شاید بتوان آلمان را یکی از قطب های صنعتی در اروپا و جهان به شمار آورد. این کشور پیشرفته و مدرن با توسعه های روزافزون خود در انواع صنایع، امروزه با کمبود نیروی بسیاری مواجه است بنابراین دولت آلمان تصمیم به جذب نیروهای جوان خارجی و ماهر و با استعداد گرفته تا علاوه بر جبران کمبود نیرو، در راستای رسیدن به اهداف خود گام بردارد. این کشور با توجه به اقتصاد قوی و نرخ پایین بیکاری مقصد مناسبی برای افرادی بوده که خواستار کار در آلمان و پیشرفت شغلی خود هستند. برای مهاجرت به آلمان ویزاهای گوناگونی وجود دارد که مهاجرت از طریق کار راحت ترین و بهترین آن ها است. اگر آلمان را برای زندگی و آیننده شغلی خود انتخاب کرده اید ولی از راه و روش های آن اطلاعی ندارید با ما همراه باشید تا تمامی نکات حائز اهمیت را برای شما شرح دهیم.
نگاهی به شرایط کار در آلمان
طبق آمار به دست آمده طی سال های اخیر مهاجرین غیر اروپایی به نسبت سریع تر موفق به استخدام می شوند. کشور آلمان با وضعیت اقتصادی سالم و قدرتمند خود بستر مناسبی برای مهاجرین و متقاضیان کار توانمند فراهم کرده و همین مساله موجب شده تا افراد به راحتی و در مدتی کوتاه، شغلی متناسب با شرایط خود بیابند. البته این نکته نباید فراموش شود که در این راستا تسلط بر زبان آلمانی یا انگلیسی و داشتن مهارت و توانایی خاص نقش بسزایی داشته و شانس افراد را برای یافتن شغل مورد نظر خود بالا می برد.
نرخ بیکاری در آلمان
در کل نرخ بیکاری یک کشور و آمار و ارقام مربوط به آن، نشانگر اقتصاد سالم و امکان پذیرش برای کار در آن کشور است. با توجه به این مساله که امروزه اقتصاد آلمان به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا شناخته شده نرخ بیکاری در این کشور تا سال ۲۰۱۹ تقریبا ۳ درصد اعلام شده و این رقم در سال ۲۰۲۱ نیز کاهش یافته است.
میزان درآمد در آلمان
اگر آلمان را برای کار و زندگی انتخاب کرده اید از این رو آگاهی از میزان درآمد و حقوق در این کشور نیازی اساسی به شمار می آید. کارمندان پاره وقت ۵/۱۹ ساعت و کارمندان تمام وقت ۴۱ ساعت در هفته کار می کنند و میزان حداقل دستمزد آن ها ساعتی ۹.۸۲ یورو است که وزارت کار کشور آلمان در نظر دارد این میزان را تا ۱۲ یورو در ساعت افزایش دهد.
براساس قوانین کار و امکانات رفاهی این کشور، میزان حقوق افراد به طور متوسط حدودا ۶۴ هزار تا ۸۱ هزار در سال بوده که درآمد مناسبی به حساب می آید.
عواملی مانند تجربه و سوابق کاری، جنسیت، شهر و منطقه محل کار، سطح و مدرک تحصیلی افراد در تعیین میزان درآمد آن ها نقش به سزایی دارد.
به طور خلاصه داوطلبین جویای کار با داشتن مدارک تحصیلی بالا نه تنها شانس بیشتری برای استخدام نسبت به متقاضیان بدون مدرک یا مدرک پایین تر دارند بلکه دستمزد دریافتی آن نیز بیشتر است. همچنین میزان موفقیت افراد باتجربه بیشتر از افراد تازه کار و کم یا بدون تجربه خواهد بود. حقوق مردان ۲۱ درصد بیشتر از بانوان بوده و در شهر های قسمت غربی آلمان، کارمندان بیشترین میزان حقوق را دریافت می کنند.
مقدار مالیات بر درآمد آلمان
مالیات بر درآمد آلمان به صورت سالیانه پرداخت می شود. اگر به عنوان کارمند در شرکت یا سازمانی مشغول به فعالیت باشید، کارفرمایان به صورت خودکار میزان مالیات را از مقدار حقوق ناخالص شما برداشته و به اداره مالیات پرداخت می کنند.
