لوگو صبا ویزا
3 اردیبهشت 1403

ویزای تحصیلی آمریکا : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

ویزای دانشجویی F-1 یک ویزای غیر مهاجرتی است که به دانشجویان بین‌المللی اجازه…

بورسیه-تحصیلی-DSU-ایتالیا (2)
26 فروردین 1403

ویزای تحصیلی ایتالیا : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

ایتالیا یکی از بهترین کشور‌ها برای ادامه تحصیلات عالی و پایه گذاری قوی برای…

ویزای تحصیلی هلند

ویزای تحصیلی هلند : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

کشور هلند به عنوان اولین کشور غیر انگلیسی زبانی شناخته می‌شود که در آن دانشگاه‌ها…

ویزای تحصیلی آلمان1
25 فروردین 1403

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان: هزینه ها و مدارک لازم با صباویزا

آلمان یکی از برترین کشورهای اروپایی است که تعداد زیادی از برترین دانشگاه‌های…

ویزای تحصیلی کانادا

شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا : هزینه ها و مدارک لازم با صباویزا

کانادا یکی از کشورهای مهاجرپذیر و انگلیسی زبان است که سالها مهاجران بسیاری…

ویزای تحصیلی انگلستان
23 مهر 1402

ویزای تحصیلی انگلستان : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

تحصیل در انگلستان به دلایلی نظیر کیفیت آموزش عالی بالا، رنکینگ بالای دانشگاه‌ها،…

ویزای تحصیل در فرانسه
27 اردیبهشت 1402

شرایط اخذ ویزای تحصیلی فرانسه : هزینه ها و مدارک لازم با صباویزا

زمانی که صحبت از تحصیل در فرانسه می‌شود معمولا بسیاری از افراد سوالات زیادی…

ویزای تحصیلی یونان
14 مهر 1401

ویزای تحصیلی یونان: شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

کشور یونان یکی از بهترین مقاصد اروپایی برای دانشجویان بین­‌المللی است. …

ویزای تحصیلی دانمارک
1 شهریور 1401

ویزای تحصیلی دانمارک: شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

دانمارک با ارائه آموزش کم هزینه و باکیفیت، مقصد مهاجرت تحصیلی محبوب برای …

9 مرداد 1401

ویزای تحصیلی اسپانیا : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در اسپانیا هستند، نیاز به دریافت ویزای…

8 مرداد 1401

ویزای تحصیلی فنلاند : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

مستقل شدن و تجربه یک زندگی به صورت منفرد در دوران دانشجویی، در کشوری که […]

25 تیر 1401

ویزای تحصیلی روسیه : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

ادامه تحصیل در روسیه آرزوی بسیاری است. برای اینکه بتوانید این کار را انجام…

13 تیر 1401

ویزای تحصیلی ترکیه : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی جذاب برای دانشجویان ایرانی، کشور ترکیه است. با…

ویزای تحصیلی اتریش
18 خرداد 1400

ویزای تحصیلی اتریش : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

اتریش یک مقصد محبوب برای دانشجویان خارجی در سراسر جهان است. این دانشگاه شهریه‌های…

ویزای تحصیلی نروژ
13 اسفند 1399

ویزای تحصیلی نروژ : شرایط و هزینه ها(آپدیت 2024)

تحصیل در نروژ یکی از کشورهای اروپایی، فرصت‌های شغلی بسیاری را با توجه به دریافت…

چطور ویزای تحصیلی کشوری را کسب کنیم؟

یکی از اهداف بسیاری از افراد به‌ خصوص جوانان، تحصیل در کشورهای پیشرفته است. در سال‌های اخیر نیز مهاجرت تحصیلی بسیار افزایش یافته است. برای مهاجرت تحصیلی، داشتن ویزای تحصیلی مورد نیاز است. برای دریافت این نوع ویزا، فرد باید دارای شرایطی باشد. این شرایط ممکن است برای هر کشور با کشور دیگر تفاوت‌هایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد ویزای تحصیلی و هر آنچه درباره آن باید بدانید صحبت کنیم.

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی چیست

ویزای تحصیلی در واقع نوعی سند مهاجرتی است. بر اساس این سند، شما امکان تحصیلی در یک کشور را برای یک محدوده زمانی مشخص خواهید داشت. این ویزا توسط کنسولگری و یا سفارت کشور مقصد در کشور مبدأ صادر می‌شود. ویزا به صورت یک برچسب و یا مهر قانونی در یکی از صفحات پاسپورت شما الصاق می‌گردد. هر کشوری ممکن است قوانین مختص به خود را برای صدور ویزا برای افراد داشته باشد. همچنین هزینه‌های صدور ویزا برای هر کشوری با دیگری ممکن است متفاوت باشد.

مراحل و شرایط دریافت ویزای تحصیلی

یکی از شرایطی که شما باید برای دریافت ویزای تحصیلی داشته باشید، تمکن مالی است. در واقع هر کشوری یک حداقل سطح مالی را تعیین می‌کند. شما باید این حداقل سطح مالی را داشته باشید. یعنی شما باید اثبات کنید که در طول تحصیل خود می‌توانید از عهده مخارج زندگی خود برآیید. یکی دیگر از شرایط بسیار مهم برای دریافت ویزا، داشتن یک پاسپورت معتبر است. پاسپورت شما باید دارای اعتباری بیش از تاریخ پایان تحصیل شما باشد. در واقع پس از پایان تحصیل، هنوز ۶ ماه از تاریخ پاسپورت شما باید باقی مانده باشد. پس قبل از هر چیزی باید برای دریافت پاسپورت خود اقدام کنید. همچنین داشتن جایی برای زندگی، اثبات برگشت شما به کشورتان پس از اتمام تحصیل و همچنین بیمه پزشکی نیز از الزامات است.

درخواست شما باید توسط یک کنسولگری یا سفارت کشور مربوطه ثبت شود. درخواست ویزا هزینه‌ای دارد که باید آن را در سفارت یا کنسولگری پرداخت نمایید. این هزینه می‌تواند برای هر کشوری با کشور دیگر متفاوت باشد.‌ شرایط درخواست ویزا از برخی از کشورها به گونه‌ای است که یک مصاحبه حضوری با شخص ترتیب داده خواهد شد. همچنین برای برخی از این کشورها خودتان شخصاً باید در محل سفارت حاضر شوید. پس توجه به این نکته در زمان ارسال درخواستتان ضروری است.

گران ترین کشورها برای تحصیل دانشگاهی

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی

برای دریافت ویزای تحصیلی باید مدارکی را ارائه دهید. کامل بودن این مدارک موجب می‌شود احتمال رد شدن درخواست شما پایین بیاید. اولین مدرکی که باید ارائه دهید پاسپورت و یا هر مدرک مسافرتی معتبر است. پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه پس از پایان برنامه‌های تحصیلی شما اعتبار داشته باشد. در وب‌سایت دانشگاه مورد نظر می‌توانید تاریخ پایان برنامه‌های تحصیلی خود را مشاهده کنید. یکی دیگر از مدارکی که ممکن است نیاز داشته باشید، تأییدیه پذیرش از دانشگاه موردنظر است. شما باید مدارکی را ارائه دهید که ثابت کند از عهده مخارج خود در طول زمان تحصیل بر خواهید آمد. همچنین ارائه مدرک زبان معتبر، دو قطعه عکس و اسناد تمکن مالی نیز لازم است.‌

رضایت‌نامه کتبی از والدین

حال اگر زیر ۱۸ سال سن دارید باید مدرکی مبنی بر رضایت والدین و یا قیم قانونی خود را ارائه دهید. یا اگر حضانت شما بر عهده یکی از والدینتان است، رضایت کتبی آن والد ضروری است. در ضمن ارائه مدارکی دال بر اثبات رابطه شما با والدین یا قیم ضروری است. ممکن است شما جزء افرادی باشید که در یک سال گذشته برای مخارج تحصیل و زندگی خود، از حمایت مالی بهره‌مند بوده‌اید. این حمایت می‌تواند از جانب شخص و یا نهادی باشد. شما باید رضایت‌نامه کتبی حامی مالی خود را نیز آماده کرده و ارائه دهید.‌

رضایت‌نامه کتبی والدین باید رضایت آن‌ها از مواردی را داشته باشد که در ادامه نام می‌بریم. والدین باید رضایت کتبی خود از درخواست ویزای شما را بیان کنند. همچنین این رضایت‌نامه باید مخارج و هرگونه مراقبت شما در کشور مقصد را نشان دهد. سفر شما به کشور مقصد نیز باید در این رضایت‌نامه قید شود.‌ توجه کنید که باید یک گواهی تولد و یا مدرک قانونی معتبر مبنی بر رابطه شما با والدینتان را ارائه دهید. حال با توجه به شرایط خاصی که ممکن است داشته باشید، احتمال ارائه مدارک دیگری نیز وجود دارد.

ارائه اطلاعات بیومتریک

احتمال دارد در مرکز درخواست ویزا و یا سفارت، نیاز به اطلاعات بیومتریک شما وجود داشته باشد. اطلاعات بیومتریک در واقع اثر انگشت و عکس شما است که در همان مرکز گرفته می‌شود. اگر نیازی به ارائه اطلاعات بیومتریک وجود داشته باشد، شما باید در پاسپورت خود یک صفحه خالی داشته باشید. این موضوع هنگام ارائه درخواست ویزا به شما اطلاع داده می‌شود که آیا نیازی به اطلاعات بیومتریک دارید یا خیر. در ضمن ارائه مدرک قبلی و ریز نمرات نیز در بسیاری از موارد، ضروری است. همچنین شما باید برای درخواست ویزای تحصیلی  خود هزینه‌ای پرداخت کنید. این هزینه ممکن است برای کشورهای مختلف متفاوت باشد. معمولاً هزینه درخواست ویزای تحصیلی توسط کنسولگری معین می‌شود. البته برای برخی از کشورها ممکن است مجبور باشید به خود آن کشور سفر کنید. برای درخواست ویزای تحصیلی باید به زمان درخواست آن نیز توجه داشته باشید. شما باید سعی کنید بین ۹۰ تا ۱۲۰ روز قبل از شروع برنامه‌های خود برای ویزا درخواست دهید. تمام پروسه درخواست ویزا، ملاقات و اتمام آن ممکن است به زمانی حدود هشت هفته احتیاج داشته باشد.

مزایای ویزای تحصیلی

مزایای ویزای تحصیلی

مهاجرت به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای پیشرفته و توسعه یافته و دریافت ویزای تحصیلی مزیت‌های بسیار زیادی را به همراه دارد. کسب تجارب اجتماعی، شغلی، فرهنگی و تحصیلی از مهم‌ترین مزایای مهاجرت تحصیلی هستند. یکی از مزیت‌هایی که مهاجرت تحصیلی دارد، آشنایی با فرهنگ‌ها، آداب‌ و رسوم کشورهای مختلف است. به خصوص اگر کشور مقصد شما جزء کشورهایی باشد که از ملیت‌های مختلف در آنجا زندگی می‌کنند. به طور مثال کشورهایی مانند کانادا و استرالیا ازجمله کشورهایی هستند که افراد مختلفی از ملیت‌ها، مذهب‌ها و نژادهای مختلف در آنجا زندگی می‌کنند.

آشنایی با ملل گوناگون

آشنایی با هرکدام از این افراد شما را وارد دنیای تازه‌ای کرده و جذابیت‌های خاص خود را دارد. آشنایی با ملت‌های مختلف، مذهب‌های گوناگون و زبان‌های متفاوت دریچه‌ای را به روی شما باز می‌کند که موجب کسب تجربه‌های جدید خواهد شد. از دیگر مزایای ویزای تحصیلی و مهاجرت به کشورهای دیگر، یادگیری یک زبان خارجی متفاوت و همچنین زبان بومیان آن کشور است. نکته مهمی که در این خصوص باید به یاد داشته باشید این است که شما به هر کشوری مهاجرت کنید باید بر زبان انگلیسی مسلط باشید.

یادگیری زبان کشور مقصد

در کنار زبان انگلیسی بهتر است به زبان بومیان آن کشور نیز آشنایی و تسلط داشته باشید. خود موضوع یادگیری زبان، به تنهایی عاملی است که می‌تواند به آشنایی با فرهنگ‌های دیگر کمک کند. یکی دیگر از مزیت‌های مهاجرت به کشورهای خارجی، افزایش اعتماد به نفس و خودکفایی در فرد است. دوری از خانواده فرد را در برابر چالش‌های قرار می‌دهد که گاهی شیرین و گاهی تلخ و سخت هستند. اما قرارگیری در برابر این چالش‌ها خود فرصتی برای خودکفایی بیشتر و در نتیجه آن قدرتمندی بالاتر در انجام امور مختلف زندگی است.

یادگیری اداره امور فردی

وقتی شما دور از خانواده زندگی می‌کنید خواه‌ناخواه مجبور هستید با بسیاری از مسائلی که در زندگی پیش می‌آیند، خودتان به تنهایی مواجه شوید. پختن غذا، مقابله با بیماری، تنهایی، پیگیری امور اداری و انواع مسائلی که در زندگی هر فرد ممکن است پیش بیاید، همه و همه با خود شما است. بنابراین مواجهه با تمامی چالش‌ها به افزایش قدرت شما در زندگی کمک کرده و در نتیجه اعتمادبه‌نفس شما را بالاتر خواهد برد. مزیت دیگری که می‌توان برای مهاجرت تحصیلی و دریافت ویزای تحصیلی بیان کرد، تقویت و گسترش روابط اجتماعی است.

گسترده‌تر شدن روابط اجتماعی

وقتی که شما در یک دانشگاه بین‌المللی تحصیل می‌کنید با انواع مختلفی از انسان‌ها مواجه می‌شوید. این موضوع کمک می‌کند که دایره روابط شما گسترده‌تر و بیشتر شود. آشنایی با هر انسان جدید نیز دنیایی از تازه‌ها و کشفیات جدید است. به خصوص اگر آن انسان از یک ملت، قومیت، مذهب و یا نژاد دیگر باشد. یک عامل مهم دیگر در مهاجرت تحصیلی این است نسبت به روش‌های دیگری که برای مهاجرت وجود دارند، ازلحاظ هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه تر است.

