مهاجرت تحصیلی
معرفی خدمات صبا ویزا
تحصیل در استرالیا
تحصیل در خارج از کشور و به ویژه کشورهای پیشرفته، همواره یکی از آرزوهای دانشجویان…
تحصیل در ایتالیا
ایتالیا کشوری جذاب برای مهاجرت تحصیلی دانشجویان بین المللی است. ایتالیا …
تحصیل در آمریکا
تحصیل در آمریکا همواره از جذابترین گزینههای تحصیل برای دانشجویان بینالمللی…
تحصیل در انگلستان
آیا به تازگی به فکر ادامه تحصیل در انگلستان افتادهاید؟ برای مهاجرت تحصیلی…
تحصیل در آلمان | شرایط تحصیل + هزینه ها | آپدیت 2024
تحصیل در آلمان در بین کسانی که به دنبال مهاجرت هستند از محبوبیت بالایی […]
تحصیل در کانادا
اگر قصد دارید در یکی از کشورهای خارجی تحصیلات خود را تکمیل کنید و […]
تحصیل در هلند
هلند یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در اروپا است. محیطی امن و چند فرهنگی […]
تحصیل در ترکیه
با سخت شدن شرایط زندگی در ایران، بسیاری از مردم نسبت به مهاجرت علاقه نشان […]
تحصیل در چین
امروزه بسیاری از دانشجویان ترجیح میدهند که برای ادامه تحصیل مهاجرت کنند…
تحصیل در اسلواکی
تحصیل در اروپا آرزوی افراد زیادی است اما بیشتر آنها به یک دلیل بسیار مهم […]
تحصیل در فنلاند
فنلاند به عنوان یکی از مدرن ترین و نوآورترین کشورهای اروپا شناخته میشود …
تحصیل در چک
برای تحصیل در یک کشور خارجی نیازمند بررسی و ارزیابی موارد مختلفی هستیم. در…
تحصیل در اسپانیا
افراد زیادی در سراسر دنیا به تحصیل در اسپانیا تمایل داشته و بهترین دانشگاههای…
تحصیل در پرتغال
کشور پرتغال به دلیل انتخاب گسترده در دورههای تحصیلی، دانشگاههای عالی …
تحصیل در یونان
تحصیل در یونان تجربهای کاملاً منحصر بفرد است که شبیه هیچ تجربهی دیگری است.…
اپلای و در نهایت اخذ پذیرش تحصیلی را باید به عنوان یک پروژه، پروسه یا فرآیند در نظر گرفت. پروژهای که یک شبه یا یک ماهه به نتیجه نخواهد رسید و نیازمند برنامهریزی، تحقیق و بررسی جامع و دقیق است. قطعا دانشجویانی که از قبل برای پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارج از کشور و رفتن به خارج برنامهریزی کردهاند موفقتر از افرادی بودهاند که شاید بدون برنامه مشخص اقدام به مهاجرت نمودهاند. شاید تصور کنید اگر همین حالا تصمیم به مهاجرت تحصیلی داشته باشید شانس کمی خواهید داشت اما در واقع اینگونه نیست. شما تنها باید برنامهریزی دقیقی جهت اخذ ویزای تحصیلی داشته باشید.
افرادی که تمایل دارند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنند، قبل از هر چیزی باید ابتدا از مراحل تحصیل و اخذ بورسیه تحصیل و سایر شرایط به طور کامل اطلاعات کاملی به دست بیاورند. قبل از پذیرش تحصیلی و اخذ ویزا باید مدارک مورد نیاز را نیز مهیا کنید. در این حالت مراحل کار اپلای شما با موفقیت و بدون هیچ مشکلی پیش خواهد رفت. در غیراینصورت شما بارها با مشکلات مختلفی روبرو خواهید شد که موجب دلسری و گرفتن انگیزهتان خواهد شد. چرا که اگر اطلاعات کافی درباره تمام قدمهای پیشروی خود نداشته باشید گویی در یک جاده تاریک قدم گذاشتهاید که نمیدانید پایانش چیست و به کجا میرسید.
پذیرش تحصیلی یا ویزای تحصیلی چیست؟
ویزای تحصیلی اجازه اقامت از سوی کشور مقصد به دانشجوی پذیرفته شده در دانشگاه معتبر در آن کشور است. با اخذ ویزای تحصیلی دانشجو جهت اقامت در کشور مقصد نیازی به ارائه مدرک برای تایید شهروندی ندارد. بسیاری از نوجوانان و جوانان ممکن است در هر مقطع تحصیلی تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور بگیرند. با توجه به مقطع تحصیلی و کشوری که انتخاب میکنید، اپلای کردن و گرفتن بورسیه و پذیرش تحصیلی مراحل کاری متفاوتی خواهد داشت.
به طور مثال بسیاری از نوجوانان پس از اخذ مدرک دوره متوسطه اقدام به مهاجرت تحصیلی میکنند و برخی دیگر پس از گذراندن دوره کارشناسی برای اخذ کارشناسی ارشد و برخی دیگر برای اخذ مدرک دکتری به کشورهای مختلف مهاجرت میکنند. در این میان بسیاری از افراد به اپلای برای ارشد مجدد یا دکتری مجدد این کار را انجام خواهند داد.
گاها کیفیت و امکانات برخی از دانشگاههای خارجی و اروپایی موجب میشوند تا جوانان و نوجوانان عشق مهاجرت تحصیلی در سر داشته باشند. برای اینکه شانس پذیرش تحصیلی شما بیشتر باشد، فکرتان را تنها روی یک دانشگاه متمرکز نکنید. این نکته در خصوص مقطع دکتری و ارشد حائز اهمیتتر خواهد بود. برای پذیرش در مقاطع ارشد و دکتری باید مکاتبات بسیار زیادی با اساتید و دانشگاههای مختلف داشته باشید تا شانس پذیرش تحصیلی خود را بالاتر ببرید.
با توجه به اینکه در سراسر جهان دانشگاههای بسیار زیادی وجود دارند که هر کدام از آنها شرایط پذیرش تحصیلی متفاوتی دارند، پیشنهاد ما به شما این است که بیگدار به آب نزنید. زیرا پذیرش تحصیلی در برخی دانشگاهها بسیار سختگیرانهتر خواهد بود. بعضی از دانشجویان به علت عدم آگاهی درخواست خودشان را برای دانشگاههایی ارسال میکنند که درباره آنها هیچ اطلاعاتی ندارند به همین منظور درخواستشان توسط دانشگاه مورد نظر به طور کامل رد یا به اصطلاح ریجکت میشود.
بنابراین ما از همین ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از ارسال درخواست برای ادامه تحصیل در دانشگاهی، سعی کنید به لیستی که توسط وزارت علوم از دانشگاههای ارزشیابی شده آماده شده است سر بزنید. قبل از اقدام بررسی کنید که از بین تمامی دانشگاههایی که در سراسر جهان مشغول فعالیتاند، کدام یک مورد تایید وزارت علوم هستند؟
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی
مرحله اول (تقویت زبان و شرکت در آزمونهای معتبر بین المللی)
قطعا اولین گام جهت پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیل قوی کردن زبان انگلیسی و گذراندن یکی از آزمونهای معتبر زبان مثل تافل یا آیلتس است. احتمالا اگر تا به امروز به دنبال بررسی مدارک زبان جهت مهاجرت رفته باشید، با انواع و اقسام مختلف آن آشنا شدید. همه آنها آزمون مشخصی دارند و باید نمره مشخصی برای قبولی دریافت کنید. شاید انبوهی از مطالب و آزمونها قبل از مهاجرت تحصیلی کمی شما را سردرگم کنند. اما باید توجه کنید که کشور مقصد که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید به دنبال چه مدرک زبان با چه نمرهای است؟ آیا کشور مورد نظر آیلتس 7 را قبول دارد یا تافل 5.5؟
اکثریت دانشگاهها معمولا از دانشجویان بینالمللی خود میخواهند تا در آزمونهای بینالمللی نظیر تافل یا آیلتس شرکت کنند. بنابراین اگر شما قصد اقدام و اخذ ویزای تحصیل را دارید باید حتما در یک آزمون بینالملل شرکت و نمره مورد قبولی را کسب نمایید. پس میتوان نتیجه گرفت شما باید دقیقا در همان آزمون زبانی شرکت کنید که الویت و مورد تایید دانشگاه و کشور مقصد قرار دارد. چرا که در غیر اینصورت مدارک دیگر زبانتان هیچ کاربردی نخواهند داشت.
برای قبولی در یک آزمون زبان بینالملل باید هدفدار و با برنامهریزی سطح زبانتان را بالا ببرید. مهارت زبان به شما کمک خواهد کرد تا در آزمون نمره قبولی را دریافت نمایید. ممکن است متناسب با رشته تحصیلی مدارک دیگری جهت پذیرش تحصیلی مانند جی آر ای (GRE) یا جی مت (GMAT) و… نیز لازم باشد. برای دریافت این مدارک نیز باید برنامهریزیهای لازمه را نیز انجام دهید تا به موقع بتوانید مدارک را با نمره مورد قبول دریافت کنید.
مرحله دوم (کشور و دانشگاه خود را انتخاب کنید)
در این مرحله باید متقاضی ابتدا دانشگاه و کشور مورد علاقه خود را که به آن علاقه دارد، پیدا کند. جهت انتخاب کشور ابتدا باید کشوری را انتخاب نمایید که با روحیه شما سازگار و مناسب باشد. هنگامی که قصد انتخاب دانشگاه را دارید، باید قبل از هر چیزی به هزینههای تحصیل در آن کشور یا دانشگاه نیز توجه کنید. به عنوان مثال در کشوری مانند آلمان در مقطع کارشناسی و ارشد هزینه تحصیل برای آلمانیها و غیرآلمانیها رایگان است. به همین منظور بسیاری از دانشجویان و نوجوانان همیشه مشتاق تحصیل در این کشور هستند. البته امروزه در برخی از ایالات این کشور در هزینههای دانشجویان غیر اروپایی تجدیدنظرهایی شده است. البته باید به این نکته توجه کنید که برای تحصیل رایگان در آلمان حتما باید مدرک زبان آلمانی داشته و به این زبان به خوبی مسلط باشید.
برای اینکه به روند پذیرش تحصیلی خود سرعت ببخشید، بهتر است کشورهای محدودی را برای اپلای انتخاب نمایید. کشورهایی که از نظر شرایط پذیرش تحصیلی شبیه به هم باشند. البته ناگفته نماند که انتخاب کشور بستگی به خواستههای متقاضی نیز دارد. یکی از پارامترهایی که باید حتما به آن توجه کنید این است که آیا پس از تحصیل قصد بازگشت به ایران را دارید یا خیر؟ با توجه به پاسخ این سوال باید به این نکته توجه کنید که در صورت بازگشت باید کشوری را انتخاب کنید که شرایط سیاسی کشور مورد نظر مورد تایید و مدنظر کشور ایران باشد.
برخی از دانشگاهها ثبت نام آنلاین دارند و شما باید جهت انجام فرآیند ثبت نام، مقداری هزینه را پرداخت نمایید. در واقع شما باید یک سری فرم را در سایت دانشگاه پر کنید و مدارک مورد نیاز را شخصا آپلود نمایید تا درخواست شما توسط دانشگاه بررسی شود. در صورت پذیرش تحصیلی از جانب دانشگاهها بقیه مراحل به شما نیز گفته خواهد شد.
مرحله سوم (اطلاعات لازم را بدست آورید)
در این مرحله شما باید وبسایتهای دانشگاههای منتخب را به خوبی بررسی کنید. در حقیقت با بررسی در وبسایتها شما باید اطلاعاتی درباره دانشگاه به دست بیاورید. این اطلاعات عبارتند از: نحوه اپلای کردن، زمانی که برای اپلای گذاشتهاند، ترمهایی که پذیرش تحصیلی دارند، شرایط افرادی که میتوانند اپلای کنند و مهمتر از همه لیست اساتید و… .
این اطلاعات را وبسایت دانشگاهها معمولا میتوانید در سایت دانشکده (نه دانشگاه) و در قسمت تحصیلات تکمیلی یا Graduate مطالعه کنید.
مرحله چهارم (با اساتید مورد علاقه تان تماس بگیرید)
در این مرحله افراد باید با اساتید دانشگاهها که معمولا حوزه تحصیلشان با علایقشان و کمابیش با زمینه کاریشان برابر میکند، تماس بگیرند. البته الزامی نیست که حتما در اون زمینه تخصصی استاد قبلا کار کرده باشید. اما اگر پیش زمینه داشته باشید، احتمال این که استاد بیشتر از رزومه شما خوشش بیاید و شما را پذیرش کند بالاست.
مرحله پنجم (توصیهنامه)
در همان حین که به استاد مورد نظر در دانشگاه مربوطه ایمیل میزنید، باید کارهای دیگری را هم انجام دهید. مثل صحبت کردن با استاد در محل تحصیل فعلی جهت نوشتن توصیه نامه درست و مورد قبول.
یکی از مواردی که در پذیرش تحصیلی به شما کمک بسیار زیادی میکند داشتن یک انگیزه نامه خوب است. در واقع نیاز خواهد بود که شما حتما یک انگیزه نامه خیلی خوب و تاثیرگذار بنویسید و نزد خودتان داشته باشید. البته معمولا افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری را دارند بیشتر به توصیه نامه نیاز دارند.
انگیزه نامه را معمولا باید در دو صفحه و نهایتا 1500 کلمه بنویسید. پس از نوشتن انگیزه نامه آن را باید برای دانشگاه مقصد ارسال نمایید.
در انگیزه نامه باید به طور دقیق و کامل بنویسید که چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردید؟ علاوه بر این باید حتما اشاره کنید که به چه رشته و گرایشی علاقهمند هستید و چرا؟ از تجربههای علمی و عملی فنی خود بیشتر صحبت کنید. اگر برای ادامه تحصیل ایده جذابی دارید که میتواند تاثیر مثبتی روی نظر اساتید بگذارد حتما آن را نیز یادداشت نمایید. این قسمت در انگیزه نامه شما بسیار مهم است. زیرا افرادی که ایده یا یک موضوع خاصی برای تحصیل دارند میتوانند در نگاه اساتید جایگاه ویژهای داشته باشند. چرا که بسیاری از اساتید و دانشگاه در حقیقت به دنبال نوآوری هستند.
مرحله ششم (تهیه رزومه)
رزومه خوب و مناسب یکی از مهمترین چیزهاییست که میتواند در فرآیند پذیرش تحصیلی و همچنین دریافت بورسیه به شما کمک کند. یکی از کارهای مهمی که قبل از اقدام به مهاجرت تحصیلی و پذیرش تحصیلی باید انجام دهید، نگارش یک رزومه مناسب و خوب است. برای ایده گرفتن میتوانید از رزومههای افرادی که موفق شدند در دانشگاههای معتبر پذیرش تحصیلی بگیرند، استفاده کنید. رزومه آنها را به طور دقیق مطالعه کنید و ببینید آنها در رزومه خودشان چه چیزی نوشتهاند.
رزومه یک قالب خاص و مشخصی دارد که باید آن را حتما رعایت کنید. کلیه سوابق تحصیلی، شغلی، تجربیات، تحقیقات، پروژهها، مقالات یا اختراع، نمره زبان و… را باید در رزومه خود یادداشت کنید. فقط به این نکته توجه کنید که رزومه لزوما نباید خیلی طولانی باشد.
در حقیقت طولانی و زیاد بودن رزومه اصلا مهم نیست و پربار بودن آن اهمیت بیشتری دارد. سعی کنید در همایشها و کنفرانسهای مختلف شرکت کنید زیرا این موضوع به شما دید بازتری میدهد و تجربه کاریتان را بالاتر خواهد برد. در این صورت میتوانید از کلیه این تجربهها در نگارش رزومه پربار نیز بهره بگیرید.
مرحله هفتم تهیه SOP یا Statement of Purpose
SOP یک متن همانند انشاء است. تهیه این متن در بسیاری از موارد الزامی بوده و اکثر دانشگاهها آن را حین اپلای کردن از شما میخواهند. در این متن در واقع باید به سوالات زیر پاسخ دقیق و درستی بدهید:
- هدفتان از آمدن به این دانشگاه خاص چیست؟
- چرا این کشور و دانشگاه را جهت ادامه تحصیل انتخاب کردهاید؟
- چرا قصد ادامه تحصیل دارید؟ چرا این رشته را انتخاب کردید؟
- زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه شما چیست؟
- و غیره.
بهتر است در این متن کمی هم از افتخارات گذشته خودتان صحبت کنید. پس از بیان آنها میتوانید دلیل بیاورید که قطعا در آینده نیز دانشجوی موفقی خواهید شد.
مرحله هشتم (گرفتن ریزنمرات (ترجیحا رسمی) از دانشگاه محل تحصیل و ترجمه آن)
جهت پذیرش تحصیلی لازم است ریزنمرات را از دانشگاه فعلی دریافت و آن را ترجمه رسمی و برای دانشگاه مقصد ارسال کنید. البته برخی از دانشگاهها ریز نمرات لاتین را حین ارائه مدرک به شما میدهند و کار را برایتان راحتتر کردهاند.
مرحله نهم پر کردن فرم Application در وبسایت دانشگاهها
در اکثر مواقع تمامی فرمهای اپلای را باید به صورت اینترنتی پر کنید. پس از پر کردن از همان طریق میتوانید فرم را برای دانشگاه مربوطه ارسال نمایید. به ازای هر فرمی که شما پر میکنید، مبلغی بین 75 تا 130 دلار پول باید پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است که برای پرداخت هزینه پر کردن فرم باید حتما از کارتها اعتباری Visa Card و Master Card بهره بگیرید. این در حالیست که برخی از فرمهای اپلای آنلاین نیستند و باید از سایت دانشگاه آن را پرینت بگیرید و یا از خود دانشگاه درخواست کنید که براتون فرمها را پست کنند و پس از تکمیل آنها را به دانشگاه مقصد مجدد ارسال نمایید.
در این فرمها اطلاعاتی را نظیر مشخصات کامل، نمره زبان، زمینههای مورد علاقه، استادی که احتمالا پیدا کردید، نام اساتیدی که برایتان توصیهنامه مینویسند، معدل، سوابق، رزومه، SOP را باید پر کنید.
زمان اپلای و پر کردن فرم در بسیاری از دانشگاهها در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس معمولا بین ماه دسامبر و ژانویه است. سعی کنید فرم را به صورت کامل و بینقص پر کنید. آدرس ایمیل خود را با دقت کافی وارد نمایید. از دادن اطلاعات اشتباه جدا خودداری کنید. زیرا ممکن است در آیندهای نه چندان دور با مشکل مواجه شوید. علاوه بر همه این موارد توجه به نکته الزامیست که فرم اپلیکیشن را باید حتما قبل از Deadline پر کنید.
مرحله دهم (ارسال مدارک)
در مرحله دهم نوبت به ارسال مدارک میرسد. دانشگاه قبل از اینکه شما را به عنوان دانشجو پذیرش کند، ابتدا مدارکی را درخواست میکند تا به طور کامل مدارک را مورد بررسی قرار دهد. این مدارک شامل ریز نمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه و… است.
