تمام کسانی که که قصد تحصیل در ترکیه یا اشتغال در ترکیه را دارند نیاز به شرکت در آزمون تومر دارند. آزمون TÖMER نیز توسط UTS که مخفف “Uzaktan Türkçe Sınavı” است در ایران برگزار می شود و معتبرترین مرجع این آزمون در ایران که مستقیماً زیر نظر دانشگاه آنکارا میباشد و تمامی امور مربوط به برگزاری آزمون، ثبتنام، ارائه مدرک ونتایج، توسط همین مرکز انجام می شود.
مدارک لازم برای ثبتنام در ازمون TÖMER اسکن یک قطعه عکس و کپی از پاسپورت که در صورت نداشتن پاسپورت می توانید ترجمه شناسنامه ارائه دهید. حدود 3 روز مانده به آزمون اصلی به شما پسوردی داده می شود که پسورد و رمز ورود متقاضی به سایت UTS بوده و آزمون به صورت آنلاین میباشد. با این پسورد شما می توانید تا حدود 2 روز مانده به آزمون تومر، بصورت آزمایشی سوالات را پاسخگو شوید و نمونه سوالات امتحان تومر را بینیداین آزمون 100 سوال بوده که زمان آن حدود 3 ساعت میباشد. یکی از مدارکی که دانشگاه ها از دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه میخواهند مدرک آزمون تومر است.
منابع مهمِ تدریس آزمون تومر، کتابهای HİTİT و کتاب تومر (مرجع فارسی) به همراه CD میباشد. بعد از گذراندن کتاب HİTİT (هیتیت) تمامی زبان آموزان به راحتی قادر خواهند بود که مکالمه ترکی استانبولی، نوشتار، خواندن و مهارت های دیگر را در سطح عالی استفاده نمایند.
معرفی منابع ترکی استانبولی: یکی ازمنابع آموزشی زبان ترکی استانبولی برای افراد غیر ترک زبان، مجموعه کتابهای HiTiT میباشد. این مجموعه شامل ۶ سری کتاب آموزشی و تمرین زبان ترکی استانبولی میباشد. جلد اول کتاب یعنی کتاب HiTiT شامل ۱۲ درس است که شامل پایه ای ترین نکات آموزش زبان ترکی استانبولی به صورت گام به گام و از الفبا تا پیشرفته است.
دیپلم تومر چیست؟
داوطلبانی که در مقاطع مختلف در ترکیه تحصیل خواهند کرد میتوانند دیپلم تومر را قبل از آزمون کنکور سراسری دریافت نمایند.
آیا برای افرادی که در رشتههای مختلف به زبان انگلیسی تحصیل خواهند کرد، داشتن دیپلم تومر الزامی است؟
افرادی که در رشتههای مختلف مایل به ادامه تحصیل به زبان انگلیسی هستند، نیازمند داشتن دیپلم تومر نبوده و با ارائه مدرک گواهینامه تومر نیز میتوانند در دانشگاه ثبتنام نمایند ولی بدیهی است که در کنار آن میبایستی مدرک TOEFL یا IELTS را به دانشگاه ارائه دهند تا تسلط خودشان را به زبان انگلیسی به اثبات برسانند.
لازم به ذکر است که در رشتههای فنی– مهندسی برخی از دانشگاهها در رشته کارشناسی ارشد نیز درخواست مدرک مهارت در انگلیسی (تافل یا آیلتس) رادارند ولی در مقطع دکترا تمامی دانشگاهها از دانشجویان خود، مدرک تافل یا آیلتس را میخواهند. چنانچه فردی فاقد این مدارک بوده باشد، میتواند بهجای تافل یا آیلتس در ترکیه آزمون YDS به زبان انگلیسی را بدهد که با ثبتنام در سازمان سنجش ترکیه مقدور میباشد.
افرادی که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه در سطوح مختلف میباشند، یا بایستی نمره کافی یعنی “A” را در کنکور YÖS- ALES- TUS کسب نمایند که دچار مشکل نشوند و یا اینکه معادل آن را که دیپلم تومر میباشد، از مراکز و شعبات تومر دانشگاه آنکارا و قاضی آنکارا در ترکیه و یا خارج از آن و بالأخص در ایران دریافت کرد.
نظر خود را با ما در میان بزارید