به خصوص اگر جزء افرادی باشید که بورسیه تحصیلی از طرف یک دانشگاه، مرکز یا مؤسسه آموزشی دریافت کرده باشید. در این صورت هزینه‌های تحصیل شما رایگان خواهد بود. اغلب کشورها برای پذیرش مهاجران در امور تحصیلی، دارای گزینه بورسیه هستند. حال ممکن است دریافت بورسیه در برخی از کشورها راحت‌تر و در برخی از آن‌ها سخت‌تر باشد. اما اگر کسی بتواند بورسیه تحصیلی دریافت کند، هزینه‌های زندگی در کشور موردنظر برای آن فرد به شدت کاهش خواهد یافت.

دریافت اقامت دائم کشوری که در آن تحصیل می‌کنید

مهاجرت تحصیلی این امکان را به افراد می‌دهد که پس از فارغ‌التحصیلی اقامت دائم در آن کشور را نیز دریافت کنند. در واقع وقتی که شما تحصیلات خود را در یک کشور به پایان می‌رسانید، آن کشور به شما امکان یافتن شغل را خواهد داد. در نتیجه با یافتن یک شغل مناسب شما می‌توانید اقامت خود را تمدید کنید. حتی بعد از مدتی امکان دریافت اقامت دائم نیز برای شما وجود خواهد داشت. وقتی که اقامت دائم بگیرید می‌توانید از تمامی مزیت‌ها و خدماتی که در آن کشور وجود دارند استفاده کنید.

داشتن زندگی ایده‌آل

عامل دیگری که به عنوان یک مزیت برای دریافت ویزای تحصیلی و مهاجرت تحصیلی محسوب می‌شود، بهره‌مندی از کیفیت بالای زندگی است. کیفیت زندگی از همه لحاظ در کشورهای پیشرفته بسیار بالاتر است. امکانات شغلی، امکانات رفاهی، مسکن، درآمد، مسائل زیست‌محیطی، امنیت، رفاه اجتماعی و بسیاری از مسائل ضروری دیگر در این کشورها از سطح بالایی برخوردار هستند. بنابراین پس از تحصیل در یک کشور پیشرفته، امکان داشتن یک زندگی با کیفیت بالا را کسب خواهید کرد. زیرا به دلیل وجود امکانات شغلی خوب پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید یک شغل خوب و مناسب برای خودتان پیدا کنید. داشتن یک شغل خوب نیز مهم‌ترین عامل برای داشتن یک زندگی مرفه است.

ویزای تحصیلی کانادا

ویزای تحصیلی کانادا

متقاضیان زیادی برای تحصیل در کشور کانادا وجود دارند. همه‌ساله بیشتر از ۱۳۰۰۰۰ متقاضی برای تحصیل به کشور کانادا می‌روند. دانشگاه‌های کشور کانادا جزء معتبرترین دانشگاه‌ها در سطح جهانی هستند. به خصوص ۵ دانشگاه این کشور را می‌توان از سطح بالاترین دانشگاه‌ها در سراسر جهان به شمار آورد. این دانشگاه‌ها شامل دانشگاه تورنتو، مک گیل، بریتیش کلمبیا، مونترال و آلبرتا هستند. این ۵ دانشگاه نه تنها در سطح جهانی دارای رتبه‌های بالا هستند، بلکه بین دانشجویان بین‌المللی نیز محبوبیت بسیار زیادی دارند. برای تحصیل در این کشور شما باید ویزای کانادا را داشته باشید.‌

در واقع برای برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی بیش از ۶ ماه باید ویزای تحصیلی بگیرید. ویزای تحصیلی کانادا در واقع یک مجوز برای تحصیل شما در یک دوره تحصیلی در این کشور است. این ویزا، مؤسسه و یا دانشگاه پذیرنده شما را نیز نشان می‌دهد. برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا باید شرایط خاصی را داشته باشید.‌ در ابتدا شما باید برای دانشگاه موردنظر خود درخواست دهید. سپس در صورت پذیرش می‌توانید برای دریافت ویزا اقدام کنید. پس در ابتدا برای یکی از دانشگاه‌ها یا کالج‌های این کشور درخواست پذیرش بدهید.

دانشگاه مورد تائید اداره مهاجرت

این دانشگاه‌ها باید مورد تائید اداره مهاجرت باشند. شرط مهم دیگر برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا تمکن مالی است. شما باید به مدت حداقل یک سال بتوانید از عهده تمامی مخارج زندگی و تحصیل خود در کانادا برآیید. در واقع هم شهریه دانشگاه و هم هزینه‌های مختلف زندگی را باید بتوانید خودتان تقبل کنید. از دیگر موارد ضروری، عدم سوءسابقه کیفری است. در واقع کشور کانادا باید مطمئن باشد فردی را که به‌عنوان مهاجر می‌پذیرد، از تمام لحاظ فردی امن است. این فرد نباید از نظر مالی، جانی و امنیتی برای کشور و مردم کانادا تهدیدی ایجاد کند.

داشتن پاسپورت با اعتبار مشخص شده

از دیگر موارد لازم داشتن یک پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار است. همچنین اگر شما برای ویزای تحصیلی درخواست می‌دهید معدل خود را نیز باید در نظر بگیرید. بهتر است شما برای دریافت ویزا معدل بالایی داشته باشید. معدل بالا برای تمامی مقاطع صدق می‌کند. از دیگر الزامات مهم برای مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی، داشتن نمره زبان بالا است. برای این منظور شما باید در آزمون‌های تعیین شده توسط دانشگاه موردنظر شرکت کنید. این آزمون‌ها شامل آیلتس، تافل، جی مت و یا برخی آزمون‌های دیگر می‌شوند.

تسلط به زبان کشور مقصد

اهمیت زبان به این دلیل است که شما وارد کشوری می‌شوید که باید بتوانید با مردمان آن کشور ارتباط برقرار کنید و اولین عامل برقراری ارتباط نیز زبان است. بنابراین توجه به نمره بالای زبان از اهمیت زیادی برخوردار است. از دیگر مواردی که می‌تواند کار شما را سریع‌تر پیش ببرد داشتن یک معرفی‌نامه خوب و ارزشمند است. این معرفی‌نامه باید از حداقل دو استاد یا بیشتر باشد. در واقع اساتید شما با ارائه یک معرفی‌نامه خوب می‌توانند شما را به‌عنوان یک دانشجوی خوب و موفق و فردی ارزشمند در کشور کانادا معرفی کنند.

سوابق عالی تحصیلی

از دیگر مواردی که می‌تواند یک گزینه بسیار مثبت برای شما تلقی شود، داشتن یک یا چند مقاله است. البته این مقاله‌ها باید قوی، معتبر و ارزشمند باشند. همچنین مقاله‌های شما باید در سایت‌ها و یا مجلات معتبر جهانی ثبت شده باشند. این موضوع اگر چه جزء ضروریات نیست، اما به شدت می‌تواند در روند دریافت ویزای تحصیلی نقش بسیار مثبتی را برای شما ایفا کند. همچنین اگر شما بتوانید یک برنامه تحصیلی (Study Plan) قوی و دقیق ارائه کنید تأثیر زیادی بر روی پذیرش شما خواهد داشت.

ارائه مدارک بازگشت به کشور خود

از دیگر مدارکی که برای دریافت ویزای تحصیلی لازم است ارائه مدارکی دال بر بازگشت شما به کشور خودتان است. در واقع شما باید ثابت کنید که پس از اتمام تحصیل قصد ندارید که در کانادا بمانید و می‌خواهید به کشور خود برگردید. مدارکی که می‌توانند به شما در این زمینه کمک کند شامل این موارد می‌شوند: سند ملکی، سند ازدواج، قرارداد کار، وجود افرادی که به شما وابسته هستند و … .

ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان

کشور آلمان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل است.‌ تحصیل با هزینه کم به همراه کیفیت آموزشی و تحقیقاتی بالا، تقاضا برای تحصیل در آلمان را افزایش داده است. برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان، شما باید برای یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی، درخواست دهید.‌ درصورت پذیرش می‌توانید برای درخواست ویزای خود نیز اقدام کنید.‌ البته قبل از درخواست برای دانشگاه باید برای یک دوره بنیادی ثبت‌نام کنید. این دوره “Feststellungsprüfung” نام دارد. این آزمون نوعی ارزیابی صلاحیت محسوب می‌شود. ویزای تحصیلی آلمان انواع مختلفی دارد. ویزای دوره‌های زبان آلمانی، ویزای دانشجویی، ویزای اپلای دانشجویی و ویزای مخصوص محققین. در ادامه به توضیح هرکدام از این موارد می‌پردازیم:

در برخی از موارد ممکن است که متقاضی دارای مدرک زبان نباشد. این فرد می‌تواند دوره زبان خود را در کشور آلمان طی کند. بنابراین قبل از شروع تحصیل لازم است برای دریافت یک ویزای دوره زبان آلمانی اقدام کند. مدت این ویزا بستگی به این دارد که دوره زبان شما چقدر طول می‌کشد. اما معمولاً این ویزا بین سه ماه تا یک سال اعتبار خواهد داشت.

ویزای تحصیلی آلمان از نوع ویزای دانشجویی برای افرادی صادر می‌شود که قصد تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی را در آلمان دارند. این مقاطع شامل مقطع کالج، مقطع کارشناسی و مقطع  کارشناسی ارشد می‌شوند.

نوع دیگری از ویزای تحصیلی آلمان، ویزای اپلای دانشجویی است. این نوع ویزا برای افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند در آلمان تحصیل کنند. اما برای دریافت پذیرش از دانشگاه موردنظر باید به صورت حضوری اقدام کنند. برای این کار لازم است که خودشان به کشور آلمان وارد شده و پذیرش خود را دریافت نمایند. البته باید دقت داشته باشید که این نوع ویزا برای ایرانیان به سختی صادر می‌شود. بنابراین احتمال اینکه از طرف سفارت آلمان ریجکت شوید بسیار بالا است.

ویزای مخصوص محققین نیز نوع دیگری از ویزا است که برای متقاضیان تحصیل در آلمان صادر می‌شود. این ویزا معمولاً برای فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا صادر می‌شود. در واقع افرادی که می‌خواهند در کشور آلمان و دانشگاه‌های آن، برخی از دوره‌های تحقیقاتی را بگذرانند باید این ویزا را دریافت کنند.

مزایای ویزای تحصیلی آلمان

دانشگاه‌های آلمان از معتبرترین و بهترین دانشگاه‌ها در سطح جهان هستند. بنابراین با دریافت ویزای تحصیلی آلمان امکان تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا را خواهید داشت. همچنین دریافت ویزای دانشجویی آلمان این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید در دانشگاه‌هایی مانند انگلیس، آمریکا و کانادا نیز به صورت میهمان تحصیل کنید. دانشگاه‌های آلمان معمولاً فرصت کار دانشجویی را به دانشجویان می‌دهند. یعنی شما در حین تحصیل خود می‌توانید یک شغل نیز برای خودتان پیدا کنید.

از دیگر مزیت‌های دریافت ویزای دانشجویی آلمان، تحصیل در دانشگاه‌های رایگان این کشور است. تحصیل رایگان در کشور آلمان معمولاً با زبان انگلیسی انجام می‌گیرد. ویزای تحصیلی آلمان به شما این امکان را می‌دهد که مشمول قانون بلونیا باشید. طبق این قانون افرادی که ویزای دانشجویی آلمان را دارند می‌توانند به سایر دانشگاه‌های اتحادیه اروپا انتقال یافته و تحصیل خود را در آنجا ادامه دهند. همچنین دریافت این ویزا امکان اقامت دائم در این کشور را نیز برای شما فراهم خواهد کرد.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی آلمان

همه ساله تقاضا برای مهاجرت به کشورهای اروپایی به خصوص آلمان بسیار زیاد است. مجله بلومبرگ آمریکا در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که کشور آلمان پس از کشور آمریکا دارای رتبه دوم برای مهاجرت افراد است. ازجمله بهترین و راحت‌ترین راه‌ها برای مهاجرت نیز، تحصیل و دریافت ویزای دانشجویی است. اما برای دریافت این ویزا لازم است شما شرایطی را داشته باشید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

افرادی که متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی هستند ممکن است به دوره‌های کالج نیاز داشته باشند. فرد باید بررسی کند که آیا رشته‌ای که می‌خواهد تحصیل کند نیاز به معادل سازی و گذراندن دوره کالج دارد یا خیر. پس از اطلاع از این موضوع و دریافت پذیرش از کالج یا دانشگاه، نوبت به آماده کردن مدارک می‌رسد. سپس باید از طریق ویزامتریک، درخواست خود را تکمیل نماید. برای دریافت ویزای دانشجویی مقطع کارشناسی باید بین ۱۸ تا ۲۲ سال سن داشته باشید.

برای مقطع کارشناسی ارشد ممکن است دانشگاه مدارک دیگری مانند GRE، Portfolio را نیز لازم بداند. بنابراین طبق نظر دانشگاه در کنار مدارک دیگر باید این مدارک را نیز آماده نمایید. همچنین گاهی ممکن است پذیرش شما در صورتی انجام گیرد که مدرک زبان نیز داشته باشید. در این صورت به نامه پذیرش در دوره زبان هم احتیاج دارید. برای ویزای کارشناسی ارشد باید بین ۲۲ تا ۳۰ سال سن داشته باشید.

یکی از موارد مهم در ویزای تحصیلی آلمان برای دوره دکتری، نامه و ایمیلی است که از طرف سوپروایزر شما در دانشگاه مقصد صادر می‌شود. همچنین یک نکته مهم در مورد دوره دکترا وجود دارد. افرادی که برای مقطع دکترا درخواست می‌دهند باید ویزای کاری نیز دریافت کنند. برای دریافت ویزای تحصیلی مقطع دکترا باید نهایتاً ۴۵ سال سن داشته باشید.