در این مرحله شما مجددا باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و سپس فرم پذیرش تحصیلی را به طور کامل پر کنید. میتوانید به همه دانشگاههایی که مایل به ادامه تحصیل در آن هستید درخواست خود را ارسال کنید. هزینه دریافت فرم در این مرحله کمتر از 100 دلار خواهد بود.
پس از دریافت فرم، حال وقت ارسال مدارکیست که آنها را از قبل آماده کردهاید. همه این مدارک را باید از قبل توسط دفاتر رسمی ترجمه به صورت دقیق و صحیح ترجمه رسمی کرده باشید. اگر مدارک خود را به دانشگاه ارسال کردید و پس از بررسی مورد تایید واقع شود، دانشگاه برایتان نامه پذیرش تحصیلی میفرستد. حالا که پذیرش تحصیلی شما آمده، میتواند برای ویزای تحصیلی اقدام کنید. این مرحله جزء مهمترین مراحل تحصیل در دانشگاههای اروپایی (خارجی) است.
فراموش نکنید بسته به نوع سفارت، کشور، دانشگاه و رشته تحصیلی مدارک درخواستی میتواند متفاوت باشد. البته برخی مدارک برای هر دانشگاه و رشتهای ثابت هستند که عبارتند از:
- مدرک بین المللی زبان انگلیسی
- ترجمه رسمی مدرک دیپلم (برای پذیرش در مقطع لیسانس)
- مدارک تحصیلی (دانشنامه)
- ترجمه رسمی مدرک لیسانس (برای پذیرش درمقاطع فوق لیسانس و دکترا)
- ترجمه رسمی مدرک فوق لیسانس (برای پذیرش در مقطع دکترا)
- رزومه
- مقالات علمی مانند ISI و کتاب (برای داشتن امتیاز بیشتر)
- ترجمه رسمی ریز نمرات
- توصیهنامه از اساتید معتبر دانشگاهی
- انگیزه نامه
بسیاری از دانشگاهها پس از آپلود مدارک به صورت پی دی اف، از شما درخواست میکنند تا پرینت آنها را نیز به آدرس ادمیشن دانشگاه ارسال نمایید. بعضی دیگر از دانشگاهها از متقاضیان میخواهند تا قبل از ارسال مدارک، تایید آنها را از سفارت آن کشور در ایران نیز دریافت کنند.
برای اینکه مدارک شما برگشت نداشته باشد و دلسرد نشوید، بهتر از قبل از ارسال تمامی آنها را بررسی کنید تا مدرکی ناقص نباشد. اگر در زمان مقرر نمیتوانید مدارک را برای دانشگاه ارسال نمایید، به ادمیشن آن دانشگاه ایمیل بزنید و از آنها زمان بیشتری درخواست کنید. البته همیشه درخواستتان مورد قبول واقع نخواهد شد.
جهت ارسال مدارک، حتما از ادارات پست معتبر و مطمئن با قابلیت رهگیری استفاده کنید. توجه به این نکته حائز اهمیت است که ارسال مدارک را نباید به روزهای پایانی موکول کنید. چرا که باید مدت زمان پروسه پست را نیز در نظر گرفت.
جهت ارسال مدارک سعی کنید همیشه به تاریخها توجه ویژهای داشته باشید. زیرا هنگامی که یک پوزیشن خاص برای مقطع تحصیلی ارائه میشود، مهلت مشخصی دارد. یعنی شما پس از اتمام آن زمان قادر به ارسال مدارک نخواهید بود. بنابراین اگر مدارک شما هر چند کامل اما دیر به دست دانشگاه برسد تمامی زحماتی که کشیدید، هدر میرود. بنابراین براساس ددلاین تعیینی سعی کنید، یک هفته زودتر تمامی مدارک را ارسال کنید تا شانس پذیرش تحصیلی خود را از دست ندهید.
بسیاری از دانشگاهها و اساتید با وجود نمره خوب زبان و ارائه مدرک زبان بینالملل، ترجیح میدهند با شما به صورت آنلاین مکالمه داشته باشند. چرا که قصد دارند از این طریق میزان و سطح زبان شما را مورد سنجش قرار دهند. بنابراین برای اینکه در این مرحله موفق شوید، سعی کنید علاوه بر اخذ مدارک زبان، کلاسهای مکالمه نیز ثبت نام نمایید.
پس از اینکه پذیرش تحصیلی شما از طرف دانشگاه ارسال شد، باید از آن پس مقالات بیشتری نگارش کنید. بنابراین بعد از دریافت پذیرش تحصیلی حتما فعالیتهای خودتان را در حوزه مورد نظر شروع کنید.
مرحله یازدهم (پیگیر باشید)
اگر پس از اپلای با وجود گذشت ددلاین هنوز استادی را پیدا نکردید، دست از ایمیل زدن نکشید و به مسیر خود ادامه دهید. همچنین لازم به ذکر است که پس از اخذ پذیرش تحصیلی باید کارهای بسیار زیادی را انجام دهید. به عنوان مثال گرفتن پاسپورت، گرفتن دانشنامه، ریز نمرات رسمی و… .
اگر مدارک خودتان را برای دانشگاه ارسال کردید، اما پس از مدتی پروفایل شما در وبسایت دانشگاه آپدیت نشد، بهتر است جهت پیگیری به ادمیشن دانشگاه ایمیل بزنید و از آنها بپرسید که آیا مدارک به دستشان رسیده یا خیر؟
بعد از اینکه پذیرش تحصیلی خود را دریافت کردید و مشخص شد که در کدام شهر و دانشگاه قرار است ادامه تحصیل بدهید، قبل از اینکه ادامه روند را انجام دهید ابتدا محل اقامتهای دانشجویی را در آن کشور به طور کامل بررسی کنید.
بررسی کنید دانشجویانی که در دانشگاهی که پذیرش گرفتید در خوابگاه اسکان دارند یا خانه دانشجویی به آنها دادهاند.
مراحل بعد از پذیرش تحصیلی
پس از اینکه پذیرش تحصیلی شما از سوی یکی از دانشگاههای منتخب مورد تایید واقع شد باید مراحل زیر را انجام دهید:
- دریافت نامه پذیرش
- دریافت وقت سفارت
- رزرو بلیط و آمادهسازی مدارک مورد نیاز برای سفارت
- مراجعه به سفارت و مصاحبه
- سفر به کشور مقصد
شرایط اخذ ویزای تحصیلی
همانطور که در بالا مطالعه کردید، مدارکی که باید جهت درخواست ویزای تحصیلی آماده و ارائه نمایید بسته به رشته و مقطع تحصیلی، کشور و دانشگاه منتخب و… میتواند متفاوت باشد. اما به طور کلی باید پروسه زیر را جهت اخذ ویزای تحصیلی انجام دهید:
- درخواست نوبت مصاحبه از سفارت: تعیین وقت معمولا به صورت آنلاین و از طریق رفتن به سایت سفارت مورد نظر صورت میگیرد.
- کامل کردن فرم درخواست ویزای تحصیلی
- ارائه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر
- تهیه مدارکی که نشان دهد تمکن مالی دارید
- گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه (به همراه ترجمه)
- پاسپورت
- گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه)
- گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه)
- عکس
- ارائه مدارکی که نشان دهد دلایل کافی برای بازگشت به کشور وجود دارد
- ارائه مدارک هویتی مثل شناسنامه
- پرداخت هزینه صدور ویزا
هزینه اخذ پذیرش تحصیلی و ادامه تحصیل در خارج
یکی از مهمترین و اصلیترین نکاتی که همیشه ذهن بسیاری از دانشجویان را قبل از اقدام درگیر میکند، هزینه اخذ پذیرش تحصیلی و ادامه تحصیل در خارج از کشور است. بنابراین برای انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر ابتدا باید شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن کشور را مورد سنجش قرار دهید.
هزینه تحصیل در برخی از کشورهای اروپایی به شدت زیاد و در برخی دیگر کم یا متوسط خواهد بود. کشورهای خارجی با توجه به شرایط اقتصادی خود، همیشه منابع مالی (بودجه) مشخصی را برای دانشجویان اختصاص میدهند. به عنوان مثال همانطور که در بالاتر نیز اشاره شد، آلمان اخذ شهریه تحصیلی را از دانشجو لغو کرده و تحصیل برای بسیاری از آلمانیها و غیرآلمانیها رایگان است. همین عامل موجب شده تا بسیاری از افراد به فکر تحصیل در این کشور باشند.
انواع کمک هزینه تحصیلی
در برخی مواقع شما میتوانید روی کمک هزینه تحصیل حساب باز کنید. برخی از انواع کمک هزینههای تحصیلی در دانشگاههای خارجی عبارتند از:
- بورسیه تحصیلی
- وام تحصیلی
- دستیار پژوهشی و دستیار آموزشی
- کمک هزینه مختص زنان (صرفا جهت تشویق بانوان به ادامه تحصیل به آنها داده میشود.)
- کمک هزینه مهارتهای خاص ( این کمک هزینه به افرادی که مهارت و یا توانایی خاصی داشته باشند، اختصاص مییاید.)
اعزام دانشجو به خارج از کشور
امروزه بیشتر نوجوانان و جوانان قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند. در حال حاضر اعزام دانشجو به خارج از کشور به واسطه موسسات مهاجرتی انجام میشود، اما ممکن است در حین کار با مشکلاتی نیز روبهرو شوید. برای مهاجرت کردن از طریق تحصیل، انتخاب نمودن یک موسسه اعزام دانشجو قابل اطمینان بسیار حائز اهمیت است و میتواند مسیر رسیدن شما به هدفتان را هموارتر کند. شرایط اعزام دانشجو به مواردی از قبیل کشور مورد نظر، دانشگاه انتخابی شما و… بستگی داشته و هزینه آن تغییر میکند.
مراحل اعزام دانشجو به خارج از کشور
برای ادامه تحصیل در از خارج از کشور باید مراحلی را طی کنید که عبارتند از:
- انتخاب کردن رشته مورد نظر، مقطع تحصیلی و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید.
- اقدام به اپلای و گرفتن پذیرش از طریق وبسایت دانشگاه مربوطه
- حاضر کردن مدارک مورد نیاز و پر کردن فرمهای ثبتنام در دانشگاه
- گرفتن پذیرش نامه از دانشگاه و پرداخت کردن هزینه تحصیلی برای سال اول
- اقدام به گرفتن ویزای تحصیلی
- ارائه مدارک مورد نیاز برای نشان دادن سطح زبان دانشجو ( آیلس، تافل و…)
- سفر کردن به کشور مقصد و اجازه اقامت گرفتن بعد از گذشت 8 روز از ورود به کشور
انتخاب بهترین موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور
بیشتر متقاضیان برای تحصیل در خارج از کشور را دانشجویان ایرانی پویا و علاقهمند به پیشرفت در زمینههای مختلف تحصیلی از جمله پزشکی، مهندسی و… تشکیل میدهند. امروزه تعداد زیادی از دانشجویان برای تحصیل در مقطع ارشد، دکتری و فوق دکتری به موسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور مراجعه میکنند. دانشجویان ایرانی در بسیاری از دانشگاههای معتبر دنیا از جمله آمریکا، کانادا، آلمان و… مشغول به تحصیل هستند که به کمک موسسات مختلفی که وظیفه اعزام دانشجو را بر عهده دارند به این کشورها رفته و به موفقیت دست پیدا کردهاند. اما آیا تمامی موسسات مهاجرتی قابل اعتماد هستند؟
متاسفانه تعداد موسساتی که در این زمینه کلاهبرداری میکنند بسیار زیاد شده است. این موسسهها پس از دریافت وجه از متقاضی در ارائه خدماتی که از قبل قول آن را دادهاند به مشکل میخورند و دانشجویان به اصل پولی که پرداخت کردهاند نرسیده و به طور کامل از هدف نهایی خود دور میشوند. بنابراین انتخاب یک موسسه قابل اطمینان برای انجام کارهای مهاجرتی بسیار حائز اهمیت است.
شرکتهای قانونی که اعزام دانشجو به خارج را انجام میدهند، نیازمند به دریافت مدارک تحصیلی و شغلی شما به طور کامل هستند تا واسطه بین شما و دانشگاه مورد نظرتان قرار بگیرند. توجه کنید که تمامی مدارک مورد نیاز را به زبان انگلیسی ترجمه کرده و زیر آنها مهر وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه بخورد. ارائه مدارک بدون وجود نقص باعث میشود که روند بررسی پرونده شما با سرعت بیشتری انجام گیرد.
شرایط اعزام دانشجو به خارج از کشور
شرایط درخواست پذیرش در دانشگاههای مختلف جهان با یکدیگر متفاوت است و از یک فرمول مشخص پیروی نمیکند. با این وجود قوانین کلی هستند که باید آنها را رعایت کنید. در ادامه قوانین و نکات مربوطه را به شما خواهیم گفت.
1. انتخاب برنامه مورد نظر
ابتدا کشوری که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید و همچنین مقطع تحصیلی و دانشگاه خود را انتخاب نمایید. دقت کنید که سوابق تحصیلی به جهت واجد شرایط بودن برای تحصیل در آن دانشگاه را چک کنید. آینده شغلی رشته مورد نظر خود را بررسی کرده و سپس تخصص خود را انتخاب کنید.
2. شرایط و ضوابط را با دقت مطالعه کنید
قدم ابتدایی برای درخواست تحصیل در خارج از کشور، بررسی کردن شرایط و ضوابط مورد نیاز آن دانشگاه است. اگر با مراجعه به وبسایت دانشگاه متوجه موارد ذکر شده نشدید، میتوانید از موسسات اعزام دانشجو به خارج کمک بگیرید. اگر اطمینان ندارید که تابعیتتان برای دریافت ویزای دانشجویی در کشور مقصد پذیرفته خواهد شد، میتوانید با مراجعه به وبسایتهای دولتی و شورای مطالعه از این موضوع آگاه شوید. حتما به تاریخهای درج شده در سایت در مورد مهلت قبولی و آزمونهای ورودی دانشگاهها دقت کنید تا فرصت را از دست ندهید.
3. نوشتن نامه انگیزشی
برای تحصیل در دانشگاهها و مدارس خارج از کشور نیاز به نوشتن نامه انگیزشی دارید. این نامه باید توانایی و مهارتهای شما را در رشته مورد نظر نشان دهد. از این جهت علاقه خود را برای ادامه تحصیل در خارج از کشور در قالب یک نامه نوشته و ضمیمه مدارک خود نمایید. موسسات اعزام دانشجو به خارج در این زمینه میتوانند به شما کمک زیادی بکنند.
4. درخواست توصیه نامه
پذیرش در دانشگاههای خارج نیاز به گرفتن توصیه نامه از سمت دانشگاه دارد. لازم به ذکر است که گرفتن توصیه نامه زمان میبرد، پس بهتر است از قبل برای دریافت آن اقدام کنید.
5. ثبت نام در آزمون آیلتس یا تافل
اگر تمایل به تحصیل در خارج از کشور را دارید و زبان مادری شما انگلیسی نیست، باید در آزمونهای زبان انگلیسی شرکت کنید. در زمان برنامهریزی برای تحصیل در خارج و رزرو آزمونهای ورودی دانشگاهها، داشتن مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 الزامی است.
6. ترجمه و تایید مدارک شما
مدارکی را که میخواهید به دانشگاه تحویل دهید باید از قبل به زبان انگلیسی ترجمه کنید. دقت کنید که ترجمهها باید حتما توسط یک مقام داری صلاحیت تایید شود. اگر اطمینان ندارید که چه مراجعی از دیدگاه دانشگاه انتخابی شما پذیرفته میشوند، میتوانید به وبسایت آنها مراجعه کرده یا با موسسات اعزام دانشجو مشورت کنید.
7. برای امتحان ورودی دانشگاه ثبت نام کنید
تعدادی از کشورها از قبیل هند و همچنین دانشکدههای پزشکی در خارج از کشور، در ابتدا یک امتحان ورودی از متقاضی میگیرند تا مهارتهای او را در زمینه ریاضی، فیزیک، زبان انگلیسی و… مورد آزمایش قرار دهند. زمان برگزاری این آزمونها معمولا یک الی دو ماه قبل از بازگشایی دانشگاهها است. این آزمونها را باید از قبل ثبت نام کرده و برنامه سفر خود را با توجه به زمان آزمون بچینید. میتوانید برای گرفتن نتیجهای بهتر در این آزمون، به آزمونهای نمونه در سالهای قبل نگاهی بیاندازید.
8. آمادگی برای مصاحبه
مرحله آخر در روند درخواست پذیرش در دانشگاه، مصاحبه با دانشجو است. بعضی از دانشگاهها مثل آکسفورد، مصاحبهای برگزار میکنند تا ارزیابی شود کدام یک از متقاضیان برای ورود به دانشگاه صلاحیت دارد. سوال ابتدایی که معمولا در مصاحبهها از شما میپرسند این است که به چه دلیل میخواهید در آن دانشگاه درس بخوانید، برنامه بلند مدت شما برای آینده چیست و… از این قبیل پرسشها. قبل از رفتن به مصاحبه به خوبی تمرین کنید، سعی کنید بر خود مسلط بوده و استرس نگیرید. توجه کنید که در پاسخگویی به سوالات خیلی تند یا با صدای آهسته جواب ندهید.
9. تعیین وقت ملاقات برای گرفتن ویزا
با توجه به مقررات هر کشور و همچنین تعداد متقاضیان، ممکن است یک روند طولانی برای گرفتن ویزای دانشجویی در پیش روی شما قرار بگیرد. به همین جهت بهتر است زودتر برای گرفتن ویزای دانشجویی اقدام کرده و زمان مصاحبه را مشخص کنید. مدارک لازم برای درخواست ویزای دانشجویی عبارتند از فرم درخواست، گرفتن وجه برای درخواست مربوطه و شهریه دانشگاه مورد نظر، گذرنامه، آزمایشات پزشکی، پیشینه و… .
هزینه اعزام دانشجو به خارج از کشور
متاسفانه بسیاری از موسسات اعزام دانشجو هزینههای مربوط به مراحل اعزام دانشجو به خارج و همچنین هزینههای زندگی در آن جا را نادیده میگیرند و تنها هزینه شهریه دانشگاه را به متقاضی اعلام میکنند. اما باید توجه داشت که هزینه زندگی در خارج از کشور در کنار تحصیل در آن جا معمولا بسیار سنگین است. این موضوع که اغلب افراد نمیدانند با چنین خرجهایی روبهرو هستند در دراز مدت دردسرساز خواهد شد. دانشگاه از شما مدارکی را میخواهد که تمکن مالی شما را نشان دهد.
- قبل از مهاجرت حتما هزینه زندگی در کشور مقصد را بررسی نمایید.
- آگاه داشته که موقعیت تحصیلی چگونه تعیین میشود و هزینه جانبی خواهد داشت یا خیر.
- یکی از مراحل اعزام دانشجو به خارج بخش تنظیم مدارک بوده که شامل پرداخت هزینه است.