از دیگر مبالغی که از حقوق یک کارمند کسر خواهد شد هزینه های مرتبط با بیمه سلامت، بیکاری، بازنشستگی و پرستاری است. اما در پاسخ به این سوال که مقدار مالیات آلمان چقدر است، باید گفت مالیات بر درآمد درآلمان از ۱۴ تا ۴۵ در صد می تواند متفاوت باشد و هرچه حقوق افراد بالاتر بوده به همان مقدار نیز ملزم به پرداخت مالیات بیشتری هستند. افراد مجردی که ۹.۷۴۴ یورو و زوج هایی که ۱۹.۴۸۸ یورو دستمزد می گیرند نیازی به پرداخت مالیات ندارند.
برای مهاجرت کاری به آلمان چه شرایطی لازم است؟
مهاجرت به آلمان مانند هر کشور دیگری شرایط مخصوص به خود را دارد. با داشتن شرایطی همچون:
- جاب آفر یا پیشنهاد کاری
- سن بین ۱۸ تا ۴۵ سال
- رزومه و سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و سمت شغلی جدید
- قدرت مالی برای مدت زمان اقامت در آلمان
- مدرک زبان در سطح b1 یا b2
متقاضیان می توانند موفق به دریافت انواع ویزای کار مورد نظر خود شوند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کار
باتوجه به نوع ویزای کاری آلمان یا روش مهاجرتی متقاضی، انواع مدارک قابل ارائه متفاوت خواهد بود؛ اما درکل مدارک لازم:
- تکمیل فرم درخواست ویزای کار در آلمان
- پرداخت مبالغ مورد نیاز و ارائه رسید آن
- پرداخت مبالغ مربوط به بیمه و مالیات
- داشتن پاسپورتی با اعتبار بلندمدت همراه با دو قطعه عکس رنگی
- ارائه مدرکی که قدرت مالی متقاضی را نشان دهد
- سابقه و رزومه کاری
- شناسنامه و کارت ملی همراه با کپی آن ها
- ارائه قرارداد کاری با تمام جزئیات آن
- مدارک عدم سو سابقه
- انگیزه نامه و دلیل و هدف انتخاب آلمان برای مهاجرت
- داشتن تخصص و توانایی خاص مرتبط با مدرک تحصیلی
- گواهی سلامت معتبر
- نشانی محل اقامت در آلمان
- دانش زبان آلمانی با حداقل نمره b1
بهترین مشاغل آلمان
به غیر از دوره های کارآموزی آوسبیلدونگ عموما تمام مشاغل کشور آلمان نیاز به مدارک دانشگاهی دارند اما از آن جایی که آلمان با کمبود نیروی ماهر مواجه است تغییراتی در روند استخدام داوطلبین صورت داده است و آن نیز پذیرش افرادی بوده که در زمینه به خصوصی دارای مهارت و تخصص کافی هستند.
مشاغل فناوری اطلاعات IT در آلمان
شاید ذکر این نکته بی تاثیر نباشد که کشور آلمان در حال پیشرفت روزافزونی بوده و همین امر موجب نیاز بیش از پیش به متخصصین در حیطه های آی تی و کامپیوتر شده است. نیاز به نیروی کار در این زمینه های شغلی نه تنها بازار کار زیادی داشته بلکه رقابت تنگاتنگی نیز در آن وجود دارد.
از انواع وظایف این مشاغل مدیریت تمام سرمایه مختص به شبکه، اطمینان داشتن از دسترسی کامل کاربران به نرمافزارها و ابزارهای موردنیاز، گسترش برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت مربوط به سیستم، عیبیابی و رفع مشکلات و بروز رسانی در جهت فناوری و برنامههای جدید است. اگر نیاز باشد، می توانند شرکت را با نرمافزارها و تکنولوژیهای پیشرفته مجهز کنند. از نمونه های فناوری اطلاعات و it می توان به مشاغل زیر اشاره کرد.
