لوگو صبا ویزا

دانشگاه استانبول

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه شرایط و مراحل دریافت ویزای تحصیلی برای ایرانیان و جزئیات آن به دست بیاورید، می‌توانید با موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس بگیرید و به کمک مشاوران باتجربه و حرفه‌ای این موسسه، به پاسخ تمام سوالاتتان دست بیابید. مشاوره رایگان فرم ارزیابی اولیه

سرآغاز دانشگاه استانبول به سال 1453 برمی‌گردد، زمانی که برای اولین بار توسط سلطان محمد دوم عثمانی، برای رشته‌هایی همچون فلسفه، قانون و پزشکی تأسیس شد. در ابتدا دو مدرسه (مکتب الهیات) زِیرک و ایاصوفیه را تأسیس کردند و موضوعاتی که بر آن‌ها تمرکز می‌شد شامل نجوم، جغرافیا، فلسفه، زبان‌شناسی و ادبیات بود. موسسه مهاجرتی صبا ویزا در این مطلب اطلاعات مفیدی در مورد این دانشگاه در اختیار شما قرار می‌دهد، پس لطفاً تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

دانشگاه استانبول در دنیای مدرن

در طول چند قرن بعد، در نتیجه دنیای مدرن، این مدارس بازسازی و ترکیب شدند تا دارالفنون (خانه علوم) را در سال 1846 را به وجود آوردند. با تأسیس دارالفنون بر دروس فیزیک کاربردی، ادبیات و حقوق و همچنین ریاضیات و الهیات بیشتر تأکید شد. در سال 1912، هنگامی‌که دوره‌های ارائه ‌شده بیشتر شدند و به برنامه‌های درسی، دروسی مانند شیمی، فیزیک، حقوق و الهیات نیز اضافه شد این مدرسه دوباره به دارالفنون استانبول (خانه علوم چندگانه) تغییر نام داد.

در 21 آوریل 1924، جمهوری ترکیه رسما دارالفنون استانبول را به‌ عنوان یک مدرسه دولتی به رسمیت شناخت. پس از اصلاحیه‌های مصطفی آتاتورک، از جمله اتحاد سه رشته آموزشی مجزای نظام عثمانی، افزایش دسترسی به آموزش (به‌ویژه تحصیل مختلط پسران و دختران) و همچنین اصلاحات سیاسی و اقتصادی متعدد، دارالفنون استانبول در 1 آگوست 1933 به‌ عنوان دانشگاه استانبول شناخته شد و کلاس‌ها به‌ طور رسمی در 1 نوامبر 1933 آغاز شدند.

امروزه دانشگاه استانبول یک مؤسسه آموزش عالی در سطح بین‌المللی است که بیش از 170000 دانشجو و بیست ‌و دو دانشکده دارد که به تحقیق و آموزش اختصاص دارند.

دانشگاه استانبول

 

شهریه دانشگاه در ترکیه

شهریه دانشگاه‌های دولتی

در ترکیه، دانشگاه‌های دولتی بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند، به‌خصوص در مقایسه با مؤسسات مشابه در اروپا یا ایالات‌متحده. دانشجویان بین‌المللی معمولا بین 100 تا 4000 یورو در هر سال تحصیلی پرداخت می‌کنند. البته لازم است بدانید که رشته‌هایی مانند پزشکی یا مهندسی هزینه بیشتری دارند.

شهریه دانشگاه‌های خصوصی

جای تعجبی ندارد که دانشگاه‌های خصوصی ترکیه گران‌تر از دانشگاه‌های دولتی باشند. همچنان دوره‌های آکادمیک وجود دارند که هزینه آن‌ها مناسب هستند، ناگفته نماند که مقاطع تحصیلی دیگری پیدا می‌شوند که شهریه آن‌ها بیش از 20000 یورو در سال است.

فرآیند درخواست و هزینه شهریه

دانشجویان برای ثبت‌نام در دانشگاه باید یکسری امتحانات را بگذرانند. سال تحصیلی به‌ طور سنتی شامل نیم سال تحصیلی است. دانشگاه استانبول دارای برنامه‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای برای دوره لیسانس است که هزینه آن‌ها کمتر از 3000 دلار در سال است. کسانی که مایل به دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود در اینجا هستند باید حداقل 3000 دلار در سال هزینه کنند.