فرایند دریافت ویزای تحصیلی آلمان

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان

گذرنامه و عکس

یکی از مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ۴ قطعه عکس گذرنامه سیاه و سفید و یا رنگی است. این عکس باید در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد. پس زمینه این عکس باید سفید یا خاکستری بوده و همینطور قابلیت بیومتریک داشته باشد. اندازه‌این عکس‌ها باید (۴۵×۳۵ میلی‌متر) باشند. همچنین دقت کنید که این عکس‌ها پشت نویسی شده و به همراه شماره پاسپورت، نام و نام خانوادگی باشند.

تکمیل فرم‌های درخواستی

مدرک بعدی فرم درخواستی تکمیل شده است. این فرم باید مطابق با بند ۵۴ تکمیل و امضا شود. داشتن یک پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار نیز از الزامات است. همچنین از صفحه دوم و سوم گذرنامه باید دو نسخه تهیه شود‌. این نسخه‌ها باید با فرمت A4 باشند. همچنین یک ترجمه از شناسنامه نیز باید ارائه شود. از دیگر مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان، مدارک دال بر تمکن مالی است.

تمکن مالی اثبات می‌کند که شما تمام هزینه‌های زندگی خود اعم از اقامت، تحصیل، غذا، درمان و سایر هزینه‌های زندگی را می‌توانید تقبل کنید. هر دانشجویی باید بتواند هزینه‌ای به میزان حداقل ۸۵۳ یورو در ماه را برای گذران زندگی خود پرداخت کند. البته این در صورتی است که دانشگاه شما از نوع هزینه‌ای باشد. اما اگر بورسیه تحصیلی داشته باشید طبیعتاً هزینه‌های شما نیز کاهش می‌یابد. برای اثبات تمکن مالی شما باید یک گواهی بانکی داشته باشید. این گواهی در قالب یک حساب بانکی به نام خودتان است که در آن مبلغی به میزان حداقل ۱۰۳۳۲ یورو باید وجود داشته باشد.

برای اثبات تمکن مالی نیازی نیست که گردش حساب چند ماه را ارائه دهید. بلکه فقط گواهی بانکی کفایت خواهد کرد. همچنین تمکن مالی باید بر اساس واحد یورو باشد. عدد تمکن مالی شما در حسابتان هر چقدر باشد، شهریه دانشگاه باید به آن اضافه شود. حال اگر شما به دعوت شخصی دیگر به تحصیل در آلمان مشغول شده‌اید و یک اسپانسر مالی دارید نیز باید به نکاتی توجه کنید. شخص اسپانسر باید به شهرداری ایالت محل زندگی خود مراجعه کرده و مدارک لازم را برای اسپانسری ارائه دهد. همچنین اگر شما بورسیه تحصیلی دریافت کرده‌اید باید مدارک مربوط به آن را ارائه دهید.

تائید مدارک ارسالی

این مدارک معمولاً یا از طرف مؤسسات رسمی آلمانی و اروپایی و یا از طرف وزارت علوم تحقیقات و فناوری یا ارگان‌های آموزشی ایران صادر می‌شوند. علاوه بر تمکن مالی در ایران شما باید در آلمان نیز یک حساب بلوکه شده افتتاح نمایید. سپس مدارک این حساب را به همراه مدارک دیگر ارائه دهید. ازجمله مدارک مهم دیگری که باید برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان ارائه شود نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر است. ممکن است تا زمان دریافت ویزای شما نامه پذیرش نهایی را دریافت نکرده باشید. در این صورت می‌توانید همان نامه اولیه را به‌عنوان مدرک ارائه دهید.

ارائه مدارک ضروری دیگر

در صورتی که شما دانشجوی دکتری هستید باید نامه تاییدیه نهایی سوپروایزر خود را نیز آماده و ارائه کنید. از دیگر مدارک ضروری برای دریافت ویزای دانشجویی آلمان اثبات معلومات و دانش زبانی است. با گذراندن دوره‌های زبان و دریافت مدرک می‌توانید این کار را انجام دهید. این مدارک معتبر تنها از سمت چند موسسه صادر می‌شوند. موسسه گوته، موسسه زبان آلمانی تهران، شیراز، (TESTDAF) و TELC. این مؤسسات برای دریافت مدرک زبان آلمانی هستند. اما شما به مدرک زبان انگلیسی نیز نیاز دارید که معمولاً از طریق آزمون‌های آیلتس، تافل و تافل هوم ادیشن انجام می‌شوند.

دریافت ویزای تحصیلی آلمان بدون مدرک زبان

اگر متقاضی ویزای تحصیلی آلمان هستید اما مدرک زبان ندارید جای نگرانی نیست. شما می‌توانید دو نوع پذیرش دریافت کنید. پذیرش اول همان پذیرش تحصیلی است که از دانشگاه موردنظرتان دریافت می‌کنید. پذیرش دوم نیز از نوع آموزش زبان است. در این نوع پذیرش، شما برای دوره‌های زبان در کشور آلمان ثبت‌نام می‌کنید. برای این منظور شما باید تمام مدارک خود را به زبان آلمانی ترجمه کرده و ارائه دهید. این ترجمه باید مورد تائید دادگستری و وزارت امور خارجه قرار گرفته باشد.

همچنین مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه کلیه ریز نمرات آن‌ها موردنیاز است. اگر قرار است وارد مقطع کارشناسی ارشد بشوید مدرک دوره کارشناسی و ریز نمرات آن نیز موردنیاز است. از دیگر مدارکی که باید ارائه دهید، گواهی قبول کنکور است. یعنی ممکن است شما در کنکور سراسری ایران و در یک دانشگاه دولتی پذیرفته شده باشید. در این صورت حتی در صورت عدم تحصیل در آن دانشگاه نیز می‌توانید گواهی کنکور را دریافت کنید. برای این کار باید به سازمان سنجش رفته و برای دریافت گواهی قبولی کنکور خود درخواست دهید.

زمان ارسال گواهی

معمولاً حدود سه هفته طول می‌کشد تا این گواهی به دست شما برسد. گواهی اشتغال به کار و ارائه مدارک شغلی به همراه ارائه دوره‌های فنی که گذرانده‌اید نیز در این زمینه تأثیرگذار است. همچنین شما می‌توانید یک رزومه که به شکل جدول طراحی شده است را ارائه دهید. این رزومه باید تمامی اطلاعات شخصی، تحصیلی و کاری شما را در بر گرفته باشد. شما باید رزومه خود را امضا کرده و به زبان آلمانی ترجمه کنید.

ارائه انگیزه نامه

همچنین داشتن یک انگیزه نامه نیز الزامی است. شما باید در این انگیزه نامه هدف و انگیزه‌های خود از تحصیل را به طور دقیق و کامل شرح دهید. این انگیزه نامه باید مطابق با فرمت سفارت بوده و پاسخ تمامی سوالات به درستی داده شود. انگیزه نامه نیز باید به زبان آلمانی نوشته شود. ممکن است شما دوره زبانی که قرار است در آلمان طی کنید زبان انگلیسی باشد. اما باز هم این انگیزه نامه را باید به زبان آلمانی بنویسید. برای این کار می‌توانید از یک دارالترجمه کمک بگیرید.

ارائه مدارک همراه متقاضی

اگر همسر شما قرار است در این دوره شما را همراهی کند باید برای او نیز مدارکی را ارائه دهید. مدارکی شامل رزومه، کپی از آخرین مدرک تحصیلی، کپی صفحات دوم سوم پاسپورت و مدرک A2 زبان آلمانی. همچنین شما باید یک بیمه مسافرتی با اعتبار ۹۰ روز داشته باشید. این بیمه باید دارای حوزه اعتبار در محدوده شینگن بوده و تا سقف ۳۰ هزار یورو را پوشش دهد. ویزای دوره‌های زبان آلمان نیز نیازمند هزینه‌هایی است. شما باید مبلغی را بابت هزینه‌های سفارت و مبلغی را بابت هزینه‌های خدمات ویزامتریک پرداخت کنید. حال اگر جزء متقاضیانی باشید که وقت وی آی پی دارند نیز باید مبلغی را بابت این موضوع پرداخت کنید.

مراحل درخواست ویزای تحصیلی آلمان

مرحله اول

برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان، شما در ابتدا باید نامه پذیرش خود را از دانشگاه موردنظر دریافت کنید. زیرا این نامه مهم‌ترین و اولین مدرک موردنیاز برای دریافت ویزا است.

مرحله دوم

در مرحله دوم شما باید وقت ویزای تحصیلی خود را از سفارت بگیرید. برای این کار از سایت ویزامتریک که تنها کارگزاری سفارت آلمان در ایران است، باید تعیین وقت کنید.

مرحله سوم

در مرحله سوم نوبت به آماده‌سازی و چیدمان مدارک موردنیاز می‌رسد. باید دقت کنید که چیدمان مدارک باید مطابق با همان چیزی باشد که سفارت اعلام کرده است.

مرحله چهارم

در مرحله چهارم شما باید در وقت تعیین شده توسط سفارت به دفتر ویزامتریک در تهران رفته و مصاحبه خود را انجام دهید. در این مراجعه شما مدارک خود را به آفیسر تحویل داده و مصاحبه را انجام می‌دهید. همچنین هزینه‌های سفارت را نیز باید در همان روز در سفارت پرداخت کنید. پس از انجام این مراحل باید منتظر بمانید که ویزا شدن یا نشدن شما را اطلاع دهند. این موضوع می‌تواند از طریق ایمیل، پیامک یا تماس تلفنی انجام گیرد. اگر ویزای شما صادر شده باشد شما باید به دفتر ویزامتریک مراجعه کرده و پاسپورت خود را دریافت نمایید. این پاسپورت دارای لیبل ویزای آلمان خواهد بود.

چقدر طول می‌کشد تا ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنیم؟

وقتی که شما تمام مراحل لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان را طی کرده و مدارک را تحویل دادید، باید برای دریافت پاسخ منتظر بمانید. معمولاً پاسخ نهایی بین ۵ تا ۸ هفته بعد مشخص خواهد شد. این پاسخ و نتیجه دریافت ویزا از طریق ایمیل، پیامک یا تماس تلفنی به شما اعلام می‌شود.

ویزای تحصیلی هلند

ویزای تحصیلی هلند

فرایند دریافت ویزای تحصیلی هلند چندان پیچیده نیست و با سایر کشورها تفاوت چندانی ندارد.‌ شما باید قبل از هر چیز برای دانشگاه مورد نظر خود تصمیم بگیرید. وقتی دانشگاه خود را پیدا کردید برای آن درخواست داده و در صورت پذیرش برای دریافت ویزا اقدام نمایید. نکته ضروری این است که اگر از کشورهای اتحادیه اروپا هستید، نیازی به ویزا ندارید. همچنین این موضوع شامل کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، ژاپن، موناکو، نیوزلند، کره جنوبی، ایالات متحده و شهر واتیکان نیز می‌شود. اگر کمتر از ۹۰ روز می‌خواهید اقامت کنید، ویزای کوتاه مدت یا شینگن کافی است. اما برای اقامت بیش از ۹۰ روز نیاز به ویزای ورود (MVV) و اجازه اقامت (VVR) دارید.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی هلند

اگر بخواهیم اولین و مهم‌ترین شرط برای دریافت ویزای تحصیلی هلند را نام ببریم، باید به نامه پذیرش از دانشگاه موردنظر اشاره کنیم. در کنار آن موارد دیگری نیز وجود دارند که از شروط لازم برای دریافت ویزا هستند. در ادامه این مطلب به این موارد اشاره خواهیم کرد:

آموزش دوران مدرسه در کشور هلند از سن ۵ تا ۱۶ سالگی طول می‌کشد. اگر فردی قصد تحصیل در مدارس هلند را دارد به دو صورت می‌تواند اقدام کند. مدارس هلند در دو نوع دولتی و خصوصی هستند. نوع دولتی دارای زبان هلندی و نوع خصوصی دارای زبان انگلیسی هستند. فردی که قصد تحصیل در مدارس هلند را دارد باید در این کشور یک قیم قانونی داشته باشد. همچنین باید توجه کنید که بر اساس نوع مدرسه ممکن است دوران مدرسه تا ۱۷ یا ۱۸ سالگی نیز ادامه داشته باشد. برای هزینه‌های تحصیل در هلند باید با توجه به نوع مدرسه اقدام کرد. زیرا مدارس مختلف ازلحاظ هزینه‌ای با یکدیگر متفاوت هستند. معمولاً هزینه تحصیل در مدارس هلند بین ۴۰۰۰ تا ۱۷۰۰۰  یورو است.

تحصیل در دانشگاه‌های هلند نیز به دو صورت خواهد بود: تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی و تحصیل در دانشگاه‌های دولتی. این مورد نیز همانند مدارس با دو زبان مختلف انجام خواهد گرفت. دانشگاه‌های بین‌المللی معمولاً به زبان انگلیسی و دانشگاه دولتی به زبان هلندی تدریس می‌کنند. برای دریافت ویزای تحصیلی هلند در مقطع کارشناسی بهتر است از تمامی شرایط دانشگاه‌های مورد نظر مطلع شوید.

هزینه دانشگاه‌ها به موارد مختلفی همچون نوع دانشگاه، شهر و مقطع بستگی دارد. اما در مجموع هلند جزء کشورهایی است که هزینه تحصیل در آنجا نسبتاً پایین است. هزینه تحصیل در این کشور در مقطع کارشناسی بین ۷ تا ۸ هزار یورو و در برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها نیز بین ۱۰ تا ۱۲ هزار یورو است. برای تحصیل در دانشگاه‌های هلند نیاز به مدرک دیپلم و مدرک آیلتس زبان انگلیسی با نمره ۶ دارید.

