دانمارک از جمله کشورهای زیبا و مرفه حوزه اسکاندیناوی است. اما این موارد برای مهاجرت به این کشور کافی نیستند و شما به عنوان متقاضی باید اطلاعات بیشتری نظیر هزینههای زندگی، میزان درآمد سالانه، رفاه زندگی، زبان رسمی، سیستم آموزشی و سیستم بهداشت و درمان داشته باشید. به همین دلیل ما در این مقاله به معرفی کشور دانمارک میپردازیم تا با مقصد مهاجرتی خود بیشتر آشنا شده و سپس مناسبترین روش دریافت ویزا را انتخاب نمایید.
درباره دانمارک
دانمارک با نام رسمی پادشاهی دانمارک یکی از مرفهترین کشورهای اروپا و از کوچکترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی است. دانمارک کشوری امن و آرام با جاذبههای طبیعی و گردشگری فراوان است. مساحت این کشور حدود 43 کیلومتر مربع است و از چندین جزیره در دریایی بالتیک تشکیل شده و پایتخت آن یعنی کپنهاک نیز در جزیره شیلند واقع شده است. دانمارک به دلیل داشتن زمینهای بسیار حاصلخیز، از جمله بزرگترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی، گندم و میوههایی چون سیب، آلو و گلابی است. از طرفی به دلیل رونق صنعت دامپروری، دانمارک صادرات بالایی در انواع محصولات لبنی، تخم مرغ و گوشت نیز دارد.
زبان رسمی کشور دانمارک و جمعیت آن
زبان رسمی این کشور، دانمارکی و از خانواده زبانهای هند و اروپایی است. دانمارکی از شاخه زبانهای ژرمنی است، اما گویش مردم آن بیشتر مشابه سوئدی و نروژی است. همانطور که اشاره کردیم دانمارک یکی از کوچکترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی است و جمعیت آن حدود 5.5 میلیون نفر است که 20 درصد آن در پایتخت این کشور ساکن هستند. اکثر جمعیت دانمارک را اسکاندیناوی تشکیل داده و تنها 9 درصد از مردم آن مهاجران خارجی هستند. جالب است بدانید که طی تحقیقات یونسکو، مردم دانمارک شادترین مردم جهان هستند و این کشور توانسته در طی سالیان متمادی مقام اول را در رضایتمندی مردم از زندگی دریافت کند.
شرایط آب و هوایی دانمارک
دانمارک آب و هوایی معتدل دارد که علت آن هم وزش بادهای غربی و وجود دریاست که این کشور را احاطه کرده است. ژانویه از سردترین ماههای سال و اوت از گرمترین ماههای سال در این کشور است. جالب است بدانید که اختلاف دمای آنچنانی میان روز و شب در دانمارک وجود ندارد و تنها ممکن است وزش بادهای ناگهانی باعث تغییر سریع آب و هوا در این کشور شود. لازم به ذکر است که این بادها در فصل زمستان بیشتر میوزند.
حقایقی در مورد پرچم دانمارک
پرچم کشور دانمارک زمینهای قرمز با یک صلیب سفید رنگ است. جالب است بدانید که پرچم کشورهایی چون سوئد، ایسلند، فنلاند و نروژ شباهتهایی به پرچم دانمارک داشته و به همین دلیل هم تصور میشود که از یک پرچم گرفته شده است. بر طبق افسانههای قدیمی از دوران شاه والدرمار دوم، اولین پرچم دانمارک از آسمان نازل شده است. در آن زمان شاه والدرمار دوم در جنگ با ارتش استونی در تنگنا قرار گرفته بود به طوری که شکست ارتش دانمارک در این نبرد حتمی بود. در آن زمان بود که بزرگان دانمارک بر روی تپهای گرد هم جمع شدند و دعا خواندند. در همین بین ابرها کنار رفتند و پارچهای قرمز رنگ که بر روی آن صلیب سفید رنگی نقش بسته بود از آسمان به زمین افتاد. همین موضوع باعث تجدید قوای ارتش دانمارک شد و در نتیجه جنگجویان شاه والدرما دوم توانستند ارتش استونی را مغلوب کرده و کشور آنها را تصرف کنند. این گونه بود که پرچم دانمارک شکل گرفت.