- ارائه مدارکی جهت نشان دادن تمکن مالی به صورت سند ملکی یا گواهی بانک با توجه به قوانین کشور مقصد
- میزان وجه موجود در حساب بانکی شما در مراحل اعزام دانشجو به خارج از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی
قبل از مهاجرت تحصیلی این سوال که بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی چه کشورهایی است ذهن هر جوان و نوجوانی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد؟ چرا که در این مسیر افراد بسیار زیادی به او میگویند کدام کشور را انتخاب کنند. اما آیا واقعا مشاوره آنها درست خواهد بود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر. فاکتورهای زیادی وجود دارند که روی رتبهبندی کشورها جهت تحصیل تاثیر میگذارند. این عوامل شاید برای ایرانیان کمی متغیر باشد. به عنوان مثال برای یک ایرانی هزینه تحصیل، هزینه زندگی، زبان کشور، رتبهبندی دانشگاه، سرعت اخذ ویزای تحصیلی، فرصتهای شغلی پس از تحصیل و… بسیار مهم و حائز اهمیت هستند. ایرانیان برای مهاجرت به کشورهای مختلف باید تمامی این عوامل را از قبل بررسی کنند. چرا که در غیر اینصورت ممکن است به دلیل هزینه بالا یا پیدا نکردن کار پس از تحصیل مجبور به بازگشت شوند.
ما در ادامه قصد داریم لیستی از بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان را به جوانان و نوجوانانی که قصد مهاجرت دارند معرفی کنیم. با مطالعه کامل ادامه این مطلب شما گام اول در مهاجرت تحصیلی که انتخاب کشور است را محکمتر و با اطمینانتر برمیدارید. در واقع تصمیمگیری برایتان راحتتر خواهد بود.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب بهترین مقصد مهاجرت
همانطور که در بالا مطالعه کردید، عوامل زیادی روی رتبهبندی بهترین کشورها تاثیرگذار است. اما آیا تا به امروز به این عوامل اندیشیدهاید؟ به طور کلی سه عامل مهم روی انتخاب بهترین کشور تاثیرگذارند که عبارتند از:
شرایط، عاملی مهم در انتخاب بهترین کشور
یکی از آسانترین روشهای مهاجرت، اخذ ویزای تحصیلی است. افراد باید متناسب با شرایط خود کشور تحصیلی خودشان را انتخاب کنند. برای مثال اگر برایتان هزینه مهم است، باید حتما به دنبال کشورهایی باشید که از هزینه زندگی در آنها ارزانتر و تحصیل در دانشگاههای آن کشور رایگان است.
مسافت عامل مهم دیگر در انتخاب کشور
برخی از جوانان و نوجوانان مسافت برایشان حائز اهمیت است. به عنوان مثال برای آنها نزدیک بودن کشور به کشور فعلیشان اهمیت دارد. به همین منظور این افراد باید کشورهایی را انتخاب کنند که از نظر مسافت و زمان با کشورشان فاصله زیادی نداشته باشند.
رتبه دانشگاه عامل مهم دیگر در انتخاب کشور در مهاجرت تحصیلی
رتبه دانشگاههای کشور یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار روی انتخاب کشورهاست. بسیاری از افراد دوست دارند در بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل کنند. اگر سن بالایی دارید یا از آخرین مدرک تحصیلیتان مدت زیادی گذشته و ریسک ویزا دارید، برای انتخاب کشور به دنبال کشورهای کم ریسکتر باشید.
وجود و عدم وجود مدرک زبان عامل تاثیرگذار در انتخاب کشور
اگر مدرک زبان ندارید و به دلایل مشمولیت سربازی برای مهاجرت به کشور دیگری عجله دارید، بهتر است سراغ کشورهایی بروید که ویزای دوره زبان میدهند.
هزینه عامل تاثیرگذار در انتخاب کشور
اگر هزینه زندگی و تحصیل برایتان مهم و حائز اهمیت است باید به سراغ کشورهای کم هزینه بروید. برخی از کشورها علاوه بر هزینه دانشگاه، هزینههای زندگی در آن نیز به شدت زیاد خواهد بود.
لیستی از بهترین کشورها جهت مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی برای یک فرد میتواند کمی سخت باشد. صرفنظر از راهی که برای مهاجرت انتخاب میکنید، انتخاب یک کشور مقصد مناسب و متناسب با شرایط بسیار مهم خواهد بود. شاید مهاجرت به یک کشور از نگاه برخی کار به نسبت راحتی باشد، اما آیا به این موضوع اندیشیدهاید که هزینههای پس از مهاجرت خود را چگونه میخواهید تامین کنید؟ به همین منظور اگر شما هم به عنوان یک ایرانی قصد مهاجرت تحصیلی دارید باید اولویت خود را روی بهترین و ارزانترین کشورها قرار دهید. ما در ادامه لیستی از این کشورها را برایتان آوردهایم:
کشور روسیه
یکی از کشورهایی که بسیاری از نوجوانان و جوانان میتوانند در آن به راحتی ادامه تحصیل بدهند، کشور روسیه است. هزینه تحصیل در روسیه به نسبت معقول و قابل تامین است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در روسیه سالانه حدودا 3430 تا 3715 دلار آمریکا برآورده شده و حداقل شهریه سالانه 1750 دلار است. هزینه تحصیل در مقاطع بالاتر و تکمیلی به نسبت بیشتر خواهد بود. اما این هزینه بسته به رشته و دانشگاه نیز متفاوت خواهد بود.
کشور ترکیه
کشور ترکیه از نظر مسافت به ایران نیز نزدیک است. هزینه تحصیل در این کشور نسبت به سایر کشورها کمتر بوده و ایرانیان زیادی جهت مهاجرت تحصیلی این کشور را انتخاب میکنند. براساس آمار به دست آمده در حال حاضر 6099 دانشجو ایرانی در این کشور در حال تحصیل هستند.
تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور ترکیه در مقایسه با موسسات مشابه در اروپا یا ایالات متحده بسیار مقرون به صرفه است. در حقیقت شهریه دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای برتر ترکیه یا همان دانشگاههای دولتی سالیانه حداقل 47.116 دلار یا به عبارتی 1000 لیر است.
برخی از رشتهها مانند پزشکی در ترکیه، دندانپزشکی، مهندسی و… میتواند به نسبت هزینه بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال اگر فردی قصد مهاجرت تحصیلی و ادامه تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه اژه را داشته باشد باید 93/232 دلار یا به عبارتی 2000 لیر در سال شهریه پرداخت کند.
کشور چین
کشور چین یکی دیگر از کشورهایی است که شما میتوانید جهت مهاجرت تحصیلی آن را انتخاب کنید. هزینه تحصیل در این کشور به نسبت سایر کشورهای اروپایی کمتر است. به عنوان مثال هزینه سالیانه در مقطع کارشناسی در این کشور برابر با 1100 تا 5260 یورو، کارشناسی ارشد برابر با 1210 تا 5000 یورو و در مقطع دکتری برابر با 110 الی 4220 یورو است.
کشور چین با دارا بودن سیستم آموزشی بسیار با کیفیت باعث شده تا سالانه دانشآموزان و دانشجویان زیادی برای تحصیل به چین سفر کنند. یکی از مزیتهای بزرگ مهاجرت تحصیلی به کشور چین، هزینه پایین تحصیل است. به همین دلیل این کشور به یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای افراد مختلف است.
کشور قبرس شمالی
هزینه در قبرس شمالی با توجه به دانشگاه و شهری که انتخاب میکنید، متفاوت خواهد بود. البته تحصیل در تمامی نقاط کشور قبرس به نسبت سایر کشورهای جهان معمولا مقرون به صرفهتر خواهد بود. سطح شهریه که در قبرس شمالی باید پرداخت کنید کاملا وابسته به نوع تحصیل و مدت زمان برنامههاست.
به طور کلی هزینه تحصیل در کشور قبرس شمالی در مقطع کارشناسی حدودا 3000 یورو تا 13000 یورو و در مقطع تحصیلات تکمیلی از 5000 یورو تا 10000 یورو متغیر است.
اگر قصد ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی یا دندانپزشکی را در این کشور دارید، هزینههای تحصیل بالاتر خواهد بود. در این رشته هزینههای تحصیل معمولا بین 10000 تا 22000 یورو متغییر است. هزینه تحصیل در مقطع دکتری در قبرس شمالی سالانه حدودا برابر با 7000 یورو یا بیشتر است.
کشور ایتالیا
ایتالیا یکی از کشورهای بسیار خوب است که شما در گام اول مهاجرت تحصیلی میتوانید آن را انتخاب کنید. دانشگاههای دولتی این کشور به طور قابل توجهی ارزان هستند. در مقطع کارشناسی در کشور ایتالیا باید سالیانه بین 900 تا 4000 یورو (تقریبا 1015 تا 4500 دلار) شهریه پرداخت کنید. در صورت تحصیل در دانشگاههای برتر ایتالیا، میتوانید از مزیتهایی نظیر بورسیه تحصیلی ایتالیا نیز استفاده نمایید.
کشور آذربایجان
شاید یکی از دلایلی که دانشجویان مشتاق به ادامه تحصیل در کشور آذربایجان هستند، هزینههای پایین زندگی در این کشور باشد. هزینه زندگی و هزینه تحصیل در کشور آذربایجان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار ارزانتر و مقرون به صرفهتر است.
به طور کلی هزینههای دورههای آمادگی در آذربایجان بین 600 تا 2000 دلار در سال و هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برابر با 1000 تا 2500 دلار و در مقطع ارشد بین 1000 تا 4000 دلار و نهایت هزینه در مقطع دکتری حدودا برابر با 1500 تا 4000 هزار دلار در سال برآورده شده است.
کشور آلمان
دولت آلمان معتقد است که نباید به آموزش به عنوان یک محصول تجاری نگاه کرد. زیرا دسترسی آزاد به آموزش عالی تضمینکننده رشد اقتصادی و رفاه بیشتر مردم خواهد بود. تقریبا 300 دانشگاه دولتی در سراسر کشور آلمان وجود دارد که افراد میتوانند در هر مقطعی در یکی از آنها تحصیلاتشان را ادامه دهند. بیش از 1000 برنامه تحصیلی در دانشگاههای برتر آلمان تدریس میشود. اکثر دانشگاههایی که در آلمان به مهاجرین خدمات آموزشی ارائه میکنند به صورت رایگان هستند. به همین منظور برای تحصیل رایگان در آلمان گزینههای مختلفی پیش روی شماست.
کشور فرانسه
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشور فرانسه را دارید، اگر شما هم به فکر تحصیل رایگان در این کشور هستید، باید قبل از اقدام به زبان مادری آنها یعنی فرانسوی به خوبی مسلط باشید. اکثر برنامههایی که فرصت تحصیل رایگان در فرانسه را برای شما فراهم میکنند، به زبان فرانسوی تدریس و آموزش داده میشوند. بنابراین قبل از انتخاب کشور فرانسه باید به خوبی فکر کنید که آیا دوست دارید زبان فرانسوی را در سطح حرفهای یاد بگیرید یا خیر؟
کشور نروژ
اگر شما هم قصد مهاجرت تحصیلی به نروژ را دارید، نگران هزینههای تحصیل نباشید. زیرا دولت نروژ قانونی تصویب کرده که هیچ هزینهای از دانشجویان بینالمللی دریافت نمیکند.
هزینه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری در کشور نروژ کاملا رایگان خواهد بود. البته تنها شرط بهرهمندی از این شرایط، آموزش زبان نروژی است.
بهترین شهرهای دانشجویی جهان براساس رنکینگ QS
- لندن (انگلستان)
- مونیخ (آلمان)
- سئول (کره جنوبی)
- زوریخ (سوئیس)
- ملبورن (استرالیا)
- برلین (آلمان)
- توکیو (ژاپن)
- پاریس (فرانسه)
- سیدنی (استرالیا)
- ادینبورگ(انگلستان)
مزایای مهاجرت تحصیلی
زمانی که تصمیم به مهاجرت تحصیلی میگیرید، قبل از اقدام باید تمامی جوانب از جمله هزینه، مدت زمان دوره، پروسه اخذ ویزای تحصیلی و مزایا و معایب مهاجرت را کاملا در نظر بگیرید. سپس با آگاهی کامل در این مسیر پر فراز و نشیب قدم بردارید. مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. شناخت این مزیتها حتی به شما کمک میکند تا بتوانید مقصد مناسبی را برای مهاجرت انتخاب نمایید.
مهاجرت تحصیلی به یک کشور با سیستم آموزشی عالی و خوب میتواند پرتگاهی برای موفقیت افراد باشد. بنابراین اگر شما هم به دنبال مهاجرت از نوع تحصیل هستید باید بگوییم مسیر درستی را انتخاب کردید. مهاجرت تحصیلی مزایای بسیار زیادی دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
آشنایی با فرهنگ جدید
یکی از مزیتهای کلیدی تحصیل در خارج از کشور، آشنایی کامل با فرهنگ و آداب و رسوم یک کشور جدید است. تفاوتی ندارد که مقصد شما اروپاست و آسیا است؟ در هر صورت، آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی جدید میتواند موجب کسب تجربههای جدید شود. در حقیقت شما با آشنایی بیشتر فرهنگهای جدید میتوانید افقها و دیده گستردهتری نسبت به دنیا پیدا کنید.
یادگیری زبان خارجی
اهمیت یادگیری زبان بینالمللی بر هیچکس پنهان نیست. داشتن مهارت بالا در زمینه زبان خارجی مزیتی فوقالعاده کاربردی محسوب میشود. دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور را دارند جهت تعامل بیشتر با دانشجویان، اساتید و سایر افراد باید بتوانند به زبان بینالملل صحبت کنند. در زمان تحصیل در خارج از کشور آموختن و داشتن یک یا دو مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی یا آلمانی (بسته به نوع کشور) نیاز است. یعنی در رزومه خود باید حتما یک یا دو مهارت زبان به خوبی دیده شود.
تقویت رابطه اجتماعی
یکی دیگر از مزیتهای مهاجرت تحصیلی گسترده کردن حلقه ارتباطات اجتماعی و پیدا کردن دوستان جدید است. در حقیقت شما به عنوان یک دانشجوی بینالملل این امکان را دارید که با سایر دانشجویان کلاس ارتباط برقرار کنید و علاوه بر دوستان قدیمی خود در داخل کشور، دوستانی جدید در خارج از کشور و محیط دانشگاه نیز داشته باشید.
ارتقاء سطح تحصیلی و معلومات
همانطور در ابتد مطالعه کردید، کیفیت و سطح آموزشی در برخی از کشورهای اروپایی بسیار بالاست. به همین منظور ممکن است شما معلومات و اطلاعاتی که در این دانشگاه آموزش میبینید را در سایر کشورهای محل زندگی خود آموزش نبینید. به همین دلیل یکی از مزیتهای تحصیل در خارج از کشور، کسب یک مدرک دانشگاه با ارزش و معتبر است که میتواند از جنبههای تئوری و عملی، موجب ارتقاء سطح علمی شما شده و به خوبی شما را برای حرفه آینده و بازار کار بینالملل آماده کند. در واقع ممکن است با ادامه تحصیل در محل زندگی خود نتوانید به این سطح از علم دست پیدا کنید و چنین فرصتی نداشته باشید. در برخی از دانشگاهها در بعضی از کشورها هنوز دروس و اطلاعات قدیمی و فاقد ارزش را به دانشجویان تدریس میکنند.
پشتیبانی همه جانبه از دانشجو
در بسیاری از دانشگاههای اروپایی به دانشجو اهمیت بسیار زیادی داده میشود و کادر آکادمیک صفر تا صد حواسشان به دانشجویان هست. در واقع در این دانشگاهها این امکان به اساتید و مشاوران تحصیلی داده میشود تا پشتیبان کاملی از دانشجویان باشند و توجه مستمر به مسائل درسی و غیردرسی آنها داشته باشند.
دیدگاهی متفاوت به ادامه زندگی
یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در خارج از کشور، تغییر دیدگاه شما به زندگی و آینده است. همانطور که در بالاتر اشاره شد، شما با مهاجرت تحصیلی به یک کشور دیگر، تجربههای بسیار زیادی کسب خواهید کرد به همین منظور دیدگاه شما براساس این تجربیات به زندگی تغییر پیدا خواهد کرد. به طور کلی شاید با زندگی در خارج از ایران یا کشور خود نقطه امن و آسایش را از دست بدهید و دید دیگری نسبت به زندگی پیدا کنید. این موضوع میتواند موجب آیندهای روشن و بهتر شود.
به عبارت دیگر، افرادی که تا به امروز به کشور دیگر سفر نکردند و یا شرایط زندگی سایر کشورهای دیگر را ندیدند، ارزشهای فرهنگی و استانداردهای زندگی فعلی خود را بهترین نسخه موجود در دنیا میدانند. این در حالیست که با مهاجرت همه چیز تحت تاثیر قرار میگیرد و تجارت افراد بیشتر و بیشتر میشود. در واقع دانشجویان با زندگی در سایر کشورها متوجه فرهنگ آنها میشوند و میتوانند با ادغام این فرهنگ با فرهنگ خود به نقطه روشنی در آینده برسند.
تقویت استقلال مالی و شخصیتی
بدون شک یکی از بزرگترین و مهمترین مزایای تحصیل در خارج از کشور، ارتقا استقلال فردی شما در طول تحصیل در کشور خارجی است. امروزه بسیاری از جوانان بالغ علیرغم فارغالتحصیلی باز هم در کنار خانواده زندگی میکنند و والدین خود پول تو جیبی دریافت میکنند. به همین منظور آنها فاقد هر گونه استقلال مالی و شخصیتی هستند. در واقع همه کارهای آنها از پخت و پز تا شستن لباسها و تمیزی اتاق پای مادر یا پدر خانواده است.
این جوانان با مهاجرت زندگی مستقلی را تجربه خواهند کرد. آنها برای خرج روزانه خود باید بتوانند کار کنند و بدون وابستگی به خانواده باید بتوانند از پس انجام امور روزانه فردی خود در خوابگاه دانشجویی و منزلشان بربیایند. بسیاری از دانشجویان با وجود چالشها و شرایط بحرانی که دارند مجبور هستند بعد از دانشگاه یک کار دانشجویی پاره وقت برای خودشان دست و پا کنند. بنابراین استقلال مالی و شخصیت آنها در طی مهاجرت تحصیلی به خوبی شکل میگیرد.
شرایط سنی مهاجرت تحصیلی
شرایط و محدودیت سنی در خارج از کشور، یکی از مهمترین مواردی است که باید قبل از انتخاب کشور به آن توجه کنید. با این وجود بسیاری از افراد اطلاعات و مراحل لازم برای تحصیل در خارج از کشور را نمیدانند. شرایط یا همان محدودیت سنی یکی از موارد مهمی است که شما قبل از مهاجرت تحصیلی باید به خوبی درباره آن اطلاعات دقیق کسب کنید. اما آیا کشورهایی هستند که محدودیت سنی را لحاظ نکنند؟ در ادامه به مطلب به طور کامل به این سوال پاسخ دادهایم.
