ترکیه با توجه به جاذبههای توریستی فراوان و بسیار زیبا، گردشگران بسیار زیادی را در تمامی فصول سال، علاقهمند به سفر به این کشور میکند. همچنین با توجه به نزدیک بودن ترکیه به ایران، این کشور یکی از محبوبترین مقاصد توریستی برای ایرانیان میباشد. اما برای سفر به این کشور شما باید مراحلی را طی کنید که یکی از آنها اخذ ویزای توریستی ترکیه میباشد. در ادامه نکات مهم برای این امر را بیان میکنیم.
آشنایی با کشور ترکیه
صنعتی گردشگری در کشور ترکیه، یکی از اصلیترین صنایع میباشد و سالانه افراد زیادی برای بازدید از مکانهای توریستی این کشور، به ترکیه سفر میکنند. با توجه به همین امر، امکانات رفاهی بسیار خوبی در این کشور به توریستها ارائه میشود که از مهمترین آنها میتوان به هتلهای با کیفیت و مدرن، مجتمعهای تجاری و ورزشی و تفریگاههای زیبا اشاره کرد.
ترکیه مساحتی در حدود 783562 کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود 80 میلیون نفر دارد و به عنوان یک کشور اوراسیایی شناخته میشود. این کشور که یکی از همسایگان ایران است، از سه جهت به دریا میرسد و به همین دلیل دارای شهرهای ساحلی و بسیار زیبا میباشد. اما برای اخذ ویزای توریستی ترکیه باید نکاتی را بدانید که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
بهترین شهرهای توریستی ترکیه
ترکیه با توجه به وجود سه دریا در اطراف آن، دارای شهرهای زیبا و سواحل آرامی میباشد که در ادامه برخی از بهترین شهرهای توریستی آن را بیان میکنیم. یکی از محبوبترین شهرهای ترکیه، استانبول میباشد که پایتخت این کشور است و جاذبههای توریستی بسیار زیادی نیز در خود دارد و سالانه افراد زیادی اقدام به دریافت ویزای توریستی ترکیه میکنند تا این شهر را بازدید کنند.
شهر قونیه نیز به دلیل قرار داشتن آرامگاه مولوی، یکی دیگر از شهرهای محبوب برای ایرانیان است. البته در این شهر بناهای تاریخی بسیار زیادی از دوران سلجوقیان نیز وجود دارد که سالیانه مراسم درویشان در آن بر قرار میشود. .
یکی از بزرگترین و مدرنترین شهرهای ترکیه، آنکارا میباشد که به عنوان پایتخت سیاسی ترکیه شناخته میشود. از مهمترین مکانهای این شهر میتوان به مراکز تفریحی، موزهها، گالریهای فراوان و … اشاره کرد که شما میتوانید با اخذ ویزای توریستی ترکیه به این شهر سفر کنید و از دیدن این مکانها لذت ببرید. همچنین از سایر شهرهای توریستی کشور ترکیه نیز میتوان به مارماریس، بدروم، افسوس، کوش آداسی و ازمیر اشاره کرد.
شرایط عمومی اخذ ویزای توریستی ترکیه
در سالیان گذشته و با توجه به توافقات بین دولتهای ایران و ترکیه، شهروندان ایرانی برای سفر به این کشور نیازی به اخذ ویزای توریستی ترکیه ندارند و میتوانند بدون داشتن این مدرک، برای مدت مشخصی به این کشور سفر کنند.
همچنین با توجه به این توافقات، ایرانیان برای سفر به این کشور هیچ گونه محدودیتی ندارند و میتوانند به راحتی برای مدت 90 روز به ترکیه سفر کنند و جاذبههای گردشگری بسیار زیبایی است کشور دیدن کنند. البته باید دقت داشته باشید که در این نوع سفر، ایرانیان اجازه کار و یا تحصیل در موسسات علمی ترکیه را ندارند و برای این منظور باید انواع دیگر ویزای این کشور را اخذ کنند.
