لوگو صبا ویزا

اقامت ازدواج ترکیه

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه اقامت ازدواج ترکیه و جزئیات آن به دست بیاورید، می‌توانید با موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس بگیرید و به کمک مشاوران باتجربه و حرفه‌ای این موسسه، به پاسخ تمام سوالاتتان دست بیابید.


مشاوره رایگان
اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

با توجه به اینکه به هنگام ازدواج در کشور ترکیه، زوجین سند ازدواج بین‌المللی دریافت می‌کنند و همچنین ساده و سریع بودن مراحل ازدواج در این کشور و البته عدم نیاز به ویزا، بسیاری از اشخاص که راغب به ازدواج با افراد غیر ایرانی هستند، برای انجام امر ازدواج به کشور ترکیه مراجعه می‌نمایند.

 

شرایط و نحوه ازدواج اتباع خارجی در ترکیه

اتباع خارجی در خاک ترکیه می‌توانند با اتباع کشور ترکیه ازدواج نمایند و بدین واسطه جهت اخذ اقامت دائم این کشور اقدام نمایند. مراحل ازدواج اتباع خارجی اندکی با اتباع ترکیه متفاوت می‌باشد. برای نمونه اتباع ایرانی متقاضی ازدواج در خاک این کشور می‌بایستی از کنسولگری‌های ایران برگ تجرد گرفته و به تائید وزارت امور خارجه ترکیه در آنکارا برسانند. در ذیل مراحل کامل انعقاد عقد ازدواج در ترکیه به شرح ذیل آمده است:

اگر یکی یا هردوی طرفین ازدواج ایرانی باشند، هردو شخصاً می‌بایستی به کنسولگری ایران در خاک ترکیه مراجعه کرده و برگه تجرد دریافت نمایند و جهت تائید آن به وزارت امور خارجه ترکیه مراجعه کنند. لازم به توضیح است که دختران ایرانی بر اساس قوانین ایران می‌بایستی اجازه پدر داشته باشند لذا باید اجازه‌نامه پدر و یا گواهی فوت وی را به کنسولگری ارائه دهند. برای دریافت برگ تجرد اصل شناسنامه به‌اضافه پاسپورت و ۳ قطعه عکس خواسته می‌شود.

برای آزمایش خون، متقاضیان ازدواج می‌بایستی به بیمارستان‌های دولتی و یا مؤسسات غیرانتفاعی و خیریه مراجعه کرده و تا در مورد بیماری‌های ارثی و خونی آزمایش‌هایی صورت بپذیرد. پس‌ازآن فرم‌های ویژه از شهرداری‌ها گرفته‌شده و فرم ویژه ازدواج در دفاتر ثبت‌اسناد ترکیه باید به تائید برسد که در این مرحله ترجمه پاسپورت خواسته می‌شود.

پس از پایان عقد رسمی در ترکیه زوجین در کشور ترکیه رسماً زن و شوهر محسوب می‌شوند. برای ثبت رسمی این ازدواج در ایران می‌بایستی برگه عقد در ترکیه را به کنسولگری ایران برده و به همراه عقد دینی که معمولاً در رایزنی فرهنگی ایران صورت می‌پذیرد مدارک ازدواج خود را به ثبت برسانید.

آنچه که گفته شد، مربوط به ازدواج تبعه ایرانی مقیم در خاک ترکیه بود، اما راه دیگر، ازدواج تبعه ایران با تبعه ترکیه از ایران می‌باشد که بدین واسطه جهت مهاجرت به ترکیه اقدام نمود.

اقامت ازدواج ترکیه

چگونگی اخذ اقامت از طریق ازدواج:

یکی از راه‌های اخذ اقامت دائم در کشور ترکیه، ازدواج است. هنگامی‌که شما با شخصی که ترک زبان است ازدواج می‌کنید شما می‌توانید بعد از سپری کردن ۳ سال از ۵ سال به‌صورت متوالی اقامت دائم را از آن کشور درخواست کنید. مسئولانی طی این 3 سال زندگی شمارا برسی کرده تا درصورتی‌که صوری بودن  این ازدواج آن را ملغی کنند.