محدودیت سنی برای اپلای و دریافت ویزای تحصیلی
اکثر افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، در مورد سن مناسب برای فرآیند پذیرش و ویزای دانشجویی سوالات متعددی میپرسند. برای پاسخ دقیق به این سوال باید کشور مقصد مشخص باشد. چرا که محدودیت سنی برای هر کشور با کشور دیگر متفاوت است. برخی از این کشورها حتی محدودیت سنی را برای دانشجویان بینالملل برداشتهاند و شما در هر سنی میتوانید برای اپلای و دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایید. بنابراین قبل انتخاب و اقدامات لازم محدودیت سنی برای اخذ ویزا را باید بدانید و درباره آن بررسیهای لازم را انجام دهید. پس از آن برای یک دانشگاه خواست درخواست پذیرش کنید.
اگر قبل از پذیرش درباره محدودیت سنی اطلاعاتی نداشته باشید، ممکن است از یک دانشگاه پذیرش بگیرید اما در هنگام اخذ ویزا با مشکل محدودیت سنی روبرو شوید.
علاوه بر محدودیت سنی در قوانین اخذ ویزای تحصیلی برخی از کشورها عوامل دیگری مانند گپ تحصیلی نیز مهم است.
محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور
محدودیت سنی برای تحصیل در ایران با سایر کشورها کمی متفاوت است. برخی از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند از این موضوع کاملا بیخبر هستند. در کشورهای خارجی محدودیت سنی برای تحصیل ممکن است دو مرحلهای باشد. مرحله اول پذیرش و سپس مرحله اخذ ویزای تحصیلی است.
در مرحله اول یعنی پذیرش تحصیلی، سختگیری کمتری روی سن وجود دارد اما سن متقاضی در مرحله اخذ ویزا بسیار مهم خواهد بود. البته ممکن ناگفته نماند که برخی دیگر از دانشگاهها برای برخی از رشتهها برای مرحله اول (پذیرش) نیز محدودیت سنی قرار میدهند.
یکی از رشتههایی که معمولا در هیچ کشوری برای آن محدودیت سنی قائل نشدهاند، رشته MBA است. زیرا افرادی که در این رشته قصد ادامه تحصیل دارند معمولا سابقه بسیار زیادی در حوزه مدیریت دارند. این افراد تنها جهت ارتقا سطح دانش قصد مهاجرت تحصیلی دارند.
برخلاف رشته MBA، رشتههای پزشکی در اکثر کشورها دارای محدودیت سنی هستند. بنابراین شرایط اخذ پذیرش در این رشتهها به دو عامل سن و گپ تحصیلی وابسته است.
به طور کلی محدودیت سنی در مرحله ویزای تحصیلی شدیدتر و جدیتر است. به عنوان مثال محدودیت سنی برای تحصیل در کره جنوبی، فنلاند و اتریش وجود ندارد. اما برای کشورهایی همچون کانادا و انگلیس موضوع مهمی است. میانگین سنی برای پیوستن به دورههای خارج از کشور بین 18 تا 27 سال است. اما برخی از کشورها بازه مشخصتری را برای این منظور در نظر میگیرند.
محدودیت سنی برای تحصیل در کانادا
محدودیت سنی برای تحصیل در کشور کانادا در دو مرحله پذیرش و ویزا مورد بررسی قرار میگیرد. دانشگاههای کانادا در مرحله پذیرش معمولا شرایط سنی خاصی را ندارند و افراد با سنین مختلف میتوانند در دانشگاههای خصوصی ثبت نام کنند. اما در مرحله ویزا شرایط کمی متفاوتتر خواهد بود زیرا ویزای تحصیلی کانادا از نوع سابجکتیو بوده و نظر افسر ویزا در پذیرش یا عدم پذیرش متقاضی مهم است.
براساس قوانین کشور کانادا 18 سال حداقل سنی است که متقاضی میتواند تحصیلات خودش را در دانشگاه شروع کند. البته این محدودیت سنی ممکن است در هر یک از استانهای کانادا کمی متفاوت باشد. دانشجویانی که قصد دارند ادامه تحصیل بدهند باید سنشان در بازه 18 تا 35 سالگی باشد. این بازه و محدودیت سن برای دانشجویان کانادایی و غیرکانادایی یکسان است.
علاوه بر محدودیت سنی گپ تحصیلی نیز کاملا مهم بوده و برای دورههای لیسانس و فوقلیسانس حداکثر فاصله سنی میتواند بین 2 تا 5 سال باشد.
نکته: اگر دورهای که ثبت نام کردید شش ماه یا کمتر طول میکشد، نیازی به مجوز تحصیل نیست.
به طور کلی روند محدودیت سنی برای هر کشور با کشور دیگر میتواند متفاوت باشد. کانادا مثال خاصی از صدها کشور و استانی است که شما میتوانید برای مهاجرت تحصیلی یکی از آنها را انتخاب کنید. بنابراین به طور کلی در محدودیت سنی در اروپا به شکل زیر خواهد بود.
محدودیت سنی برای تحصیل در اروپا
به طور کلی کشورهای اروپایی براساس برخی از قوانین و عوامل به محدودیت سنی برای تحصیل حساس هستند. کشورهایی مانند اتریش، فنلاند، دانمارک و… محدودیت سنی برای تحصیل در نظر نمیگیرند و نوع ویزای تحصیلی این کشورها از نوع آبجکتیو بوده و سن برایشان معیار مهمی نیست. بنابراین شما در هر سنی که باشید میتوانید برای ادامه تحصیل به این کشورها درخواست بدهید.
اگر نوع ویزای کشوری از نوع سابجکتیو باشد و پذیرش یا عدم پذیرش به نظر آفسیر یا افسر نظامی بستگی داشته باشد شرایط کمی سخت و محدودیت سنی حائز اهمیت خواهد بود. معمولا در این کشورها محدودیت سنی بین 18 تا 35 سال است که باز این محدودیت با توجه به نوع کشور، استان، رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی میتواند بیشتر یا کمتر در نظر گرفته شود. بنابراین اگر سن شما بالاست بهترین کار این است که قبل از اقدام از مشاورین یا وکلای مهاجرت مشاوره دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی، برای هر کشوری میتواند متفاوت باشد. چرا که هر کشوری بسته به قوانین مهاجرتی مختص آن کشور، لیستی از مدارک برای مهاجرت تحصیلی در نظر گرفته است. با این حال برخی از مدارک در قوانین همه کشورها یکسان و مشترک هستند که برخی از این مدارک عبارتند از:
مدارک تحصیلی
- اثبات دانشجو بودن با تائیدیه از موسسه آموزشی که در آن تحصیل میکنید.
- نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مد نظر
- ریزنمرات دانشگاهی، دانشنامه و مدارک تحصیلی (به همراه ترجمه رسمی)
مدارک هویتی
- ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی
- ترجمه رسمی عقدنامه در صورت تاهل
- اسکن تمامی صفحات پاسپورت فعلی و قبلی
- ترجمه رسمی کارت پایان خدمت (متقاضیان مرد)
- دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
مدارک تمکن
- ترجمه رسمی اسناد ملکی مسکونی یا تجاری
- نامه تمکن مالی بانکی (به زبان انگلیسی)
- مدارک اسپانسر مالی (در صورت وجود)
سایر مدارک مورد نیاز
- انگیزه نامه (sop)
- زندگینامه
- مدرک زبان مورد تایید دانشگاه مقصد
- رزومه
- توصیهنامه
مراحل
- گام اول: یادگیری زبان جدید
اولین گام قبل از مهاجرت تحصیلی، آموختن زبان و شرکت در دورههای آیتلس و تافل است. در اکثر دانشگاهها اولین شرط پذیرش دانشجو، داشتن مدرک زبان انگلیسی یا خود کشور است.
- گام دوم: انتخاب مقصد
در این مرحله شما باید کشور مورد نظر را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کنید. برای یک انتخاب درست قبل از انتخاب، به فرهنگ، زبان، آداب و رسوم و… کشورها مدنظرتان توجه ویژهای داشته باشید تا بعدها دچار مشکل نشوید. در انتخاب کشور شرایط سیاسی کشور را با ایران نیز در نظر بگیرید. چرا که توجه به این موضوع شانس را در اخذ ویزا بالاتر میبرد.
- گام سوم: جستوجو در بین دانشگاههای موجود
پس از انتخاب کشور باید دانشگاه مورد نظر خودتان را انتخاب نمایید. بهترین دانشگاه برای شما همانیست که با شرایطتان یکسان باشد. در انتخاب دانشگاه به هزینه، دوره آموزشی، مدرک مورد نیاز و… باید توجه کنید. برخی از دانشگاهها خودشان سیستم ثبت نام آنلاین دارند و شما میتوانید به صورت آنلاین مدارکتان را آپلود نمایید.
- گام چهارم: گفتوگو با استاد مربوطه
قبل از اقدام به پذیرش میتوانید به یکی از اساتید دانشگاه مورد نظر ایمیل بزنید و شرایط دانشگاه را به طور کامل جویا شوید.
- گام پنجم: توصیهنامه
توصیهنامه متنی است که توسط اساتید محل تحصیلی فعلی نوشته برای دانشگاه مقصد نوشته میشود. برخی از اساتید تمایلی به نوشتن توصیهنامه ندارند. به همین منظور میتوانید خودتان از زبان استاد توصیهنامه را بنویسید و به استاد نشان دهید تا امضا کند.
- گام ششم: تهیه رزومه
یکی دیگر از مراحلی که شما باید برای مهاجرت تحصیلی طی کنید تا دانشگاه به شما پذیرش دهد، تهیه رزومه خوب است. روزمه قوی میتواند شانس شما در بالاتر ببرد. رزومه باید به طور خلاصه نهایت در 2 صفحه تنظیم شود.
ویژگیهای رزومه خوب
- اطلاعات شخصی و اطلاعات تماس
- سوابق تحصیلی
- سابقه شغلی و تحقیقاتی مرتبط
- مهارت ها
- سوابق شرکت در سینمارها و کنفرانس ها
- علایق و سرگرمی ها
- اساتید معرف
- گام هفتم: تهیه sop یا statement of purpose
وقتی قصد ندارید آزمون پذیرش ورودی دانشگاه را شرکت کنید، باید با مجموعهای از مدارک خود، نظر مثبت اساتید و دانشگاه مقصد را جلب کنید. یکی از مهمترین مدارکی که به شما در این مسیر کمک میکند نوشتن انگیزهنامه یا statement of purpose است.
- گام هشتم: تهیه و ترجمه لیست نمرات از دانشگاه محل تحصیل
در این مرحله از دانشگاه مبدا باید ریزنمراتتان را دریافت کنید و آنها را به زبان انگلیسی ترجمه کنید. دقت داشته باشید که بعد از ترجمه باید حتما مهر رسمی وزرات علوم و تحقیقات پایه ترجمه وجود داشته باشد وگرنه ریزنمرات شما مورد تایید دانشگاه مقصد نخواهد بود. برخی از دانشگاههای ایران خودشان به دانشجو ریزنمرات ترجمه شده میدهند.
- گام نهم: پر کردن فرم اپلیکیشنها در وبسایت دانشگاهها
معمولا برای اپلای کردن باید فرمهایی را در وبسایت دانشگاه مقصد پر کنید. جهت تکمیل این فرمها باید 75 تا 130 دلار پرداخت نمایید. برای پرداخت این مبلغ نیاز است که شما ویزا کارت یا مستر کارت داشته باشید.
- گام دهم: ارسال مدارک
در این مرحله شما باید مدارکی که آماده کردهاید را برای دانشگاه ارسال کنید. برای اینکار باید به سایت دانشگاه مراجعه کنید تا فرمها را پر نمایید.
- گام یازدهم: نتیجه را پیگیری کنید
بعد از اینکه مدارک خود را ارسال کردید، منتظر دریافت پاسخ از سوی دانشگاه باشید.
مهاجرت تحصیلی به کانادا
هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام میکنند. دانشجویان بینالمللی که قصد مهاجرت به کشور کانادا را دارند باید ابتدا ویزای تحصیل دریافت کنند. در واقع ویزای تحصیل یک مجوز به عنوان یک سند از سوی اداره مهاجرت کانادا به دانشجویان بینالمللی داده میشود.
تمامی دانشجویانی که قصد دارند بیش از یکسال در این کشور ادامه تحصیل داشته باشند باید در پایان هر یک سال مجوز تحصیلی خودشان را تمدید کنند. دانشجویان جهت اخذ مجوز تحصیلی در ابتدای امر از موسسه یا دانشگاه که مورد تایید اداره مهاجرت کانادا است باید پذیرش دریافت نمایند.
پس از آن باید نامه خود را مبنی بر قبولی در دانشگاههای کانادا به سفارت ارسال کنند تا بر حسب آن بتوانند ویزای تحصیل خود را بگیرند. بهتر است قبل از تصمیمگیری در مورد مهاجرت تحصیلی در کشور کانادا و همچنین شرایط این کشور آگاهی بیشتری داشته باشید.
چرا کشور کانادا بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی شناخته شده است؟
همانطور که در بالاتر نیز اشاره شد، کشور کانادا یکی از کشورهای بسیار خوب و عالی برای مهاجرت تحصیلی است. اکثر نوجوانان و جوانان همیشه دوست دارند که در دانشگاههای این کشور ادامه تحصیل بدهند. اما چرا کانادا؟ مزایای مهاجرت تحصیلی به کانادا چیست؟ به چند دلیل کانادا بهترین مکان برای مهاجرت تحصیلی است:
- اعتبار مدرک صادر شده از سوی دانشگاههای کانادا
مدارک کانادا با سایر دانشگاههای ایالات متحده برابر میکند. کالجها کانادا نیز شهرت جهانی دارند.
- تحصیل مقرون به صرفه و ارزان
کیفیت آموزش در دانشگاههای کانادا بسیار بالا بوده و هزینه تحصیل و زندگی در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی مانند ایالات متحده و انگلستان ارزانتر است.
- جامعه چند فرهنگی
به دلیل حضور گروههای قومی، کانادا یک کشور چند فرهنگی است. به همین دلیل دانشجویان بینالمللی در این کشور احساس غربت نخواهند کرد.
- جامعه امن و سالم
سازمان ملل متحد، کانادا را به عنوان یکی از بهترین، امنترین و سالمترین کشورهای دنیا معرفی کرده است. شما به عنوان یک دانشجو میتوانید از تمامی حقوق شهروندی کانادا بهرهمند باشید.
- دو زبانه بودن
تدریس در دانشگاههای کانادا به صورت دو زبانه است. زبان انگلیسی و فرانسوی دو زبان رایج در دانشگاههای این کشور است. به همین منظور یک دانشجوی بینالملل میتواند مهارت هر دو زبان را حین تحصیل تقویت و بهبود ببخشد.
- سبک زندگی جدید و هیجانانگیز در مراکز آموزشی
در این کشور دانشگاهها امکانات بینظیری همانند سالنهای کنسرت، گالری هنری، فرصتهای ارضا اوقات فراغت، امکانات ورزشی و… را در اختیار دانشجویان قرار میدهند. به همین منظور دانشجو در طی تحصیل سبک زندگی جدیدی را تجربه خواهد کرد.
- فرصت برای تحقیق نوآورانه
فرصت تحقیقاتی پس از پایان تحصیل در زمینههای مخابرات، پزشکی، کشاورزی، فناوری رایانه، علوم زیست و… برای دانشجوی بینالملل و سایر دانشجویان کانادایی فرآهم است.
- امکان اقامت دائم
شما پس از تحصیل با دارا بودن مدرک تحصیلی کانادا و تجربه کاری در این کشور میتوانید اقدام به دریافت اقامت دائم این کشور کنید.
- محاسبه بخشی از زمان تحصیل جهت اخذ تابعیت کانادا
- دریافت ویزای فول تایم برای همسر افرادی که در کانادا در حال تحصیل هستند.
- امکان فعالیت کاری تا سقف 20 ساعت در هفته
- امکان تحصیل رایگان در مراکز آموزشی و مدارس سطح بالای کانادا برای فرزندان فرد متقاضی ویزای تحصیلی
مراحل مهاجرت تحصیلی کانادا
همانطور که در قسمت مراحل مهاجرت تحصیلی در بالاتر مطالعه کردید برای مهاجرت تحصیلی باید برخی از کارها را قبل از اقدام انجام دهید. مراحل مهاجرت تحصیلی کانادا هم دقیقا به همین شکل است. به طور خلاصه جهت مهاجرت تحصیلی به کانادا باید مراحل زیر را طی نمایید:
- یادگیری زبان و ارائه مدرک آیتلس یا تافل بسته به نوع رشته و مقطع تحصیلی و استان مورد نظر
- انتخاب استان مورد نظر در کشور کانادا
- جستجوی دانشگاه مورد نظر (بررسی شرایط فعلی مهم است)
- توصیه نامه
- گفتگو با اساتید (از طریق ایمیل)
- رزومه
- انگیزهنامه
- دریافت و ترجمه ریز نمرات از دانشگاه مبدا
- پر کردن فرم اپلیکیشنها در وبسایت دانشگاهها
- ارسال مدارک برای دانشگاه
- پیگیری روند کاری و پذیرش
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی کانادا
- فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی
- اصل نامه پذیرش دانشگاه
- گذرنامه
- 2 قطعه عکس که از تاریخ ثبت آن بیش از 6 ماه نگذشته باشد. سایز عکس 3.5 در 4.5 و باید پشت نویسی شده باشند.
- ارائه مدرک و اثبات تمکن مالی یا حمایت مالی در طول تحصیل
- اصل مدرک تافل یا آیلتس (ارسال این مدرک ضروری نیست، اما برای بالا بردن شانس صدور ویزا بهتر است که ارسال شود).
- سلامت پزشکی و عدم سوءپیشینه شما نیز می بایست به افسر مهاجرت اثبات شود.
هزینههای مهاجرت تحصیلی به کانادا چقدر است؟
هزینههای تحصیل در کانادا بسته به انتخاب مرکز آموزشی، استان، محل سکونت، رشته، طول دوره تحصیل، کیفیت زندگی و… بسیار متفاوت است. اما شهریهها به صورت میانگین به شرح ذیل است:
- برای هزینههای زندگی حدود 15 تا 30 هزار دلار برای یک نفر به صورت سالانه در نظر بگیرید.
- مقطع کارشناسی بین: 10 تا 25 هزار دلار کانادا
- مقطع کارشناسی ارشد بین: 12 تا 28 هزار دلار کانادا
- مقطع دکتری بین: 5 تا 20 هزار دلار کانادا
شهریه دانشگاههای برتر:
- شهریه دانشگاه بریتیش کلمبیا: سالانه بین 1.300 تا 53.000 دلار کانادا
- شهریه دانشگاه تورنتو: سالانه بین 15.000 تا 60.000 دلار کانادا
مهاجرت تحصیلی به آلمان
کشور آلمان نه تنها دارای تعداد زیادی مراکز آموزشی باکیفیت و سطح بالا است؛ بلکه تحصیل در آن نیز رایگان بوده و مدارک معتبری ارائه میدهد.