بررسی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای توریستی ترکیه
با توجه به توافقات دولتهای دو کشور، شهروندان الزام داشتن ویزا توریستی برای شهروندان ایرانی و ترکی که قصد سفر را دارند، برداشته شده است و هر یک از افراد میتوانند به مدت سه ماه در خاک کشور دیگر به عنوان گردشگر حضور داشته باشند. با توجه به این امر، شهروندان برای سفر به هر یک از دو کشور، تنها میتوانند با داشتن یک پاسپورت معتبر برای این امر اقدام کنند. البته باید دقت داشته باشید که پاسپورت شما باید حداقل 6 از اعتبار آن باقی مانده باشد تا بتوانید به ترکیه سفر کنید.
بنابراین ایرانیان برای سفر به ترکیه میتوانند تنها با داشتن پاسپورت به یکی از دفاتر معتبر هواپیمایی مراجعه کنند و بلیط سفر به ترکیه را در قالب یک تور خریداری کنند تا بتوانند وارد این کشور شوند. البته باید دقت داشته باشید که برای کار در ترکیه باید ویزای کاری این کشور را اخذ کنید تا بتوانید اجازه کار کردن در این کشور را داشته باشید. البته این کار نیاز به طی کردن مراحلی دارد که در مطالب دیگری به آن میپردازیم.
البته این موضوع را باید در نظر داشته باشید که تنها شهروندان کشورهای محدودی اجازه سفر به این کشور بدون نیاز به ویزای توریستی ترکیه را دارند و برخی دیگر از کشورها این امکان را ندارند. از سال 2015 به بعد، افرادی که درخواست اخذ ویزای توریستی ترکیه را دارند، میتوانند به صورت الکترونیکی و آنلاین، 48 ساعت قبل از ورود به خاک ترکیه برای اخذ ویزا اقدام کنند. اما قبل از این سال، ویزای این کشور به صورت حضوری در فرودگاه و داخل خاک کشور ترکیه ارائه میشد.
مدارک ویزای توریستی ترکیه
بخش بسیار مهمی از فرآیند درخواست ویزای توریستی ترکیه جمع آوری مدارک مورد نیاز است. از طریق این مدارک می توانید ثابت کنید که شرایط ورود و اقامت در ترکیه برای مدت مورد نظر را دارید.
اطمینان حاصل کنید که تک تک این مدارک را تهیه کرده و در روز مصاحبه به افسر کنسولی تحویل دهید.
- ارائه یک پاسپورت معتبر
- تکمیل و ارائه فرم درخواست ویزای توریستی
- بیمه سفر. برای اینکه بتوانید به ترکیه سفر کنید داشتن بیمه پزشکی مسافرتی الزامی است. این بیمه باید کل خاک ترکیه را با حداقل پوشش 30000 یورو پوشش دهد.
- پرداخت هزینههای مربوط به ویزای توریستی ترکیه
- ارائه تمکن مالی مناسب
- ارائه دو قطعه عکس
- برنامه سفر. یک پرواز رزرو شده از کشور خود به مقصد ترکیه و برگشت، یک بلیط اتوبوس یا هر مدرک دیگری مبنی بر اینکه قصد داشتید ترکیه را پس از اتمام سفر خود ترک کنید، ارائه دهید.
- مدرک اقامت. بسته به جایی که در ترکیه اقامت خواهید کرد، باید مدرکی را به عنوان مدرک اقامت ارائه دهید. اگر در هتل اقامت دارید، رزرو هتل را ارائه دهید. اگر از شما برای اقامت در دوستان یا اقوام در ترکیه دعوت شده است، باید یک دعوت نامه از میزبان ارائه دهید.
- گواهی عدم سو پیشینه. این سند باید از مقامات مربوطه در کشور محل اقامت شما دریافت شود و ثابت کند که شما در سالهای اخیر در هیچ فعالیت مجرمانهای شرکت نداشتهاید.
- مدارک مربوط به شرکت برگزارکننده سفر از سفرهای گروهی الزامی است
- مدارک مربوط به وضعیت شغلی شما:
- اگر شاغل هستید: یک ضمانت نامه از طرف کارفرما و فیش حقوقی 3 ماه گذشته.