مقطع کارشناسی ارشد را می‌توان پرتقاضاترین مقطع برای دریافت ویزای تحصیلی هلند به شمار آورد. تحصیل در این مقطع به دو زبان انگلیسی و هلندی انجام می‌گیرد. اگر فردی قصد تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی با زبان انگلیسی را داشته باشد، باید دارای نمره آیلتس ۶/۵ باشد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بین ۱ تا ۲ سال ممکن است طول بکشد. یکی از نکات مثبت دانشگاه‌های هلند این است که شما می‌توانید در این مقطع تحصیلی در کنار تحصیل، به کار نیز مشغول شوید.

همچنین پس از پایان دوره تحصیلات خود به مدت یک سال اجازه اقامت در هلند را خواهید داشت. در طول این مدت اگر موفق شوید به کار مناسب پیدا کنید، می‌توانید با تبدیل اقامت تحصیلی خود به اقامت کاری در این کشور زندگی کنید. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور هلند معمولاً بین ۷ تا ۱۵ هزار یورو است. اما این موضوع به نوع رشته و نوع دانشگاه نیز بستگی دارد.

یکی از الزامات دریافت ویزای تحصیلی در مقطع دکترا، ارائه مقالات ISI معتبر است. همچنین در راستای ارائه این مقالات، فرد باید یک استاد راهنما که به‌عنوان سوپروایزر عمل می‌کند انتخاب نماید. این استاد معمولاً از خود کشور هلند خواهد بود. یکی دیگر از الزامات مهم، داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره ۷ است. نکته مثبتی که در این بین وجود دارد این است که دانشجویان مقطع دکترا در کشور هلند قرار نیست هزینه خاصی را پرداخت کنند. زیرا فردی که در مقطع دکترا در این کشور در حال تحصیل است حکم یک کارمند را دارد.

این موضوع به این دلیل است که این فرد قرار است کار، تحقیقات و پژوهش‌هایی را در این دانشگاه انجام دهد. بنابراین بابت این موارد مانند یک کارمند حقوق دریافت می‌کند. حقوق دریافتی توسط دانشجویان مقطع دکترا بین ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو در ماه خواهد بود. در پایان دوره تحصیلی فرد باید یک پایان‌نامه ارائه کرده و از آن دفاع کند.

تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی هلند

یکی از ارکان مهم برای دریافت ویزای تحصیلی هلند داشتن تمکن مالی است. تمکن مالی همان‌طور که از نام آن پیدا است دلیلی خواهد بود برای اثبات توانایی مالی فرد برای تأمین هزینه‌های تحصیل و زندگی در واقع شما باید به عنوان یک دانشجو یا دانش‌آموز که قرار است در هلند تحصیل کند بتوانید زندگی خود را از همه لحاظ در این کشور را اداره کنید هزینه‌های خوراک پوشاک مسکن درمان حمل‌ونقل و هرگونه هزینه دیگر باید توسط خود فرد تأمین شود. میزان تمکن مالی که برای سال ۲۰۲۳ در نظر گرفته شده به این شرح است: برای دانشگاه و یا دوره‌های عالی و حرفه‌ای آموزشی 957.87 یورو و برای آموزش متوسطه و یا فنی و حرفه‌ای 786.59 یورو لازم است.

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی هلند

یکی از مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی هلند، ارائه مدارک هویتی ترجمه شده است. این مدارک شامل شناسنامه و کارت ملی می‌شوند. همچنین فرم درخواست ویزا نیز باید به صورت کامل پر شده و ارائه گردد. ریز نمرات تحصیلی در مقطع قبل به همراه دو قطعه عکس ۴×۳ نیز باید ارائه شود. همچنین شما باید یک انگیزه نامه یا طرح توجیهی ارائه دهید. در این انگیزه نامه شما باید به طور مفصل و دقیق در مورد انگیزه و هدف خود برای انتخاب این رشته توضیح دهید.

مدارکی دال بر تمکن مالی نیز یکی از الزامات برای دریافت ویزای تحصیلی هلند است. همچنین یک بیمه مسافرتی و سلامتی به همراه آزمایش‌های پزشکی نیز باید به همراه داشته باشید. آزمایش‌های پزشکی برای دریافت ویزا بسیار ضروری هستند. نتیجه این آزمایش‌ها باید در پرونده مهاجرتی فرد قرار داده شوند. شما باید یک هزینه به میزان حدوداً ۱۷۴ یورو نیز به‌عنوان هزینه ویزا پرداخت کنید. همچنین یک کپی از تمام مدارک اصلی باید تهیه و ارائه نمایید. یکی دیگر از مدارک لازم نیز، اطلاعات بیومتریک است که باید به طور صحیح تکمیل شوند.

آزمایش‌های پزشکی برای دریافت ویزای تحصیلی هلند

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم یکی از مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی هلند، ارائه نتایج آزمایش‌های پزشکی است. یکی از این آزمایش‌ها آزمایش سل است. شما باید سه ماه پس از اینکه مجوز اقامت دانشجویی خود را دریافت کردید این آزمایش را انجام دهید. البته برای این موضوع یک لیست وجود دارد که در آن نام کشورهایی که ملزم به انجام آزمایش سل هستند آورده شده است.

از آنجایی که ایران جزء این کشورها نیست، الزامی به انجام این آزمایش برای متقاضیان وجود ندارد. نکته دیگری که در زمینه سلامتی وجود دارد این است که افرادی که زیر ۳۰ سال دارند مشمول دریافت بیمه در کشور هلند نخواهند بود. بنابراین باید یک بیمه درمانی از کشور خود داشته باشند. اما اگر فرد در طول تحصیل یک شغل پیدا کرده و مشغول به کار شود، می‌توانید یک بیمه درمانی از طرف کارفرمای هلندی خود دریافت کند.

هزینه دریافت ویزای تحصیلی هلند

برای دریافت ویزای تحصیلی هلند باید مبلغی حدود ۱۹۲ یورو پرداخت کنید. علاوه بر این باید مبلغی نیز برای دریافت مجوز اقامت دانشجویی پرداخت کنید که آن هم حدود ۱۹۲ یورو است. این موارد در واقع مبالغی هستند که با پرداخت آن‌ها دریافت ویزای شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. با پرداخت این دو مبلغ، مبلغ دیگری بابت انگشت نگاری و عکس بیومتریک از شما دریافت نخواهد شد. بنابراین جمع مبلغی که شما باید برای دریافت ویزا پرداخت کنید ۳۸۴ یورو خواهد بود.

هزینه‌های اقامت تحصیلی در هلند

به طور کلی هزینه‌های زندگی در کشور هلند به عوامل مختلفی مانند سبک زندگی فرد، شهر محل اقامت و دانشگاه موردنظر بستگی دارد. مطمئناً هزینه زندگی در پایتخت یعنی شهر آمستردام و شهرهایی مانند ایندهوون و روتردام نسبت به شهرهای دیگر بیشتر است. اما در مجموع متوسط کل هزینه‌های تحصیلی در کشور هلند ۳۰ هزار یورو خواهد بود.

حالا اگر بخواهیم جزئی‌تر بررسی کنیم، هزینه تحصیل برای مقطع کارشناسی بین ۶ تا ۱۵ هزار یورو و برای مقطع کارشناسی ارشد بین ۸ تا ۲۰ هزار یورو خواهد بود. هزینه‌های ماهانه را نیز می‌توان رقمی حدود ۶۵۰ و ۹۲۰ یورو در نظر گرفت. اگر به تفکیک شهر بخواهیم بررسی کنیم می‌توان هزینه‌ها را این‌گونه بررسی کرد: برای شهر آیندهوون رقمی حدود ۸۵۰ تا ۱۳۵۰، برای آمستردام ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰، دلفت ۷۸۰ تا ۱۲۰۰ و روتردام ۷۶۰ تا ۱۲۵۰ یورو را می‌توان در نظر گرفت. 

دریافت ویزای تحصیلی هلند با بورسیه

مورد دیگری که می‌توان برای دریافت ویزای تحصیلی هلند معرفی کرد، دریافت بورسیه تحصیلی است. شما می‌توانید در صورت داشتن شرایطی خاص، بورسیه تحصیلی هلند را دریافت کنید. شخصی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی می‌شود می‌تواند اغلب هزینه‌های خود را از دولت دریافت کند. بورسیه تحصیلی در انواع مختلفی برای پرداخت هزینه‌ها ارائه می‌شود.

برخی از این بورسیه‌ها هم هزینه‌های زندگی و هم هزینه‌های تحصیل فرد را پرداخت می‌کنند. اما برخی از انواع بورسیه‌ها فقط هزینه‌های تحصیل فرد را پوشش می‌دهند. نوع دیگری از بورسیه نیز وجود دارد که فقط هزینه‌های زندگی فرد را در این کشور پوشش می‌دهد. دانشگاه‌های لیدن، اوترخت و چند دانشگاه دیگر در این کشور هستند که به ارائه بورسیه دانشجویان بین‌المللی می‌پردازند.

نکات مربوط به تمدید مجوز اقامت تحصیلی

برای اینکه مجوز اقامت خود را تمدید کنید، حتماً باید به زمان اقدام برای آن توجه داشته باشید. شما باید سه ماه قبل از پایان تاریخ انقضای مجوز فعلی خود اقدام به دریافت مجوز جدید و یا همان تمدید اقامت کنید. در همین راستا باید دقت داشته باشید که ثبت‌نام شما در eur به درستی انجام شده باشد. باید حواستان باشد که دو ماه قبل از اینکه مجوز فعلی شما منقضی شود درخواست خود را ارسال نمایید. بنابراین اگر به موقع این کار را انجام ندهید تمدید اقامت شما به مشکل برخورده و حتی ممکن است دیگر اجازه تحصیل در این کشور را نداشته باشید. برای تمدید اقامت شما باید شرایطی را داشته باشید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. اولین شرط ثبت‌نام درست و به موقع در eur است. شرط دیگر پرداخت هزینه‌های تحصیلی و همینطور پرداخت هزینه‌های مهاجرت است. شما برای تمدید مجوز ویزای تحصیلی خود باید مبلغی حدود ۲۱۰ یورو را پرداخت نمایید. همچنین در منطقه شهرداری محل تحصیل خود نیز باید ثبت‌نام خود را به درستی انجام دهید. مورد دیگری که برای تمدید اقامت نیاز دارید بهره‌مندی از تمکن مالی لازم است. همچنین شما حتماً باید بیمه داشته و هزینه آن را نیز پرداخت کرده باشید.

کار دانشجویی به همراه ویزای تحصیلی

افرادی که با ویزای تحصیلی وارد هلند شده و در آنجا به تحصیل مشغول می‌شوند، اجازه کار در این کشور نیز دارند. این می‌تواند خبر خوبی برای دانشجویان باشد. زیرا در واقع فرد دانشجو می‌تواند یک کار پاره‌وقت دانشجویی پیدا کرده و تا حدودی از پس هزینه‌های تحصیل و زندگی خود برآید. حداکثر میزانی که دانشجو حق دارد در هفته کار کند ۲۰ ساعت است.

بابت ۲۰ ساعت کار هفتگی فرد می‌تواند درآمدی حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ یورو در ماه داشته باشد. پس از فارغ‌التحصیلی، فرد می‌تواند کار پاره‌وقت خود را به کار تمام وقت تغییر دهد. بنابراین از طریق همین کار و شغل خود می‌تواند اقامت دانشجویی را به اقامت کاری تبدیل کند. در نتیجه از این طریق می‌تواند حضور خود را در کشور هلند تمدید نماید.

ویزای همراه تحصیلی هلند

معمولاً وقتی که متقاضی توانست ویزای تحصیلی هلند را برای خود دریافت کند، بین ۲ تا ۴ ماه طول می‌کشد که برای زندگی همراه خود نیز اقدام نماید. افرادی که می‌توانند با متقاضی در هلند زندگی کنند، همسر و فرزندان مجرد زیر ۱۸ سال هستند. در این بین ممکن است درخواست شما ریجکت شود. برای اینکه احتمال ریجکت شدن را پایین بیاورید می‌توانید در ابتدا برای دریافت کارت اقامت خود اقدام کنید. پس از گذشت این مرحله برای درخواست ویزای همراه دانشجویی هلند نیز اقدام نمایید.

داشتن مدرک زبان انگلیسی برای فرد متقاضی واجب و ضروری است. اما برای همراهان او نیازی به وجود مدرک زبان نیست. ولی این موضوع دلیل بر بی‌اهمیتی زبان برای همراهان نخواهد بود. بلکه این افراد باید تا حدودی زبان انگلیسی یا هلندی را آموخته باشند. زیرا آن‌ها قرار است در این کشور زندگی کنند. بنابراین باید توانایی برقراری ارتباط با مردم هلند را داشته باشند و بتوانند کار کنند. برای دریافت ویزای همراه دانشجویی به ارائه مدارکی نیاز دارید. در ادامه مطلب به بررسی این مدارک می‌پردازیم. یکی از مدارک اصلی، داشتن پاسپورت معتبر است.

همچنین مدارک هویتی نظیر کارت ملی و شناسنامه نیز باید ارائه شوند. سابقه کاری همسر و همچنین مدرکی دال بر اجازه کار همسر در کشور هلند نیز باید ارائه شود. در مورد اجازه کار همسر یک نکته مهم وجود دارد. شما باید مجوز کار را در ابتدا از کشور هلند بگیرید. بنابراین دولت هلند است که تصمیم می‌گیرد که همسر شما اجازه کار دارد یا خیر. از دیگر مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه، سند ازدواج است.

موقعیت شغلی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه

اگر شما جزء افرادی باشید که با ویزای تحصیلی وارد هلند شده و تحصیل کرده‌اید، پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید در این کشور بمانید. داشتن یک شغل مناسب می‌تواند به ادامه اقامت شما در این کشور کمک کند. شما می‌توانید پس از فارغ‌التحصیلی یک شغل مناسب و تمام وقت پیدا کرده و اقامت هلند را دریافت نمایید. قوانین کشور هلند به این‌گونه است که اگر فردی ۵ سال در این کشور کار کرده باشد، امکان دریافت اقامت دائم را خواهد داشت.