دانشجویان خارجی با مهاجرت تحصیلی به آلمان و تحصیل در دانشگاههای معتبر به طور همزمان از تحصیل و تجربه کاری برخوردار میشوند که امکان وارد شدن به بازارهای کار در جهان را برای آنان هموار میکند و قادر خواهند بود برای اقامت، پس از تمام شدن تحصیلات خود درخواست بدهند. در نتیجه ۱۸ ماه برای پیدا کردن شغل مناسب زمان دارند.
روشهای مهاجرت تحصیلی
انواع روشها و ویزایی که برای مهاجرت تحصیلی به آلمان وجود دارد شامل موارد زیر میشود:
- ویزای تحصیلی
- ویزای دوره زبان آلمانی
- ویزای همراه دانشجو
مقدمات و پیشنیازها برای دریافت ویزای تحصیلی
برای درخواست مهاجرت تحصیلی به آلمان و گرفتن ویزای تحصیلی باید یکسری مقدمات را فراهم کنید.
پذیرش در رشته و دانشگاهی که قصد ورود به آن را دارید اولین قدم خواهد بود. برای رسیدن به مقصود خود باید از قبل مدارکی معتبر، شامل سندی برای اثبات توانایی مالی و مدرک تحصیلی خود را ارسال کنید.
گام بعدی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان درخواست و گرفتن ویزای تحصیلی است.
باید توجه داشته باشید که با داشتن ویزای توریستی قادر به تحصیل در این کشور نخواهید بود و ویزای توریستی قابلیت تبدیل به ویزای تحصیلی را ندارد؛ بنابراین باید برای ویزای تحصیلی به صورت جداگانه اقدام کنید.
مدارکی که برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور نیاز دارید شامل:
- پذیرشنامه از دانشگاه موردنظر
- پرداخت هزینههای دریافت ویزا که ۷۵ یورو میشود
- ارائه فرم درخواست پذیرش
- مدرک زبان آلمانی با نمره بالا
- ترجمه مدارک تحصیلی به زبان آلمانی
- پاسپورتی با عکس رنگی و تاریخ اعتبار بالا
- افراد متقاضی باید ثابت کنند که توانایی مالی لازم برای اقامت و تحصیل را دارند و قادر به پرداخت هزینههای خود در طول این مدت خواهند بود. مقدار پول لازم که باید در حساب بانکی خود بهمنظور توانایی مالی داشته باشید ۱۰.۲۳۰ یورو است.
- میزان معدل لازم برای لیسانس و فوقلیسانس در دانشگاههای آلمانیزبان، معدل ۱۲ است.
- اگر سابقه شغلی دارید، مدارک مربوط به آن را باید ارائه دهید.
- دلیل و انگیزه انتخاب آلمان برای مهاجرت تحصیلی
- میزان معدل لازم برای فوقلیسانس در دانشگاههای انگلیسیزبان، معدل ۱۴ در مقطع لیسانس است.
- توصیهنامه
- اگر دارای مقالات علمی هستید ارائه آنها موثر است.
- گواهی و بیمه سلامت
- نشانی محل اقامت
- اگر افراد متقاضی مدرک زبان آلمانی نداشته باشند باید در دورههای آن ثبتنام کنند و در زمان دریافت ویزا مدرک ثبتنام خود را ارائه دهند.
ویژگیها و مزیت مهاجرت تحصیلی به آلمان
یکی از مزیتهایی که مهاجرت تحصیلی به آلمان همراه دارد، امکان تحصیل رایگان و کمهزینه به همراه کیفیت بالای آموزشی است. کشور آلمان دارای اقتصادی ثابت و امنیت بالای اجتماعی بوده و همچنین مدارک دانشگاهی این کشور معتبر هستند.
لازم به ذکر است که در مقاطع فوقلیسانس و دکتری تدریس به زبانهای آلمانی و انگلیسی صورت میگیرد. وجود تنوع رشته یکی دیگر از مزایای دانشگاههای این کشور است، همچنین با داشتن مدارک دانشگاهی و فارغالتحصیل شدن از دانشگاههای آلمان بهراحتی میتوانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
در زمان دانشجویی میتوانید به مدت ۲۰ تا ۲۵ ساعت در هفته بهصورت پارهوقت مشغول به کار شوید. ازآنجاییکه دانشجویان پس از تحصیل میتوانند بهراحتی وارد بازار کار شوند و فرصتهای شغلی زیادی در اختیار دارند، درصد بیکاری در این کشور پایین است.
ویژگی و شرایط مدارس آلمان
هزینه مدارس خصوصی آلمان تقریبا ۶ هزار تا ۱۵ هزار یورو در سال و زبان تدریس در مدارس، زبان آلمانی است. انواع مدارس آلمان به مدارس دولتی و خصوصی تقسیم میشود و تحصیل در مدارس دولتی آن بدون هزینه و اجباری است.
شاید دانستن اداره و چگونگی سیستمهای آموزشی این کشور برایتان جالب باشد؛ زیرا در هر ایالت آلمان، سیستم آموزشی به روش مخصوص خود اداره و تصمیمگیری میشود؛ اما درسهایی که تدریس میشوند مشترک هستند.
آغاز تحصیل در آلمان از ۶ سالگی صورت میگیرد، دوره ابتدایی ۴ سال و دبیرستان ۱۰ سال طول میکشد و پس از این مدت افراد قادر به دریافت دیپلم هستند.
انواع مهاجرت تحصیلی به آلمان
-
-
- مهاجرت تحصیلی دانشآموزی
- مهاجرت تحصیلی دانشجویی
-
مهاجرت تحصیلی دانشآموزی:
برای این نوع مهاجرت، باید سن افراد زیر ۱۸ سال، همراه با مدرک زبان آلمانی با نمره بالا و تعهدنامه از والدین خود باشند. مهاجرت تحصیلی و گرفتن ویزای افراد بالای ۱۲ سال سادهتر است. همچنین امکان تحصیل در مدارس شبانهروزی برای دانشآموزان خارجی وجود دارد و هزینه آن ۳۰ هزار یورو در سال است.
مهاجرت تحصیلی دانشجویی:
پس از درخواست و دریافت ویزای دانشجویی میزان اعتبار آن ۳ ماه خواهد بود. در این صورت، باید متقاضیان پس از مهاجرت و واردشدن به کشور آلمان، نسبت به تمدید ویزای خود با اعتبار ۱ تا ۲ سال اقدام کنند.
ماهیت Assist uni
به طور کلی وظیفه آن ایجاد ارتباط بین دانشگاه و فرد متقاضی است.
برای آنکه بتوانید از دانشگاههای آلمان پذیرش تحصیلی دریافت کنید اولین مرحله، درخواست برای پذیرش است. برای دریافت آن علاوه بر پرکردن فرم درخواست باید مدارک تحصیلی خود و ترجمه آن را برای دانشگاه موردنظر ارسال کنید.
وظیفه Assist uni این است که پس از بررسی مدارک و داشتن شرایط لازم، آن را برای دانشگاه منتخب میفرستد. همچنین مبلغی که برای شروع کار این موسسه باید بپردازید، ۷۵ یورو و در قبال هر دانشگاه ۳۰ یورو اضافه میشود.
زمان تحصیلی هر مقطع
شاید برایتان جالب باشد که از زمان ترمهای تابستانی، زمستانی و همچنین تعداد ترمهای هر مقطع تحصیلی در آلمان اطلاع داشته باشید.
شروع ترم در آلمان از ماه آپریل تا ماه آگوست برای ترم تابستانی و از ماه سپتامبر تا ماه مارچ برای ترم زمستانی است.
-
-
- دورههای آوسبیلدونگ تقریبا ۳ تا ۴ سال است.
- دوره لیسانس از ۶ تا ۸ ترم، که چیزی بین ۳/۵ تا ۴ سال خواهد بود.
- دوره فوقلیسانس از ۳ تا ۴ ترم، حدودا ۱/۵ تا ۲ سال است.
- دوره دکتری ۳ تا ۶ سال طول میکشد.
-
ویژگیهای موردنیاز در هر مقطع، برای مهاجرت تحصیلی
شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی در مقطع لیسانس
-
-
- دارا بودن مدرک دیپلم و سن ۱۸ سال
- حداکثر فاصله بین دریافت مدرک دیپلم و درخواست برای مقطع کارشناسی ۴ تا ۵ سال است.
- پاسپورتی با عکس رنگی و تاریخ اعتبار بالا
- مدرک زبان آلمانی در سطح b2
- درصورتی که قصد دارید در دانشگاههای انگلیسی زبان تحصیل کنید باید دارای مدرک زبان انگلیسی با نمره ۵/۵ باشید.
- باید سندی که نشان دهد قادر به پرداخت هزینههای خود در مدت زمان زندگی و تحصیل هستید را تحویل دهید و این مقدار مبلغ معادل ۷۵۰ یورو در ماه است.
-
یکی از امکانات بسیار هیجانانگیز مهاجرت تحصیلی به آلمان این است که اگر در کنکور سراسری شرکت و پذیرفته شده باشید، میتوانید با تحویل دادن مدرک خود راحتتر پذیرش تحصیلی در دانشگاههای آلمان را دریافت کنید.
شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی در مقطع فوق لیسانس
-
-
- مدرک لیسانس از دانشگاههای سراسری و مورد قبول آلمان
- حداکثر فاصله بین دریافت مدرک لیسانس و درخواست برای مقطع کارشناسی ارشد ۳ تا ۴ سال است.
- باید سند قدرت مالی که نشان دهد قادر به پرداخت هزینههای خود در مدتزمان زندگی و تحصیل هستید را تحویل دهید و این مقدار مبلغ معادل ۷۵۰ یورو در ماه است.
- ترجمه و معادل سازی مدرک کارشناسی همراه با ریزنمرات آن
- پاسپورتی با عکس رنگی و تاریخ اعتبار بالا
- توصیهنامه
- مدرک زبان آلمانی با نمره بالا b2 نسبت به دانشگاه و رشته منتخب
- انگیزه و دلیل انتخاب آلمان برای مهاجرت تحصیلی همراه با رزومه و سابقه کاری
- در صورتی قصد دارید در دانشگاههای انگلیسی زبان تحصیل کنید باید دارای مدرک زبان انگلیسی با نمره ۶/۵ باشید.
-
شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری
-
-
- مدرک زبان انگلیسی و زبان آلمانی با نمره بالا برای تحصیل و تحویل پایان نامه
- معدل بالا در مقطع فوقلیسانس
- مدرک فوقلیسانس از دانشگاههای سراسری و مورد قبول آلمان
- مدرک زبان آلمانی در سطح b2
- توصیهنامه
- پاسپورتی با عکس رنگی و تاریخ اعتبار بالا
- انگیزه و دلیل انتخاب آلمان برای مهاجرت تحصیلی
- اگر دارای مقالات علمی و سوابق پژوهشی هستید ارائه آنها موثر است.
-
دوره آوسبیلدونگ
دورههای آوسبیلدونگ را میتوان جزو سادهترین راههای مهاجرت تحصیلی بهحساب آورد؛ زیرا هم رشتههای متنوعی دارد و هم برای پذیرش آن تنها داشتن دیپلم کافی است. در دورههای آوسبیلدونگ تجربه و دانش عملی برای واردشدن به بازار کار را دریافت میکنید. شرایط پذیرش این دورهها شامل:
-
-
- سن بالای ۱۷ سال
- حداقل مدرک دیپلم
- مدرک زبان آلمانی در سطح b2
-
بورسیههای تحصیلی
دریافت بورسیههای تحصیلی آلمان مزیتهایی را در اختیار متقاضیان خود قرار میدهد که شامل پرداخت بخش زیادی از هزینههای زندگی و تحصیل دانشجو میشود. معمولا بورسیهها در مقطع دکتر و به دانشجوهای برجسته تعلق میگیرد.
بورسیههای تحصیلی آلمان به ۲ صورت قابل دریافت است.
-
-
- کاملا هزینه شهریه دانشگاه و زندگی دانشجو را پرداخت میکند.
- تنها بخشی از هزینههای دانشجو را عهدهدار میشود.
-
شرایط دریافت بورسیههای تحصیلی آلمان به شرح زیر است:
-
-
- پاسپورتی با عکس رنگی و تاریخ اعتبار بالا
- دانش و سطح علمی بالا
- کسب نمرات بسیار بالا در دوره و مقاطع تحصیلی قبلی همراه با ریزنمرات آن
- رزومه و سابقه علمی سطح بالا
- مدرک زبان آلمانی در سطح b2
- طرحنامه بسیار قوی از لحاظ محتوا
- انگیزه و دلیل انتخاب آلمان برای مهاجرت تحصیلی
- مدرک تحصیلی از دانشگاههای سراسری و مورد قبول آلمان
- توصیهنامه و تاییدیه از استاد راهنما
- مقالات و پژوهشهای چاپ شده
-
انواع بورسیههای تحصیلی و مبلغ قابل پرداخت از سوی دانشگاه شامل:
-
-
- بورسیه DAAD، این نوع بورسیه دولتی برای کمکهزینهها از سوی بزرگترین سازمان مالی عرضه میشود.
- بورسیه دولتی اراسموس، برای تحصیل در اتحادیه اروپا و از سوی کمیسیون آن به دانشجویان بینالمللی تعلق میگیرد.
- بورسیه ملی
- بورسیه تحصیلی آلمان در دانشگاه
-
مبلغ قابل پرداخت برای بورسیه Trendhim Talent در دوره لیسانس معادل ۲ هزار یورو در ماه
مبلغ قابل پرداخت برای بورسیه بنیاد علمی علوم در دوره فوقلیسانس معادل ۱۲۵۰ یورو در ماه
مبلغ قابل پرداخت برای بورسیه Stipendiumplus در دوره دکتری معادل ۱۳۵۰ یورو در ماه
هزینههای زندگی و مهاجرت تحصیلی به آلمان
اگر آلمان را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کردهاید، شاید بد نباشد از هزینههایی که در آینده باید بپردازید اطلاع داشته باشید تا بتوانید برای خرج و مخارج خود در هنگام تحصیل برنامهریزی کنید.
-
-
- هزینه بیمه درمانی ماهیانه ۸۰ تا ۱۵۰ یورو است.
- مقدار اعتبار مالی لازم برای مهاجرت تحصیلی ۱۰ هزار یورو است.
- با وجود رایگان بودن تحصیل در آلمان، شهریه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ۲ هزار یورو در سال است.
- هزینه زندگی دانشجویان تقریبا ۷۰۰ تا هزار یورو در ماه است.
- هزینه سوئیت خوابگاه با اینترنت و آب و برق رایگان ۲۵۰ تا ۳۵۰ یورو در ماه میشود.
- برای اجاره آپارتمان یک خوابه هزینهای معادل ۶۵۰ یورو باید پرداخت کنید.
-
شرایط کار برای دانشجویان
گفتیم که امکان کار برای دانشجویان در مدت زمان تحصیلی خود به صورت پارهوقت وجود دارد و مقدار زمان مجاز برای کار، چیزی بین ۲۰ تا ۲۵ ساعت در هفته است و این کار پارهوقت جزو سابقه کاری آنان محسوب میشود. البته انتخاب و اشتغال کار میتواند مرتبط یا غیرمرتبط با رشته تحصیلی آنان باشد. دانشجویان در این بین که برای کار دستمزد میگیرند با زبان و فرهنگ مردم کشور آلمان بیشتر آشنا و مسلط میشوند.
میزان دستمزد برای دانشجویان تقریبا ساعتی ۹/۵ تا ۱۵ یورو است. در حالیکه خرج و مخارج زندگی دانشجویی در آلمان برای یک ماه تقریبا ۸۵۳ یورو میشود، میتوانند با وجود مقدار ساعت کاری و دستمزد خود به راحتی از عهده اکثر هزینهها برآیند.
دانشجویان مقطع دکتری علاوه بر کار در خارج از دانشگاه، میتوانند پروژههای علمی انجام داده و از سوی دانشگاه دستمزد دریافت کنند.
اگر دانشجویی در آخرین ترم تحصیلی خود بتواند کاری تماموقت بیابد، قدم بزرگی در راستای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری خود برداشته است همچنین با عقد قرارداد در رشته تحصیلی خود با کارفرمایان آلمانی این راه آسودهتر خواهد بود.
اقامت دائم از طریق مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از راههای دریافت اقامت دائم این کشور است. به صورتی که بعد از پایان دوره تحصیل و با اشتغال به کاری در رابطه با رشته تحصیلی خود میتوانید ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کنید و با ۵ سال سابقه کاری در این کشور، اقامت دائم خود را دریافت کنید.
برای مهاجرت تحصیلی و اقامت در کشور آلمان باید علاوه بر مدارکی که برای درخواست ویزا ارائه میدهید، خصوصیتهای لازم زیر را نیز داشته باشید:
-
-
- توانایی مالی
- دانش و مدرک زبان آلمانی با نمره بالا b2
- عدم سو سابقه
- پایبند بودن به قوانین
-
ویزای همراه چیست؟
مدتی بعد از تحصیل در آلمان، دانشجویان قادر به درخواست ویزای همراه برای خانواده خود خواهند بود که اعتبار آن از ۳ ماه تا ۱ سال است و تنها شرط دریافت ویزای همراه در مهاجرت تحصیلی اثبات توانایی مالی و قدرت پرداخت هزینههای افراد خانواده در مدت زمان اقامتشان در آلمان است، همچنین افراد خانواده بالای ۱۸ سال باید دانش زبان آلمانی با مدرک a1 داشته باشند.
مهاجرت تحصیلی به نروژ
یکی از راههای مطمئن برای مهاجرت به کشور نروژ، تحصیل در این کشور است. نروژ یکی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی بوده و عضو ناحیه شنگن است. موقعیت مکانی این کشور در شمال غرب اروپاست و از جهت داشتن مناظر زیبا و دیدنی و همچنین هوای سردی که دارد در دنیا معروف شده است. در ادامه قصد داریم مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ، مدارک مورد نیاز برای مهاجرت و… به شما توضیح دهیم. ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
نظام آموزشی در کشور نروژ
کودکان از سن 6 تا 16 سالگی در مدارس کشور نروژ باید به تحصیلات بپردازند. نظام آموزشی در کشور نروژ همانند ایران شامل مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان است. تمامی این مقاطع زیر نظر دولت برگزار شده و هیچگونه هزینه اضافی ندارند. طبق آمار به دست آماده دانش آموزان در مقطع دبیرستان از سوی شهرداریهای کشور نروژ لپ تاپهای رایگان دریافت میکنند.
دانشآموزان در این مقاطع تحصیلی با زبان نروژی آموزش میبینند اما کلاسهایی در خصوص آموزش زبان خارجی نیز برای آنها برگزار میشود. مقطع ابتدایی در کشور نروژ از 6 سالگی شروع شده و در 13 سالگی به پایان میرسد. در سال اول ابتدایی بیشتر مهارتهای احتماعی و بازیهای مختلف آموزش داده شده و از سال دوم تا هفتم در خصوص ریاضیات و دانش زبان آموزش میبینند. مقطع راهنمایی از 13 سالگی در کشور نروژ شروع شده و در 3 سال برگذار میشود.