جاذبههای گردشگری دانمارک
دانمارک کوچکترین کشور حوزه اسکاندیناوی است اما زیباترین و بکرترین جاذبههای گردشگری را دارد. جالب است بدانید که بیشترین فاصله با دریا در دانمارک تنها 50 کیلومتر است و این کشور 7300 کیلومتر خط ساحلی اختصاصی دارد. ما دانمارک را با امپراتوری کهن وایکینگها میشناسیم. در ادامه برخی از جاذبههای گردشگری دانمارک را معرفی میکنیم:
- صخرههای سفید مون
- شهر ریبه، قدیمیترین شهر دانمارک
- چمنزارهای شمال و غرب یولند
- اسکاگن یکی از اصلیترین بنادر ماهیگیری دانمارک
- زمینهای باتلاقی جنوب یولند
- هلسینگور یکی از مشهورترین قلعههای جهان
- مجمعالجزایر فون
- تپههای ماسهای و سواحل باز به مساحت 7300 کیلومتر
اقتصاد دانمارک
درست است که دانمارک مساحت کمی دارد اما دارای صنایع مدرن و پیشرفتهای در حوزههای داروسازی، حمل و نقل، کشتی سازی، کشاورزی، نساجی، صنایع غذایی، الکترونیک و … است. لازم به ذکر است که 80 درصد از درآمدهای کشور دانمارک از صادرات محصولات کارخانههای این کشور تأمین میشود. آلمان از بزرگترین شرکای تجاری دانمارک است و 6 درصد از درآمد دانمارک از صادرات به این کشور است. هرچند که دانمارک مانند بسیاری از کشورهای دیگر منابع نفتی آنچنانی ندارد اما روزانه 320 هزار بشکه نفت صادر میکند.
دانمارک در سالهای پیدرپی به عنوان کشوری نمونه با کمترین فساد اقتصادی معرفی شده است. جالب است بدانید که استفاده از کارتهای بانکی و کارتهای اعتباری در این کشور بسیار رایج بوده و مردم کمتر از پول نقد برای خرید استفاده میکنند. در واقع تنها 5 درصد از تراکنشهای مالی در دانمارک از طریق پول نقد انجام میشود.
هزینههای زندگی در دانمارک و درآمد سالانه
هزینه مسکن در شهرهای مختلف دانمارک کمی متفاوت است. به عنوان مثال هزینه هر متر مربع خانه در کپنهاگ بیشتر از مناطق دیگر این کشور است. واحد پول این کشور کرون دانمارک است و هزینههای روزمره برای یک شخص ماهانه حدود 7 هزار کرون دانمارک است. درآمد سالانه افراد در کشور دانمارک به منطقه یا شهر محل کار و همینطور شغل آنها بستگی دارد. به این ترتیب کمترین درآمد سالانه در دانمارک حدود 200 هزار کرون و حداکثر درآمد سالانه در دانمارک 550 هزار کرون است.
سیستم بهداشت و درمان دانمارک
سیستم بهداشت و درمان دانمارک از طریق مالیاتی که مردم این کشور پرداخت میکنند بودجه خود را تأمین میکند. در بیشتر بخشها، درمان رایگان است و هزینهای برای افراد ندارد اما در مورد دندانپزشکی استثنا وجود دارد و تنها بخشی از هزینهها توسط سیستم درمان پرداخت میشود. لازم به ذکر است که جدای از وضعیت مالی افراد در دانمارک، خدمات بهداشتی و درمانی برای همه رایگان است. جالب است بدانید که در این سیستم، تمامی بیماران ابتدا توسط یک پزشک عمومی ویزیت میشوند و تنها در صورتیکه نیازمند معاینات و درمان تخصصی باشند به یک متخصص مراجعه میکنند.