حال اگر شخص از طریق ازدواج با شخصی که دارای پاسپورت است و ملیت ترکیه‌ای را دارا باشد و در اصل شهروند ترکیه است خواستار اقامت ترکیه است بایستی به چند نکته توجه داشته باشد:

  1. ازدواج نباید صوری باشد باید قطعاً واقعی باشد یا حتی‌المقدور مدارکی جهت اثبات واقعی بودن ازدواج باید ارائه شود.
  2. شخصی که با او قصد ازدواج رادارید نباید در کشور ترکیه پناهنده باشد و باید دارای ملیت ترک باشد.
  3. پروسه کسب اقامت در ترکیه از طریق ازدواج حدود ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد. لازم به ذکر است که شخص در این پروسه زمانی نمی‌تواند در کشور ترکیه اقامت داشته باشد و فقط می‌تواند از طریق توریستی در زمان محدودی وارد کشور ترکیه شود.
  4. شخص متقاضی ازدواج باید از کنسول گری کشور خود در ترکیه برگه مبنی بر مجرد بودن خود را دریافت نماید.
  5. دختران و پسران در ترکیه باید سن ۱۸ سال را تمام کرده باشند.
  6. شخصی که با یک شهروند کشور ترکیه ازدواج می‌کند باید ازدواج به‌صورت کاملاً رسمی‌باشد و همچنین به ثبت برسد تا بتواند اقامت دائم ترکیه را دریافت نماید.
  7. اگر شخص موردنظر برای ازدواج در کشور ترکیه دختر باشد و قبلاً نیز ازدواج کرده باشد باید از زمان طلاق ۳۰۰ روز گذشته باشد.
نکات مهم قانونی به‌منظور ازدواج در ترکیه:
  1. مسلمانان ترکیه علاوه بر رعایت تشریفات رسمی ازدواج که در شهرداری‌ها این کشور انجام می‌پذیرد، به ازدواج دینی نیز پایبند می‌باشند و بعد از رسمی شدن ازدواج نزد فردی مذهبی (امام جماعت و جمعه) رفته و تشریفات خواندن صیغه و مهریه را نزد این شخص مذهبی انجام می‌دهند که در اصل به آن نکاح امام گفته می‌شود.
  2. برخلاف مذهب شیعه در مذهب حنفی، حضور دو نفر شاهد برای انجام تشریفات عقد الزامی است. این در حالی است که در مورد امر طلاق عکس این قضیه است.
  3. در ترکیه، مثل ایران، درخواست ازدواج و خواستگاری معمولاً از طرف خانواده مرد صورت می‌گیرد.
  4. زنان ترکیه احترام ویژه‌ای به شوهران خود نشان می‌دهند و درواقع مردسالاری در آن کشور حاکم است. باوجوداینکه قانون مدنی ترکیه به مسئله نفقه اشاره‌ای نکرده است اما زنان ترکیه ترجیحشان ماندن در خانه و کار خانه می‌باشد.
  5. با توجه به احکام دینی به هنگام نکاح شرعی مسئله مهریه نیز مشخص می‌شود.
شرایط و مدارک ازدواج خارجیان در ترکیه

ازدواج یک ترک با یک خارجی و یا دو نفر خارجی که از یک کشور نیستند توسط مأموران ازدواج در ترکیه می‌تواند صورت پذیرد که این دو شخص را به عقد همدیگر درمی‌آورند. چنانچه این دو خارجی هم‌وطن باشند یا توسط مأمور ترکیه و یا توسط کنسولگری کشور مربوطه عقد ازدواج صورت می‌گیرد برای انجام عقد توسط امور ازدواج ترکیه باید مراحل اولیه طی شود. مدارک لازم را به اداره مربوطه داده ونوبت گرفته شود؛ و در روز نوبت در مکان از قبل تعین شده حاضر شوند تا مراحل عقد توسط فرد مربوطه صورت گیرد.

مدارک لازم برای ثبت ازدواج در ترکیه
  1. پاسپورت
  2. ۴ عدد عکس
  3. گواهی تولد در مورد کسانی که ایرانی (شناسنامه)
  4. دریافت گواهی تجرد

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

  1. مرضیه محمدی
    1 مرداد 1400
    Reply

    دیدگاه من از ترکیه عالیه زندگی ترکیه می پسندم

برای مشاوره رایگان کلیک کنید