در طی این مدت دانشآموز برای گرفتن نمره خوب باید تلاش کند. در کلاس هشتم میتواند یک زبان دیگر را نیز انتخاب کرده و آموزش ببیند. دوره راهنمایی در کشور نروژ به صورت 3 سال آموزش عمومی یا 4 سال به حالت فنی حرفهای برگزار میشود.
در مقطع دانشگاهی کشور نروژ سیستم آموزشی بسیار پیشرفتهای دارد. مقاطع تحصیلی دانشگاهی در این کشور به صورت 3+2+3 است. یعنی مقطع لیسانس یا کارشناسی را طی 3 سال، مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد را در 2 سال و در نهایت مقطع دکتری را در 3 سال آموزش میبینند. افرادی که وارد دانشگاههای نروژ میشوند در رده سنی 19 تا 24 سال قرار دارند که به طور میانگین 10 تا 12 درصد آن را مردان و 43 درصد آن را بانوان تشکیل میدهند.
مهاجرت تحصیلی و تحصیل در مدارس کشور نروژ
بین سنین 6 تا 19 سال دانشآموزان در مدارس نروژ به تحصیل در 3 مقطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان میپردازند. فقط مقاطع ابتدایی و راهنمایی در نروژ اجباری هستند و تنها کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاهها را دارند لازم است که 3 سال دبیرستان را نیز پشت سر بگذاراند. دانشآموزان بینالمللی نیز با گرفتن ویزای تحصیلی نروژ میتوانند در این کشور مشغول به تحصیل شوند. متقاضیانی که سن آنها کمتر از 18 سال است میتوانند به تحصیل در مدارس نروژ فکر کنند، البته به شرطی که آنان در نروژ یک قیم قانونی داشته و شخصی که در کشور نروژ اقامت دارد سرپرستی دانشآموز را قبول کند. بیشتر خانوادههایی که قصد دارند فرزند آنها در خارج از کشور به تحصیل بپردازد، معمولا کشور کانادا را انتخاب میکنند که ویزای همراه به خانواده دانشآموز میدهد.
مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ در مقطع لیسانس
در کشور نروژ دانشگاهها رشتههای مختلفی را در مقطع لیسانس ارائه میدهند و متقاضیان تحصیل در نروژ میتوانند با توجه به قابلیت، توانایی و علاقهای که دارند، رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند. برای تحصیل در مقطع لیسانس در این کشور، دانشجو باید حتما به زبان انگلیسی یا نروژی تسلط کامل داشته و مدرک آیلتس با حداقل نمره 6 یا مدرک زبان نروژی که دارای حداقل سطح 3 بوده را به دانشگاه مورد نظر نشان دهد. لازم به ذکر است، دانشجویانی که به زبان نروژی تسلط ندارند نیز میتوانند با شرکت در کلاسهای زبان نروژی به مدت 1 سال دوره گذرانده و پس از آن وارد محیط دانشگاه شوند. مدت زمان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور نروژ به مدت 3 سال است. متقاضیان برای مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ، میتوانند برای چند دانشگاه منتخب در این کشور درخواست داده و از طریق وبسایت این دانشگاهها فرم و مدارک خود را برای آنها ارسال نمایند. در صورتی که شخص بتواند ار دانشگاهی پذیرش تحصیلی بگیرد، در گام بعدی برای وارد شدن به این کشور باید از سفارت کشور نروژ درخواست ویزای تحصیلی بکند.
مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ در مقطع فوق لیسانس
کشور نروژ این امکان را در اختیار دانشجویان بینالملل قرار داده است تا به صورت رایگان در مقطع فوق لیسانس در کشور مشغول به تحصیل شوند. تنوع رشتهها در مقطع فوق لیسانس نیز همانند لیسانس بسیار بالا است اما پیشنهاد میشود برای این که احتمال پذیرش شما و دریافت ویزای تحصیلی از این کشور بالا برود، ترجیحا رشتهای که به مدرک لیسانس شما مرتبط است را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایید. بیشتر رشتههای ارائه شده در این مقطع به زبان انگلیسی تدریس میشوند ولی در این میان برخی از رشتهها نیز به زبان نروژی در دانشگاه ارائه داده خواهند شد. برای مهاجرت تحصیلی به نروژ و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاهها در مقطع فوق لیسانس، متقاضی باید مدرک آیلتس خود با حداقل نمره 6.5 یا مدرک تافل خود را ارائه دهد. اگر شخص قصد تحصیل در رشتههایی که به زبان نروژی ارائه میشوند را دارد، موظف است که به مدت 1 سال در کلاس زبان نروژی شرکت کرده و شروع به یادگیری این زبان کند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی به رشتهی انتخابی شما بستگی دارد و بین 1 تا 2 سال زمان میبرد.
مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ در مقطع دکتری
برای تحصیل در مقطع دکتری در کشور نروژ باید دانشجو زبان انگلیسی بلد باشد، چرا که بیشتر رشتهها به زبان انگلیسی در دانشگاه ارائه میشوند و تنوع رشتهها نیز بسیار بالا است. برای این که دانشجو بتواند در مقطع دکتری از کشور نروژ پذیرش تحصیلی بگیرد، در ابتدا نیاز است که با اساتید دانشگاهها مورد نظر خود در این کشور ارتباط برقرار کرده و بتواند نظر آن استاد سوپروایزر را به خود جلب کند. این که متقاضی در مقطع دکتری چقدر شانس دارد که پذیرش تحصیلی بگیرد، بیشتر بستگی به رزومه درسی و فعالیتهای پژوهشی آن خواهد داشت. برای تحصیل در این مقطع مدرک آیلتس با حداقل نمره 7 مورد نیاز است و از دانشجو انتظار دارند که مقالههای معتبر و کارهای پژوهشی مربوط به رشته تحصیلی خود را در رزومه تحصیلی ارائه دهد.
مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری در کشور نروژ با توجه به رشته تحصیلی مورد نظر بین 3 تا 5 سال زمان میبرد. تحصیل در مقطع دکتری در این کشور به طور کامل رایگان بوده و اگر دانشجو همراه با استاد راهنمای خود کارهای پژوهشی و تحقیقاتی هم انجام دهد، ماهانه حدودا بین 400 تا 500 هزار کرون از سمت دانشگاه حقوق دریافت میکند.
هزینه مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ
یکی از نکاتی که دانشجویان بینالملل باید به آن توجه کنند، هزینه تحصیل و زندگی در کشور نروژ است. این کشور توجه بسیار ویژهای به کیفیت و سطح آموزش دارد و به همین جهت تحصیل در این کشور رایگان است. اما در مقابل هزینههای روزمره در این کشور بالا بوده و برای زندگی در آن حتما باید فرد از نظر مالی ساپورت شود. در حالت کلی هزینه زندگی در کشور نروژ 160 درصد و هزینه اجاره کردن یک واحد خانه حدودا 151 درصد بیشتر از کشور ایران است.
کار دانشجویی در حین تحصیل در کشور نروژ
همانگونه که در بالا به آن اشاره کردیم، به طور معمول کشور نروژ در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس به دانشجویان بینالملل بورسیه تحصیلی نمیدهد، به همین جهت برای تامین نیازهای مالی کار دانشجویی در حین تحصیل بسیار کمک کننده خواهد بود. دانشجویانی که از طریق ویزای تحصیلی به کشور نروژ وارد شدهاند اجازه دارند که به صورت پاره وقت در این کشور مشغول به کار شوند. در مقطع لیسانس دانشجویان در طول هفته تنها به میزان 10 ساعت اجازه کار خواهند داشت و این زمان برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس دو برابر شده و به میزان 20 ساعت در هفته به صورت کاملا قانونی میتوانند سرکار رفته و کسب درآمد کنند. در کشور نروژ بابت هر ساعت کاری مبلغی بین 7 تا 9 یورو پرداخت میکنند. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که برای راحت کار پیدا کردن در کشور نروژ باید به یکی از دو زبان نروژی یا اسکاندیناوی تسلط داشته و آن را یاد بگیرید. کشور نروژ این اجازه را به دانشجویان میدهد که تا 3 ماه پس از ورود به این کشور بدون مجوز مشغول به کار شوید اما بعد از گذشت 3 ماه موظف بوده به اداره پلیس بروید در جهت دریافت مجوز کار درخواست خود را ثبت کنید. در نهایت باید گفت که دانشجویان در مقطع دکتری نیز تا سقف 30 ساعت در هفته اجازه دارند سرکار پاره وقت رفته و استخدام شوند.
مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ و بررسی ویزای همراه
یکی از مشکلات دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی همواره دریافت ویزا برای سایر افراد خانواده است. خبر خوب این است که کشور نروژ به دانشجویان متاهلی که در این کشور درس میخوانند، به اعضای خانواده آنها مانند فرزند و همسر ویزای همراه میدهد. شرایط و ضوابط دریافت ویزای همراه عبارتند از:
-
-
- حداقل سن مجاز برای دریافت ویزای همراه سن 24 سال است.
- بعد از ورود به کشور نروژ دانشجو همراه با خانواده خود در یک مکان مشترک زندگی کند.
- حداقل 1 سال از اعتبار ویزای تحصیلی دانشجو باید باقی مانده و کمتر از آن قابل قبول نیست.
- حداقل سالی 265000 کرون نروژ درآمد کسب کنند.
- قادر به پرداخت هزینههای سنگین زندگی در کشور نروژ بوده و یک نفر آنها را از نظر مالی ساپورت کند.
- حداکثر سن قابل قبول برای فرزند آنها 18 سال است.
-
مدارس و دانشگاههای کشور نروژ
کشور نروژ دارای 7 دانشگاه دولتی معتبر، 9 موسسه تخصصی، 22 مجتمع دانشگاهی و تعدادی موسسههای خصوصی است. بعضی از دانشگاههای نروژ در سطح جهانی معروف هستند و نظام آموزشی این کشور مورد تایید سایر کشورهای دنیا است. در ادامه شما را با یکی از بهترین دانشگاههای کشور نروژ آشنا خواهیم کرد.
دانشگاه اسلو یکی از معتبرترین دانشگاههای نروژ بوده که در شهری به نام اسلو احداث شده است. این مرکز چندین سال به صورت پیاپی جزء برترین دانشگاههای جهان انتخاب شده و در رتبهبندی شانگهای جایگاه 59 را به خود اختصاص میدهد. کلیه رشتههای علوم انسانی، زبانهای خارجه، انواع رشتههای پزشکی و پیراپزشکی و… در آن تدریس میشود. متاسفانه باید گفت که در این دانشگاه رشتههای مهندسی تدریس نمیشوند. نکته حائز اهمیت آن است که رشتههای پزشکی و دندانپزشکی که در آن جا تدریس میشود مورد تایید وزارت بهداشت و درمان ایران نیز هست و دانشجویان به راحتی پس از پایان تحصیل خود میتوان برگشته و مدرک خود را معدل سازی کنند.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ
برای این که در کشور نروژ مشغول به تحصیل شوید لازم است که حتما ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید. یعنی در گام اول متقاضیان باید اقدام به گرفتن پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای نروژی کنند و بعد از آن کامل کردن مدارک خود به سفارت کشور نروژ رفته و برای ویزای تحصیلی درخواست بدهند. دقت کنید که کشور نروژ در مورد دادن ویزای تحصیلی به دانشجویان ایرانی سختگیریهای شدیدی نسبت به سایر متقاضیان دارد، بنابراین مدارک خود را به طور کامل جمعآوری کرده و چیزی را از قلم نیندازید. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ عبارتند از:
-
-
- ترجمه کامل مدارک احراز هویت دانشجو و پاسپورت آن
- ارائه نامه پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای کشور نروژ
- همراه داشتن 4 قطعه عکس به صورت رنگی
- ارائه مدارک و نامه برای نشان دادن تمکن مالی (در ابتدا قبل از ورود به کشور نروژ باید مبلغ 10000 یورو به حساب دانشگاه وایز کنید. این پول به صورت امانت نزد دانشگاه میماند وصرف هزینه زندگی خود دانشجو میشود. دانشجو بعد از ورود به کشور نروژ و باز کردن حساب بانکی، این پول را از دانشگاه دریافت میکند.)
- نشان دادن بیمه نامه معتبر
- نوشتن یک انگیزهنامه بابت شرح دلایل تحصیل در کشور نروژ
-
موقعیت کار پس از پایان تحصیل در کشور نروژ
به طور معمول تمامی افرادی که قصد تحصیل در کشور نروژ را دارند، علاقه دارند که پس از پایان دوره تحصیلی خود در این کشور مانده و اقامت دائم دریافت کنند، یعنی هدف نهایی آنها زندگی دائمی در کشور نروژ است. این اشخاص میتوانند پس از اتمام تحصیل خود در کشور نروژ به دنبال کار گشته و اقامت کاری دریافت کنند. کشور نروژ دارای منابع معدنی بسیاری بوده و یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است، به همین جهت میزان بیکاری در این کشور کم بوده و نزدیک به صفر است و دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی با موقعیتهای شغلی خوبی روبرو هستند. شما تنها 6 ماه پس از اتمام تحصیل خود فرصت دارید که در کشور نروژ شغل مناسب خود را پیدا کنید.
اخذ اقامت دائم و تابعیت نروژ بعد از پایان تحصیل
دانشجویان پس از پیدا کردن کار در کشور نروژ میتوانند اقامت کاری این کشور را دریافت کنند. افرادی که ویزای کاری دارند میتوانند سالانه آن را تمدید کرده و بعد از گذشت 3 سال فعالیت کاری در کشور نروژ و همچنین پرداخت مرتب مالیات به دولت، جهت اخذ اقامت دائم این کشور اقدام نمایند. کسانی که اقامت دائم این کشور را دارند از تمامی امکانات حقوقی این کشور بهرهمند بوده و تنها اجازه حق رای را ندارند. البته به جزء پیدا کردن شغل در کشور نروژ شما میتوانید از راههای دیگر مانند ازدواج با فردی نروژی، ثبت شرکت در این کشور و سرمایهگذاری نیز جهت اخذ اقامت دائم اقدام نمایید.
مهاجرت تحصیلی به هلند
تحصیل در کشور هلند راهی امن و مطمئن برای دریافت ویزا و ورود به این کشور پیشرفته است. برای مهاجرت به هلند از طریق ویزای تحصیلی بهتر است ابتدا در مورد رشتههای تحصیلی در این کشور تحقیق کنید. توصیه ما به شما این است که دست روی رشتههای تحصیلی دارای آینده شغلی بالا بگذارید. برای گرفتن ویزای تحصیلی بهتر است با یک وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا روند کار را برای رفتن به کشور هلند برای شما آسانتر کنند. ما در این مقاله قصد داریم در مورد مهاجرت تحصیلی به هلند، شهرهای مهم این کشور برای تحصیل، هزینه مهاجرت تحصیلی و… صحبت کنیم. برای رسیدن به جواب سوالهای خود در این مورد، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
تحصیل در کشور هلند
هلند کشوری کوچک اما توسعه یافته و ثروتمند در شمال غربی اروپا قرار گرفته است. آمستردام پایتخت کشور هلند بوده و واحد پولی آنها یورو است. یکی از نکات حائز اهمیت این که کشور هلند عضو پیمان شینگن است. همچنین برترین دانشگاهها در کشور هلند یافت میشود. به همین جهت همواره تعداد متقاضیان برای مهاجرت تحصیلی به کشور هلند زیاد بوده، به گونهای که سالانه تعداد نفرات بالایی از همه جای دنیا به ویژه کشور ایران برای گرفتن پذیرش در مقاطع تحصیلی متفاوت اقدام میکنند که عبارتند از:
-
-
- ادامه تحصیل در مقطع لیسانس
- تحصیل در مقطع فوق لیسانس
- تحصیل در مقطع دکتری در هلند
-
مزایای مهاجرت تحصیلی به کشور هلند
-
-
- تحصیل به زبان انگلیسی در بهترین دانشگاههای هلند
- عدم وجود محدودیت سنی و همچنین فاصله بین دریافت آخرین مدرک درسی (گپ تحصیلی) برای تحصیل در کشور هلند
- دانشگاههایی با رتبه بینالمللی بالا در کلیه مقاطع تحصیلی
- داشتن اقتصادی قدرتمند و قوی
- اجازه بردن همراه حین تحصیل در این کشور
- رفاه اجتماعی و همچنین سطح فرهنگی بالای مردمان کشور هلند
- پس از تحصیل به سرعت میتوان ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کرد
- امکان گرفتن اقامت دائم کشور هلند بعد از گذشت 5 سال کار کردن در این کشور
- امکان دریافت بورسیه تحصیلی
-
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کشور هلند
برای مهاجرت تحصیلی به کشور هلند هم مانند سایر کشورها نیاز به ارائه مدارک و اسنادی معتبر است. کلیه مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به این کشور هم برای گرفتن ویزای تحصیلی ضروری بوده و از طرفی دیگر برای گرفتن پذیرش تحصیلی و اپلای دانشگاه لازم میشود. در ادامه شما را با این مدارک آشنا خواهیم کرد که عبارتند از:
-
-
- داشتن پاسپورتی قانونی و دارای اعتبار
- تکمیل کردن فرمهای پذیرش دانشگاهها
- داشتن نامه رسمی از یکی از دانشگاههای کشور هلند
- ارائه مدارک برای نشان دادن گردش مالی حساب بانکی
- داشتن بیمه درمانی
- ارائه رسید پرداخت هزینههای اقامت در کشور هلند
-
تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور هلند
اغلب برای تحصیل در کشور هلند در مقطع کارشناسی باید به زبان هلندی یا آلمانی تسلط داشته و یاد بگیرید. به همین دلیل برای اپلای در این دانشگاهها باید مدرک زبان B2 هلندی یا آلمانی دریافت کنید. به طور معمول زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور هلند چیزی حدود 3 الی 4 سال زمان میبرد. متقاضیانی که به زبان هلندی تسلط ندارند به راحتی میتوانند در کلاسهای زبان شرکت کرده و بعد از آن وارد دانشگاههای هلند شوند.
به همین جهت میتوان گفت که شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور هلند در صورتی که مدرک زبان ندارید هم امکانپذیر است، اما نشان دادن مدرک زبان معتبر جزو شرایط ضروری برای گرفتن ویزای تحصیلی هلند است. یعنی اگر مدرکی ندارید که نشان دهد شما بر زبان هلندی تسلط کافی دارید، امکان دارد روی روند صدور ویزای تحصیلی شما تاثیر منفی بگذارد. از این جهت به شما توصیه میکنیم که قبل از هر اقدامی برای مهاجرت، فکری برای گرفتن مدرک زبان معتبر کنید.
تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور هلند
شما میتوانید در انواع مختلف رشتهها دوره فوق لیسانس خود را با بالاترین کیفیت در کشور هلند پشت سر بگذارید. مدت زمان تحصیل در مقطع ارشد در این کشور حدودا 2 سال است. متقاضیانی که قصد تحصیل در مقطع ارشد در کشور هلند را دارند، نیاز به مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 خواهند داشت. در سالهای اخیر گذراندن فوق لیسانیس در بیشتر رشتهها در کشور هلند به دو روش عملی و تئوری صورت میگیرد.
