دانشگاه استنفورد واقع در 35 مایلی جنوب سانفرانسیسکو و 20 مایلی شمال سن خوزه، در قلب سیلیکون ولی کالیفرنیای شمالی قرار دارد. این دانشگاه یک مؤسسه خصوصی است که در سال 1885 تأسیس شد. در این مطلب از موسسه مهاجرتی صبا ویزا قرار است شما را با دانشگاه استنفورد بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
استنفورد با وسعت 8180 هکتار، یکی از بزرگترین پردیسهای دانشگاهی در ایالات متحده، با 18 موسسه تحقیقاتی بین رشتهای و هفت دانشکده است که عبارت هستند از:
- دانشکده تحصیلات تکمیلی کسبوکار
- دانشکده زمین انرژی و علوم محیط زیست
- دانشکده تحصیلات تکمیلی آموزش و پرورش
- دانشکده فنی و مهندسی
- دانشکده علوم انسانی
- دانشکده حقوق و دانشکده پزشکی
شرایط پذیرش و مدارک لازم
بسیاری از دانشجویان مایل به ورود به دانشگاه استنفورد، یکی از معتبرترین موسسات کارشناسی در ایالات متحده هستند. در حالی که ورود به استنفورد بسیار سخت است، قوانین مشخصی برای پذیرش در استنفورد وجود دارد. استفاده از این قوانین به نفع خود، می تواند شانس ورودتان را به شدت افزایش دهد.
نمره SAT و ACT در دانشگاه استنفورد
اینکه بتوانید به راحتی در این دانشگاه پذیرفته شوید، باید نمره SAT، 1550 و نمره 35 ACT را هدف قرار دهید. همچنین باید معدلتان 3.96 یا بالاتر باشد. اگر معدل شما کمتر از این است، باید با نمره SAT/ACT بالاتر آن را جبران کنید.
ارسال رونوشت به دانشگاه استنفورد
اگر اهل ایالات متحده هستید، باید رونوشت رسمی خود (نمرات کلاسهای 9 تا 12) را ارسال کنید و اگر اهل ایالات متحده نیستید، باید این موارد را ارسال کنید: رونوشتهای رسمی – رونوشت میانسال (تا 15 فوریه) – ریز نمرات نهایی (تا 1 ژوئیه) در صورت پذیرش و انتخاب برای ثبت نام – در صورت تصمیم به ثبت نام، دیپلم دبیرستان (یا معادل آن).
گزارش مدرسه و توصیه مشاور
این مدارک باید توسط مشاور کالج یا دبیرستان یا سایر مدیران مدرسه ارسال شود. در صورتی که درخواست فرم همبستگی یا ائتلاف بدهید مدارک زیر لازم است:
- گزارش مدرسه
- ارزشیابی دانشآموز
- توصیه نامه
در صورتی که درخواست فرم رایج بدهید مدارک زیر لازم است:
- گزارش مدرسه
- فرم توصیه مشاور (شامل توصیه نامه است)
توصیه نامه و ارائه آن به دانشگاه استنفورد
شما همچنین باید یک توصیه نامه از دو معلم کلاس 11 یا 12 ارسال کنید. این نامه باید از طرف معلمانی باشد که دروس اصلی مانند ریاضی، انگلیسی، علوم را به شما آموزش دادهاند.
اگر پذیرفته نشدید چه کار باید کنید؟
اگر درخواست شما رد شد، چند گزینه وجود دارد که میتوانید آن را امتحان کنید. با این حال، آنها از آن دسته گزینههایی نیستند که متقاضیان رد شده بلافاصله بتوانند انجامشان دهند، زیرا زمانبر هستند. میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
روش اول
همیشه میتوانید برای کالج دیگری درخواست دهید و بعدا به دانشگاه استنفورد منتقل شوید. بنابراین در اینجا استراتژی این است که وقتی در کالج دیگری هستید، کمی تجربه کسب کنید. بعدا در اواسط راه، میتوانید دوباره برای استنفورد به عنوان متقاضی انتقال درخواست دهید.