شخص متقاضی کار می‌تواند از طریق سایت‌های کاریابی و یا مراجعه حضوری به مؤسسات کاریابی، شغل موردنظر و مناسب خود را پیدا کند. حال فردی که اقامت دائم خود را دریافت کرده است می‌تواند تابعیت و شهروندی این کشور را نیز دریافت کند. در واقع شما می‌توانید یک یا دو سال پس از اینکه اقامت دائم خود را دریافت کردید، برای تابعیت نیز درخواست دهید. شخصی که تابعیت و شهروندی هلند را دریافت کند می‌تواند پاسپورت هلند را نیز اخذ نماید.

ویزای تحصیلی نروژ

ویزای تحصیلی نروژ

برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ نیز همانند سایر کشورها باید از دانشگاه پذیرش بگیرید. افرادی که قبلاً در ایسلند، دانمارک، سوئد یا فنلاند تحصیل کرده‌اند برای تحصیل زیر شش ماه در نروژ، نیاز به دریافت ویزا ندارند. افرادی که بیشتر ۹۰ روز قصد تحصیل در این کشور را دارند باید برای دریافت ویزا اقدام کنند. دانشجویان منطقه اقتصادی اروپا نیز برای اقامت تا ۹۰ روز، نیازی به دریافت ویزا ندارند.

درباره نروژ

نروژ یکی از کشورهای پیشرفته دنیا محسوب می‌شود. این کشور هم از جاذبه‌های توریستی و چشم‌اندازهای زیبا برخوردار بوده و هم دارای سطح بالای کیفیت زندگی است. نروژ در غرب شبه جزیره اسکاندیناوی و در قطب شمال قرار دارد. سطح کیفی بالای زندگی و آموزش در این کشور موجب شده است که افراد زیادی متقاضی تحصیل در نروژ باشند. اما مشکلی که وجود دارد این است که سفارت این کشور برای دریافت ویزای تحصیلی برای ایرانیان سخت‌گیری بیشتری می‌کند. به همین دلیل تحصیل در این کشور نسبت به برخی کشورهای دیگر دشوارتر است.

ویزای تحصیلی نروژ برای مدارس

برای تحصیل در مدارس نروژ باید ویزای تحصیلی دانش‌آموزی را دریافت کنید. اولین چیزی که در این زمینه باید در نظر داشته باشید این است که در مورد سیستم آموزشی این کشور اطلاعاتی کسب کنید. سیستم آموزشی مدارس در کشور نروژ دارای سه مقطع است. مقطع ابتدایی که از ۶ تا ۱۳ سالگی بوده، مقطع متوسطه که از ۱۳ تا ۱۶ سالگی و دانشکده‌های دبیرستانی که از ۱۶ تا ۱۹ سالگی هستند.

بخش اجباری تحصیلات در مدارس کشور نروژ از ۶ سالگی شروع شده و تا ۱۶ سالگی ادامه دارد. از ۱۶ تا ۱۹ سالگی یعنی در دانشکده‌های دبیرستانی می‌توانید به دلخواه خود تحصیل کنید. نحوه آموزش در مدارس نروژ به‌گونه‌ای است که تمام دروس به صورت نظری و حرفه‌ای تدریس می‌شوند. همچنین از سن ۱۶ سالگی آموزش یک زبان دیگر نیز به دروس اضافه می‌شود.

اگر شما به عنوان یک دانش‌آموز بین‌المللی بخواهید در نروژ تحصیل کنید از ۶ تا ۱۸ سالگی می‌توانید این کار را انجام دهید. اما نکته‌ای که وجود دارد داشتن یک home stay برای دانش‌آموزان بین‌المللی است. در واقع شما باید از بین خانواده‌های نروژی کسی را داشته باشید که سرپرستی شما را در مدت تحصیل به عهده گیرد.

ویزای تحصیلی نروژ برای مقطع کارشناسی

دریافت ویزای تحصیلی نروژ برای مقطع کارشناسی تا حدی دشوار است. قبل از اینکه برای دریافت ویزا اقدام کنید بهتر است از شرایط تحصیل در نروژ مطلع باشید. یکی از این شرایط، تسلط بر زبان نروژی است. زیرا تمام آموزش‌ها در این کشور به زبان نروژی انجام می‌گیرند. شما باید با شرکت در دوره‌های یک ساله زبان نروژی به تسلط کافی در این زبان برسید. همچنین داشتن نمره ۵/۵ مدرک آیلتس نیز الزامی است. اما در مجموع همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم اخذ ویزا برای تحصیل در نروژ بسیار سخت است. در واقع این کشور یکی از سخت‌گیرترین کشورها برای ورود دانشجویان بین‌المللی محسوب می‌شود. نکته دیگر در مورد تحصیل در نروژ این است که دوره تحصیلی در مقطع کارشناسی نیز سه سال به طول می‌انجامد.

ویزای تحصیلی نروژ برای مقطع کارشناسی ارشد

دریافت ویزای تحصیلی نروژ برای کارشناسی ارشد نسبت به مقطع کارشناسی قدری آسان‌تر است. زیرا تحصیل در مقطع ارشد می‌تواند به زبان انگلیسی باشد. همچنین تحصیل در کشور نروژ رایگان است. بنابراین فردی که به‌عنوان دانشجو وارد دانشگاه‌های این کشور می‌شود لازم نیست هزینه‌ای را پرداخت کند. اما مبلغی را به‌عنوان تمکن مالی باید در حساب خود داشته باشد. این مبلغ رقمی حدود ۱۲ هزار یورو است. مقطع کارشناسی ارشد بین یک تا دو سال طول خواهد کشید. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید مدرک آیلتس با نمره ۶/۵ داشته باشید. همچنین می‌توانید یک مدرک تافل هم ارائه دهید. این کار احتمال پذیرش شما را بیشتر خواهد کرد. در غیر این صورت شما باید به مدت یک سال در کلاس‌های آموزش زبان نروژی شرکت کنید. داشتن معدل ۱۶ و یا بالاتر نیز می‌تواند احتمال پذیرش شما را بیشتر کند.

ویزای تحصیلی نروژ برای مقطع دکترا

تحصیل در مقطع دکترا در کشور نروژ به زبان انگلیسی است. بنابراین یکی از مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در مقطع دکترا داشتن نمره آیلتس ۷ است. همچنین وجود یک استاد راهنما نیز یکی از شرایط لازم برای دریافت ویزا محسوب می‌شود. بهترین زمان برای ارسال مدارک جهت دریافت پذیرش، اوایل ماه دسامبر تا اواسط ماه مارس است. اگر در این بازه زمانی بتوانید مدارک خود را ارسال کنید احتمال پذیرش شما بیشتر خواهد شد. مقطع دکترا بین ۳ الی ۵ سال طول خواهد کشید.

نکته دیگری که در مورد مقطع دکترا وجود دارد این است که همانند مقاطع دیگر رایگان خواهد بود. اگر شما جزء دانشجویان فعال و برتر باشید می‌توانید کار تحقیقاتی نیز انجام دهید. در این صورت احتمالاً بتوانید از استاد راهنمای خود مبلغی حدود ۵۰۰ هزار کرون را به‌عنوان حقوق دریافت کنید. این مبلغ به صورت سالانه خواهد بود. ازجمله موارد دیگری که می‌توانند احتمال پذیرش شما را بالاتر ببرند، داشتن معدل بالا و یک رزومه تحقیقاتی معتبر و ارزشمند است.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی نروژ

از آنجایی که تحصیل در کشور نروژ رایگان است، بنابراین متقاضیان زیادی برای این امر وجود دارند. پس شما باید بدانید که رقبای زیادی خواهید داشت. از طرفی همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، دریافت ویزای تحصیلی نروژ کار چندان آسانی نیست. بنابراین باید سعی کنید تمام مراحل دریافت ویزا را به درستی انجام دهید. در اولین مرحله شما باید بتوانید از یکی از دانشگاه‌های نروژ پذیرش دریافت نمایید.

پس اولین اقدام این است که شما درخواست خود را برای پذیرش ارسال کنید. اولین کاری که برای ارسال درخواست پذیرش باید انجام دهید این است که از قوانین دانشگاه‌های مورد نظر خود آگاه شوید. زیرا هر دانشگاه علاوه بر قوانین عمومی ممکن است قوانین مختص به خود را نیز داشته باشد. بنابراین باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و از قوانین آگاه شوید.

در مرحله بعد شما باید مدارک لازم را برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ فراهم کنید. پس از آن می‌توانید به سفارت مراجعه کرده و مدارک خود را تحویل دهید. در آنجا کارهای دیگری نظیر انگشت نگاری، اطلاعات بیومتریک و برخی کارهای دیگر را نیز ممکن است انجام دهید. سپس باید منتظر جواب نهایی برای اخذ ویزای خود باشید.

تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ

تمکن مالی یکی از شرایطی است که برای دریافت ویزای تحصیلی در اغلب کشورها وجود دارد. برای کشور نروژ مبلغ کنونی رقمی حدود ۱۲ هزار یورو است. تمکن مالی برای این است که این اطمینان وجود داشته باشد که فرد می‌تواند در طول تحصیل خود کلیه هزینه‌های زندگی خود را تأمین نماید. 

دریافت ویزای تحصیلی بدون مدرک زبان

همان‌طور که می‌دانید برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ، نیاز به مدرک زبان دارید. در واقع فرد باید به زبان انگلیسی و نروژی آشنایی کامل داشته باشد. اما در مواردی نیز می‌توانید بدون داشتن مدرک زبان ویزای خود را دریافت کنید. در این روش فرد می‌تواند در دوره‌های آموزش زبان انگلیسی و نروژی در کشور نروژ شرکت کند. پس از گذراندن این دوره مدرک معتبر آن را دریافت می‌نماید. مدارکی که فرد باید دریافت کند شامل TOEFL IELTS, C1 Advanced و Pearson PTEld هستند که معمولاً یا در دانشگاه‌ها و یا در مؤسسات خصوصی برگزار می‌شوند. بنابراین فرد باید در یکی از این دوره‌ها شرکت کرده و مدرک آن را دریافت نماید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ

برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ نیز همانند سایر کشورها به ارائه مدارکی نیاز دارید. یکی از این مدارک، نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر در نروژ است. مدرک مهم دیگر، ارائه یک پاسپورت معتبر و همچنین شناسنامه ترجمه شده فرد است. چهار قطعه عکس رنگی نیز باید در این مدارک وجود داشته باشند. مدرک مهم دیگر، مدرکی دال بر تمکن مالی است. برای این کار شخص باید مبلغی به میزان ۱۲ هزار یورو را به‌حساب دانشگاه واریز کند. این مبلغ در واقع نوعی امانت است که در دست دانشگاه خواهد بود.

پرداخت این مبلغ برای این است که شما از تأمین هزینه‌های زندگی خود در نروژ مطمئن باشید. البته این مبلغ پس از مهاجرت به نروژ و افتتاح یک حساب در این کشور به شما بر خواهد گشت. از دیگر مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی نروژ، داشتن یک بیمه‌نامه درمانی معتبر است. همچنین شما باید یک انگیزه نامه قوی را ارائه دهید. در این انگیزه نامه شما باید هدف و انگیزه خود از تحصیل در کشور نروژ را به درستی بیان کنید.

دریافت بورسیه برای ویزای تحصیلی نروژ

همان‌طور که گفتیم سیستم آموزشی در کشور نروژ رایگان است. اما این کشور همانند بسیاری از کشورهای دیگر برای تشویق دانشجویان برتر، مواردی مانند بورسیه تحصیلی را در برنامه کار خود قرار می‌دهد. یکی از انواع بورسیه‌های تحصیلی، کمک هزینه زندگی است. این نوع بورسیه معمولاً به صورت ترمی پرداخت می‌شود. هر ترم معمولاً یک تا سه ماه طول می‌کشد.

بورسیه تحصیلی ترمی به گونه‌ای است که هزینه‌هایی نظیر اجاره مسکن، حمل‌ونقل و برخی از هزینه‌های متفرقه‌ای که فرد در طول تحصیل دارد، به او پرداخت می‌شود. نوع دیگری از انواع بورسیه، نوع بنیاد Wilhelmsen است. این بورسیه برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس که در دوره‌های یک ساله و در رشته‌های ریاضی، فناوری و مهندسی تحصیل می‌کنند است.

دانشجویان دکترا نیز می‌توانند از بورسیه بهره‌مند شوند. اما فردی می‌تواند بورسیه را دریافت کند که دارای یک سری شرایط باشد. ازجمله این شرایط داشتن مدرک آیلتس ۷ و معدل بسیار بالا است. همچنین رزومه علمی و تحقیقاتی فرد نیز باید بسیار قوی و در سطح بالا باشد. در کنار این موارد، وجود یک استاد راهنما نیز در دوره دکترا الزامی است.

هزینه ویزای تحصیلی و اقامت نروژ

هزینه دریافت ویزای تحصیلی نروژ ۵۹۰۰ کرون است. هزینه‌ای که برای زندگی دانشجویی باید در کشور نروژ پرداخت کنید نیز رقمی حدود ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ خواهد بود. یکی از اقداماتی که در همان بدو ورود خود به کشور نروژ باید انجام دهید این است که به پلیس محل سکونت خود مراجعه کرده و اعلام حضور کنید. شما در این مراجعه باید توضیح دهید که با چه هدفی به این شهر آمده و تا چه زمان در آنجا خواهید ماند.

در مورد هزینه‌های اقامت نیز همان‌طور که می‌دانید، هزینه تحصیل رایگان است. حتی دانشجویان مقطع دکترا که پروژه‌های تحقیقاتی را انجام می‌دهند ماهیانه حدود ۲۲۰۰۰ کرون حقوق خواهند گرفت. اما هزینه‌های زندگی معمولاً به عهده خود فرد است. باید دقت داشته باشید که نروژ کشوری نسبتاً گران است. بنابراین زندگی در این کشور نیازمند صرف هزینه‌های بالایی است.