تحصیل در مقطع دکتری در کشور هلند
اگر شما هم قصد تحصیل در مقطع دکتری در کشور هلند را دارید، الزام به ارائه مدرک فوق لیسانس مرتبط و همچنین نشان دادن مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 هستید. مقطع دکتری در کشور هلند چیزی حدود 4 سال زمان خواهد برد و یک نوع شغل برای دانشجویان خارج از کشور به حساب میآید. به زبان سادهتر میتوان گفت که دانشجویان دکتری در کشور هلند به ازای هر فعالیتی علمی و تحقیقاتی که انجام دهند، از سوی دانشگاه خود حقوق دریافت میکنند.
همچنین باید اشاره نمود که دانشجویان مقطع دکتری اجازه تدریس درسهای دوره کارشناسی را نیز دارند. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، شما امکان دریافت بورسیه تحصیلی از کشور هلند را نیز خواهید داشت که این بورسیه در مقطع دکتری اعطا میشود و شرایط گرفتن آن عبارتند از:
-
-
- نشان دادن مدرک لیسانس و فوق لیسانس از بهترین دانشگاههای دنیا
- داشتن مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 5
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه کارهای تحقیقاتی و مقالههای بینالمللی، کتاب و…
- ارائه برنامه تحصیلی یا استادی پلن (study plan)
-
هزینه مهاجرت تحصیلی و زندگی در کشور هلند
برای تحصیل و زندگی در کشور هلند نمیتوان مقدار مشخصی را بیان نمود و با توجه به عوامل مختلف هزینههای زندگی در این کشور متغیر است. از مهترین این عوامل میتوان به نوع سبک زندگی شخصی هر فرد، مقطعی که قصد تحصیل در آن را دارد، شهر مورد نظر و محل زندگی و… اشاره نمود. از ضروریترین خرجهایی که در زندگی روزمره با آن روبهرو خواهیم بود عبارتند از: مسکن، پوشاک، خوراک، حمل و نقل اولیه و…را میتوان نام برد. با توجه به تحقیقات گسترده، مقدار تقریبی که در ماه برای زندگی یک نفر در کشور هلند لازم است حدودا 850 یورو خواهد بود.
در کل هزینه تحصیل و زندگی در کشور هلند نسبت به سایر کشورها بالاتر خواهد بود. به همین دلیل دولت هلند به دانشجویان اجازه کار کردن به صورت کاملا قانونی را میدهد. حقوق دریافتی ماهانه از این شغلهای پاره وقت به صورت چشمگیری جوابگوی نیازهای زندگی یک دانشجو خواهد بود. در ادامه در مورد مقداز زمانی که یک دانشجو اجازه کار در این کشور را داشته کاملتر صحبت خواهیم کرد.
در ابتدا هزینه لازم برای تحصیل در دانشگاههای هلند را بررسی کنیم. دقت فرمایید که هزینه تحصیل در این کشور با توجه به دانشگاه، مقطع تحصیلی و همچنین رشتهای که برای خود انتخاب میکنید تعیین میشود. اما در نهایت بدانید که هزینه تحصیل در کشور هلند نسبت به سایر کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا، فرانسه، لهستان و نروژ بیشتر است.
به همین دلیل دانشجویان بینالملل ترجیح میدهند کشوری غیر از هلند را برای تحصیل انتخاب کنند. با این حال اگر هنوز هم علاقهمند به تحصیل در کشور هلند هستید، بهتر است نگاهی کلی به هزینههای تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در این کشور بیاندازید:
-
-
- سالانه بین 5000 تا 22000 یورو برای تحصیل در مدارس بینالمللی هلند باید پرداخت نمایید.
- سالانه حدود 6000 تا 10000 یورو برای تحصیل در مقطع لیسانس در کشور هلند نیاز است.
- سالانه حدود 7000 تا 20000 یورو برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس باید پرداخت کنید.
- برای تحصیل در مقطع دکتری در کشور هلند معمولا نیاز به پرداخت هزینهای نبوده و رایگان است. چرا که در مقطع دکتری به دانشجویان بورسهای تحصیلی اعطاء میشود، به همین جهت برای تحصیل رایگان در این کشور باید به مقطع دکتری وارد شوید. به دلیل حقوق دریافتی از دولت در مقطع دکتری و همچنین بورسیه گرفته شده، هزینه تحصیل شما به صفر خواهد رسید.
-
هزینههای حدودی برای زندگی در شهرهای مهم و بزرگ کشور هلند عبارتند از:
-
-
- آمستردام: ماهانه بین 1000 تا 1500 یورو هزینه زندگی در این شهر است. (گرانترین شهر کشور هلند)
- دلفت: ماهانه بین 780 تا 1200 یورو برای زندگی دانشجویی نیاز است.
- روتردام: حدودا بین 760 تا 1250 یورو در ماه برای زندگی در این شهر نیاز خواهد بود.
- Enscheda: ماهانه بین 650 تا 920 یورو نیاز خواهید داشت.
- Eindhoven: حدودا ماهی بین 850 تا 1350 یورو برای زندگی در این شهر لازم خواهید داشت.
-
هزینه مسکن در کشور هلند
برای اجاره یک اتاق در کشور هلند به طور میانگین مبلغی بین 300 تا 600 یورو باید پرداخت کنید. خانههای دانشجویی از لحاظ هزینه مقرون به صرفهتر هستند. یکی دیگر از روشها گرفتن خانه مشترک با سایر دانشجویان یا دوستان شما است که هزینه بالاتری دارد. البته بعضی از دانشگاهها به دانشجویان خود خدمات خوابگاه دانشجویی ارائه میدهند. هزینههای ماهانه برای اجاره با توجه به انتخاب شما عبارتند از:
-
-
- اجاره یک واحد آپارتمان ماهانه بین 500 تا 1000 یورو
- اجاره آپارتمان مشترک ماهانه 400 تا 700 یورو نفری
- گرفتن خانه دانشجویی ماهانه 350 تا 600 یورو
-
لازم به ذکر است که هزینه آب، برق، گاز و سایر هزینههای جانبی در هزینههای گفته شده در بالا حساب نشدهاند. همچنین ضرورت دارد که در ابتدا مبلغی به ارزش یک ماه اجاره خانه به صاحب ملک به عنوان رهن پرداخت کنید و در زمان تحویل واحد اگر آسیبی به خانه نرسانده بودید آن مبلغ به شما برگشت داده خواهد شد.
هزینه حمل و نقل و سایر هزینههای اضافی در کشور هلند
به طور میانگین ماهانه مبلغی بین 35 تا 70 یورو هزینه حمل و نقل شما خواهد بود. برای خرید کتابهای درسی ماهی 30 تا 65 یورو باید در نظر بگیرید. خورد و خوراک در هلند حدودا ماهی 100 یورو خرج خواهد داشت، همچنین فعالیتهای تفریحی و اجتماعی بین 50 تا 60 یورو هزینه میبرد.
کار دانشجویی در حین تحصیل در کشور هلند
با توجه به قوانین مهاجرتی کشور هلند، مدت زمانی که شما اجازه کار کردن در این کشور را دارید با توجه به مقطع تحصیلی که میگذرانید متفاوت خواهد بود. دانشجویان بینالمللی در مقطع لیسانس تنها اجازه 10 ساعت کار پاره وقت در هفته را دارند. در صورتی که دانشجویان بینالملل در مقطع فوق لیسانس اجازه 20 ساعت کار پاره وقت در هفته را خواهند داشت و در نهایت دانشجویان مقطع دکتری اجازه دارند هفتهای 30 ساعت به طور کاملا قانونی مشغول به کار پاره وقت در کشور هلند شوند.
اخذ اقامت دائم و تابعیت هلند بعد از پایان تحصیل
گرفتن اقامت دائم و تابعیت کشور هلند بعد از پایان دوره تحصیل دانشجو، مراحلی کاملا مشابه با سایر کشورهای اروپایی دارد. یعنی دانشجو بعد از اتمام تحصیل باید به دنبال کار گشته و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کند. از این طریق اقامت موقت کاری کشور هلند را دریافت خواهد کرد. پس از پیدا کردن کار، دانشجو در کشور هلند مشغول به کار شده و موظف است به دولت مالیات پرداخت کند. بعد از گذشت 5 سال از اشتغال در کشور هلند و همچنین پرداخت مالیات، شخص میتواند برای گرفتن اقامت دائم هلند درخواست دهد. بعد از گرفتن اقامت دائم هم باید 5 سال دیگر گذشته تا فرد بتواند برای دریافت پاسپورت و تابعیت کشور هلند اقدام کند.
شهرهای مهم و رشتههای پر طرفدار در کشور هلند
مهاجرت به کشور هلند مانند سایر کشورهای اروپایی امری پر هزینه است. باید دقت کنید که تمامی نکات را به درستی رعایت نمایید زیرا کوچکترین اشتباهی باعث ضررهای مالی زیاد و هنگفتی میشود. از این جهت بهتر است برای انجام امور مهاجرتی حتما با وکیلهای مهاجرت تحصیلی مشورت کنید، به ویژه که در مسیر اپلای برای دانشگاهها، انتخاب یک رشته درست و همچنین شهری که در آن مشغول به تحصیل میشوید اهمیت بسیار بالایی دارد. در ادامه تعدادی از شهرهای مهم که برای دانشجویان مناسب است را معرفی خواهیم کرد:
-
-
- لایدن
- خرونینخن
- اوترخت
- روتردام
- آمستردام
-
بعد از معرفی شهرهای مهم هلند برای تحصیل، نوبت آن است که رشتههای کاربردی و آیندهدار در این کشور را با یکدیگر بررسی کنیم. انتخاب یک رشته مناسب، آینده شغلی شما پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای هلند را تضمین میکند و ورود به بازار کار برای شما بسیار ساده خواهد بود. تعدادی از رشتههای تحصیلی در کشور هلند که مورد علاقه دانشجویان بوده عبارتند از:
-
-
- رشتههای کامپیوتری
- انواع رشتههای مهندسی
- تمامی رشتههای فنی و حرفهای
- حسابداری و امور مالی
- رشتههای علوم بهداشت
-
برترین دانشگاههای کشور هلند
برای این که دید بازتری برای انتخاب دانشگاه مورد نظر خود پیدا کنید، قصد داریم چند تا از برترین دانشگاههای کشور هلند را به شما معرفی کنیم. دانشگاههای هلند که اعتبار و شهرت زیادی در میان سایر دانشگاههای دنیا دارند عبارتند از:
-
-
- دانشگاه آمستردام
- دانشگاه صنعتی دلفت
- دانشگاه صنعتی آیندهوون
- دانشگاه لیدن
- دانشگاه اوترخت
- دانشگاه گرونینگن
- دانشگاه واژنینگن
- دانشگاه تونت
- دانشگاه آراسموس روتردام
-
مهاجرت تحصیلی به انگلستان
افراد زیادی هستند که علاقه به مهاجرت تحصیلی به انگلستان را دارند؛ ویزای تحصیلی یکی از راحتترین راههای مهاجرت به این کشور است. باید بدانید که برای دریافت ویزای تحصیلی ابتدا واجد شرایط بودن از نظر دولت انگلستان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
این شرایط شامل پذیرش نامه از دانشگاه مورد نظر همراه با توانایی پرداخت هزینههای اقامت و همینطور مدت زمان تحصیل میشود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اغلب مقاطع در این کشور متفاوت و کوتاهتر از دیگر کشورها است. مانند دوره کارشناسی که تنها ۳ سال طول میکشد.
انواع ویزای تحصیلی در کشور انگلستان
قبل از اینکه اقدام به مهاجرت تحصیلی در کشور انگلستان را داشته باشید باید با انواع ویزای تحصیلی در این کشور آشنا شوید. به طور کلی کشور انگلستان ۳ نوع ویزای تحصیلی دارد که موارد زیر را در برمیگیرد:
-
-
- ویزای کوتاه مدت
- ویزای دانشجویی
- ویزای دانشآموزی
-
ویزای کوتاه مدت
مدتزمان این ویزای تحصیلی از ۶ الی ۱۱ ماه متغیر است. از این نوع ویزا برای زمانی استفاده میشود که فرد قصد گذراندن دورهای کوتاهمدت در انگلستان را داشته باشد. مانند دوره کلاسهای زبان انگلیسی، انجام پژوهش عملی یا فراگیری مهارتی خاص.
این ویزا برای افراد ۱۸ سال به بالا صادر میشود و فقط قابل استفاده برای شرکت در دورههای کوتاه مدت است، بنابراین ویزای تحصیلی کوتاه مدت برای اقامت، کار، تحصیل در مدارس یا دانشگاهها به کار نمیرود.
اگر اطلاعی نداشته باشید زمان دورهای که خواستار گذراندن آن هستید چه مقدار طول میکشد، بهصورت پیش فرض آن را ۶ ماه در نظر میگیرند. اما به طور کلی مدت زمان ویزا با توجه به میزان دوره متقاضی تعیین میشود. میتوانید بعد از تمام شدن ویزا تا یک ماه همچنان در انگلستان بمانید؛ ولی بعد از آن باید به کشور خود بازگردید.
ویزای تحصیلی کوتاه مدت قابل تمدید نیست و تنها شامل حال متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا میشود. ضروری است که بدانید برای دریافت این نوع ویزا باید از ۳ ماه قبل اقدام کنید تا بهموقع برای شرکت در دورهها، ویزای شما آماده باشد.
همچنین مبلغ ۹۷ پوند برای ویزای ۶ماهه و ۱۸۶ پوند برای ویزای ۱۱ماهه باید بپردازید.
ویزای دانشجویی
همانطور که میدانید این ویزای تحصیلی برای افراد ۱۸ سال به بالا صادر میشود. با این ویزا امکان تحصیل در دانشگاههای دولتی نیست همچنین باید مدرکی برای اثبات توانایی خود را در پرداخت هزینههای تحصیل نشان دهید؛ زیرا تحصیل در شهر لندن ماهیانه ۱.۳۳۴ پوند و خارج از لندن ماهیانه ۱.۰۲۳ هزینه بر است.
یکی از مزایای این نوع ویزای تحصیلی، محدود نبودن در ساعات کاری و استفاده از دورههای کارآموزی است. این دورهها به دانشجویان اجازه میدهد تا ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. به این ترتیب تقریبا در ماه درآمدی بین ۱۲ هزار الی ۱۵ هزار دریافت میکنند.
این دورهها علاوه بر کمک هزینه، جزو سوابق کاری بهحساب میآید و در آینده مراحل شغل یابی و استخدام را برای آنها راحتتر میکند؛ اما درهرصورت باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند.
هزینه ویزای تحصیلی دانشجویی ۳۴۸ پوند است و با دریافت این ویزای تحصیلی امکان همراهی خانواده با دانشجو وجود دارد. در صورت تمایل همراهی افراد خانواده، برای هر فرد این مقدار هزینه باید پرداخت شود. در ضمن هزینه بیمه و درمان ۴۷۰ پوند برای هرسال تحصیلی است.
ویزای دانشآموزی
با دریافت این نوع ویزا میتوانید فقط در مدارس غیردولتی ثبتنام کنید و کمک هزینههای تحصیلی دولتی شامل حال متقاضیان نمیشود. ویزای تحصیلی دانشآموزی برای افراد زیر ۱۸ سال صادر میشود؛ بنابراین برای دریافت آن باید رضایتنامه والدین یا فردی که تحت پوشش مالی آن هستید را داشته باشید.
میتوانید این ویزای تحصیلی را به انواع دیگر ویزاهای انگلستان تبدیل و یا به میزان دلخواه آن را تمدید کنید. برای افراد زیر ۱۶ سال نهایتا ۶ سال امکان تحصیل وجود دارد در حالیکه مدت زمان تحصیل برای افراد ۱۶ تا ۱۷ سال تنها ۳ سال بیشتر نیست.
برای دریافت ویزای تحصیلی دانشآموزی باید از ۳ ماه قبل اقدام کنید. بعد از تمام شدن دوره تحصیل نیز تا ۴ سال قادر به اقامت در انگلستان هستید. یکی از مزیتهایی که این ویزا در اختیار متقاضیان خود قرار میدهد امکان کارکردن دانشآموزان به مدت ۱۰ ساعت در هفته است.
هزینه این ویزای تحصیلی ۳۴۸ پوند است؛ اما همراهی خانواده جزو امتیازات آن محسوب نمیشود، پس اگر اعضای خانواده قصد همراهی با دانشآموز را دارند باید ویزای جداگانهای را برای خود دریافت کنند.
شرایط لازم جهت مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی
اگر علاقه داشته باشید تا در مقطع کارشناسی در انگلستان تحصیل کنید شرکت در یک سری دورهها ضروری است: دورههایی مانند A-Level و Foundation.
A-Level
دورهای دو ساله که ۳ امتحان دارد، و باید نمره بالایی از آن دریافت کنید. همچنین برای افراد بالای ۱۶ سال در نظر گرفته شده است.
Foundation
در واقع این دوره، یک دوره تماموقت است تا آموزشهای لازم به افراد متقاضی داده شود و دراینبین با تفاوتهای آموزشی انگلستان نسبت به کشور خود آشنا شوند.
مراحل دریافت ویزای تحصیلی جهت مهاجرت تحصیلی به کشور انگلیس
برای گرفتن ویزای تحصیلی انگلستان و مهاجرت تحصیلی به این کشور قبل از هر چیزی باید cas داشته باشید. روش گرفتن cas به شرح زیر است:
ابتدا به صورت آنلاین درخواست دهید و بعد از پرکردن فرم لازم، مبلغ ۳۴۸ پوند را پرداخت کرده، برای گرفتن اثر انگشت و عکس اقدام کنید. مصاحبه با سفارت انگلستان، مرحله نهایی بوده و نتیجه آن را همراه با مدارک لازم تحویل دهید. در نهایت مدرکی که در پایان کار تهیه میشود همان cas است و آن را باید همراه با فرم درخواست خود ارسال کنید.
اطلاعاتی که در cas وجود دارند
گفتیم برای گرفتن ویزای تحصیلی انگلستان اولین قدم بعد از پرکردن فرم درخواست، دریافت cas است که خود مراحلی دارد و قبلا به این مراحل اشاره کردهایم. اما اطلاعاتی که در آن وجود دارد شامل برنامه تحصیلی، هزینه شهریه و اطلاعات شخصیتان میشود که کاملا محرمانه هستند.
گاهی یکی از مراحل فرم درخواست که به آن اشاره شده، شرکت در آزمون زبان انگلیسی است. از موارد دیگر دریافت cas ، آن است که باید تمامی مدارک تحصیلی که تا به حال دریافت کردهاید را ارائه دهید، پس داشتن اصل مدارک ضروری است.
مدارک لازم برای گرفتن ویزای تحصیلی
همانطور که در بالا اشاره کردیم یکی از انواع ویزای تحصیلی انگلستان، ویزای دانشجویی است. برای گرفتن این ویزای تحصیلی باید مدارکی را جمعآوری و تحویل دهید.
طبق مقررات صدور این نوع ویزا به شما امتیاز میدهند و اگر موفق شوید تا امتیاز لازم را کسب کنید واجد شرایط برای دریافت ویزای دانشجویی هستید.
