لوگو صبا ویزا
آزمون ALES

آزمون ALES

آزمون ALES یک آزمون استعداد سنجی است که تا سه سال اعتبار دارد و شامل ۴ بخش می‌شود: ۲بخش مربوط به ریاضیات (Quantitative) و ۲بخش مربوط به زبان (Verbal)، هر بخش شامل ۵۰ سؤال می‌باشد و در کل شما باید به ۲۰۰ سؤال پاسخ دهید. این آزمون ۱۸۰ دقیقه به طول می‌انجامد. هدف از آن سنجش توانایی افراد در زمینه های کلامی، ریاضی و تفکر منطقی می‌باشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

بدین ترتیب سؤالات این آزمون در جهت سنجش میزان معلومات افراد در رشته تحصیلی تخصصی آن‌ها نمی‌باشد. تمام کسانی که در سال آخر دوره لیسانس مشغول به تحصیل هستند، دارندگان مدارک لیسانس، فوق لیسانس و دکترا و یا دانشجویان دوره فوق لیسانس و دکترا می‌توانند در این آزمون شرکت نمایند.

گزینش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های تركیه از طریق كنكور سراسری تخصصی (مانند ایران) انجام نمی‌پذیرد، بلكه دانشگاه‌ها به‌صورت جداگانه مدارك و امتیازهای لازم را از داوطلبان درخواست نموده و با برگزاری امتحانات داخلی اقدام به پذیرش دانشجو در این مقاطع می‌نمایند. آزمون ALES یکی از شروط دانشگاه هاست که البته می توان به‌جای آن GRE را ارائه کرد که معادل انگلیسی آن می‌باشد.

دانشگاه های تركیه سالانه دو بار اقدام به اعلام لیست رشته ها و ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دكترا می‌نمایند. داوطلبان باید رشته‌ای را كه می‌توانند در آن ادامه تحصیل بدهند انتخاب نموده و اقدام به ثبت‌نام جهت شركت در امتحانات مربوطه و طی مراحل پذیرش نمایند.

طول دوره کارشناسی ارشد حداقل دو سال و دکترا چهار سال می‌باشد.

زبان تدریس در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا، تركی یا انگلیسی می‌باشد.

به‌طور کلی متقاضیان ورود به دوره‌های کارشناسی ارشد و دكترا نیاز به طی مراحل زیر دارند:

۱- شركت در آزمون ALES و اخذ امتیاز آن

۲- قبولی در آزمون‌های زبان و اخذ مدرك آن بسته به زبان تدریس دانشگاه مدرك زبان تركی یا انگلیسی موردنیاز است

۳- شركت در مصاحبه تخصصی توسط هیات علمی گروه مربوطه

۴- ارائه مدارك جهت بررسی و معادل‌ سازی

آزمون ALES در مراکز دانشگاهی ۸۱ شهر ترکیه و قبرس شمالی برگزار می‌گردد. نتایج این آزمون بین دو تا چهار هفته به‌صورت آنلاین در اختیار شرکت‌کنندگان قرار داده می‌شود. محل آزمون به‌ دلخواه شرکت‌کننده می‌تواند هر یک از شهرهای ترکیه باشد. امتیازی که دانشجویان خارجی در این آزمون کسب می‌کنند عمده‌ترین نقش را در گزینش و پذیرش نهایی آن‌ها (خصوصاً رشته‌های مهندسی) ایفا می‌کند. در مقطع فوق لیسانس به‌جز رشته‌های تخصص پزشکی بقیه رشته‌های تحصیلی در این آزمون بایستی شرکت کنند.

داوطلبان موفق در آزمون ALES پس از قبولی در مرحله ثبت‌نام اولیه با داشتن شرایط لازم به مصاحبه دعوت‌ شده و پس از قبولی در مصاحبه و اعلام آن در سایت دانشگاه‌ها برای ثبت‌نام نهایی و انتخاب واحد و رفع نواقص مدارک و .. دعوت می‌شوند. آزمون اردیبهشت‌ ماه که زمان ثبت‌نام برای آن هرساله در اوایل اسفند می‌باشد، برای دانشجویانی است که مایل هستند از ترم اول یعنی مهرماه شروع به تحصیل نمایند. آزمون آبان ماه که ثبت‌نام آن در اوایل مهرماه آغاز می‌شود برای افرادی است که تمایل دارند در ترم دوم یعنی بهمن‌ ماه وارد دانشگاه شوند.

حداقل نمره در آزمون ALES

دانشگاه‌های ترکیه حداقل نمره قبولی را بر اساس آیین‌نامه داخلی خودشان تعیین می‌کنند. چیزی که عیان است هنگام رقابت جهت اخذ پذیرش بین خارجی‌ها، نمره‌های بالا شانس بیشتری دارند. مثلاً اگر دانشگاه اژه ۲ نفر ظرفیت در رشته عمران (ارشد) داشته باشد و شرکت‌کنندگان در این رشته و مقطع 3 نفر باشند، 2 نفر با نمره بالا شانس قبولی بیشتری دارند. البته ناگفته نماند که معدل، رزومه و مدارک زبان امتیاز مازاد و یا مثبتی خواهد داشت.

کسانی که فارغ‌التحصیل رشته‌های فنی و مهندسی هستند باید به پاسخگویی سؤالات ریاضی و هوش خود توجه نمایند و از آن نمره بیاورند. افرادی که فارغ‌ التحصیل رشته‌های علوم انسانی، هنر و تربیت‌بدنی هستند می‌بایست به نمره زبان خود بیشتر اهمیت بدهند زیرا ضریب این سؤالات برای آنان اهمیت به سزایی دارد. در رشته‌های تربیت‌بدنی و هنر علاوه بر آزمون اصلی ALES، امتحان عملی نیز در حیطه تخصص، وجود دارد.

افرادی که در ابتدای امر، آشنایی به زبان ترکی استانبولی ندارند، می‌توانند به‌ جای آزمون ALES در آزمون GRE در بخش جنرال شرکت نمایند و نمره لازمه را بیاورند زیرا این آزمون به‌ صورت انگلیسی بوده و برگزارکننده آن در ایران سازمان سنجش می‌باشد که می‌توانید از سایت آن زمان برگزاری و نحوه ثبت‌نام را جویا شوید.

سؤالات آزمون ALES تماماً ترکی استانبولی است و افرادی که به سؤالات ترکی (زبان) پاسخ نداده باشند با کسب و داشتن مدرک دیپلم تومر می‌توانند این کمبود را رفع نمایند. در صورت علاقه‌مندی متقاضیان ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دكترا، موسسه می‌تواند راهنمایی‌های لازم جهت ثبت‌نام و شرکت در آزمون، مراجعه به‌موقع به دانشگاه‌ها و اخذ پذیرش آزمون ALES، ارایه كارت ورودی و كارنامه و … را در حیطه تعهدات خود ارائه دهد.

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

برای مشاوره رایگان کلیک کنید