- اگر صاحب کسب و کار هستید: گواهی تاسیس و ثبت شرکت شما، مجوز تجارت شرکت، و صورت حساب بانکی شرکت که تراکنشهای 3 ماه گذشته را نشان میدهد.
- اگر همسرتان شما را پشتیبانی مالی میکند: همان مدارک قابل اجرا که در بالا ذکر شد، برای همسرتان.
هزینههای مربوط به اخذ ویزای توریستی ترکیه 20 دلار میباشد که باید در هنگام درخواست برای آن، فیش واریزی را هم به مسئول مربوطه ارائه کنید. توجه داشته باشید که اگر قصد اخذ ویزای توریستی برای مدت بیش از 90 روز را داشته باشید، باید مبلغی در حدود 6000 هزار دلار داشته باشید تا بتوانید این اجازه را کسب کنید. البته این مبلغ ممکن است در سالهای مختلف تغییر کند. از سایر هزینههای لازم برای اخذ این مدرک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- هزینههای اداره پست برای کارهای مربوطه: 72 لیر
- هزینه اداره مهاجرت: 50 تا 80 لیر
- هزینه تایید سلامت: در حدود 300 لیر که بیمارستان بابت انجام آزمایشها از شما دریافت میکند
- هزینه بیمه سلامت: 150 لیر (البته این هزینه متغیر است و ممکن است افزایش داشته باشد)
- توجه داشته باشید که مقامات ترکیهای که مسئولیت رسیدگی به ویزا در کشور محل اقامت شما را بر عهده دارند، این حق را دارند که از شما بخواهند مدارک دیگری را به غیر از موارد ذکر شده در بالا ارائه دهید.
پروسه دریافت ویزای توریستی ترکیه
مراحل دریافت ویزای توریستی ترکیه برای ایرانیان و برخی از کشورهای اروپایی دیگر، مانند کشورهای عضو شنگن و … بسیار ساده است، زیرا نیازی به دریافت آن ندارند. از جمله کشورهایی که نیازی به اخذ ویزای توریستی این کشور را ندارند میتوان به کشورهای زیر اشاره کرد.
- مغولستان
- جمهوری آذربایجان
- اوکراین
- ازبکستان
- تاجیکستان
- تونس
- ترکمنستان
- بلاروس
- لیتوانی
- لبنان
- روسیه
- تایلند
- گرجستان
- اکوادور
البته برخی کشورهای دیگر که شهروندان آنها نیازی به اخذ ویزا ندارند وجود دارند که در این بخش تنها به بخشی از آنها اشاره کردیم. همچنین اتباع کشور لتونی نیز میتوانند بدون داشتن ویزا تا مدت 30 روز در این کشور حضور داشته باشند.
اما اتباع برخی از کشورهای محدود، برای مسافرت توریستی به کشور ترکیه، نیاز به اخذ ویزای این کشور دارند که میتوانند به صورت آنلاین و حضوری این مدرک را اخذ کنند. برای اخذ ویزای توریستی، به صورت حضوری، افراد باید به سفارت این کشور مراجعه کنند و فرم درخواست و همچنین مدارک دیگر خود را به مسئولین سفارتخانه ارائه کنند. البته باید دقت داشته باشید که برای این مدرک را باید 48 ساعت قبل از خروج از کشور باید درخواست داده باشید.
شرایط ویزای توریستی ترکیه
– بازدیدکنندگانی که از ویزای ورود معاف نیستند، باید ویزای خود را دریافت کنند یا از طریق سامانه پیش درخواست برای ویزای ترکیه (www.visa.gov.tr) با دفاتر کنسولی ترکیه وقت ملاقات بگیرند.. متقاضیانی که شرایط لازم را داشته باشند توسط سیستم پیش از درخواست ویزای ترکیه به سیستم ویزا (www.evisa.gov.tr) هدایت میشوند. در کشورهایی که ترکیه نمایندگی کنسولی ندارد نیز میتوانند از برنامه ریزی آنلاین برای قرار ملاقات با نزدیکترین دفتر کنسولی معتبر ترکیه استفاده کنند.