- عرضه انرژی
- ساخت و ساز
- طراحی و ساخ وسایل نقلیه
- مهندسی برق
- آی تی
- صنعت شیمیایی و داروسازی
- مهندسی مکانیک
مشاغل اداری در آلمان
مشاغل اداری معمولا تنوع زیادی دارد و وظایف افراد در این حیطه کاری جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، نامه نگاری، ثبت و گزارش های مرتبط با خرید و مدیریت نیروی انسانی و کارمندان را شامل می شود. مشاغل اداری در هر شرکت یا سازمان، مورد نیاز و ضروری است. انواع دسته بندی سمت های شغلی آن مانند:
- مدیر منابع انسانی
- مدیر اداری
- مدیر تولید
- مدیر روابطعمومی
- مشاور مدیریت
- مسئول تدارکات
- مسئول دفتر
- مسئول خرید
- منشی
- کارمند اداری
- کارشناس آموزشی
- کارشناس منابع انسانی
- کارشناسی روابطعمومی
- متصدی بانک
- سردفتر
مشاغل تولیدی و فنی در آلمان
اگرچه برای گرفتن ویزا محدودیتی در مشاغل یا رشته ها وجود ندارد با این وجود مشاغلی در زمینه تولیدی و فنی هستند که متقاضیان بیشتری دارند مانند:
- اتوماسیون صنعتی
- ماشین آلات کشاورزی
- تولید لاستیک و پلیمر
- ساخت صنایع چوبی
- ماشین ابزار
- ماشین آلات ساختمانی
- برق صنعتی
- صنایع غذایی
- فرآوری گوشت و فرآورده های گوشتی
- اپراتون ماشین آلات سنگین
- تکنیسین آزمایشگاه شیمی
- مهندسی شیمی
- صنایع کاغذی
- جواهر سازی
- آرایشگری
- اجرای فضای سبز
- تولید صنایع چرمی
- باغبانی و گل آرایی
- جنگلداری
- دکوراسیون داخلی
- سنگ تراشی
- کفاشی
- قایق سازی، بادبان سازی
- کشتی سازی
- دکوراسیون خارجی
- راه آهن و سیستم های ریلی
- گریمور
- انفورماتیک
- گرافیست
- مونتاژ کار حرفه ای
- تدوین عکس و گرافیک
- عکاسی
- ساعت سازی
- مدیریت کسب و کار
- تولید مصالح ساختمانی
- تاسیسات ساختمان
- عایق کاری ساختمان
- لوله کشی و لوله گذاری
- سازنده ساز های موسیقی
- آهنگری
- طلا سازی و نقره سازی
- نساجی
- ماشینکاری
- شیمی
- مربی بدن سازی و فیتنس
- تکنیسین رسانه
مشاغل تدارکاتی در آلمان
مشاغل گردشگری و مهمانداری که جزو زیرمجموعه مشاغل تدارکات بهحساب میآیند، بهمنظور جذب توریست و پیشرفت صنعت گردشگری موردتوجه بسیاری قرار دارند. افراد توانمند میتوانند در زمینههای زیر شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.
- مدیر رستوران و بار
- مدیر تشریفات
- هتلداری
- برنامهریز تشریفات
- آشپز و سرآشپز
- باریستا
- پیشخدمت رستوران
- مهمانداری
مشاغل مهندسی در آلمان
زیر مجموعه های مشاغل مهندسی یکی دیگر از انواع شغل های پر طرفدار و پر درآمد است که عبارت اند از:
- ساخت و ساز
- فلزات و جوشکاری
- فناوری اطلاعات
- مکانیک و خودرو
- نرم افزار
- وب سایت و برنامه نویسی
- مهندسی ساختمان
- ژئوتکنیک
- مهندسی کامپیوتر و آی تی
- آب و فاضلاب
- شهر سازی
- تکنیسین برق
- معماری
- عمران
مشاغل پزشکی در آلمان
رشته های پزشکی و پیراپزشکی در کشور آلمان بسیار پر طرفدار بوده و بازار کار مناسبی نیز دارد. مشاغل مرتبط با این رشته ها شامل:
- روانشناس بالینی
- متخصص تغذیه
- متخصص زنان و زایمان
- فیزیوتراپ
- متخصص مغز و اعصاب
- متخصص داخلی
- پرستار
- متخصص پوست
- چشم پزشک
- متخصص ورزش درمانی
- متخصص قلب
مشاغل مالی و حسابداری در آلمان
با داشتن یکی از مدارک حسابداری یا مدیریت بازرگانی یا تجاری، سابقه کاری مناسب در زمینه صندوقداری یا فروشندگی و دانش زبان آلمانی می توانید در یکی از زیرمجموعه های مشاغل امور مالی و حسابداری شروع به کار کنید.
