لوگو صبا ویزا
استان های کانادا

استان های کانادا

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه استان های کانادا به دست بیاورید، می‌توانید با موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس بگیرید و به کمک مشاوران باتجربه و حرفه‌ای این موسسه، به پاسخ تمام سوالاتتان دست بیابید.

مشاوره رایگان

مساحت کانادا بیش از ده میلیون کیلومتر مربع است و با سه اقیانوس هم مرز است. اقیانوس اطلس مرز شرقی کشور را تشکیل می‌دهد، اقیانوس منجمد شمالی مرز شمالی را تشکیل می‌دهد و اقیانوس آرام اکثر مرزهای غربی کانادا را تشکیل می‌دهد. مرز جنوبی کانادا مرز مشترک آن با ایالات متحده است. کشور کانادا با جمعیتی در حدود 34 میلیون نفر دومین کشور بزرگ جهان است. اکثر کانادایی‌ها در مناطق شهری زندگی می‌کنند، اما جمعیت قابل توجهی نیز در مناطق روستایی و شهرهای کوچک زندگی می‌کنند. در این مقاله به معرفی قلمرو‌ها، شهر‌ها و استان های کانادا خواهیم پرداخت. موسسه مهاجرتی صبا ویزا با ارائه خدمات متنوع و نیز دانش و تخصصی که در زمینه انواع روش‌های مهاجرت دارد، در تلاش است تا شما بهترین انتخاب را داشته باشید.

فهرست عناوین

پایتخت کانادا

پایتخت کانادا اتاوا (Ottawa) است. ملکه ویکتوریا (مادربزرگ ملکه الیزابت دوم) در سال 1857 مکانی را در سواحل رودخانه اتاوا به عنوان مکانی برای پایتخت کانادا انتخاب کرد. اتاوا علاوه بر اینکه پایتخت کانادا است، چهارمین منطقه بزرگ کانادا نیز می‌باشد. 4700 کیلومتر مربع اطراف اتاوا برای حفظ جغرافیای طبیعی و بناهای تاریخی منطقه به عنوان منطقه پایتخت ملی (National Capital Region) نامگذاری شده است.

 

معرفی استان های کانادا

معرفی شهر‌ها و استان های کانادا به همراه زبان رسمی و مساحت منطقه‌ای

کانادا هم مانند ایالات متحده، به صورت یک ایالت فدرال اداره می‌گردد. این کشور دارای مناطق جغرافیایی متنوع و پنج منطقه است. این مناطق عبارتند از استان‌های آتلانتیک (Atlantic Provinces)، کانادا مرکزی (Central Canada)، استان‌های پریری (Prairie Provinces)، ساحل غربی (West Coast) و سرزمین‌های شمالی (Northern Territories) است. قلمروها از نظر جمعیت بسیار متفاوت هستند. قلمروهای شمالی حدود یک سوم کل مساحت کانادا را تشکیل می‌دهند اما تنها حدود 100000 نفر جمعیت دارند. همچنین بیش از نیمی از کل کانادایی ها در منطقه کانادا مرکزی زندگی می‌کنند.

فهرست استان‌ها و قلمروهای کانادا با بزرگترین شهرشان (البته ممکن است با پایتخت متفاوت باشد)، زبان رسمی و مساحت‌ها در جدول زیر ارائه گردیده است :

استان (کد) بزرگ‌ترین شهر زبان رسمی مساحت (km²)
Alberta (AB) آلبرتا (AB) Calgary کلگری انگلیسی 661,848
British Columbia (BC) بریتیش کلمبیا (پیش از میلاد) Vancouver ونکوور انگلیسی 944,735
Prince Edward Island (PE) جزیره پرنس ادوارد (PE) Charlottetown شارلوت تاون انگلیسی 5,660
Manitoba (MB) مانیتوبا (MB) Winnipeg وینیپگ انگلیسی 647,797
New Brunswick (NB) نیوبرانزویک (NB) Saint John سنت جان انگلیسی و فرانسوی 72,908
Nova Scotia (NS) نوا اسکوشیا (NS) Halifax هالیفاکس انگلیسی 55,284
Ontario (ON) انتاریو (ON) Toronto تورنتو انگلیسی 1,076,395
Quebec (QC) کبک (QC) Montréal مونترال فرانسوی 1,542,056
Saskatchewan (SK) ساسکاچوان (SK) Saskatoon ساسکاتون انگلیسی 651,036
Newfoundland and Labrador (NL) نیوفاندلند و لابرادور (NL) St. John’s سنت جان انگلیسی 405,212