مدارکی که نیاز دارید شامل موارد زیر است:
-
-
- مدارک تحصیلی ترجمه شده
- دو قطعه عکس
- مشخصات فیزیکی
- مدرکی که نشان دهد سرپرست مالی دانشجو کل هزینه اقامت را پرداخت خواهد کرد. دارای ۳۰ امتیاز
- مشخصات سرپرست و حمایت کننده مالی
- شرکت در آزمونهای معتبر زبان انگلیسی و قبولی با نمره بالا
- انگیزه و دلیل برای تحصیل در انگلستان
- اطلاعات گذرنامه
- پاسپورتی که تاریخ بلندمدت داشته باشد
- اطلاعات عدم سو سابقه
- توصیهنامه
- مشخص کردن جزئیات مخارج تحصیلی همراه با مدرکی که شرایط و توانایی مالی دانشجو را در مدتزمان تحصیل و اقامت ثابت کند. دارای ۱۰ امتیاز
- دانشگاه موردنظر برای دانشجویان متقاضی شمارهای مرجع را اختصاص میدهد که آن را cas مینامند، این شماره، همراه با مشخصات مدارک علمی که در آن ذکر شده است باید ارائه شود.
- قبل از ورود به انگلستان باید واکسیناسیون شوید و اطلاعات پزشکی خود را پس از مهاجرت تحویل دهید.
-
گاهی انجام مصاحبههای اعتباری نیز به موارد بالا اضافه میشود که در این مصاحبه شرایط شخصی، تجربه سفر یا مهاجرت فرد به دیگر کشورها و سوابق تحصیلی وی بررسی میگردد.
بورسیه و ویزای تحصیلی انگلستان
قبلا به کوتاه بودن مقاطع تحصیلی انگلستان اشاره کردیم. هر یک سال تحصیل سه ترم و هر ترم یک یا دو هفته تعطیلی دارد. این کشور مواردی برای حمایت مالی دانشجویان در نظر گرفته است که شامل وام، بورسیه، کمکهزینههای تحصیلی میشود.
هر چند که درصد بورسیه در دوره لیسانس کم است؛ اما احتمال آن در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری و مقاطع بالاتر، بیشتر میشود و انگلستان برای این دو مقطع تحصیلی بورسیههای دولتی و غیردولتی را ارائه میدهد البته نوع آن به کشور متقاضی بستگی دارد.
علاوه بر گزینههایی که گفته شد؛ راههایی وجود دارد که افراد را دارای شرایط اخذ بورسیههای تحصیلی انگلستان بهصورت رایگان میکند. معدل بالا در مقطع قبلی، مقالههای ثبت شده در مجلات معتبر بینالمللی و مدرک زبان انگلیسی با نمره بالا.
هزینههای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان
اطلاع داشتن از میزان هزینههایی که باید برای گرفتن ویزای تحصیلی انگلستان صرف کنید به شما این امکان را میدهد تا با برنامهریزی دقیقتری اقدام به این امر کنید. هزینه این ویزای تحصیلی را قبلا بررسی کردیم این مبلغ برای افرادی که خارج از انگلیس زندگی میکنند ۳۴۸ پوند است؛ اما اگر در خود کشور انگلستان اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنید یا حتی بخواهید آن را تمدید کنید باید مبلغ ۴۷۵ پوند پرداخت کنید.
از دیگر هزینههایی که موظف به پرداخت آن هستید هزینه بیمه درمانی و مراقبت پزشکی بوده و علاوه بر آن برای صادرشدن cas هزینهای جداگانه بهصورت ودیعه پرداخت میشود تا به دانشگاه پذیرش کننده این اطمینان را بدهید که قطعا قصد تحصیل در آن را دارید.
دیگر هزینههایی که باید آنها را در نظر بگیرید، شهریههای تحصیلی است. زیرا مبالغ شهریه در هر رشته، مقطع تحصیلی و مکان تحصیل متفاوت خواهد بود. میانگین شهریه کارشناسی ۱۱ تا ۴۳ هزار دلار است که گاهی تا سقف ۸۳ هزار دلار بالا میرود. هزینه زندگی یک دانشجو در انگلستان در سال چیزی میان ۷ الی ۱۲ هزار دلار میشود.
شرایط تمدید ویزای تحصیلی
مدت زمانی که ویزای تحصیلی دانشجویی در طی مهاجرت تحصیلی اعتبار دارد به اندازه دوره و مقطع تحصیل دانشجو بستگی دارد. اگر در این بین اعتبار ویزای دانشجو تمام شد و نیاز به تمدید آن داشت باید مدرکی را ارائه دهد تا ثابت کند که خواستار ادامه تحصیل است. مبلغی که باید برای تمدید ویزای تحصیلی انگلستان پرداخت شود ۴۹۰ پوند بوده و شرایطی را نیز شامل میشود:
- مقطعی که دانشجو خواستار تحصیل در آن است بالاتر از مقطع قبلی باشد.
- مقطع تحصیلی جدید از نظر سطح و موضوع وابسته به مقطع قبلی باشد.
با توجه به موارد بالا استثنا هم وجود دارد، اینکه دانشجو در یکی از دورههای تخصصی مرتبط با رشتههای پزشکی شرکت کند.
شرایط تغییر ویزای تحصیلی انگلستان به ویزای کاری
در بالا به این مسئله که ویزای تحصیلی دانشجویی و ویزای تحصیلی دانشآموزی قابلیت تغییر به دیگر ویزاهای انگلستان را دارند اشاره کردهایم؛ بنابراین با تغییر این نوع ویزا به ویزای کاری میتوانید اقامت دائم را دریافت کنید. این نوع ویزا که امکان کار را به مدت ۲ سال به فارغالتحصیلان خارجی خود میدهد شرایط کارآفرینی و کسبوکار را برای آنها فراهم میکند.
لازم به ذکر است که برای گرفتن ویزای کار باید مدرک تحصیلی خود را دریافت کرده باشید.
تحصیل در انگلستان بدون نیاز به مدرک زبان
افرادی که زیر سن ۱۷ سال هستند نیاز به مدرک زبان ندارند. علاوه بر آن دانشآموزانی که در مدارس انگلیسی زبان تحصیلکرده و نمرات بالایی داشته باشند قادر به تحصیل در دانشگاههای انگلستان بدون نیاز به مدرک آیلتس هستند.
دانشگاههایی در انگلستان وجود دارند که در مصاحبههای خود برای پذیرش دانشجو تماس برقرار میکنند و اگر فرد متقاضی بدون مدرک زبان بتواند در مصاحبه بهخوبی عمل کند و نتیجه رضایتبخش باشد درصد پذیرفتهشدن وی بالا میرود.
اسامی دانشگاههایی که امکانپذیرش دانشجو بدون مدرک زبان را دارند به شرح زیر است:
-
-
- دانشگاه ساوث بنک لندن
- دانشگاه بیرمنگام سیتی
- دانشگاه واریک
- دانشگاه رابرت گوردن
- دانشگاه بولتون
- دانشگاه شفیلدهالام
- دانشگاه نورث آمبریا
- دانشگاه بریستول
-
مهاجرت تحصیلی به ایتالیا
ایتالیا یکی از کشورهای اروپایی بوده و از نظر فرهنگ به کشور ایران بسیار شبیه است. کشور ایتالیا به دلیل شرایط تحصیلی فوقالعادهای که در اختیار دانشجویان خود میگذارد، مقصدی مناسب برای افراد علاقهمند به ادامه تحصیل است و سالانه تعداد زیادی دانشجو به این کشور از طریق ویزای تحصیلی وارد میشوند. ایتالیا در جنوب اروپا قرار گرفته است و وسعتی که این کشور دارد باعث شده آب و هوای مناطق شمالی آن سرد و مناطق جنوبی آن گرم و خشک بوده و با یکدیگر متفاوت هستند. روشهای متنوعی برای مهاجرت به ایتالیا وجود دارد که یکی از این روشها مهاجرت تحصیلی به این کشور است. در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا آشنا کنیم.
چرا تحصیل در کشور ایتالیا؟
اگر قصد تحصیل در مقاطع و رشتههای مختلف را دارید، کشور ایتالیا یک گزینه عالی برای شما است. مهاجرت تحصیلی به ایتالیا این فرصت را برای دانشجویان مهیا میکند که با پرداخت هزینههایی کمتر و به نسبت مناسب، در یکی از بهترین کشورها مشغول به ادامه تحصیل شوند. کشور ایتالیا تعدادی از الزامات مانند ارائه مدرک زبان، اصل مدارک تحصیلی و… برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها به جهت راحتی دانشجویان حذف کرده است.
مزایای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا
-
-
- هزینه تحصیل در ایتالیا بسیار مناسب بوده
- سطح کیفیت تحصیلی در این کشور بالا است
- دادن بورسیه تحصیلی به بیشتر متقاضیان به خصوص دانشجوهای ایرانی
- رنکیگ دانشگاههای ایتالیا نمره بالایی دارد
- استاندارد زندگی در کشور ایتالیا بالا است
- تدریس دروس به زبان انگلیسی در دانشگاه
- وجه تشابه زیاد با کشور ایران از نظر فرهنگ مردمان دو کشور
-
پایههای تحصیلی و شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا
همانگونه که در بالا شما را با مزیتهای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا آشنا کردیم، اکنون به آسانی میتوانید برای پذیرش در هر یک از پایههای تحصیلی که در زیر به آنها اشاره میکنیم اقدام نمایید:
-
-
- تحصیل در مقطع مدارس کشور ایتالیا
- تحصیل در مقطع لیسانس در کشور ایتالیا
- تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور ایتالیا
- تحصیل در مقطع دکتری در کشور ایتالیا
-
خبر خوب این است که برای تحصیل در کشور ایتالیا هیچگونه محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است. سن دانشجو فقط در زمان گرفتن بورسیه تحصیلی اهمیت دارد و به افراد کمتر از 18 سال بورسیه تحصیلی تعلق نمیگیرد.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا
برای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا نیز مانند سایر کشورها باید مدارک و اسنادی را ارائه دهید. تمامی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا برای اخذ ویزای تحصیلی و از سوی دیگر اخذ پذیرش تحصیلی و اپلای برای دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد. مدارکی که باید آنها را ارائه دهید عبارتند از:
-
-
- ترجمه کردن تمامی مدارک تحصیلی و ریز نمرات درسی برای گرفتن پذیرش در دانشگاهها (مدارک شما باید به زبان ایتالیایی ترجمه شده و توسط دادگستری و وزارت امورخارجه مهر شوند)
- ترجمه مدارک احراز هویتی مانند شناسنامه به زبان ایتالیایی
- ارائه مدرک زبان
- ارائه مقاله ISI
- ارائه مدارکی برای نشان دادن تمکن مالی (برای هر سال تحصیلی حداقل مبلغ 7500 یورو)
- پرینت گردش مالی 3 ماه اخیر حساب بانکی به زبان انگلیسی
- گذاشتن دو نسخه از نامه پذیرش دانشگاه
- همراه داشتن مبلغ 50 یورو پول نقد
- فرم پر شده درخواست روادید
- رزرو کردن بلیط پرواز به ایتالیا
- همراه داشتن 5 تا 7 قطعه عکس پرسنلی رنگی
- همراه داشتن اصل پاسپورت
- رزرو هتل یا اقامتگاه و…
-
مهاجرت تحصیلی به ایتالیا در مقطع لیسانس
تحصیل در ایتالیا در مقطع لیسانس باعث دریافت اقامت موقت این کشور به مدت 3 تا 4 سال میشود. در مقطع لیسانس تدریس در دانشگاهها به زبان ایتالیایی است مگر اینکه رشتههای زیر را برای تحصیل در کشور ایتالیا انتخاب کنید: مدیریت، علوم مهندسی، مهندسی مکانیک و… این رشتهها به زبان انگلیسی تدریس میشوند. همچنین برای ورود به دانشگاه در مقطع لیسانس شما باید حتما در آزمونهای ورودی شرکت کنید، البته رشتههای بدون آزمون نیز در برخی از دانشگاههای این کشور یافت میشود.
مهاجرت تحصیلی به ایتالیا در مقطع فوق لیسانس
طول دوره تحصیل مقطع فوق لیسانس در ایتالیا 2 سال است و معمولا هم به زبان ایتالیایی و هم به زبان انگلیسی تدریس میشود. دانشجویان برای اخذ پذیرش فوق لیسانس باید ریز نمرات دوره لیسانس خود را به زبان انگلیسی ترجمه کرده و همراه با مدرک آیلتس با حداقل نمره 6 به دانشگاه مورد نظر تحویل دهند. نکته قابل توجه آن است که بیشتر دانشجویان بینالملل امکان دریافت بورسه تحصیلی در مقطع فوق لیسانس را دارند. دولت ایتالیا در سال مبلغ 5000 یورو را برای بورسیه تحصیلی دانشجویان در نظر میگیرد.
مهاجرت تحصیلی به ایتالیا در مقطع دکتری
مقطع تحصیلی دکتری در کشور ایتالیا چیزی حدود 3.5 تا 5 سال زمان میگیرد. دوره دکتری نیز به دو زبان ایتالیایی و انگلیسی تدریس میشود. اگر قصد خواندن دکتری در کشور ایتالیا را دارید باید ریز نمرات تمامی مدرکهای تحصیلی خود اعم از دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس خود را ترجمه کرده و به دانشگاه تحویل دهید. همچنین داشتن مدرک آیلتس با حداقل نمره 6 الزامی است.
شرایط تحصیل در مدارس ایتالیا
در کشور ایتالیا نیز مانند ایران مدارس به دو حالت دولتی و خصوصی هستند. وارد شدن به مدارس دولتی کاملا رایگان بوده و به زبان ایتالیایی تدریس میکنند. اما در مقابل در مدارس خصوصی تدریس به دو زبان ایتالیایی و انگلیسی امکانپذیر است. همچنین با دریافت هزینهای در ابتدای ثبت نام دانشآموز، کلیه نیازهای یک محصل در خصوص محل زندگی، تغذیه روزانه در مدرسه و… را رفع میکنند. کسانی که قصد مهاجرت به ایتالیا و تحصیل رایگان در مدارس این کشور را دارند، مجبور هستند که زبان ایتالیایی را به طور کامل بلد بوده و یک قیم قانونی برای خود تعیین کنند. در ادامه تعدادی از بهترین مدرسههای کشور ایتالیا را به شما معرفی میکنیم که عبارتند از:
-
-
- مدرسه ناپل
- مدرسه تورین
- مدرسه نیوکاسل
- مدرسه لوئیس
- مدرسه CCI
-
هزینه مهاجرت تحصیلی و زندگی در کشور ایتالیا
مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا مانند سایر کشورها مخارجی را با خود به همراه دارد. هزینههای مقدماتی برای تحصیل در این کشور شامل گرفتن ویزا، نشان دادن تمکن مالی، ترجمه کلیه مدارک تحصیلی و شناسایی و… میشود. از طرفی دیگر هزینههای زندگی در ایتالیا را نیز باید در نظر بگیرید. به همین منظور با توجه به رشته تحصیلی، شهری که در آن سکونت دارید و مقطع تحصیلی که در آن مشغول به تحصیل هستید، هزینههای زندگی شما تغییر میکند.
بیشتر هزینهای که برای تحصیل در این کشور پرداخت میکنید مربوط به شهریه دانشگاه شما هست. مقدار این مبلغ هم با توجه به مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم تغییر میکند. اما در کل هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور ایتالیا مبلغی بالاتر از 1000 یورو درمیآید. لازم به ذکر است که این مبلغ برای دانشجویان بینالمللی غیر اروپایی بیشتر از اروپایی است.
تحصیل در دانشگاههای غیر دولتی ایتالیا به مراتب گرانتر از مراکز دولتی این کشور درمیآید. به طور میانگین شهریه مراکز خصوصی حدودا بین 6000 تا 20000 یورو در سال متغیر است. باید گفت که در همان روز ابتدایی ثبت نام در دانشگاه شهریه به طور کامل باید پرداخت شود و چنانچه دانشجو موفق به کسب بورسیه تحصیلی شد، کلیه مبلغ دریافت شده در سال دوم دانشگاه به وی برگردانده خواهد شد.
ماهانه مبلغی بین 600 الی 800 یورو دانشجویان خارجی برای زندگی در کشور ایتالیا باید پرداخت کنند. اگر بخواهیم ریز خرجها در این کشور را به شما توضیح دهیم به شرح زیر خواهد بود:
-
-
- مبلغی حدود 200 تا 300 یورو برای تغذیه دانشجو
- مبلغی حدود 300 تا 450 یورو صرف هزینههای مسکن
- مبلغی حدود 100 تا 150 یورو هزینه حمل و نقل عمومی
-
کار دانشجویی در حین تحصیل در کشور ایتالیا
کار کردن حین تحصیل در ایتالیا کمک چشمگیری به تامین نیازهای مالی دانشجویان بینالملل خواهد کرد، زیرا از این راه میتوانند هزینه زندگی و تحصیل خود را مدیریت کنند. اما کسانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاههای ایتالیا شدهاند به احتمال زیاد نیازی به کار کردن حین پشت سر گذاشتن دوره تحصیلی خود ندارند چرا که این بورسیهها تمامی هزینههای زندگی و درس خواندن دانشجو را تامین میکنند.
با این وجود اجازه رفتن به سرکار در حین تحصیل برای دانشجویان بینالملل یک مزیت به حساب میآید. دولت ایتالیا به دانشجویان در مقاطع تحصیلی متفاوت اجازه کار پاره وقت را میدهد اما زمان آن متغیر است. مثلا دانشجویان در مقطع لیسانس تنها اجازه 10 ساعت فعالیت پاره وقت در هفته را دارند، در حالی که دانشجویان در مقطع فوق لیسانس تا 20 ساعت در هفته نیز اجازه کار پاره وقت خواهند داشت. در آخر باید گفت که کشور ایتالیا دانشجویان مقطع دکتری را مجاز به 30 ساعت کار پاره وقت در هفته کرده است. در این کشور ساعتی 8 الی 10 یورو حقوق تعلق میگیرد.
اخذ اقامت دائم و تابعیت ایتالیا بعد از پایان تحصیل
کشور ایتالیا نیز مانند سایر کشورهای اروپایی مراحلی کاملا مشابه برای دریافت اقامت دائم و تابعیت این کشور پس از پایان دوره تحصیلی دارد. به بیانی دیگر وقتی دانشجو دوره تحصیلی خود را تمام میکند تنها در صورتی اقامت دائم میتواند بگیرد که یک قرارداد کاری با یک شرکت یا کارفرما بسته و ویزای کاری دریافت کند. بعد از گذشت 5 سال از اقامت کاری، حال میتواند برای گرفتن پاسپورت و تابعیت کشور ایتالیا درخواست رسمی بدهد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی بر آن داشتیم که صفر تا صد مهاجرت تحصیلی را برایتان بازگو کنیم. قبل از مهاجرت حتما در انتخاب کشور دقت کنید. زیرا در صورت انتخاب نامناسب ممکن است آینده شما یک عمر تباه شود و دست خالی مجبور شوید به کشور مبدا برگردید. بنابراین برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید خواندن این مقاله میتوانید به شما کمک کند.