مقرون‌به‌صرفه دانشگاه‌های ترکیه عبارت‌ هستند از:

  • دانشگاه فنی خاورمیانه (METU) – دوره لیسانس از 236 یورو در سال شروع می‌شود.
  • دانشگاه عبدالله گل (AGU) – دوره لیسانس از 439 یورو در سال شروع می‌شود.
  • دانشگاه بسفر- دوره لیسانس از 1018 یورو در سال شروع می‌شود.
  • دانشگاه کوچ – کارشناسی ارشد از صفر یورو در سال شروع می‌شود.
  • دانشگاه اوکان استانبول – کارشناسی ارشد از 1140 یورو در سال شروع می‌شود.

ساختار دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول به‌ عنوان یک دانشگاه بزرگ در نظر گرفته می‌شود که به بیش از 82000 دانشجو آموزش می‌دهد. شهروندان خارجی می‌توانند درخواست‌های خود را همراه با دانشجویان داخلی ارسال کنند. نسبت دانشجویان خارجی در دانشگاه استانبول 5 درصد کل دانشجویان و هیئت‌ علمی شامل بیش از 2800 معلم و استاد است.

زیرساخت دانشگاه استانبول

این دانشگاه کتابخانه مخصوص به خود را دارد و بخشی از انجمن دانشگاه‌های اروپا (EUA) است.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

اگر یک دانشجوی بین‌المللی هستید که قصد تحصیل در ترکیه را دارید، برای انجام این کار به ویزای دانشجویی نیاز خواهید داشت. دانشجویانی که نیاز به ویزای تحصیلی ترکیه ندارند عبارت ‌هستند از:

  • دانش‌آموزان از جمهوری قبرس شمالی
  • والدین دانشجویانی که دارای ویزای کار و اقامت در ترکیه هستند
  • دارندگان کارت آبی برای دریافت ویزای تحصیلی خود، باید شخصا در نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود درخواست دهید. داشتن ویزای دانشجویی قبل از ورود به ترکیه الزامی است.

پس از ورود به ترکیه، برای درخواست اجازه اقامت اقدام کنید که به شما این امکان را بدهد تا بیش از 90 روز در این کشور بمانید.

مراحل اخذ ویزای دانشجویی ترکیه

برای اینکه ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کنید، لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

  • تنها زمانی می‌توانید برای ویزا درخواست دهید که نامه پذیرش از یک دانشگاه در ترکیه دریافت کرده باشید.
  • یک قرار مراقات در سفارت ترتیب دهید: باید به نزدیک‌ترین سفارت در محل خود درخواست بدهید، همچنین به صورت آنلاین قرار خود را رزرو کنید.
  • درخواست و مدارک خود را تکمیل کنید: هنگامی‌که در قرار ملاقات ویزای خود شرکت می‌کنید، باید درخواست ویزا را تکمیل و امضا کنید و آن را با مدارک مورد نیاز (فهرست شده در زیر) ارسال کنید.
  • منتظر نتیجه باشید: گاهی اوقات می‌توانید روند درخواست خود را در وب‌سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.
  • درخواست اقامت: به محض ورود به کشور ترکیه، باید طی یکماه به دنبال دریافت اجازه اقامت باشید.

در روزی که در سفارت ترکیه قرار ملاقات دارید، با یک افسر کنسولی مصاحبه می‌کنید و او سؤالاتی در خصوص سفرها و برنامه‌هایی که در ترکیه دارید از شما می‌پرسد.

این مصاحبه بر دریافت یا عدم دریافت ویزای خود تأثیرگذار است، بنابراین مهم است که به‌ خوبی تأثیر بگذارید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که هنگام مراجعه به ‌قرار ملاقات، تمام مدارک خود را به همراه داشته باشید، زیرا عدم وجود حتی یک مدرک باعث رد شدن درخواست شما می‌شود.