نرخ پذیرش انتقالی کم است. نرخ پذیرش 1 تا 2٪ است. بله، کمتر از نرخ پذیرش برای متقاضیان جدید. بنابراین، بهتر است اطمینان حاصل کنید که وقتی برای این کار اقدام میکنید، به دانشگاه استنفورد نشان میدهید که شایسته یک فرصت دوباره هستید.
روش دوم
راه دیگر برای ورود به استنفورد این است که پس از گذراندن یک سال فاصله دوباره درخواست دهید. قبل یا بعد از کالج یکسال استراحت کنید، در این مدت در سایر فعالیتها را برای پیشرفت بیشتر در آموزش و سایر بخشهای زندگی شرکت کنید.
همچنین این یک راه شگفتانگیز برای شما است که میتوانید یک استراحت طولانی مدت بعد از پایان مدرسه خود داشته باشید و به انجام اموری بپردازید که در رشد و پیشرفت ذهن و بدن شما موثر باشد.
شهریه و کمک مالی دانشگاه استنفورد
شهریه دانشگاه استنفورد به دلیل اینکه به عنوان یک موسسه خصوصی نخبگان است بسیار بالا خواهد بود. در حال حاضر، شهریه 53529 دلار در سال است.
طبق گزارش هیئت کالج، متوسط شهریه برای کالج های خصوصی چهار ساله، 32410 دلار است، به این معنی است که استنفورد به طور متوسط 20000 دلار بیشتر هزینه دارد. با وجود این قیمت بالا، استنفورد سیاستی برای کمک مالی در نظر گرفته است. این دانشگاه هرگز قبل از تصمیم گیری برای پذیرش، توانایی دانشجو را برای پرداخت شهریه در نظر نمیگیرد.
بورسیهها منبع اصلی کمک مالی از طرف دانشگاه به دانشجویان استنفورد هستند. حدود 58 درصد از دانشجویان بورسیه دریافت میکنند و این تعداد شامل بورسیههای ورزشی نیز میشود. در حالی که استنفورد به طور کلی وام نمیدهد، اما میتوانید در صورت نیاز از آنها درخواست وام کنید.
همانند بسیاری از کالجهای خصوصی نخبگان، معمولا از شما خواسته میشود که به میزان محدودیت درآمد سالانه خانوادهتان کمتر پرداخت کنید.
ویزای دانشجویی
برای ثبت نام به عنوان دانشجو دانشگاه استنفورد نیاز است، همه کسانی که شهروند ایالات متحده یا مقیم دائم در ایالات متحده نیستند، باید وضعیت ویزای مناسبی برای اقامت خود در ایالات متحده دریافت کرده و آن را حفظ کنند. انواع ویزای دانشجویی که توسط استنفورد حمایت میشود، شامل موارد زیر است:
ویزای دانشجویی (F 1)
این نوع ویزا با گواهی صلاحیت I 20 صادر و توسط دانشگاه استنفورد گرفته شده است. دانشجوی فارغ التحصیل با ویزای F 1 باید در دوره کامل تحصیلی ثبت نام کند. همسر یا فرزند همراه با ویزای F 2 میتوانند وارد شوند. دارندگان ویزای F 2 تحت هیچ شرایطی نمیتوانند شغل یا تجارت داشته باشند.
همسر با ویزای F 2 و دانشآموز با ویزای F 1، نمیتواند در دوره تمام وقت شرکت کند و فرزند با ویزای F 2 فقط در صورتی میتواند شرکت کند که در مقطع ابتدایی یا متوسطه (از مهدکودک تا کلاس دوازدهم) تحصیل کرده باشد.