هزینه‌هایی که برای زندگی در این کشور باید پرداخت کنید رقمی حدود ۱۰۰۰۰ کرون در ماه است. وقتی که در مورد هزینه‌های زندگی صحبت می‌کنیم در واقع در مورد هزینه‌هایی مانند غذا، پوشاک، حمل‌ونقل، اینترنت و سایر هزینه‌های جاری یک زندگی عادی حرف می‌زنیم. بنابراین اگر قصد دارید در کشور نروژ اقامت بگیرید باید به هزینه‌های بالای آن توجه داشته باشید.

ویزای همراه تحصیلی نروژ

یکی از نقاط ضعفی که کشور نروژ دارد این است که به سختی ویزا می‌دهد. همان‌طور که برای دریافت ویزای تحصیلی به سختی می‌توان موفق شد، برای ویزای همراه نیز همان قدر دچار مشکل خواهید شد. زیرا کشور نروژ معمولاً برای همراهان فرد ویزا صادر نمی‌کند. تنها راهی که برای این کار وجود دارد این است که شما برای همراه خود ویزای گردشگری دریافت کنید.

اما پس از اینکه شما تحصیلات خود را در نروژ به پایان رساندید، می‌توانید با جستجوی یک شغل مناسب در این کشور شاغل شوید. در صورت شاغل شدن نیز امکان دریافت اقامت دائم خود را خواهید داشت. فردی که بتواند اقامت دائم بگیرد، می‌تواند برای اقامت همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود نیز اقدام کند.

کار دانشجویی در نروژ

از آنجایی که هزینه‌های مختلف زندگی در کشور نروژ بسیار بالا است، ممکن است بسیاری از دانشجویان نیاز به یک شغل داشته باشند. تحصیل در کشور نروژ امکان داشتن یک شغل نیمه‌وقت و کسب درآمد را برای فرد فراهم می‌کند. کسی که ویزای تحصیلی دریافت کرده است اجازه دارد در حین تحصیل به یک کار نیمه‌وقت مشغول باشد. دانشجویان مقطع لیسانس ۱۰ ساعت در هفته، دانشجویان مقطع فوق‌لیسانس ۲۰ ساعت در هفته و دانشجویان مقطع دکترا ۳۰ ساعت در هفته می‌توانند کار کنند.

البته کار کردن نیز نیازمند یک سری شرایط است و مهم‌ترین شرط آن دانستن زبان نروژی است. شما باید به حد کافی با زبان نروژی و یا یکی از زبان‌های حوزه اسکاندیناوی آشنایی داشته باشید تا بتوانید کار کنید. فردی که با دریافت ویزای تحصیلی مشغول به تحصیل شده است، پس از گذشت ۳ ماه از شروع تحصیل خود می‌تواند بدون اجازه مشغول به کار شود. معمولاً افراد دانشجو در مکان‌هایی مانند رستوران‌ها، فروشگاه‌ها یا آژانس‌های مسافرتی می‌توانند کار کنند.

معرفی و بررسی دانشگاه‌های برتر نروژ

کشور نروژ جزء کشورهایی است که بهترین دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی را دارد. برخی از دانشگاه‌های این کشور جزء بهترین دانشگاه‌های جهان محسوب می‌شوند. در این بخش می‌خواهیم به معرفی برخی از دانشگاه‌های مهم و معروف این کشور بپردازیم.

دانشگاه اسلو که در شهر اسلو نروژ واقع شده است یکی از معروف‌ترین دانشگاه‌های جهان است. این دانشگاه ۸ دانشکده دارد. همچنین آموزش در مقطع کارشناسی در این دانشگاه به زبان نروژی و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به زبان انگلیسی است. دانشگاه اسلو در رتبه‌بندی جهانی، رتبه ۱۲۷ را از آن خود کرده است.

دانشگاه برگن نیز یکی از دانشگاه‌های معروف در سطح جهان است. رتبه‌این دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی ۱۹۷ است. در این دانشگاه کلیه مقاطع تحصیلی تدریس می‌شوند.

یکی دیگر از دانشگاه‌های معروف نروژ، دانشگاه قطب شمال است. این دانشگاه به UIT نیز معروف است. دانشگاه قطب شمال در رتبه‌بندی جهانی رتبه ۴۰۱ را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه بیشتر یک دانشگاه تحقیقاتی به شمار می‌آید. بنابراین در این دانشگاه اغلب برنامه‌ها و دوره‌های تحصیلی در سطح پیشرفته هستند.

از دیگر دانشگاه‌های معروف کشور نروژ، دانشگاه علم و صنعت است. این دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی دارای رتبه ۳۵۱ است. همان‌طور که از نام این دانشگاه پیداست، بیشتر برنامه‌ها و دوره‌های تحصیلی در زمینه علمی و صنعتی هستند.

دانشگاه علوم پزشکی از دیگر دانشگاه‌های مطرح کشور نروژ محسوب می‌شود. این دانشگاه به NMBU نیز معروف است. برنامه‌ها و دوره‌های تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی در زمینه‌های علوم محیطی، زیستی و توسعه پایدار ارائه می‌شوند. رتبه‌ای که این دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی به خود اختصاص داده است، ۵۰۱ است.

شرایط کار و شهروندی پس از فارغ‌التحصیلی

قبل از هر چیز باید بدانید که پس از اخذ ویزای تحصیلی و فارغ‌التحصیلی در کشور نروژ، یافتن کار و اخذ شهروندی بسیار دشوار است. زیرا در درجه اول به طور کلی کشور نروژ یک کشور مهاجرپذیر نیست. در درجه دوم نیز این کشور برای ایرانیان سختگیری بیشتری نشان می‌دهد. بنابراین اگر شما از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و در سطح بالایی هستید احتمال یافتن شغل برای شما بسیار کم است. یکی از شرایط لازم برای یافتن شغل مناسب در نروژ، تسلط به زبان نروژی است. اما اگر خوش‌ شانس بوده و یک کار مناسب پیدا کردید می‌توانید برای اقامت کاری اقدام کنید. درخواست اقامت کاری باید برای یک تا سه سال باشد. پس از گذشت سه سال می‌توان اقامت تحصیلی را به اقامت دائم تبدیل کرد.

مزایای ویزای تحصیلی نروژ

ویزای تحصیلی نروژ مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. نظام آموزشی کشور نروژ در سطح بالایی قرار دارد. همچنین در همه زمینه‌ها می‌توانید بهترین خدمات را دریافت کنید. همچنین نرخ بیکاری در این کشور پایین است. از دیگر مزایای ویزای تحصیلی این کشور، تحصیل رایگان است. همین موضوع، خود به تنهایی نروژ را به کشوری محبوب برای تحصیل تبدیل کرده است.

معایب ویزای تحصیلی نروژ

ویزای تحصیلی نروژ در کنار تمام ویژگی‌های مثبتی که دارد، دارای معایبی نیز است. یکی از معایب این کشور و تحصیل در آن، موقعیت جغرافیایی آن است. این کشور از آنجایی که در قطب شمال قرار گرفته است، شش ماه روز و شش ماه شب است. بنابراین می‌توان گفت زندگی در چنین شرایط جغرافیایی، از عهده هرکسی برنمی‌آید. یکی دیگر از معایب این کشور این است که صدور ویزا برای ایرانیان تقریباً غیرممکن است. زیرا حتی ممکن است فرد تمام شرایط و ویژگی‌های لازم برای اخذ ویزا را داشته باشد، اما باز هم ویزای این کشور برای او صادر نشود.

ویزای تحصیلی انگلستان

ویزای تحصیلی انگلستان

کشور انگلستان دارای دانشگاه‌های مهم و برتر در سطح جهان است. بنابراین متقاضیان تحصیل در این کشور نیز بسیار زیاد هستند. یکی از ویژگی‌های تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان، امکان داشتن شغل در زمان تحصیل است. این موضوع کمک می‌کند که پس از اتمام تحصیلات، بتوانید برای اقامت دائم در این کشور اقدام کنید. این یکی از مزایای ویزای تحصیلی در انگلستان محسوب می‌شود. همچنین دوره‌های دانشگاهی در انگلستان کوتاه‌تر هستند. این موضوع به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند. این کاهش هزینه‌ها از دیگر مزایای ویزای تحصیلی انگلستان است.

انواع ویزای تحصیلی انگلستان

ویزای تحصیلی انگلیس را در چند نوع مختلف می‌توان تهیه کرد. ویزای تحصیلی عمومی، ویزای تحصیلی کوتاه مدت و ویزای دانش‌آموزی. در این بخش به توضیح هر کدام از انواع ویزا می‌پردازیم.

ویزای تحصیلی عمومی که به ویزای دانشجویی نیز معروف است برای افراد بالای ۱۶ سال صادر می‌شود. فرد با دریافت این ویزا می‌تواند در مقاطع تحصیلی بالاتر از دیپلم تحصیل کند. در واقع تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا با این ویزا امکان‌پذیر است. پس از دریافت این نوع ویزا فرد می‌تواند یک ماه قبل از شروع ترم، به انگلستان وارد شود.

این نوع ویزا معمولاً برای آموزش زبان صادر می‌شود. طول مدت این ویزا تا ۶ ماه است. پس از دریافت ویزا فرد می‌تواند از یک هفته قبل از شروع آموزش به انگلستان وارد شود.

نوع دیگری از ویزای تحصیلی، نوع دانش‌آموزی آن است. این ویزا به ویزای کودکان نیز معروف است. این نوع ویزا برای افراد بین ۴ تا ۱۶ سال صادر می‌شود و مقطع قبل از کارشناسی را شامل می‌شود. در کنار این ویزا می‌توان ویزای همراه کودک را نیز صادر کرد.

شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان

اولین و مهم‌ترین شرط برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان، داشتن یک نامه پذیرش از طرف مدرسه یا دانشگاه موردنظر است. برای دریافت ویزای تحصیلی انگلیس معمولاً از یک سیستم امتیازبندی به نام point based visas استفاده می‌شود. حداقل رتبه‌ای که فرد متقاضی باید در این سیستم دریافت کند ۴۰ است. سیستم امتیازبندی به‌گونه‌ای است که رتبه‌ای که متقاضی در این سیستم کسب می‌کند بر نظر آفیسر ارجحیت دارد. در صورتی که سایر ویزاها این‌گونه نیستند.

همچنین در این سیستم، از حداقل ۴۰ امتیازی که گفته شد، ۳۰ امتیاز آن به پذیرش تحصیلی از طرف مدرسه یا دانشگاه موردنظر تعلق دارد. بنابراین اگر فرد بتواند پذیرش خود را دریافت کند و همچنین از تمکن مالی خوبی برخوردار باشد، احتمال دریافت ویزا بسیار بالا است. البته سایر اقدامات مربوط به دریافت ویزا را هم باید به خوبی انجام داد. باید حواستان باشد هر زمان که نامه پذیرش را دریافت کردید، نهایتاً تا ۶ ماه اقدامات لازم برای دریافت ویزا را انجام دهید. اگر دیرتر اقدام کنید پذیرش شما باطل خواهد شد.

عوامل مهم تأثیرگذار برای دریافت پذیرش تحصیلی

سه عامل را می‌توان از مهم‌ترین عوامل برای دریافت ویزای تحصیلی به‌حساب آورد. یکی از این عوامل دریافت نامه پذیرش از دانشگاه موردنظر است. مورد دیگر داشتن تمکن مالی مناسب و همچنین نمره قابل قبول برای زبان انگلیسی است.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی انگلستان

اولین مرحله برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان، ثبت‌نام از طریق آنلاین است. شخص باید در ابتدای ورود به سایت نوع ویزا و همچنین کشور مبدأ را انتخاب کند. سپس یک سؤال در سایت پرسیده خواهد شد. این سؤال مبنی بر توانایی یا عدم توانایی حضور متقاضی در دفتر کنسولگری انگلیس است. فرد باید بتواند در یکی از کنسولگری‌های انگلیس در امارات، ایران، ترکیه و یا انگلستان مراجعه کند. پس از آن نوبت به افتتاح یک حساب کاربری در سایت است که به کمک ایمیل و انتخاب گذر واژه انجام می‌شود. سپس متقاضی باید تمام اطلاعات فردی خود را وارد حساب خود کند. پس از آن فرم آنلاین ویزا را پر کرده و هزینه درخواست را ثبت می‌کند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان

برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان باید تمام مدارک لازم را جمع‌آوری کرده و تحویل سفارت بدهید. اغلب این مدارک باید ترجمه رسمی شوند. در اینجا مدارک لازم برای دریافت ویزا را عنوان خواهیم کرد. یکی از این مدارک، یک فتوکپی از فرم آنلاین است که برای درخواست ویزا پر کرده بودید. همچنین یک پاسپورت جدید که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد به همراه پاسپورت‌های قدیمی نیز باید ارائه شود.

دو عدد عکس در سایز ۳/۵×۴/۵ که به صورت تمام‌رخ گرفته شده است نیز باید ارائه شود. از دیگر مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی انگلیس، یک پرینت از حساب بانکی است. این پرینت باید مربوط به ۶ ماه گذشته باشد. یکی دیگر از مدارک ضروری، ارائه یک نامه تمکن مالی از طرف بانک است. اگر متقاضی متأهل باشد باید سند ازدواج به علاوه نسخه ترجمه شده آن را نیز ارائه دهد. از دیگر مدارکی که باید ارائه شود هتل محل اقامت است که باید مدرک مربوط به آن را به همراه داشته باشید.

اگر جزء کسانی هستید که دعوت‌نامه دریافت کرده‌اید نیز مدرک مبنی بر این دعوت‌نامه را نیز باید ارائه دهید. اگر فرد متقاضی زیر ۱۸ سال سن داشته باشد باید یکی از والدین وی اطلاعات شخصی خود را به‌عنوان یکی از مدارک تحویل دهند. همچنین اگر ویزای تحصیلی برای بیش از یک نفر باشد باید بدانید که هرکدام از آن‌ها باید یک فرم اختصاصی داشته باشد. در صورتی که همراه دارید یک فرم که به فرم فامیلی معروف است نیز باید پر نمایید.