سیستم آموزشی دانمارک
دوره ابتدایی در مدارس دانمارک حدود 10 سال به طول میانجامد. جالب است بدانید که دانش آموزانی که در پایان سال نهم شرایط ورود به دبیرستان را دارند، نیازی نیست سال دهم ابتدایی را بگدرانند. دوره دبیرستان در این کشور 3 سال به طول میانجامد. در مدت 3 سال دانش آموزان در چندین امتحان شرکت کرده و با موفقیت در امتحان نهایی میتوانند مدرک دیپلم خود را دریافت کنند.
دانش آموزان پس از دریافت مدرک دیپلم خود میتوانند در 8 رشته دانشگاهی ادامه تحصیل دهند. به این ترتیب دانشجو میتواند در یکی از دانشگاهها و یا موسسات فنی و حرفهای این کشور در رشتههایی چون بازرگانی، مهندسی، پزشکی و … تحصیل کند.
لازم به ذکر است که متقاضیان تحصیل در دانشگاههای دانمارک میتوانند از دو سهمیه برای ورود به دانشگاه استفاده کنند. سهمیه اول مخصوص افرادی است که در دوران مدرسه نمرات خوبی در دروس پایه مانند ریاضی، فیزیک، دو زبان خارجی و شیمی کسب کرده باشند. سهمیه دوم مخصوص افرادی که بدون داشتن مدرک دیپلم و تنها با داشتن تجربه فنی و حرفهای ادامه تحصیل میدهند.
تحصیل در دوره کارشناسی در دانمارک بین 3 تا 4 سال به طول میانجامد. اما تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حداقل 2 سال است و متقاضی میتواند با توجه به نمرات دوره کارشناسی و بدون شرکت در آزمون ورودی وارد این مقطع شود. در برخی از رشتههای مقطع کارشناسی ارشد مانند دامپزشکی و معماری متقاضی میتواند با در دست داشتن مدرک دیپلم مشغول به تحصیل شده و پس از یک دوره 5 الی 6 ساله مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کند.
در دوره دکتری متقاضیان میتوانند به زبان انگلیسی تحصیل کنند اما باید مدرک مستر دانشگاههای دانمارک یا معادل آن در کشورهای خارجی را ارائه دهند. تحصیل در مقطع دکتری حدود 4 سال به طول میانجامد و دانشجو باید پایاننامهای قوی ارائه دهد.
روشهای مهاجرت به دانمارک
متقاضیان میتوانند با دریافت یکی از ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ثبت شرکت، گرین کارت، ازدواج و تولد به دانمارک مهاجرت کنند. از بین این روشها، مهاجران بیشتر ویزای کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری در دانمارک را ترجیح میدهند. دانمارک جزو کشورهای حوزه شینگن است و برای دریافت این ویزا نیز باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- فرم درخواست ویزای شینگن اروپا و دانمارک
- مدارک بیمه مسافرتی با حداقل 30 هزار یورو پوشش بیمهای
- مدارک هویتی مانند پاسپورت معتبر، 2 قطعه عکس پاسپورتی و مدارک هویتی دیگر مانند شناسنامه و سند ازدواج
- مدارک تمکن مالی مانند ارائه صورت حساب بانکی
- مدارک محل اقامت شامل رسید رزرو هتل یا اجاره خانه
این موارد جزو مدارک اصلی برای دریافت ویزای دانمارک هستند، بسته به نوع ویزایی که انتخاب میکنید باید مدارک دیگری را نیز ارائه دهید که به طور کامل در مقاله مهاجرت به دانمارک توضیح داده شده است.
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، به معرفی کشور دانمارک پرداختیم تا با مقصد مهاجرتی خود بیشتر آشنا شوید. در صورتی که برای دریافت هر کدام از ویزاهای مهاجرت به دانمارک سوالی دارید، کارشناسان و وکلای خبره صبا ویزا راهنمای شما خواهند بود. شما چه روشی را برای مهاجرت به دانمارک انتخاب کردهاید؟
نظر خود را با ما در میان بزارید