دانشگاه های معتبر
  2. کپی برابر اصل کلیه مدارک تحصیلی
  3. رزومه
  4. ارائه نام حداقل یک استاد راهنما که می بایست از اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور ترکیه باشد.
  5. مدرک زبان آیلتس آکادمیک با حداقل نمره 6/5. توجه داشته باشید که برخی از دانشگاه ها نمره زبان بالاتری از متقاضی دکتری درخواست می کنند (عموماً آیلتس آکادمیک 7).
  6. چاپ مقالات در نشریات معتبر.
  7. انگیزه نامه (SOP).
  8. مدرک زبان ترکی در صورتی که زبان تدریس ترکی باشد.

آزمون ورودی (Entrance Exam)

متقاضیان ادامه تحصیل مقطع دکتری در کشور ترکیه می بایست آزمون ورودی را با موفقیت پشت سر بگذرانند. آزمون ورودی اصلی در ترکیه (Academic Personnel and Graduate Education Entrance Exam (ALES. نام دارد. معمولاً حداقل نمره 50 تا 70 برای این آزمون مورد نیاز است. آزمون در تاریخ های مشخص در طول سال برگزار می شوند. این امکان برای متقاضیان وجود دارد که نمره سایر آزمون های بین المللی نظیر GMAT با حداقل نمره 500 یا GRE با حداقل نمره 685 ، را به دانشگاه مورد نظر ارائه نمایند.

زمان اقدام

برای اقدام جهت دریافت پذیرش یا دریافت پیشنهاد رسمی کار بعنوان دانشجوی دوره دکتری یا پژوهشگر، معمولا هیچگونه زمان مشخصی  وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی شروع به مکاتبه و نامه نگاری با دپارتمان دانشگاه دلخواه تان کنید و یا برای موقعیت های خالی دوره دکتری که در سایت دانشگاه آگهی می شوند، اقدام کنید.
بنابراین، مهم است که اطلاعات دقیق را از سایت هر دانشگاه مورد نظر دریافت کنید. بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در ترکیه، موقعیت های تحقیقاتی شان را در سایت دانشگاه آگهی می کنند و بدین ترتیب برای همگان این امکان وجود دارد که برای آنها اقدام کنند. در ترکیه، بطور معمول ترم تحصیلی در دانشگاه ها از ماه آگوست تا ژانویه و ژانویه تا ژوئن است.

عوامل موثر در موفقیت در اخذ پذیرش

طبیعتا شخصیت، توانایی و کارنامه علمی و شایستگی متقاضی برای احراز موقعیت شغلی یا دوره پژوهشی مربوطه نخستین معیارها برای موفقیت در روند پذیرش بشمار می روند. یکی از شروط اصلی و مهم موفقیت در دریافت پذیرش در مقطع دکتری، داشتن معدل بالا در دوره کارشناسی ارشد، مدرک زبان با نمره بالا و داشتن تالیفات در ژورنال های معتبر علمی با ضریب تاثیر (IF) بالا است.         

مزایای تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه

به طور کلی، می توان مزایای تحصیل در دوره دکتری در دانشگاه های ترکیه را به صورت زیر دسته بندی نمود.(تحصیل در ترکیه)

  1. هزینه معقول تحصیل و زندگی
  2. تحصیل در دانشگاه های معتبر و مورد تائید وزارت علوم ایران
  3. امکان تحصیل به زبان انگلیسی

 ساختار دوره دکتری (PhD) در کشور ترکیه

با در نظر گرفتن این نکته که کشور ترکیه در حال تلاش برای ورود به اتحادیه اروپا است ، ساختار دوره دکتری در این کشور از فرایند Bologna Process تبعیت می نماید. بنابراین ، ساختار دوره دکتری در این کشور ، به میزان زیادی به سایر کشورهای اروپائی شباهت دارد. به طور کلی، دوره دکتری در کشور ترکیه تحقیق بر روی پروژه ای خاص و ارائه پایان نامه است.

طول دوره دکتری (Duration)

دوره دکتری تمام وقت در کشور ترکیه 4 سال به طول می انجامد.