الزامات ویزای دانشجویی ترکیه

هنگامی‌که درخواست ویزای تحصیلی ترکیه را ارسال می‌کنید، باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • پاسپورت با حداقل 90 روز اعتبار به همراه داشته باشید
  • فرم درخواست ویزای دانشجویی ترکیه را تکمیل و امضا کنید
  • 2 عدد عکس پاسپورت به همراه داشته باشید
  • وجود نامه پذیرش از دانشگاه که شامل مدت اقامت شما است لازم است
  • باید گواهی بیمه مسافرتی برای کل اقامت شما در ترکیه را داشته باشید
  • گواهی بیمه سلامت لازم است
  • گواهی رزرو بلیط هواپیما ترکیه ضروری است
  • مدارکی که نشان دهد منابع مالی کافی برای حمایت از تحصیل و زندگی شما در ترکیه دارید
  • هزینه پردازش ویزا که با توجه به ملیت متفاوت هستند
  • مدارک اقامت در ترکیه لازم است
  • گواهی یا مدرک تحصیلی قبلی را فراموش نکنید

شرایط اخذ مجوز اقامت دانشجویی ترکیه

برای ماندن در ترکیه بیش از مدت 90 روزی که ویزای دانشجویی شما برایتان مجاز کرده است، باید برای اجازه اقامت از اداره مهاجرت استانی درخواست دهید. به یاد داشته باشید شما باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • فرم درخواست
  • پاسپورت همراه با فتوکپی و ویزای دانشجویی شما
  • مدرک دانشگاه
  • چهار قطعه عکس پاسپورت

مدت اعتبار مجوز اقامت شما 1 سال است، اما برای تمدید می‌توانید 60 روز قبل از انقضای آن اقدام کنید. برای این کار به مقامات محلی مراجعه نمایید.

مدت ‌زمان رسیدگی به درخواست ویزای دانشجویی ترکیه

پردازش درخواست ویزای شما معمولا بین 3 تا 15 روز به طول می‌انجامد، اما این مورد با توجه به سفارت یا کنسولگری که انتخاب کرده‌اید، متفاوت خواهد بود. زمان رسیدگی به ویزای دانشجویی معمولا کوتاه است، اما هرچه زودتر اقدام کنید بهتر است. هرگونه تأخیر، نداشتن یا ناقص بودن مدارک و در لحظات آخر، باعث می‌شود تا به موقع ویزا به دستتان نرسد، که در نهایت متضرر خواهید شد.

اگر ویزای شما رد شد باید چه‌کار کنید؟

اگر درخواست شما به هر دلیلی رد شد، پس از رفع هرگونه خطا، باید برای ویزای دیگری اقدام کنید. شما می‌توانید 24 ساعت پس از دریافت رد صلاحیت، برای ویزای جدید درخواست دهید.

 اگر تمام اطلاعات شما صحیح باشد، پس از درخواست می‌توانید ویزای خود را سه روز پس ‌از آن دریافت کنید. اگر فکر می‌کنید درخواست شما به دلایلی ناعادلانه رد شده است، می‌توانید با سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تماس بگیرید و این موضوع را با آن‌ها مطرح کنید و نظرشان را جویا شوید. ممکن است هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشد تا بتوانید یک قرار ملاقات با آن‌ها رزرو کنید، بنابراین قبل از برنامه‌ریزی برای سفرتان، زودتر برای ویزا اقدام کنید.

هنگام بازدید از سفارت یا کنسولگری، مدارکی را که برای اثبات پذیرش درخواست خود نیاز دارید، همراه داشته باشید. اگر نمی‌توانید شخصا به کنسولگری بروید، برای آن‌ها بنویسید که دقیقا چرا فکر می‌کنید رد کردن شما ناعادلانه بوده است و چه دلایلی دارید. لازم است هرگونه شواهد را که بتواند گفته‌های شما را ثابت کند در آن لحاظ کنید.

موقعیت‌های شغلی در استانبول

استانبول اقتصاد قوی و متنوعی دارد و گردشگری بزرگ‌ترین بخش آن است. هزاران هتل، رستوران و جاذبه توریستی، کارمندانی را که دارای مدرک مدیریت تجاری یا گردشگری و مهمان‌نوازی هستند را جذب می‌کند. سایر بخش‌های خدماتی در بازار کار شامل امور مالی و صنایع محلی هستند.