صدور ویزای تحصیلی انگلیس چقدر طول می‌کشد؟

زمان صدور ویزای تحصیلی انگلیس به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل، کشور مبدأ شما است که از آنجا برای دریافت ویزا اقدام خواهید کرد. مورد مهم دیگر دسته‌بندی صحیح و مناسب مدارک و چیدمان دقیق آن‌ها است. همچنین اگر فرم مربوط به درخواست ویزا را به درستی و با دقت پر کنید، این کار نیز می‌تواند در تسریع روند کار شما تأثیرگذار باشد.

اگر شما قصد دارید برای ویزای تحصیلی انگلیس اقدام کنید، می‌توانید تا ۳ ماه قبل از تاریخ سفر خود به انگلیس این کار را شروع کنید. از زمان تحویل مدارک توسط شما به سفارت تا صدور جواب نهایی معمولاً بین سه هفته تا یک ماه زمان لازم است. اگر در مواردی که گفته شد دقت کرده و همه اقدامات لازم را به درستی انجام دهید ممکن است روند کار شما سرعت بیشتری بگیرد.

ویزای تحصیلی انگلیس چقدر اعتبار دارد؟

ویزای تحصیلی انگلیس معمولاً تا پایان تحصیل فرد اعتبار دارد. البته اگر دقیق‌تر بخواهیم بررسی کنیم باید بگوییم اعتبار ویزا به رشته و مقطع تحصیلی فرد بستگی دارد. همچنین اگر فرد برای دوره‌های کوتاه مدت تقاضا داده است می‌تواند یک هفته قبل از شروع دوره تحصیلی خود به انگلیسی وارد شود. اما اگر برای دوره‌های بلند مدت ثبت‌نام کرده است از یک ماه قبل نیز می‌تواند وارد خاک انگلیس شود.

یکی از نکات مثبتی که ویزای تحصیلی انگلیس دارد این است که شخص بعد از فارغ‌التحصیلی می‌تواند به دنبال یک شغل مناسب بگردد. معمولاً برای این کار یک مدت زمان قانونی برای فرد تعیین می‌کنند. اگر فرد در این مدت بتواند یک کار مناسب پیدا کند اجازه دارد ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تبدیل کند. البته شغلی که فرد پیدا می‌کند باید تمام وقت باشد. پس از اینکه ویزای تحصیلی به ویزای کار تبدیل شد، دریافت اقامت کشور انگلیس نیز راحت‌تر می‌شود.

کار حین تحصیل در انگلستان

یکی از ویژگی‌های مثبت دانشگاه‌های انگلیس این است که متقاضی می‌تواند در حین تحصیل خود نیز کار کند.‌ شخص متقاضی می‌تواند یک کار نیمه‌وقت پیدا کرده و تا سقف ۲۰ ساعت در هفته کار کند. البته این ساعت برای دانشجویان کارشناسی ارشد کمتر می‌شود. در واقع بیشتر دانشگاه‌ها برای مقطع کارشناسی ارشد تاکید بیشتری بر روی تحصیل دارند. بنابراین بهتر است حداکثر میزان ساعت کار برای متقاضی کارشناسی ارشد بیشتر از ۶ ساعت در هفته نباشد.

اگر فردی می‌خواهد در حین تحصیل کار کند به دو روش می‌تواند پیشنهاد‌ها شغلی را دریافت نماید. یکی از این روش‌ها کمک گرفتن از دانشگاه Student Union Job Shop است. این دانشگاه یک واحد به نام واحد کاریابی انجمن دانشجویی دارد. یکی از مهم‌ترین کارهایی که این واحد انجام می‌دهد این است که معمولاً یک فهرست کامل از فرصت‌های شغلی برای دانشجویان در حال تحصیل دارد. با اطلاع از این فهرست متقاضی کار می‌تواند شغل مناسب خود را پیدا کند. در روش دوم فرد می‌تواند به سایت‌های کاریابی مراجعه کند. برخی از سایت‌های کاریابی شامل موارد زیر می‌شوند:

http://www.londonjobs.co.uk

https://www.jobsite.co.uk

https://www.jobs.ac.uk

https://www.indeed.co.uk

درآمدی که کار دانشجویی دارد رقمی حدود ۶۰۰ پوند در ماه است. کار دانشجویی علاوه بر این که می‌تواند بخش عمده‌ای از هزینه‌های زندگی را پوشش دهد، مزیت مهم دیگری نیز دارد. کار دانشجویی تجربیات فرد را بیشتر خواهد کرد. به خصوص اگر این کار با رشته تحصیلی فرد مرتبط باشد، رزومه او را قوی‌تر می‌کند. زیرا کسب تجربه در رشته تحصیلی به صورت عملی می‌تواند به یافتن شغل‌های بسیار بهتر در پایان تحصیلات کمک شایانی کند.

وقتی که شما پس از فارغ‌التحصیلی بتوانید یک شغل مناسب پیدا کنید شانستان برای دریافت اقامت دائم بیشتر خواهد شد. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم زمانی حدود یک سال به فرد مهلت داده می‌شود تا شغل مناسب خود را پیدا کند. پس از آن شخص می‌تواند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و پس از آن برای اقامت دائم نیز اقدام کند. پس از اینکه فرد از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد، از طریق خود دانشگاه می‌تواند برای یافتن یک شغل مناسب اقدام کند.

ویزای همراه تحصیلی انگلیس

بسیاری از والدین دوست دارند فرزندشان در یک محیط پیشرفته زندگی کرده و آموزش ببینند. اما دوری از فرزند نیز مشکل کمی نیست. بنابراین بسیاری از افرادی که قصد دارند فرزندشان در انگلیس تحصیل کند باید یک نوع ویزای خانوادگی دریافت نمایند. همچنین اگر شخصی در مقاطع بالاتر می‌خواهد تحصیل کند، در صورت تأهل دوست دارد همسر و فرزندانش نیز کنار او باشند.

در این صورت برای این کار شخص باید برای دریافت ویزای همراه تحصیلی اقدام کند. اگر متقاضی اصلی برای ویزای تحصیلی انگلیس یک دانش‌آموز باشد، فرد همراه او پدر یا مادر خواهد بود. اما اگر فرد برای مقاطع بالاتر می‌خواهد تحصیل کند، همراهان او شامل همسر و فرزندان مجرد زیر ۱۸سال می‌شوند. این افراد باید بتوانند مدارکی دال بر تمکن مالی و تأمین تمام هزینه‌های زندگی خود و خانواده خود را ارائه دهند.

ویزای تحصیلی ایتالیا

ویزای تحصیلی ایتالیا

ویزای تحصیلی ایتالیا بر اساس مدت زمان تحصیل به دو نوع تقسیم می‌شود. ویزای نوع C و ویزای نوع D. ویزای C برای تحصیل تا ۹۰ روز و ویزای D برای تحصیل بیش از ۹۰ روز است.‌ در ضمن قرار ملاقات در سفارت ایتالیا اندکی سخت‌تر و زمان‌برتر است. اگر ویزای شما از نوع D است، پس از ورود خود به ایتالیا تا ۸ روز فرصت معرفی خود به سفارت را دارید. پس از آن کارت اقامت برای شما صادر می‌شود.

چرا ایتالیا؟

کشور ایتالیا یکی است قوی‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان است. به همین دلیل سطح کیفیت زندگی در این کشور بسیار بالا بوده و در مطلوب‌ترین حالت خود است. ایتالیا دارای یک سیستم آموزشی قوی است که برای بسیاری از مهاجرین نیز به ارائه بورسیه می‌پردازد. همچنین این کشور دارای برترین و با کیفیت‌ترین دانشگاه‌های جهان است. به همین دلیل است که دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا برای بسیاری از افراد یک هدف بزرگ محسوب می‌شود. همچنین کشور ایتالیا یکی از کشورهای عضو شینگن است. دریافت ویزای تحصیلی این موقعیت را برای فرد فراهم می‌کند که بتواند اقامت دائم ایتالیا را نیز دریافت نماید. یک نکته جالب در مورد کشور ایتالیا این است که قدیمی‌ترین دانشگاه جهان در ایتالیا واقع شده است. این دانشگاه به دانشگاه بولونیا معروف بوده و هنوز نیز پا برجا است.

نکات مهم برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

کشور ایتالیا در ایران هم دارای کنسولگری و هم دارای سفارت است. سفارت اصلی ایتالیا در تهران و در خیابان نوفل لوشاتو واقع شده است. همچنین رسیدگی به امور کنسولگری آن به دست  شرکت CKGS انجام می‌گیرد. این شرکت در تهران و در خیابان ولنجک واقع شده است. برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا متقاضی باید به کنسولگری این کشور مراجعه کند.

نکته مهمی که در مورد ویزای تحصیلی ایتالیا وجود دارد این است که پلیس مرزی این کشور تصمیم نهایی برای ورود افراد به ایتالیا را خواهد گرفت. یعنی اگر شما ویزای ایتالیا را هم داشته باشید ولی مورد تائید پلیس مرزی نباشید، نمی‌توانید وارد خاک این کشور شوید. بنابراین در همان ابتدا و در فرودگاه از ورود شما جلوگیری خواهد شد. پس در همان ابتدای امر پلیس مرزی باید مهر ورود را به روی پاسپورت شما بزند و تنها در این صورت است که شما می‌توانید وارد خاک ایتالیا شوید.

انواع ویزای تحصیلی ایتالیا

به طور کلی ویزای ایتالیا چند نوع مختلف دارد ویزای نوع A، ویزای نوع B، ویزای نوع C و ویزای نوع D. اما دو نوع ویزای آخر معمولاً برای ویزای تحصیلی استفاده می‌شود. در اینجا در مورد این دو نوع ویزا صحبت خواهیم کرد.

یکی از انواع ویزاهای ایتالیا ویزای نوع C است. این نوع ویزا معمولاً برای افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند در یک مدت زمان معین در ایتالیا بمانند. مدت اعتبار این نوع ویزا تا پنج سال است. در طول این مدت فرد متقاضی می‌تواند در بین مرزهای کشورهای عضو منطقه شینگن رفت‌وآمد کند. این نوع ویزا یکی از ویزاهایی است که برای تحصیل در ایتالیا صادر می‌شود و تقریباً می‌توان گفت نوعی ویزای تحصیلی است. ویزای نوع C خود دارای سه نوع مختلف است. نوع یک‌بار ورود که به نوع سینگل نیز معروف است، نوع دو بار ورود که به نام دابل هم آن را می‌شناسند و نوع چند بار ورود.

نوع یک‌بار ورود این ویزا برای یک‌بار سفر به این کشور است. یعنی اگر شما ویزای یک‌بار ورود را بگیرید فقط یک‌بار می‌توانید به این کشور سفر کنید و اگر بار دیگر بخواهید وارد ایتالیا شوید باید دوباره ویزای این کشور را دریافت کنید. نوع دیگر نیز ویزای دوبار ورود است. همان‌طور که از نام این ویزا پیدا است با داشتن آن می‌توانید دو بار به این کشور سفر کنید. اما ویزای چند بار ورود با توجه به نام آن این امکان را برای متقاضی ایجاد می‌کند که چندین بار به کشورهای حوزه شینگن و همچنین ایتالیا سفر کند. البته این سفرها باید در طول مدت اعتبار ویزا یعنی همان ۵ سال باشند. پس از ۵ سال فرد مجدداً باید برای دریافت ویزا اقدام نماید.

یکی دیگر از انواع ویزاهای شینگن که برای ویزای تحصیلی باید از آن استفاده کرد ویزای نوع D شینگن است. در واقع ویزای نوع D است که به‌عنوان اصلی‌ترین ویزای تحصیلی ایتالیا به شمار می‌آید. این نوع ویزا برای اقامت‌های بیش از ۹۰ روز در کشور ایتالیا صادر می‌شود. بنابراین فردی که این نوع ویزا را دریافت می‌کند به راحتی می‌تواند برای کار یا تحصیل در این کشور زندگی کرده و در بین کشورهای عضو شینگن به‌آسانی رفت‌وآمد کند.

شرایط کار در حین تحصیل در ایتالیا

افرادی که ویزای تحصیلی ایتالیا را دریافت کرده‌اند و در این کشور مشغول به تحصیل شده‌اند می‌توانند در حین تحصیل کار کنند. در واقع دانشگاه‌های ایتالیا این امکان را برای دانشجو فراهم می‌آورند که با کار کردن بتواند بخشی از هزینه‌های زندگی خود را فراهم کند. اما کار کردن در حین تحصیل شرایطی نیز دارد. اصلی‌ترین شرط کار در حین تحصیل این است که دانشجو نهایتاً تا سقف ۲۰ ساعت در هفته می‌تواند کار کند. بنابراین فرد باید یک کار نیمه‌وقت برای خود پیدا کند.

داشتن یک کار نیمه وقت در کشور ایتالیا می‌تواند بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی را برای فرد فراهم آورد. همچنین یکی دیگر از مزایای کار در حین تحصیل این است که فرد می‌تواند تجارب زیادی را با کار کردن به دست بیاورد. این تجربه هم در زمینه تجارب اجتماعی و معاشرت با مردم است و هم در زمینه‌های اختصاصی کاری. به خصوص اگر کاری که فرد به آن مشغول است با رشته تحصیلی او تطابق داشته باشد، بسیار به نفع دانشجو خواهد بود.

زیرا دانشجو در این صورت می‌تواند رشته خود را به صورت عملی یاد گرفته و تجارب زیادی را در این زمینه کسب کند. همان‌طور که می‌دانید کسب تجربه در زمینه رشته تحصیلی می‌تواند به یافتن یک شغل مناسب پس از فارغ‌التحصیلی کمک شایانی نماید. زیرا این کار در رزومه فرد ثبت شده و آن را قوی‌تر خواهد کرد.

شروط و مراحل لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

اولین مرحله برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا این است که شما باید نامه پذیرش تحصیلی را از دانشگاه یا موسسه آموزشی موردنظر دریافت کنید. در واقع نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه یا موسسه آموزشی را می‌توان اصلی‌ترین و مهم‌ترین مدرک و مرحله برای دریافت ویزای تحصیلی به شمار آورد. برای دریافت نامه پذیرش دانشگاه باید وارد سایت www.universitaly.it شوید و برای پذیرش تحصیلی درخواست دهید.