ویزای تبادل (J 1)
ویزای تبادل (J 1) که با گواهی صلاحیت DS 2019 صادر شده توسط دانشگاه استنفورد یا یک اسپانسر به دست آمده است. این ویزا برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است و توسط آژانسها، بنیادها و دولتهای خاص حمایت میشوند. در برخی موارد، افرادی که این ویزا را دارند باید در پایان برنامههای خود ایالات متحده را ترک کنند و نمیتوانند تا زمانی که حداقل به مدت دو سال به کشور خود باز نگردند، درخواست اقامت دائم بدهند.
استنفورد در یک دانشجو به دنبال چیست؟
شرایطی که دانشگاه استنفورد برای پذیرش دانشجو در دانشگاه دارد بسیار عادی است، تا حدی که شاید فکر کنید آنها مانند یک کالج متوسط هستند و زمان زیادی را صرف تعیین شرایط و مدارک مورد نیاز متقاضی نمیکنند. در صورتی که این طور نیست. با مطالعه ادامه مقاله دلیل آن را متوجه خواهید شد.
برتری از لحاظ علم و دانش
این عامل در فرآیند انتخاب دانشجو برای این دانشگاه گزینه اولیه و مهم است و به آن معنا است که استنفورد به دنبال دانشآموزانی که در تحصیلات دانشگاهی خود هوشیاری و جسارت نشان میدهند، است. استنفورد مایل است شاهد به چالش کشیده شدن دانشجویان خود در امور درسی باشد.
متقاضیانی که میتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند مورد توجه دانشگاه قرار میگیرند. خوشبختانه در مورد حداقل معدل یا دوره های مورد نیاز برای گذراندن خیلی سختگیر نیستند.
قدرت هوشی برتر
دانشگاه استنفورد به دنبال متقاضی خواهد بود که توانایی گسترش افقها، بهبود و قدرت ذهنی و هوشی خود را داشته باشد. شما میتوانید این را به عنوان عاملی در نظر بگیرید که آنها امیدوار هستند که اسحاق نیوتن یا ارنست همینگویهای بعدی را در دانشآموزان آینده ببینند.
آنها میخواهند ببینند متقاضیانی مانند شما کارهایی فراتر از معمول را دنبال میکنند، بنابراین اگر شما از آن دسته افرادی هستید که کتابهای چالش برانگیز میخوانید یا در مباحث علمی شرکت میکنید که اکثر دانشآموزان هم سن شما آنها را انجام نمیدهند، پس شانس بیشتری برای ورود به استنفورد دارید.
علاقه مندی به فعالیتهای فوق برنامه
استنفورد این ویژگی را در دانشآموزانی ارزیابی میکند که فعالیتهای زیادی خارج از زمان مدرسه دنبال میکند. از ورزش گرفته تا موزیک، آنها میخواهند ببینند که دانشآموز خود را فقط وقف مدرسه و زندگیاش نکرده است و با چیزهایی که به آنها تجربه بهتری برای درس و زندگی میدهند، مشغول هستند و دائما یاد میگیرند.
زندگی دانشجویان در استنفورد
دانشآموزان در استنفورد معمولا از تجربیات خود لذت میبرند و گزینههای زیادی برای انتخاب برنامههای دانشگاهی و فعالیتهای فوق برنامه دارند. از میان دانشجویان سال اول، 99٪ از آنها برای سال دوم خود نیز در استنفورد میمانند، این مورد نشان میدهد که اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان از تجربه کلی خود در دانشگاه بسیار راضی هستند. توجه داشته باشید که همه دانشجویان سال اول ملزم به زندگی در پردیس دانشگاه هستند. از نظر برنامههای آکادمیک، دانشجویان کارشناسی بیش از 65 رشته برای انتخاب از بین سه دانشکده استنفورد را دارا هستند. (چهار مدرسه دیگر فقط مدرک تحصیلات تکمیلی ارائه میدهند):
- دانشکده علوم زمین شناسی، انرژی و محیط زیست
- دانشکده مهندسی
- دانشکده علوم انسانی
برخی از محبوبترین رشتهها عبارت هستند از: علوم کامپیوتر و اطلاعات، مهندسی، علوم اجتماعی و مطالعات بین رشتهای.