بزرگ‌ترین کارفرمایان برای رشته‌های مالی و تجاری، بازار بورس استانبول و غول‌های حسابرسی Big4 است. مشاغل لجستیکی نیز برای ارائه خدمات به دو فرودگاه شهر و اداره رسمی بندر که حمل‌ونقل و باربری را انجام می‌دهند، تقاضای زیادی دارد. برای فارغ‌التحصیلان فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر، مقاصد شغلی بالقوه‌ای شامل شرکت‌هایی مانند زیمنس، هوآوی، وودافون، فیلیپس یا آی بی ام است که دفاتر مرکزی مهمی در شهر دارند.

کار در حین تحصیل

دانشجویان بین‌المللی مجاز به کار در حین تحصیل در ادارات دولتی و خصوصی نیستند. بااین‌حال، دانشگاه‌های دولتی و خصوصی در ترکیه دستیاران پژوهشی استخدام می‌کنند.

کار بعد از تحصیل

دانشجویان بین‌المللی که مایل به انجام کار در ترکیه هستند، باید مجوز کار داشته باشند. آن‌ها باید به کشور خود بازگردند و قبل از ورود به ترکیه برای دریافت مجوز اقدام کنند. مجوز کار توسط وزارت کار صادر می‌شود. در ابتدا، مجوز برای یک دوره 1 ساله صادر می‌شود، البته می‌توان آن را برای مدت 3 سال و سپس 6 سال تمدید کرد.

هزینه زندگی در ترکیه

مسلما اگر تمایل دارید که در دانشگاه استانبول تحصیل کنید، باید در مورد شرایط هزینه و محل زندگی خود اطلاعات کافی کسب کنید. هزینه‌های زندگی با توجه به سبک زندگی، برنامه تحصیلی، موقعیت مکانی و امکانات شما متفاوت است. دانشجویان قادر به پرداخت هزینه‌های زندگی خود خواهند بود.

دانشجویان بین‌المللی حدود 400 تا 500 دلار در ماه برای سفر، اقامت، غذا، سرگرمی، تلفن و اینترنت و پوشاک هزینه خواهند کرد.

هزینه‌های کلی در هر ترم

  • هزینه اقامت: 1500 تا 2000 دلار (با احتساب ودیعه اتاق)
  • حمل‌ونقل: 300 دلار
  • غذا: 1100 دلار
  • کتاب و لوازم‌التحریر: 150 دلار

هزینه ایاب و ذهاب برای دانشجویان

  • تاکسی از تکسیم به بشیکتاش: 8 لیر
  • بلیط اتوبوس: 1.5 لیر
  • بلیط مینی‌بوس از تکسیم به کادیکوی: 5 لیر

امکانات دانشگاه استانبول

1) پژوهش

دانشگاه استانبول از چندین آزمایشگاه تحقیقاتی برای همکاری با دانشگاه‌های ترکیه و بین‌المللی در پروژه‌های مختلف استفاده می‌کند، به‌عنوان‌مثال پروژه «نوسانات عصبی الکتریکی و شناخت آن‌ها» که در برنامه COST اتحادیه اروپا انجام‌ شده است.

تأکید پژوهش بر مراقبت‌های بهداشتی، حفاظت و پایداری محیط‌زیست، منابع انرژی تجدید پذیر، مواد حیاتی، توسعه زیرساخت‌ها و تحقیقات در تاریخ، فرهنگ و میراث آناتولی متمرکز است و هرساله بیش از 2500 پروژه انجام می‌شود.

2) مشارکت‌ها و برنامه‌ها

دانشگاه استانبول در رابطه با پروژه‌ها و روابط مشترک با دانشگاه برمن (آلمان)، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (آلمان)، موسسه ماکس پلانک برای علوم شناختی و مغز انسان (آلمان)، مرکز تحقیقات سرطان MD اندرسون (ایالات‌متحده آمریکا) و دانشگاه Semmelweis (مجارستان) همکاری کرده است و این همکاری را ادامه می‌دهد.