البته پذیرش تحصیلی برای بعضی از رشته‌ها صادر می‌شود. این رشته‌ها شامل مواردی مانند روان درمانی، رشته‌های هنری، موسیقی و رقص خواهد بود. وقتی که با موسسه آموزشی یا دانشگاه موردنظرتان مکاتبه کردید می‌توانید مدارک لازم را برای آن‌ها ارسال کنید. اگر مدارک و شرایط شما مورد پذیرش آن دانشگاه یا موسسه آموزشی بود، نامه پذیرش برای شما صادر خواهد شد. اما اگر در مدارک شما نقصی وجود داشته باشد در همین نامه به اطلاع فرد خواهد رسید. وقتی این نامه به دست شما رسید، حال می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کرده و اقدامات بعدی را انجام دهید. برای این کار شما باید به کنسولگری سفارت به صورت حضوری مراجعه نمایید. ایتالیا ازجمله کشورهایی است که برای دریافت ویزای تحصیلی باید یک مصاحبه حضوری در کنسولگری داشته باشید. بنابراین شما در ابتدا باید وقت مصاحبه را رزرو کرده و برای ویزا درخواست بدهید. برای این کار باید به سایت www.ckgsir.com مراجعه کرده و ثبت‌نام نمایید.

سن، مهم‌ترین عامل در دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

یکی از شروط مهم که برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا موردنیاز است سن متقاضی است. به طور کلی هیچ کدام از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی کشور ایتالیا و سفارت آن برای هیچ کدام از دوره‌های تحصیلی یک بازه سنی خاصی را تعیین نکرده‌اند. اما این به آن معنا نیست که سن فرد هیچ اهمیتی در این پروسه ندارد. بلکه اگر فردی در یک بازه سنی غیر معمول باشد به احتمال زیاد موفق به دریافت ویزا نخواهد شد. بنابراین فرد متقاضی باید به سن خود نیز توجه داشته باشد و قبل از انجام هر کاری در مورد شرایط سنی دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته موردنظر خود مطمئن شود.

یک مورد مهم دیگر نیز گپ تحصیلی است که باید مدنظر قرار دهید. در برخی از اوقات ممکن است گپ تحصیلی فرد متقاضی طولانی شده باشد. این به این معنی است که از زمانی که فرد آخرین مدرک تحصیلی خود را دریافت کرده است بیشتر از ۵ سال گذشته باشد. بنابراین در این شرایط ممکن است متقاضی توانسته باشد پذیرش تحصیلی خود را از دانشگاه دریافت کند. اما به احتمال زیاد سفارت درخواست او را رد خواهد کرد. بنابراین به این نکته نیز حتماً باید توجه کنید. بهتر است برای تمامی این موارد قبل از اینکه اقدام خاصی را انجام دهید با یک موسسه مهاجرتی معتبر مشورت کنید. زیرا اطلاعاتی که این موسسه‌ها در اختیار شما می‌گذارند باعث می‌شود که برای رسیدن به هدف خود در مسیر درستی گام بردارید.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم اولین و مهم‌ترین مدرک برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا داشتن نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه آموزشی موردنظر است‌. اما مدرک دیگری که برای این کار لازم است داشتن مدرک زبان است.

این نامه باید ده روز اول اقامت شما را پوشش دهد. از دیگر مدارک لازم داشتن یک بیمه درمانی است که این بیمه باید هفته‌های اول اقامت شما را پوشش دهد. دریافت ویزای تحصیلی نیازمند پرداخت هزینه‌هایی است. شما باید یک فیش پرداختی از هزینه‌ها را نیز ارائه دهید تا اثبات کنید تمام هزینه‌ها را پرداخت کرده‌اید. همچنین یک تاییدیه تحصیلی از مقطع دبیرستان باید ارائه دهید. این مدرک نیز باید اصل آن ارائه شود.

نکته مهمی که باید مدنظر قرار دهید این است که تمامی مدارک و سوابق تحصیلی متقاضی باید به تائید وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری ایران برسند. این موضوع هم شامل اصل مدارک و هم شامل نسخه ترجمه شده آن‌ها می‌شود. سپس همه این مدارک باید پلمپ شده و تحویل آفیسر شوند. در سایت www.iacti.ir می‌توانید دارالترجمه‌های معتبری که به تائید سفارت رسیده‌اند را پیدا کنید. در مورد زبان انگلیسی و ایتالیایی هم قبلاً صحبت کردیم. در ایتالیا می‌توانید هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ایتالیایی تحصیل کنید.

اگر بخواهید تحصیل شما به زبان انگلیسی باشد باید یک مدرک آیلتس با نمره حداقل ۶, را ارائه دهید. همچنین می‌توانید مدرک تافل با حداقل نمره ۷۸ نیز داشته باشید.‌از دیمر مدارکی که به‌عنوان مدرک زبان انگلیسی می‌توانید ارائه دهید TOLIMO – 600، FCE – 169 ، یا DUOLINGO – 90 است. برای مدرک زبان ایتالیایی نیز باید حداقل سطح B2 را داشته باشید. ازجمله آزمون‌هایی که برای این زبان مورد تائید وزارت علوم کشور ایتالیا است، آزمون‌های CELI CILS, Roma Tre , Dante Alighieri هستند.

هزینه لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

همان‌طور که می‌دانید برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا باید یک مراجعه حضوری به سفارت یا کنسولگری داشته باشید. برای همین موضوع باید از قبل وقت سفارت را تعیین نمایید. این تعیین وقت شامل هزینه نخواهد شد. اما وقتی که مدارک خود را در مراجعه حضوری به سفارت می‌دهید در آنجا باید هزینه‌هایی را پرداخت نمایید. یکی از این هزینه‌ها بابت بررسی وضعیت شما و پرونده‌تان برای درخواست ویزا خواهد بود. معمولاً در کنسولگری هزینه‌ای حدود ۵۰ یورو از شما دریافت می‌شود. این هزینه بابت ثبت‌نام در دانشگاه و همچنین تعرفه شرکت CKGS 21 خواهد بود. همچنین یک هزینه ۵۰ یورویی دیگر نیز بابت هزینه خدمات کنسولی باید پرداخت کنید.

شرایط سنی مهاجرت تحصیلی

شرایط سنی مهاجرت تحصیلی

قبل از اینکه به شرایط سنی مهاجرت تحصیلی بپردازیم بهتر است کمی در مورد گپ تحصیلی بدانیم. زیرا گپ تحصیلی در دریافت پذیرش دانشگاه تأثیر زیادی دارد. گپ تحصیلی فاصله زمانی دریافت آخرین مدرک تحصیلی تا زمانی است که شما می‌خواهید برای مقطع جدید اقدام کنید. هرچه قدر گپ تحصیل بیشتر شود طبیعی است که سن فرد نیز بالاتر می‌رود. در نتیجه ممکن است در روند دریافت ویزای تحصیلی و پذیرش دانشگاه خلل‌هایی وارد شود.

گپ تحصیلی مورد پذیرش و قابل توجیه برای پذیرش دانشگاه معمولاً بین ۲ تا ۵ سال است. اما اگر این بازه زمانی بیشتر شود قطعاً مشکلاتی برای فرد ایجاد خواهد شد. گپ تحصیلی و سن و سال متقاضی در عین حال که دو مفهوم کاملاً جدا و متفاوت هستند، اما به شدت به یکدیگر وابسته‌اند. برای اینکه در مورد شرایط سنی و گپ تحصیلی دقیق‌تر بدانیم بهتر است به دو جنبه این موضوع اشاره کنیم. یک جنبه شرایط لازم برای پذیرش دانشگاه است و جنبه دیگر شرایط لازم برای صدور ویزای تحصیلی که توسط سفارت و کنسولگری انجام می‌شود.

اگر بخواهیم از زاویه دید دانشگاه‌های خارجی به این قضیه نگاه کنیم، دریافت پذیرش راحت‌تر خواهد بود. زیرا معمولاً دانشگاه‌های خارجی در مورد شرایط سنی و گپ تحصیلی سختگیری کمتری نشان می‌دهند. یعنی اگر شما به‌عنوان متقاضی بتوانید شهریه خود را به درستی پرداخت کنید و یک نامه تمکن مالی خوب و مناسبی داشته باشید، معمولاً در صدور نامه پذیرش شما مشکلی وجود نخواهد داشت. اما نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که درست است که قبلاً گفتیم نامه پذیرش تحصیلی مهم‌ترین مدرک برای دریافت ویزا است، اما خود این نامه به تنهایی نمی‌تواند ضمانتی بر دریافت ویزا برای شما باشد.

تاثیر شرایط تحصیلی قبلی متقاضی

بنابراین علاوه بر نامه پذیرش، مدارک هویتی به همراه تمکن مالی و همچنین شرایط تحصیلی قبلی شما نیز بسیار مهم هستند. دلیل اینکه گپ تحصیلی و سن متقاضی این قدر در روند دریافت ویزا اهمیت دارند، میزان آمادگی فرد است. زیرا کسی که گپ تحصیلی زیاد و به تبع آن سن بالایی دارد، احتمالاً آمادگی او برای درس خواندن و قرار گرفتن در محیط آموزشی پایین است. بنابراین ممکن است در روند تحصیل خود دچار مشکل شود.

هرچند که هیچ کدام از این موارد نمی‌توانند به طور قطع مانع دریافت ویزا شوند. اما به هرحال اطلاع از آن‌ها بسیار ضروری و کمک کننده است. زیرا آمادگی ذهنی افراد برای تحصیل ممکن است متفاوت باشد. همچنین ممکن است فردی دارای گپ تحصیلی بالایی باشد، اما با داشتن شرایط دیگر بتواند آفیسر را قانع کند. به طور مثال آن فرد توانسته باشد دوره زبان را به بهترین نحو و با نمره بالایی گذرانده باشد و یا امکانات مالی آن شخص بسیار خوب و قابل‌قبول باشد. اکنون می‌خواهیم به بررسی حالت دیگری بپردازیم. فرض کنید فردی مدرک دیپلم خود را ۱۰ سال قبل گرفته است و در این مدت تحصیلات خود را ادامه نداده است. حالا در سن حدود ۳۰ سالگی می‌خواهد مقطع لیسانس خود را شروع کند. بنابراین طبیعی است که به احتمال زیاد آفیسر مهاجرت برای صدور ویزا قانع نشود. پس در این حالت شخص باید خود را برای هر پاسخی آماده کند. به احتمال زیاد درصد بیشتری برای دریافت پاسخ منفی وجود خواهد داشت. بنابراین برای این موضوع یک نسخه کلی نمی‌توان برای تمام افراد پیچید. اما بهتر است همیشه موضوع سن و گپ تحصیلی را مدنظر قرار دهید.

شرایط سنی در کشورهای مختلف

حال با توجه به مواردی که در بالا گفتیم می‌خواهیم شرایط سنی را به طور اخص بیان کنیم. محدودیت و شرایط سنی مهاجرت تحصیلی در برخی از کشورها نظیر آلمان، اتریش و سوئیس اهمیت چندانی ندارد. اما در کانادا محدودیت سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است. البته این محدودیت سنی برای مقاطع دکتری و بالاتر تا ۴۵ سال و بیشتر نیز خواهد بود. در انگلستان نیز حداقل سن مهاجرت، ۱۷ سال است. البته نداشتن محدودیت سنی در انگلستان شامل حال کشورهای جهان سوم نظیر ایران نخواهد شد. محدودیت سنی در ایتالیا بین ۱۸ تا ۳۶ سال و برای مقاطع دکتری و بالاتر بین ۴۰ تا ۴۵ سال تعریف شده است.

در کشورهایی نظیر لهستان، مجارستان، لتونی، لیتوانی، مالت و اسپانیا، شرایط سنی بر اساس مقطع تحصیلی است. برای مقطع کارشناسی حداکثر ۲۷، کارشناسی ارشد حداکثر ۳۱ و برای دکتری و بالاتر حداکثر بین ۳۵ تا ۴۰ سال است. برای کشور قبرس نیز در مقطع کارشناسی حداکثر سن مجاز، ۳۰ سال است. اما برای مقاطع بالاتر محدودیت خاصی وجود ندارد. همچنین ترکیه نیز جزء کشورهایی است که محدودیت سنی اهمیت زیادی برای تحصیل در این کشور ندارد. البته قبل از انجام تمام اقدامات بهتر است از سفارت کشور مربوطه و یا مؤسسات مهاجرتی معتبر در مورد این موضوع سؤال کنید.

سخن پایانی

تحصیل در کشورهای پیشرفته امکان رشد و ترقی بیشتری را برای افراد فراهم می‌کند. در واقع از مهم‌ترین مزایای دریافت ویزای تحصیلی، تحصیل در باکیفیت‌ترین و پیشرفته‌ترین دانشگاه‌های جهان است. افراد بسیاری همه ساله برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام می‌کنند. بهتر است برای طی کردن بهتر روند کارهای خود از یک موسسه مهاجرتی معتبر نیز کمک بگیرید. در این مقاله سعی کردیم در مورد محبوب‌ترین کشورهایی که افراد برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند صحبت کنیم.

همچنین به شرایط، مراحل و مدارک لازم برای هرکدام از این کشورها پرداختیم. همان‌طور که گفتیم کمک گرفتن از یک موسسه مهاجرتی می‌تواند کار شما را راحت‌تر کند. زیرا این موسسه‌ها با اطلاعات جامع و کاملی که در حوزه مهاجرت دارند می‌توانند هم در تسریع و هم در بهبود روند کار شما تأثیر به سزایی داشته باشند. پس بهتر است قبل از اینکه اقدام خاصی را برای دریافت ویزای تحصیلی خود شروع کنید، از موسسه‌های معتبر مهاجرتی مشورت‌های لازم را دریافت نمایید.

برای مشاوره رایگان کلیک کنید