– به منظور جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است به دلیل تاخیر در پردازش ایجاد شود، توصیه میشود حداقل یک ماه قبل از سفر برنامه ریزی شده برای ویزا اقدام کنید.
– مدت اقامت ارائه شده توسط ویزا یا معافیت ویزا نمیتواند از 90 روز در هر 180 روز تجاوز کند. مقررات 90 روز اقامت در 180 روز گذشته برای تمام خارجیهایی که به ترکیه سفر میکنند الزام آور است.
– برای خارجیانی که دارای دو پاسپورت هستند، امکان اقامت 90 روزه در ترکیه با دو پاسپورت متفاوت در 180 روز گذشته وجود ندارد.
– در انواع درخواستهای ویزا، دفاتر کنسولی ترکیه ممکن است ویزاهایی با حداکثر مدت اقامت 90 روز صادر کنند. اتباع خارجی که مایل به اقامت بیش از 90 روز در ترکیه هستند، باید برای تمدید اقامت خود برای «اجازه اقامت کوتاه مدت» به اداره مهاجرت استانی مراجعه کنند.
– در صورتی که افراد خارجی در سال گذشته بیش از 120 روز در خارج از ترکیه اقامت داشته باشند، اجازه اقامت لغو میشود.
– برای دارندگان سند مسافرتی سازمان ملل (سازمان ملل متحد) (Laissez-Passer) که دارای مدارک آبی سازمان ملل هستند، در طول سفر رسمی خود به ترکیه و در صورتی که بتوانند مأموریت رسمی خود را تأیید کنند، میتوانند درخواست ویزای 180 روزه دهند. دارندگان سند مسافرتی سازمان ملل متحد قرمز، از ویزای ورود معاف خواهند بود و میتوانند بدون توجه به هدف خود در ترکیه به مدت 90 روز اقامت کنند. مقررات عمومی ویزا برای دارندگان سند سفر سازمان ملل متحد آبی مشروط به مقررات مشخص شده بر اساس کشور مبدا اعمال میشود.
– هر متقاضی زیر 18 سال باید تاییدیههای رسمی کتبی از هر دو والدین ارائه دهد. برای آن دسته از متقاضیانی که گواهی میدهند که والدینشان به طور رسمی طلاق گرفتهاند و ثابت میکنند که والدینی که حضانت آنها را برعهده دارند و همچنین برای کسانی که یکی از والدینشان فوت کردهاند، ممکن است مطابق با هدف ملاقات آنها ویزا صادر شود.
– مجوز رسیدگی به درخواستهای اجازه اقامت ارائه شده توسط افراد زیر که با استفاده از رژیم بدون ویزا و بدون نیاز به اخذ ویزای دانشجویی وارد ترکیه میشوند، در اختیار دفاتر مهاجرت محلی (اداره مهاجرت استانی) است: خارجیهایی که بر اساس دعوت نامه وارد ترکیه میشوند؛ دانشگاههای زیر نظر شورای آموزش عالی ترکیه برای تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و بر اساس برنامههای تبادل دانشجوی بینالمللی، برنامههای فرهنگی و همچنین تحت برنامههای آموزش و جوانان اتحادیه اروپا.
– برای خارجیهایی که میخواهند از طریق بنادر دریایی با اهداف توریستی وارد ترکیه شوند، مجوز ورود بدون ویزا ممکن است توسط استانداریهای محلی صادر شود. مدت اقامت این مجوزها حداکثر 72 ساعت خواهد بود و فقط برای گشت و گذار در مجاورت بنادر دریایی معتبر خواهد بود. این روش، از آنجایی که قصد دارد ورود آن دسته از بازدیدکنندگان مشمول ویزا را تسهیل کند، به بازدیدکنندگان حق ویزا نمیدهد. گذرنامه این بازدیدکنندگان توسط مقامات مرزی نگهداری نمیشود. با این حال، به بازدیدکنندگان «اجازه ورود به شهر بندرگاه» داده میشود که لازم است پس از خروج به مقامات بازگردانده شود.