پروژه‌های خاص شامل مشارکت با دانشگاه‌های پاریس، کلن و سن دیگو در مورد ناهنجاری‌های سیستم عصبی و همچنین موسسه داروشناسی مولکولی لایب‌نیتس، دانشگاه آزاد انگلستان و موسسه کارولینکسا در سوئد است.

دیگر مشارکت‌های قابل‌توجه شامل مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (ایالات‌متحده آمریکا)، شبکه تحقیقاتی اروپا (سوئیس)، دانشگاه راتگرز (ایالات‌متحده آمریکا) و همچنین سازمان بهداشت جهانی در رابطه با بیماری‌های عفونی و مقاومت داروی ضد سل است.

3) برنامه‌های دانشجویی

دانشگاه استانبول برنامه‌های دانشجویی متعددی را ارائه می‌دهد که مهم‌ترین آن‌ها ERASMUS است. این دانشگاه در حال حاضر 600 قرارداد اراسموس دوجانبه با دانشگاه‌های اتحادیه اروپا، عمدتا در آلمان، فرانسه و ایتالیا دارد.

برنامه معاوضه مولانا برای کشورهای غیر اتحادیه اروپا و تفاهم‌نامه با حدود 60 کشور جهان از دیگر برنامه‌هایی است که برای دانشجویان و کارکنان در دانشگاه استانبول فراهم شده است. علاوه‌براین، برنامه پویایی دانشجویی آن‌ها به دانشجویان اجازه می‌دهد تا دوره کارآموزی را در یک شرکت خارج از کشور بگذرانند.

4) محیط موردعلاقه برای دانشجویان

ترکیه بیشترین دانشجو را دارد، بنابراین، هر شهری را که انتخاب کنید، مطمئنا در فضایی خواهید بود که افراد جوان حضور دارند. همچنین یک جامعه فوق‌العاده چند فرهنگی است، بنابراین تنها دانشجوی خارجی آنجا نیستید! نیازی نیست که در مورد یادگیری زبان ترکی استرس داشته باشید، امروزه بسیاری از دانشگاه‌های برتر ترکیه به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند. فرآیند دوست‌یابی با توجه به اینکه اطرافتان مملو از دانشجو است آسان خواهد بود و دغدغه‌ای از این بابت نداشته باشید.

5) استاندارد عالی آموزش

ترکیه با بیش از 206 دانشگاه در سراسر کشور، چه دولتی و چه خصوصی، به دانشجویان داخلی و خارجی سیستم آموزشی قوی ارائه می‌دهد. دوره‌ها از واحدهای مجزا تشکیل‌شده‌اند و مدارکی که توسط دانشگاه‌ها اعطا می‌شوند در تمام کشورهای اروپایی رسمیت دارند. همه دانشگاه‌ها خصوصاً دانشگاه استانبول دارای طیف وسیعی از دوره‌ها و اساتید عالی هستند که در رشته‌های مختلف دارای تخصص هستند.

با توجه به استاندارد بالای آموزش در سراسر اروپا، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که همه برنامه‌ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند، همچنین فرصت‌های سخاوتمندانه‌ای برای دستیابی به بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد.

6) رتبه‌ بالا

دانشگاه استانبول یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های ترکیه است و در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی رتبه 665 را دارد. محبوب‌ترین و قوی‌ترین برنامه تحصیلی آن ‘علوم زندگی و پزشکی’ است که رتبه بین‌المللی 360 را در بین سایر دانشگاه‌ها دارد.

 سایر مزایا دانشگاه استانبول

  • دانشگاه استانبول بیشترین تعداد نشریه را در ترکیه منتشر می‌کند و هرساله تقریبا 5% به تعداد عضو هیئت‌علمی افزوده می‌شود.
  • ساختمان اصلی پردیس قبلا به‌عنوان مقر وزارت جنگ توسط دولت عثمانی استفاده می‌شد و برخی از خرابه‌های رومی و بیزانسی هنوز در آنجا قابل ‌مشاهده هستند.
  • دروازه اصلی ساختمان پردیس بر روی اسکناس 500 لیر ترکیه از سال 1971 تا 1984 به تصویر کشیده شده است.
  • کتابخانه این دانشگاه حدود 2 میلیون کتاب دارد.
سؤالات رایج در مورد دانشگاه استانبول