مشاغل فروش و بازاریابی در آلمان
به طور کلی در مشاغل مربوط به بازاریابی و فروش افراد باید نام تجاری محصول، شرکت یا برند را در بهترین حالت و بالاترین سطح نگه دارند. ویژگی و شرایط کاری لازم در این زمینه های شغلی شامل: تحقیق در روند بازاریابی، ببرسی محصولات رقابتی در بازار، مهارت تحلیل، پیش بینی چالش ها و قدرت رویارویی با آن ها، توانایی ابتکار و خلاقیت و آشنایی با نرم افزارهای مخصوص در این زمینه است. با این که افراد دارای مدرک تحصیلی در این زمینه راحت تر کار مورد نظر خود را می یابند اما افرادی که مدارک یا گواهی نامه در راستای این مشاغل داشته باشند نیز قابل استخدام هستند در صورتی که ۳ سال تجربه و سابقه کاری داشته باشند.
انواع زیر مجموعه مشاغل بازاریابی شامل:
- بازاریابی دیجیتال
- بازرگانی
- فروش
- بازاریابی موتور جستجو
- بازاریابی ایمیل
- بازاریابی رشد
- متخصص بهینهسازی موتور جستجو
مشاغل منابع انسانی در آلمان
وظایف مشاغل منابع انسانی درون یک شرکت نظارت بر گسترش کارمندان و مدیریت بوده و تمامی مراحل مختلف استخدام کارمندان را شامل میشود مانند: مصاحبه با افراد متقاضی، انتخاب ماهرترین افراد، استخدام کارمندان، آموزش در صورت لزوم. افزون بر آن، یکی دیگر از انواع وظایف اینگونه مشاغل ایجاد تنوع در محل کار، شناسایی نقاط و ضعف کارکنان شرک، طراحی و پیادهسازی سیستم پاداش و تشوی، تصمیمگیری و حل و فصل تعارضات ایجاد فضای کاری مناسب، حلکردن مشکلات و اختلافها، ارزیابی عملکرد فردی و کلی شرکت، انتخاب استراتژی مناسب برای شرکت، شیوههای کاری بهصورت منصفانه، ایجاد برنامههای متنوع توسعه شغلی است. بدین ترتیب وجود اینگونه عناوین شغلی در مراکز و سازمانهای تجاری بسیار کاربردی بوده و میزان رضایت و وفاداری کارکنان را بهبود و افزایش میدهد. در نتیجه عملکرد کارکنان بیشتر و در زمان و مخارج نیز صرفهجویی میشود.
- کارشناس روابط کار
- دستیار منابع انسانی
- واسطه
- مدیر آموزش و توسعه
- مدیر منابع انسانی
- مدیر و کارشناس استخدام
- کارشناس منابع انسانی
مشاغل ارتباط با مشتری و پشتیبانی در آلمان
پشتیبانی و ارتباط با مشتریان به منظور خدمات رسانی به مشتریان فعالیت میکنند. به طور خلاصه مجموعه خدماتی را که مراکز و سازمان ها برای مشتریان خود در نظر دارند تا بیشترین میزان سودجویی را در اختیار مشتریان قرار دهند.
با این اوصاف وظایف این نمونه های شغلی اطلاعرسانی به مشتریها درباره خدمات و محصولات جدید، پاسخگویی مناسب به سوالات مشتریان در راستای کمک به آنها، عیبیابی و رفع آن و آشناکردن آنان با محصولات سازمان است. نحوه پشتیبانی و خدمات رسانی سازمان ها با یکدیگر متفاوت است با این حال بیشترین روش ها برای ارتباط و پشتیبانی شامل تیکت، ایمیل و مراکز تماس هستند. زیر مجموعه این مشاغل تمام تلاش خود را در جهت کمک به مشتریان خود انجام می دهند.
- پشتیبانی موفقیت مشتریان
- کارشناس ارتباط با مشتریان
- پشتیبان فروش
- پشتیبان خدمات مشتریان
- مدیریت اکانت
- پشتیبان موفقیت مشتریان
پیدا کردن کار در آلمان بدون زبان آلمانی
کار در آلمان یکی از پرجستجوترین عبارتهایی است که اکثر افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند از آن استفاده میکنند. هر ساله میلیونها نفر از اروپا و کشورهای مختلف دنیا برای اشتغال و پیدا کردن کار به آلمان میآیند. برای اسانتر شدن این موضوع میتوانید از خدمات یک آژانس کاریابی در آلمان استفاده کنید یا مستقیماً به کارفرمای آلمانی درخواست دهید.
در کشور آلمان گزینههای زیادی برای استخدام وجود دارد مثلا کار قراردادی طولانی مدت، استخدام فصلی موقت برای دانشجویان و ….