علاوهبراین، استنفورد دارای 18 مؤسسه بین رشتهای است که به دانش آموزان اجازه می دهد تا زمینههای تحصیلی مختلف را با هم ترکیب کنند تا برنامههای منحصربهفرد خود را تشکیل دهند.
با توجه به اندازه کلاس، نسبت اعضای هیئت علمی دانشجو 5:1 است. این به آن معنا است که به ازای هر استاد فقط پنج دانشجو وجود دارد. این نسبت عالی دانشجو به استاد تضمین میکند همه دانشآموزان یک به یک با اعضای هیئت علمی کافی در ارتباط هستند و میتوانند با یکدیگر به بحث و گفتگو پیرامون موضوعات متفاوت درسی بپردازند.
خارج از دانشگاه، دانشجویان میتوانند از بین بیش از 650 گروه دانشجویی، از باشگاههای ورزشی و دانشگاهی گرفته تا گروههای هنری و سازمانهای مذهبی، گزینه مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
ورزش، به ویژه فوتبال، در دانشگاه استنفورد بسیار محبوب است. استنفورد کاردینال قسمتی از بخشهای NCAA یک است. مسلما یکی از مهمترین بازیهای فوتبال سالانه Stanford vs UC Berkeley است که به عنوان «بازی بزرگ» شناخته میشود.
7 مورد از حقایق جالب درباره دانشگاه استنفورد
امیدواریم در ادامه از حقایق جالبی که در مورد این دانشگاه معتبر گردآوری کردهایم لذت ببرید. مطمئنا با مطالعه این واقعیتها به دانشگاه استنفورد و تحصیل در آن بسیار علاقهمند خواهید شد.
1) لیلاند استنفورد، فرماندار و سناتور ایالات متحده کالیفرنیا و همسرش این دانشگاه را در سال 1885 به یاد پسرشان، لیلاند استنفورد جونیور، که در سن 15 سالگی بر اثر حصبه درگذشت، تأسیس کردند. استنفورد و همسرش چون دیگر نمیتوانستند برای بیماری فرزندش کاری انجام دهند، به این نتیجه رسیدند که «بچه های کالیفرنیا فرزندان ما خواهند بود» و باید اقدام شایستهای برای آنها انجام دهند. بنابراین این دانشگاه را افتتاح کردند. دانشگاه استنفورد در ابتدا به عنوان یک موسسه آموزشی مختلط و غیر فرقهای تأسیس شد که تا اواسط دهه 1930 آموزش در آن رایگان بود.
2) استنفورد 6366 مدرک کارشناسی، 7374 مدرک کارشناسی ارشد و 1415 مدرک فوق دکترا را در سال تحصیلی 2020 و 2021 اعطا کرد. محبوبترین رشتهها در استنفورد شامل مهندسی، علوم کامپیوتر و اطلاعات و مطالعات بین رشتهای هستند. برای کلاس کارشناسی سال 2020، استنفورد 36175 درخواست دریافت کرد که تعداد 1318نفر یا 3.6 درصد را پذیرفت که این آمار کمترین نرخ پذیرش در تاریخ دانشگاه و در جهان است.
3) در سال 2020 تقریبا 70٪ از دانشجویان فعلی نوعی کمک از استنفورد دریافت کردند و 47٪ بر اساس نیازهای خود کمک دریافت کردند که به طور متوسط 13600 دلار پرداخت شد. در سال 2010، دانشگاه 117 میلیون دلار کمک مالی به 3530 دانشجو با بسته کمکی متوسط 40593 دلار اعطا کرد و کل کمکهای خارجی و داخلی (شامل مشاغل و وامهای اختیاری) بالغ بر 172.3 میلیون دلار به دانشجویان مقطع کارشناسی رسید.