– هر بخش از دادههای ارائه شده در اینجا ممکن است پردازش و در پایگاه دادهای ذخیره شود که در دسترس مقامات مربوطه ترکیه مطابق با دستورات مربوطه است.
مصاحبه ویزای توریستی ترکیه
مصاحبه ویزا برای ویزای ترکیه بخش مهمی از روند درخواست است. این مصاحبه به افسر کنسولی کمک میکند تا تصمیم بگیرد که آیا باید به شما ویزای ترکیه اعطا شود یا خیر.
مصاحبه یک جلسه کوتاه بین شما و یک مصاحبه کننده است که باید مدارک مورد نیازی را که جمع آوری کرده اید نیز به او ارسال کنید.
زمان جواب ویزای توریستی ترکیه
پردازش درخواست شما برای ویزای توریستی ترکیه ممکن است حدود 15 روز کاری طول بکشد. در برخی کشورها، این مدت ممکن است طولانیتر شود، در حالی که در برخی دیگر، شما میتوانید به محض سه روز کاری پس از مصاحبه، پاسخ درخواست خود را دریافت کنید.
اگر میخواهید درخواست خود را پیگیری کنید، میتوانید این کار را در وبسایت سامانه پیشاپلیکیشن، جایی که برای اولین بار درخواست خود را شروع کردهاید، انجام دهید.
مدت اعتبار ویزای توریستی کشور ترکیه
شهروندان ایرانی میتوانند بدون داشتن ویزای توریستی ترکیه، به این کشور سفر کنند. اما باید دقت داشته باشید که این سفر شما مدت دار است و قبل از اتمام 90 روز باید ترکیه را ترک کنید. در غیر این صورت ممکن است با برخورد تند مسئولان این کشور مواجه شوید. اما اگر قصد دارید بیش از 90 روز در ترکیه بمانید، باید به سفارت این کشور مراجعه کنید. توجه داشته باشید که ساعات کاری سفارتخانه ترکیه در تهران، از یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 9 صبح تا 5 عصر میباشد.
- آدرس سفارت ترکیه: تهران، خیابان فردوسی، چهارراه استانبول، پلاک 337
- صندوق پستی: 11365-8758
- تلفن: 02135951100
- نمابر: 33117928
- وبسایت: emb.mfa.gov.tr
شرایط تمدید ویزای توریستی ترکیه
همانطور که بیان شد شهروندان ایرانی نیازی به اخذ ویزای توریستی ترکیه ندارند و بدون این مدرک میتوانند به راحتی به این کشور سفر کنند. اما باید دقت داشته باشید که این افراد تنها میتوانند تا 90 روز در ترکیه بمانند و قبل از آن باید از این کشور خارج شوند. در غیر این صورت مسئولان این کشور برخورد شدیدی با آنها میکنند. اما اگر کسی بخواهد برای مدت بیشتر به عنوان گردشگر در این کشور بماند یا به صورت متوالی در سال بخواهد به ترکیه سفر کند، باید در ایران به سفارتخانه این کشور و یا کنسولگری ترکیه مراجعه کند و درخواست خود را آن جا به مسئولان مربوطه اعلام کند.
اما اگر کسی بخواهد برای تحصیل، خرید خانه و یا کار به این کشور سفر کند، باید برای دریافت نوع دیگری از ویزا اقدام کند. در این خصوص، به وی اقامت یک ساله میدهند که این مدت در صورتی که به ادامه تحصیل و یا ادامه کار در این کشور منجرب شود، باید مورد نظر قابلیت تمدید قرار بگیرد.
نکات مهم برای اخذ ویزای توریستی ترکیه
شهروندان ایرانی نیازی به اخذ ویزای توریستی ترکیه برای سفر به این کشور ندارند اما باید با نکاتی آشنای باشید تا به مشکلی بر نخورید. مدت زمان حضور گردشگران در ترکیه، تنها 90 روز میباشد و افرادی که قصد ماندن در این کشور برای مدت بیشتری را دارند، باید قبل از خروج از ایران به سفارت و کنسولگری این کشور مراجعه کنند و موافقت این دولت را کسب کنند.