1) آیا می‌توانم به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی برای دانشگاه استانبول اقدام کنم؟
بله. شما می‌توانید برای سهمیه دانشجویان بین‌المللی هم در مقطع کارشناسی و هم در مقطع کارشناسی ارشد درخواست دهید.
2) آیا برای تحصیل در یکی از برنامه‌های کارشناسی دانشگاه استانبول به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی نیاز به شرکت در آزمون دارم؟
بله. شما باید در آزمون IUYOS که هرسال برگزار می‌شود شرکت کنید.
3) حداقل نمره‌ای که از آزمون IUYOS نیاز دارم چقدر است؟
برای اینکه بتوانید در یکی از برنامه‌های دانشکده آموزش آزاد و یا از راه دور تحصیل کنید باید حداقل 30 از 100 و برای اینکه بتوانید در یکی از برنامه‌های آموزش رسمی تحصیل کنید باید نمره 40 از 100 را کسب کنید.
4) اگر در آزمون IUYOS حداقل نمره موردنیاز (30 یا 40) را کسب کنم، به این معنی است که در یکی از برنامه‌های کارشناسی دانشگاه استانبول پذیرفته‌شده‌ام؟
خیر. گذراندن حداقل امتیاز فقط به این معنی است که می‌توانید لیست اولویت‌های خود را تشکیل دهید. بااین‌حال، پذیرش در مقطع موردنظر شما به موفقیت نسبی و سهمیه کشوری شما بستگی دارد.
5) سهمیه کشوری چیست؟
سهمیه‌های کشوری به این معنی است که حداکثر 20 درصد از سهمیه بین‌المللی برای یک برنامه مقطع کارشناسی توسط داوطلبان همان کشور پر می‌شود.
6) آیا می‌توانم درحالی‌که هنوز دیپلم دبیرستان خود را ندارم برای آزمون IUYOS اقدام کنم؟
بله. آن دسته از دانشجویانی که در آخرین سال تحصیلی دبیرستان خود هستند نیز می‌توانند برای آزمون IUYOS اقدام کنند. بااین‌حال، در صورت گرفتن پذیرش، باید دیپلم دبیرستان خود را تا زمان ثبت‌نام نهایی آماده کرده باشید.
7) آیا می‌توانم در یک برنامه کارشناسی دانشگاه استانبول با نتیجه آزمون IUYOS سال قبل ثبت‌نام کنم؟
خیر. نتایج IUYOS سال‌های قبل موردقبول دانشگاه استانبول نیست.
8) آیا می‌توانم به‌جای نمره IUYOS برای برنامه‌های کارشناسی دانشگاه استانبول با نمرات SAT، سطح A، کمبریج و غیره اقدام کنم؟
خیر. دانشگاه استانبول فقط بر اساس نمرات IUYOS در دوره‌های کارشناسی خود دانشجو می‌پذیرد.
9) آیا می‌توانم در کشور خود در آزمون IUYOS شرکت کنم؟
آزمون IUYOS هرساله در چندین کشور برگزار شده و مراکز آزمون با توجه به تعداد متقاضیان هر کشور تعیین می‌شود.
10) برای تحصیل در دوره‌های کارشناسی که بر اساس آزمون استعدادهای خاص، دانشجو می‌پذیرند (هنرستان دولتی)، آیا باید در آزمون IUYOS شرکت کنم؟
بله. برای شرکت در آزمون‌های استعدادیابی ویژه باید حداقل نمره لازم از آزمون IUYOS را داشته باشید.
11) آیا دانشگاه استانبول بورسیه‌هایی (به ‌عنوان ‌مثال برای فقر، موفقیت) برای دانشجویان بین‌المللی که در دوره‌های کارشناسی تحصیل می‌کنند ارائه می‌دهد؟
خیر، دانشگاه استانبول برای این مورد بورسیه تحصیلی ارائه نمی‌دهد.
12) اگر برنامه تحصیلی من در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی باشد، آیا باید در کلاس آمادگی زبان ترکی شرکت کنم؟
بله. همه دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی، چه برنامه آن‌ها به زبان انگلیسی یا چه ترکی باشد، باید به مدت یک سال در کلاس آمادگی زبان ترکی تحصیل کنند، مگر اینکه آزمون مهارت داده باشند.
13) اگر از قبل انگلیسی یا ترکی بلد باشم چگونه می‌توانم از کلاس مقدماتی معاف شوم؟
می‌توانید در کلاس مقدماتی شرکت نکنید در صورتی‌که 1) در آزمون مهارتی که هر ترم توسط دانشگاه استانبول برگزار می‌شود شرکت کنید و آن را با موفقیت پشت سر بگذارید، 2) مدرک زبان معتبری داشته باشید که توسط دانشگاه استانبول به رسمیت شناخته ‌شده باشد.
14) در صورت ثبت‌نام در یکی از برنامه‌های آموزشی رسمی در دانشگاه استانبول، آیا می‌توانم ویزای دانشجویی یا اجازه اقامت دریافت کنم؟
بله. تمامی دانشجویان بین‌المللی که در یکی از برنامه‌های آموزشی رسمی دانشگاه تحصیل می‌کنند، واجد شرایط اخذ ویزای دانشجویی یا اجازه اقامت هستند.
15) آیا فرصت‌های بورسیه برای برنامه‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه استانبول وجود دارد؟
خیر، این دانشگاه به‌خودی‌خود بورسیه ارائه نمی‌کند.
16) شهریه برنامه تحصیلات تکمیلی که می‌خواهم برای آن درخواست کنم چقدر است؟
شهریه سالانه برای تمام برنامه‌های تحصیلات تکمیلی یکسان است.
17) من فعلا خارج از ترکیه هستم. آیا شخص دیگری می‌تواند مدارک من را از طرف من ارسال کند؟
خیر. ارسال مدارک باید شخصا انجام‌ شود و درخواست شما تا زمانی که خارج از ترکیه هستید نهایی نمی‌شود.
18) من برای یک برنامه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه استانبول پذیرش گرفتم. الان چه‌کار کنم؟
لطفا با مؤسسه مربوطه تماس بگیرید و مدارک خود را به‌ صورت حضوری در مهلت مقرر به مؤسسه تحویل دهید.
19) شرایط درخواست برای برنامه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه استانبول چیست؟
برای مقطع کارشناسی ارشد معدل لیسانس شما باید حداقل 65 از 100 و برای دکترا هم همین نمره و معدل کارشناسی ارشد حداقل 75 از 100 باشد.