4) دانشگاه استنفورد یکی از پژوهشگرترین دانشگاههای جهان است. از سال 1952، بیش از 68 استاد، کارکنان و فارغالتحصیلان دانشگاه استنفورد برنده جایزه نوبل شدهاند و استنفورد بیشترین تعداد برندگان جایزه تورینگ (موسوم به ‘جایزه نوبل علوم کامپیوتر’) را برای یک نهاد دارد. جامعه پژوهشگران کنونی استانفورد شامل 19 برنده جایزه نوبل و 4 برنده جایزه پولیتزر است.
5) استنفورد به دلیل فرهنگ تشویق و تقویت روحیه کارآفرینی در دانشآموزانش به خوبی شناخته شده است. اساتید و فارغالتحصیلان شرکتهای برجسته بسیاری از جمله گوگل، هیولت پاکارد، نایک، سان مایکروسیستم، ویپرو، گپ، فایرفاکس، پی پال، یاهو و غیره را تاسیس کردهاند.
شرکتهایی که توسط فارغالتحصیلان استنفورد تأسیس شدهاند بیش از 2.7 تریلیون دلار درآمد سالانه دارند که معادل دهمین اقتصاد بزرگ جهان است. The Sun در Sun Microsystems در اصل مخفف ‘شبکه دانشگاه استنفورد’ بود. مجله فوربس در این مورد اشاره کرده است: «تقریبا غیرممکن است که یک شرکت پیشرو در سیلیکون ولی وجود داشته باشد که ارتباط نزدیکی با استانفورد نداشته باشد.»
6) استنفورد دارای میراث غنی در زمینه ورزش است. دانشآموزان استنفورد از سال 1908 در هر بازیهای المپیک مدالهایی کسب کردهاند که در مجموع 270 مدال المپیک و 129 مدال طلا به دست آوردهاند.
در بازیهای المپیک 2008 پکن، استنفورد بیش از هر دانشگاه دیگری در ایالات متحده مدال المپیک گرفت و از نظر مجموع مدالهای کسب شده، میتوانست با ژاپن در جایگاه یازدهم مساوی شود! دانش آموزان استنفورد در المپیک 2012، 16 مدال کسب کردند: 12 مدال طلا، 2 نقره و 2 برنز.
7) با توجه به تمرکز استنفورد بر رهبری، جای تعجب نیست که فهرست فارغالتحصیلان آن شامل این موارد باشد: 2 نخست وزیر سابق ژاپن، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، هربرت هوور، نخست وزیر سابق اسرائیل، ایهود باراک، رئیس جمهور سابق پرو، آلخاندرو تولدو، رئیس جمهور سابق گواتمالا، خورخه سرانو الیاس، رئیس جمهور مالدیو محمد وحید حسن، معاون سابق رئیس جمهور ایران محمدرضا عارف، ریکاردو مادورو رئیس جمهور سابق هندوراس، ولیعهد بلژیک و جان عتا میلز رئیس جمهور سابق غنا.
سخن پایانی
دانشگاه استنفورد واقع در سیلیکون ولی یکی از بهترین دانشگاههای آمریکا است که بسیاری از افراد علاقه دارند در آنجا تحصیلات خود را ادامه دهند. برترین رشتههای این دانشگاه عبارت هستند از: زمین، انرژی و علوم محیط زیست، مهندسی، علوم انسانی، حقوق و فقه و داروسازی. امیدواریم از مطالعه این مطلب و اطلاعاتی که در مورد دانشگاه استفورد بیان شد راضی بوده باشید و توجه شما را به خود جلب کرده باشد. از اینکه موسسه مهاجرتی صبا ویزا را دنبال میکنید و مقالات ما را میخوانید از شما صمیمانه سپاسگزاریم. اگر به اطلاعاتی فراتر از آنچه در این مقاله بیان شد نیاز داشتید با کارشناسان خبره ما در زمینه اپلای و امور مهاجرت تماس بگیرید. آنها با صبر و حوصله پاسخگوی سوالات شما هستند.
نظر خود را با ما در میان بزارید