نکته دیگری که باید در این زمینه با آن آشنا باشید، داشتن پاسپورت معتبر و با مدت اعتبار بیش از 6 ماه میباشد. البته دقت داشته باشید که این مدت اعتبار باید 6 ماه بیشتر از زمان خروجی شما از ترکیه باشد و اگر این اعتبار را ندارد، باید قبل از خروج از ایران، مدت زمان اعتبار آن را تمدید کنید.
در این مطلب قرار است هرآنچه را که باید راجع به ویزای توریستی ترکیه و به طور کلی، انواع ویزا در ترکیه بدانید را ذکر خواهیم کرد. همچنین علاوه بر این مقاله، سازمان مهاجرتی صبا ویزا با ارائه مشاوره تخصصی آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در زمینه ویزای توریستی ترکیه خواهد بود. همچنین شما میتوانید با پر کردن فرم مشاوره رایگان با سازمان مهاجرتی صبا ویزا در ارتباط باشید.
انواع ویزا در ترکیه
ویزایی که برای بازدید توریستی و تجاری یک کشور صادر میشود ممکن است با بازدید کاری و تحصیلی متفاوت باشد. اگرچه برخی از متقاضیان ممکن است برای سفر توریستی یا تجاری خود به ترکیه از ویزا معاف باشند، بقیه میتوانند برای حضور در این کشور، ویزای الکترونیکی دریافت کنند. سایر متقاضیان باید از طریق نمایندگیهای ترکیه در خارج از کشور ویزا دریافت کنند.
انواع ویزاهای اعطایی ترکیه عبارتند از:
1-ویزای توریستی/تجاری ترکیه
الف) بازدید توریستی
ب) ترانزیت واحد
ج) ترانزیت دوبل
د) جلسه تجاری/تجارت
ه) کنفرانس / سمینار / نشست
و) جشنواره / نمایشگاه
ز) فعالیت ورزشی
ح) فعالیت فرهنگی هنری
ط) بازدید رسمی
ی) بازدید از جمهوری ترک قبرس شمالی
2- ویزای رسمی ترکیه
الف) برای انجام وظیفه تعیین شده است
ب) پیک
3- ویزای تحصیلی ترکیه
الف) ویزای کارآموزی
ب) کارآموزی ERASMUS
ج) کارآموزی AISEC
د) هدف دوره زبان ترکی
ه) هدف دوره
و) هدف آموزش
ز) تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالی
4- ویزای کاری ترکیه
الف) هدف استخدامی/هدف استخدامی خاص
ب) مدرسان/دانشگاهان منصوب
ج) ورزشکاران تعیین شده
د) هنرمندان تعیین شده
ه) کارکنان منطقه آزاد تعیین شده
و) خبرنگاران تعیین شده
ز) اهداف مونتاژ و تعمیرکار
5- سایر ویزاهای ترکیه
الف) کاوش باستان شناسی، هدف اکتشاف
ب) هدف مستند
ج) نماینده اپراتور تور
د) اهداف درمان پزشکی
ه) هدف همراهی
و) هدف پیوستن به خانواده
ز) ویزای باربری
ح) ویزای دریایی
آیا برای اخذ ویزای توریستی ترکیه نیازی به گذاشتن وثیقه است؟
با توجه به این که الزام داشتن ویزای توریستی ترکیه برای شهروندان ایرانی وجود ندارد، افراد برای مهاجرت توریستی به این کشور نباید نگران باشند و میتوانند بدون گذاشتن وثیقه به این کشور سفر کنند. اما برای کشورهای دیگر، با توجه به شرایطی بین آن کشورها با ترکیه، اخذ ویزای توریستی میتواند با وثیقه و یا بدون وثیقه انجام شود.