 

استان آلبرتا (Alberta)

آلبرتا یکی از سه استان دشتی کانادا است و همچنین یکی از دو استان کانادا بدون خط ساحلی است. مرز جنوبی آن با ایالت مونتانا (Montana) ایالات متحده مشترک است. پایتخت آلبرتا ادمونتون (Edmonton) است. پرچم استان در سال 1968 به تصویب رسید و از سپر استان در زمینه آبی تشکیل شده است. آلبرتا به دلیل موقعیت مکانی خود که بخشی از کوه‌های راکی ​​را در بر می‌گیرد، فرصت‌های متنوعی برای هایکینگ از جمله هایکینگ (hiking) و هلی-هایکینگ (heli-hiking) زمستانی و کوهنوردی را ارائه می‌دهد.

 

استان بریتیش کلمبیا (British Columbia)

بریتیش کلمبیا بین رشته کوه‌های راکی ​​و اقیانوس آرام واقع شده است. این استان غربی‌ترین استان کانادا و سومین استان پرجمعیت این کشور است. پایتخت این کشور ویکتوریا است که به نام ملکه ویکتوریا نامگذاری شده است. با این حال بزرگترین شهر این استان ونکوور است. پرچم فعلی در سال 1960 به تصویب رسید و حاوی نسخه‌ای از پرچم اتحادیه سلطنتی است که تاجی در مرکز آن قرار داده شده است و زیر آن خورشیدی در حال غروب است که نشان دهنده موقعیت غربی استان است.

 

استان مانیتوبا (Manitoba)

مانیتوبا در مرکز جغرافیایی کانادا و پنجمین استان پرجمعیت این کشور است. وینیپگ (Winnipeg) پایتخت این استان است. مانیتوبا یکی از سه استان دشتی است. مردم بومی هزاران سال است که در اینجا زندگی می‌کنند. مانیتوبا دارای یک پرچم قرمز است که با نشان استانی ترکیب شده است.

 

استان نیوبرانزویک (New Brunswick)

نیوبرانزویک تنها استان کانادا با دو زبان رسمی فرانسوی و انگلیسی است. نیوبرانزویک یکی از استان‌های آتلانتیک و همچنین یکی از استان‌های دریایی است. فردریکتون (Fredericton) پایتخت این استان است، در حالی که سنت جان (Saint John) و مونکتون (Moncton) بزرگترین شهرهای نیوبرانزویک هستند. پرچم این استان در سال 1965 به تصویب رسید، دارای یک سوم بالای یک شیر طلایی در پس زمینه قرمز است، در حالی که دو سوم پایینی پرچم توسط خطوط مواج سفید و آبی اشغال شده است که توسط یک میدان طلایی با یک کشتی گالی که در بالای آن قرار دارد، همپوشانی دارند.

 

استان نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland & Labrador)

نیوفاندلند و لابرادور شرقی‌ترین استان کانادا است و در منطقه آتلانتیک این کشور واقع شده است. حدود 94 درصد از جمعیت استان در جزیره نیوفاندلند زندگی می‌کنند. کم‌ترین جمعیت لابرادور در سرزمین اصلی (mainland) واقع شده است. بزرگترین شهر این استان سنت جان (St. John) است که به عنوان مرکز استان عمل می‌کند. این استان قبلا به نام نیوفاندلند شناخته می‌شد. نام فعلی نیوفاندلند و لابرادور در سال 2001 انتخاب شد.