استاد راهنما (Supervisor)

پایان نامه دکتری در کشور ترکیه توسط کمیته های نظارتی مختلفی ، نظارت می شود. دانشجویان دکتری در کشور ترکیه، پایان نامه خود را در مقطع دکتری، تحت نظارت یک یا دو استاد راهنما که باید از اعضای هیئت علمی دانشگاه مورد نظر متقاضی باشند، انجام می دهند. استاد راهنما وظیفه نظارت بر امور آموزشی و تحقیقاتی دانشجو را داشته و همچنین بر روند انجام پایان نامه دانشجو نظارت دقیق و کامل داشته و به صورت دوره ای به دانشگاه گزارش ارائه می دهد.

ارزیابی (Assessment)

ارزیابی پایان نامه های دکتری بر پایه کیفیت پایان نامه ای انجام است که در پایان دوره دانشجو ارائه می دهد.

پایان نامه دکتری توسط کمیته ای متشکل از حداقل سه عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل دانشجو به همراه حداقل یک داور علمی خارجی مورد ارزیابی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا پایان نامه او شایسته دریافت مدرک دکتری هست یا خیر. دانشجو باید این موضوع را اثبات کند که پایان نامه او موضوعی جدید و اصیل بوده و تاثیر قابل ملاحظه ای در رشته مورد نظر داشته است.
دانشجو می بایست در نهایت از پایان نامه خود در برابر کمیته دکتری، سایر اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری و خانواده و دوستان خود طی یک مراسم عمومی دفاع کند.

تحصیل دکتری در ترکیه

آزمون جامع (Proficiency Exam)

این آزمون در اوایل دوره تحصیلی متقاضی دکتری برگزار خواهد شد. کمیته ارزیابی دانشگاه ، پروپوزال پایان نامه دانشجو را از طریق آزمون کتبی و یک ارائه شفاهی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

Follow-up Exam

بعد از اینکه متقاضی با موفقیت آزمون جامع را پشت سر گذاشت و از پروپوزال پایان نامه خود دفاع کرد ، دوره دکتری به طور رسمی آغاز می شود. دانشجو می بایست هر 6 ماه ، توسط Follow-up committee مورد ارزیابی قرار گیرد تا کیفیت پژوهش وی تضمین گردد. کمیته ارزابی ، فعالیت های انجام شده توسط دانشجو ، متدولوژی انتخابی و نتایج به دست آمده را از طریق گزارش ارسالی توسط دانشجو مورد ارزیابی قرار می دهند.

Final Thesis Exam

زمانی که دانشجو پژوهش خود را به پایان رساند ، پایان نامه آماده شده توسط Dissertation Jury مورد ارزیابی قرار می گیرد. این ارزیابی به آزمون Viva Voce انگلستان شباهت دارد.

هزینه تحصیل و بورسیه (Fees & Funding)

تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه رایگان نبوده و دانشجویان نیاز به پرداخت شهریه دارند. علاوه بر این، دانشجویان می بایست هزینه های اقامت و زندگی خود را تامین نمایند. به طور کلی ، ترکیه کشوری مقرون به صرفه برای تحصیل در مقطع دکتری است. متقاضیان می توانند با هزینه ای معقول در دانشگاه های این کشور که مورد تائید وزارت علوم ایران نیز هستند ، تحصیل نمایند.

هزینه تحصیل دوره دکتری به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه برای دانشجویان بین المللی 500 تا 800 یورو به ازای هر سال است. هزینه برای دوره هایی که به زبان ترکی ارائه می شوند ، کمتر است. از طرف دیگر ، شهریه در دانشگاه های خصوصی حدود 5250 تا 17500 یورو به ازای هر سال است. با این وجود ، فرصت های بورسیه ای در این دانشگاه ها بیشتر است.

هزینه های زندگی (Living costs)

به طور کلی ، هزینه زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپائی کمتر است. هزینه زندگی برای یک دانشجو به طور متوسط 350 تا 450 یورو در ماه خواهد بود.

Turkish PhD Funding

با توجه به اینکه شهریه دانشگاه های دولتی در کشور ترکیه پائین است ، بورسیه های مقطع دکتری معمولاً به دانشجویان ترکی و یا به دانشجویانی که از کشور های با اقتصاد ضعیف برای تحصیل به ترکیه مهاجرت می کنند ، اعطا می شود. برخی از فرصت های بورسیه ای برای دانشجویان مقطع دکتری عبارتند از:

Türkiye Burslari

Tübitak

(Islamic Development Bank (IsDB                                                                            

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[امتیاز: 1 میانگین: 5]

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

برای مشاوره رایگان کلیک کنید