ویزای خبرنگاری در ترکیه
– بدون انتصاب در دفتر دائمی در ترکیه، اعضای مطبوعات بینالمللی که مایل به بازدید موقت هستند، نیازی به دریافت «ویزای مشروح برای مطبوعات» ندارند. در صورتی که فرد خارجی مشمول ویزا باشد، اخذ ویزای توریستی کافی خواهد بود. در صورت نیاز، مطبوعات خارجی که برای مدت کوتاهی میآیند میتوانند توسط اداره کل مطبوعات و اطلاعات نخست وزیری کارت مطبوعاتی موقت صادر کنند و این کارت برای اقامت آنها در ترکیه معتبر خواهد بود. کارت مطبوعاتی موقت حداکثر برای مدت سه ماه قابل صدور و در صورت لزوم تا سه ماه دیگر قابل تمدید است. اعضای مطبوعاتی که مجوز اقامت کوتاه مدت دریافت میکنند، نیازی به داشتن مجوز کار ندارند. اعضای مطبوعاتی منصوب برای دریافت «ویزای مشروح برای مطبوعات» منوط به اجازه هستند.
ویزای نمایندگی اپراتور تور ترکیه
– نمایندگان خارجی تورگردانان تا هشت ماه از اخذ ویزای کار برای انجام وظایف خود معاف هستند. درخواست اتباع خارجی که از اداره مهاجرت استانی به عنوان نمایندگان تورگردانان درخواست اجازه اقامت میکنند، تحت قوانین تنظیم بازدیدهای توریستی بررسی میشود.
ویزای حمل و نقل ترکیه
– به اتباع خارجی متقاضی ویزا برای حمل و نقل، در صورت ارائه مدارک مورد نیاز، ویزای چند بار ورود با اعتبار یک سال داده میشود.
– رژیم ویزا برای رانندگان کامیون یک کشور ممکن است با رژیم کلی ویزای موثر برای شهروندان آن کشور خاص متفاوت باشد. برای اطلاعات بیشتر، لطفا با نزدیکترین نمایندگی ترکیه تماس بگیرید.
ویزای مقاصد مذهبی ترکیه
– مجوز کار اتباع خارجی شاغل در موسسات مذهبی تحت شرایط استثنایی است. درخواست مجوز از طریق وزارت ترکیه انجام میشود و مجوز اقامت توسط وزارت امور داخلی صادر میشود تا آنها بتوانند در کشور کار کنند.
ویزای اهداف اسنادی ترکیه
– خارجیانی که اقدام به فیلمبرداری یک مستند میکنند، تحقیقات یا کاوشهای باستان شناسی انجام میدهند، باید از قبل مجوز ویژهای از مقامات ترکیه دریافت کنند.
– لازم است فرد با اخذ ویزای مربوطه از طریق نمایندگان خارجی ترکیه برای حفاری و تحقیق وارد ترکیه شود.
– اتباع خارجی که برای فیلمبرداری مستند به کشور ترکیه میآیند باید از وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره کل سینما و استانداری استان مجوز بگیرند.
درخواست ویزای الکترونیکی ترکیه
اگر واجد شرایط دریافت ویزای الکترونیکی هستید، پس نیازی به گذراندن تمام این فرآیندهایی که تاکنون توضیح داده شده است ندارید. گرفتن ویزای الکترونیکی ترکیه برای مقاصد گردشگری بسیار آسان است. شما فقط باید مراحل زیر را دنبال کنید و در عرض چند دقیقه تمام خواهید شد.
- تکمیل فرم درخواست آنلاین در وب سایت eVisa ترکیه.
- درخواست خود را تایید کنید. در عرض چند دقیقه، باید ایمیلی دریافت کنید که از شما میخواهد تأیید کنید که درخواست برای eVisa را شروع کردهاید. روی پیوندی که دریافت کردهاید کلیک کنید، که شما را به وبسایت برنامه eVisa برمیگرداند.
- هزینه را بپردازید. سپس باید هزینه درخواست eVisa را به صورت آنلاین در وب سایت برنامه eVisa بپردازید.
- ویزا الکترونیکی خود را دانلود کنید. دوباره ایمیلی با دکمهای دریافت خواهید کرد که شما را دوباره به همان وب سایت میبرد، جایی که باید eVisa خود را دانلود کنید.