پرچم استان در سال 1980 توسط کریستوفر پرات، هنرمند محلی طراحی شد. این طرح از نقوش جواهرات بومی و یونیون جک الگوبرداری شده است. قسمت‌های آبی پرچم نشان‌دهنده آب منطقه، رنگ سفید نماد یخ و برف، قرمز نشان‌دهنده تلاش انسان‌ها و طلایی نشان‌دهنده اعتماد مردم به آینده استان است.

 

استان نوا اسکوشیا (Nova Scotia)

نوا اسکوشیا یک استان دریایی است. نام آن از لاتین برای اسکاتلند جدید گرفته شده است. این استان پرجمعیت‌ترین استان منطقه آتلانتیک است. پایتخت آن هلیفاکس (Halifax) است که پرجمعیت‌ترین شهر منطقه آتلانتیک نیز می‌باشد. پرچم استان در سال 1929 به تصویب رسید و الگوبرداری از نشان استانی است. این طرح از یک پرچم معکوس اسکاتلند با بازوهای سلطنتی اسکاتلند در مرکز تشکیل شده است. اگرچه در سال 1929 به طور رسمی به عنوان پرچم استان پذیرفته شد، اما از دهه 1850 به عنوان یک پرچم مورد استفاده قرار گرفت.

 

استان انتاریو (Ontario)

انتاریو پرجمعیت‌ترین استان کانادا است. بیش از 38 درصد کانادایی‌ها در این استان زندگی می‌کنند. اتاوا ( پایتخت کانادا) در این استان قرار دارد، اما مرکز استان تورنتو است. پرچم انتاریو مانند منیتوبا، از پرچم قرمز همراه با نشان استانی استفاده می‌کند.

 

استان جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island)

پرچم جزیره پرنس ادوارد حاوی یک شیر هرالدیک است که از روی نشان شاهزاده ادوارد (دوک کنت) که این استان به نام او نامگذاری شده است، گرفته شده است. نماد سه شهرستان استان با سه نهال کوچک در زیر بلوط بزرگ است. درخت بلوط نشان دهنده بریتانیای کبیر است.

آنشرلی در گرین گیبلز (Anne of Green Gables) : رمان‌های کلاسیک لوسی مود مونتگومری در جزیره پرنس ادوارد می‌گذرد و مکان‌های زیادی برای علاقه مندان به رمان‌های او در جزیره وجود دارد.

 

استان کبک (Quebec)

کبک بزرگترین استان کانادا از نظر مساحت و دومین استان بزرگ از نظر جمعیت است. جمعیت تا حد زیادی در شهرهای واقع در نزدیکی رودخانه سنت لارنس (St. Lawrence River) جمع شده است. بزرگترین شهر این استان مونترال (Montreal) است، اما پایتخت آن شهر کبک (Quebec City) است. زبان رسمی استان فرانسه است. یونسکو منطقه تاریخی کبک را در فهرست میراث جهانی قرار داد، زیرا نمونه‌ای برجسته از یک شهر مستعمره مستحکم است.

 

استان ساسکاچوان (Saskatchewan)

ساسکاچوان یک استان دشتی در بخش غربی کانادا است. پایتخت این کشور رجینا (Regina) است. استان یک پرچم زرد و سبز دارد و دارای نشان رسمی و یک زنبق دشتی است.

 

درباره قلمرو و استان های کانادا

در سال 1867، سه مستعمره در آمریکای شمالی بریتانیا (British North America)، کانادا، نیوبرانزویک و نوا اسکوشیا با یکدیگر متحد شدند و “اتحادیه فدرال Federal Union” به نام کانادا را تشکیل دادند. در طول زمان، تمام متصرفات دیگر بریتانیا در آمریکای شمالی تحت شرایط خاص هر یک به فدراسیون کانادا ملحق شدند یا با آن ادغام شدند. امروزه کانادا شامل ده استان و سه منطقه است.