سخن پایانی

برای قرن‌ها، ترکیه تقاطع بین دو دنیای متفاوت بوده است. این نقطه تلاقی فرهنگ محافظه‌کارانه خاورمیانه و ایدئولوژی‌های ترقی غربی هستند. این دوگانگی باعث شده است که کشور به مکانی پرجمعیت برای تحصیل، کار وزندگی تبدیل شود. استانبول نه‌تنها به این دلیل که در دو قاره متفاوت قرار گرفته است، بلکه به این دلیل که تاریخ باستانی دارد، ترکیبی از تمدن‌ها است و نام‌های مختلفی مانند قسطنطنیه دارد و در کل مکانی جذاب برای تحصیل و زندگی است. دانشگاه‌های استانبول تعداد زیادی برنامه‌های آموزشی انگلیسی، به‌ویژه در مقطع کارشناسی ارشد را ارائه می‌دهند. رشته‌های تحصیلی بسیاری در دانشگاه‌های مختلف استانبول در دسترس هستند.

 از اینکه همراه ما بودید از شما ممنونیم. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در مورد دانشگاه استانبول برای شما مفید و کافی بوده باشد. اگر سوالی ذهنی شما را به خود مشغول ساخته و ما در این مطلب به آن نپرداختیم، لطفا با کارشناسان موسسه مهاجرتی صبا ویزا در تماس باشید و سوال خود را با آن‌ها مطرح کنید تا پاسخ مناسبی دریافت کنید.

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

برای مشاوره رایگان کلیک کنید