- ویزای الکترونیکی خود را چاپ کنید. شما باید نسخه چاپی ویزای الکترونیکی خود را در بندر ورودی ترکیه ارائه دهید.
رد شدن ویزای توریستی ترکیه
درخواست شما توسط سفارت/کنسولگری یا نمایندگی های ترکیه در خارج از کشور به دقت بررسی شده و ممکن است به یکی از دلایل ذکر شده در زیر رد شود:
- هدف از بازدید شما مشخص نیست
- وضعیت مالی و تمکن مالی ضعیفی دارید
- اعتبار مدارک ارسالی شما پایین است
- گذرنامه یا سند مسافرتی شما، تا حداقل شصت روز پس از تاریخ انقضای ویزای درخواستی معتبر نیست.
- ورود شما به ترکیه ممنوع است.
- برای امنیت ترکیه یک تهدید محسوب میشوید
- بیماری خاص و واگیرداری دارید که سلامت عمومی را به خطر میندازد
- مظنون به جنایت یا محکوم به جرمی هستید که طبق توافقنامههایی که جمهوری ترکیه طرف آن است، مشمول استرداد هستند.
- در طول مدت اقامت خود تحت پوشش بیمه درمانی معتبر نیستید.
- مدرکی دال بر هدف خود از ورود، ترانزیت یا اقامت در ترکیه را ارائه نکردهاید.
– میتوان مستقیماً برای انجام تحقیقات علمی، ضبط صدا، فیلمبرداری مستند و فیلم، عکسبرداری در مورد مسائل باستان شناسی، تاریخی، زمین شناسی، جامعه شناسی و طبیعی در ترکیه، در خشکی، هوا، به موسسات مرتبط مراجعه کرد.درخواستهای مربوط به کاوشهای سطحی، باید در سوابق کاداستر ثبت زمین با کاوشهای باستانشناسی و تحقیقات باستانشناسی زیرآبی انجام شود.
پناهندگی با ویزای توریستی در ترکیه
برای درخواست پناهندگی در ترکیه، باید به اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) مراجعه کرده و درخواست پناهندگی بدهید. DGMM یک آژانس دولتی ترکیه است که مسئولیت های مربوط به حمایت از پناهندگان را بر عهده دارد.
آمار تعداد سفر گردشگران ایرانی به ترکیه
با توجه به نزدیک بودن این کشور به ایران، کم بودن هزینههای سفر به ترکیه و همچنین عدم الزام برای اخذ ویزای توریستی ترکیه هر ساله گردشگران بسیار زیادی از ایران، کشور ترکیه را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب میکنند. طبق آمارهای به دست آمده در سال 2018، یک میلیون و 159 هزار ایرانی در این سال از ترکیه دیدن کردند که البته این رقم در نیمه دوم سال، به دلیل افزایش نرخ دلار بسیار کاهش داشته است.
به گزارش اداره گردشگری و مهاجرت ترکیه، از سال 2015 که الزام داشتن ویزای توریستی ترکیه برای سفر به این کشور لغو شد، بیشتر سفر توریستی به این کشور به اتباع ایرانی مربوط شده است. همچنین آمار بیشترین خرید هم به نام ایرانیها ثبت شده است. اما در سالیان اخیر ایرانیان رتبه دوم سفر به این کشور را دارند که در این لیست کشور روسیه و آلمان در رتبه اول و دوم قرار دارد. این آمارها نشان میدهند که گردشگران ایرانی در هر سفر خود به ترکیه، مبلغی در حدود 1000 دلار را هزینه میکنند.
سخن پایانی
ما در این مطلب سعی کردیم راجع به تمام جزئیات مربوط به ویزای توریستی ترکیه صحبت کنیم. اگر تمایل دارید به اطلاعات بیشتری در این زمینه برسید یا نوع دیگری از ویزای ترکیه را دریافت کنید، با موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس بگیرید. تیم متخصص و وکلای حرفهای ما در هر زمینهای از مهاجرت به ترکیه و اخذ ویزای ترکیه، به شما کمک خواهند کرد.
نظر خود را با ما در میان بزارید