اکثر قوانینی که استان‌ها و قلمروهای فدراسیون کانادا را ایجاد کردند، قوانین پارلمان بریتانیا هستند، زیرا اتحادیه فدرال در سال 1867 استقلال کانادا از بریتانیای کبیر را نشان نداد. تبدیل شدن کانادا به یک کشور مستقل فرآیندی تدریجی بود. از جمله مراحل اصلی این تحول عبارتند از :

  • تصویب قانون وست مینستر (Westminster) در 1931 توسط پارلمان بریتانیا، که به کانادا اختیار کامل را بر سیاست خارجی خود اعطا کرد.
  • مجدداً تصویب قانون1982 کانادا توسط پارلمان بریتانیا، که به طور مشخص “بازگشت یا repatriation ” قانون اساسی را پیش بینی کرده بود، بنابراین به کانادا استقلال سیاسی خود را اعطا کرد. از سال 1982، تمام قانون‌های اساسی کانادا از پارلمان کانادا صادر شده است.

قلمروهای شمال غربی (Northwest Territories)، یوکان (Yukon ) و نوناووت (Nunavut) سه قلمرو کانادا هستند. آنها عمدتاً در شمال عرض جغرافیایی 60 درجه قرار دارند. در حالی که آنها 40 درصد از مساحت زمین کانادا را تشکیل می‌دهند و تقریباً 3 درصد از جمعیت کانادا را تشکیل می‌دهند.

یک تمایز آشکار در قانون اساسی بین استان‌ها و مناطق وجود دارد. در حالی که استان‌ها به تنهایی از اختیارات قانون اساسی استفاده می‌کنند، مناطق تحت اختیار پارلمان کانادا از اختیارات تفویض شده استفاده می‌کنند.

از نظر تاریخی، این اقتدار به این معنی است که قلمروهای شمال غربی عمدتاً توسط مقامات فدرال اداره می‌شد. با این حال، در طول 40 سال گذشته، تغییرات عمده‌ای در حکمرانی سرزمین‌ها رخ داده است. قوانین فدرال برای هر قلمرو یک مجلس قانونگذاری و شورای اجرایی ایجاد کرده‌اند و قدرت‌های استان به طور فزاینده‌ای توسط دولت کانادا به دولت‌های منطقه‌ای منتقل یا “واگذار” می‌شوند. این فرآیند، که به عنوان « واگذاری» شناخته می‌شود، تصمیم گیری محلی و مسئولیت پذیری بیشتری را فراهم می‌کند.

به دلیل واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی مرتبط با موقعیت جغرافیایی چالش برانگیز این کشور، بخش قابل توجهی از منابع مالی مناطق از طریق برنامه انتقالی به نام فرمول تامین مالی قلمرو‌ها (Territorial Formula Financing) از دولت فدرال تامین می‌شود.‌ این بودجه به ساکنان منطقه امکان دسترسی به طیفی از خدمات عمومی قابل مقایسه با خدمات ارائه شده توسط دولت‌های استانی را در سطوح مالیاتی مشابه می‌دهد.

 

سخن پایانی

اگر علاقه‌مند مهاجرت به کانادا هستید، بایستی با استان‌ها و تمامی مناطق کانادا آشنایی کافی را داشته باشید. همانطور که می‌دانید مهاجرت یکی از تصمیمات مهم هر فرد در زندگی است. برای مهاجرت تحصیلی و بخصوص مهاجرت کاری به کانادا بایستی شهر‌ها و استان های کانادا را به خوبی بشناسید و بدانید کدام استان بیشتر امکانات، شرکت‌ها و صنایع مرتبط در حوزه کاری شما را دارد. همچنین برنامه‌های نامزد استانی تحت عنوان PNP (Provincial Nominal Program) در فیلد‌های مختلف برنامه‌ها و فرصت‌های متنوع و عالی را ارائه نموده‌اند. پس لازم است تا با استان های کانادا آشنایی کافی داشته باشید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با مشاوران موسسه مهاجرتی صبا ویزا برای دریافت مشاوره رایگان در تماس باشید. البته می‌توانید با پر کردن یک فرم مشاوره رایگان و درج اطلاعات خود، منتظر بمانید تا مشاوران این موسسه مهاجرتی با شما ارتباط برقرار نمایند.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[امتیاز: 2 میانگین: 4.5]

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

برای مشاوره رایگان کلیک کنید