یکی از چالشهای مهم برای اکثریت مهاجرین عدم تسلط به زبان آلمانی است. شما میتوانید کار در آلمان را به شکلی جستجو و پیدا کنید که به زبان آلمانی نیازی نباشد. اما همچنان داشتن حداقل مهارتهای اولیه مورد تاکید است.
یافتن کار در آلمان بدون دانش آلمانی
البته به سختی میتوان شغلی معتبر با حقوق بالا بدون دانش زبان آلمانی پیدا کرد. با این حال، جای خالی زیادی در بازار وجود دارد که برای آنها مهارتهای زبانی لازم نیست. این مشاغل معمولا شامل مشاغل فیزیکی هستند و بعید است که درآمد بسیار بالا داشته باشند. از جمله گزینههای ممکن میتوان به کار در کارخانهها، انبارها، مغازهها، دفاتر نظافت، هتلها یا خانههای شخصی و … اشاره کرد.
افرادی که مدرک دانشگاهی را در کشور خود به پایان رساندهاند و مایل به ادامه کار با این مدرک در آلمان هستند باید مدارک خود را تایید و به آلمانی ترجمه کنند. اما بهتر است که مهارتهای زبان عالی را حداقل تا سطح B1 یا C1 ارتقا دهند.
گزینههای شغلی احتمالی برای خارجیها در آلمان بدون دانش زبان
بسیاری از افرادی که برای کار در آلمان به این کشور میروند، زمان کافی برای یادگیری زبان آلمانی ندارند. این افراد میتوانند برای مشاغل یدی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم درخواست دهند. این مشاغل به شرح زیر هستند:
نظافتچی
این حرفه به هیچ گونه تجربه کاری، مهارتهای خاص یا مهارتهای زبانی نیاز ندارد. اکثر شرکتهای آلمانی برای نظافت از ماشین ظرفشویی، جاروبرقی رباتیک و … استفاده میکنند، بنابراین، کارگر نیازی به کار بیش از حد نخواهد داشت.
مشاغل یدی
این کار شامل اشتغال در شرکتهای تولیدی، کارخانهها و انبارها میشود. درآمد ناپایدار و فعالیتهای بدنی در آینده نه چندان دور برای فرد مورد نظر چالش برانگیز خواهد بود.
راننده
حمل و نقل در بخش تجارت همیشه مورد تقاضا بوده است، زیرا به طور مداوم به رانندگان برای تحویل تجهیزات، غذا یا محصولات کاری نیاز است. شرط اصلی داشتن گواهینامه رانندگی بین المللی از نوع مناسب است.
کارگر ساختمانی
صنعت ساخت و ساز به طیف گستردهای از حرفهها نیاز دارد، این مشاغل از کارشناسی ارشد تا کارگران عادی را شامل میشود. نقطه ضعف اصلی این کار در آلمان فصلی بودن آن است.
کار در شرکتهای تجاری
سوپرمارکتها تقاضا برای مشاغل زیادی دارند که این مشاغل نیازی به مهارت زبان ندارند: از جملهی این مشاغل راننده لودر، مرتب کننده اجناس، بسته بندی کننده کالا و … است.
فعالیت در صنعت هتلداری و رستورانداری
کارگران بدون دانش آلمانی میتوانند در آشپزخانه به عنوان ظرفشور یا تمیز کننده کار کنند. دانش اولیه زبان به شما این امکان را میدهد که به عنوان پیشخدمت در هتل یا رستوران کار کنید و مزایای خوبی دریافت کنید.
کار در زمینه کشاورزی
شرکتهای کشاورزی به طور مداوم به کارگر برای کار در گلخانهها، برداشت محصول، مراقبت از حیوانات و … نیاز دارند. مهارتهای زبانی برای این مشاغل لازم نیست.
مشاغل آلمان برای خارجیها با دانش زبان انگلیسی
موضوع دیگری که در مورد کار در آلمان وجود دارد مربوط به افرادی است که به زبان انگلیسی اشراف دارند. شرکتهای آلمانی گاهی اوقات ارتباطات تجاری خود را به زبان انگلیسی انجام میدهند. این موضوع این فرصت را برای خارجیهایی که تسلط خوبی به زبان انگلیسی دارند فراهم میکند. آنها میتوانند در فروش، تدارکات، فناوری اطلاعات، تبلیغات بازاریابی، مدیریت، طراحی و … مشغول به کار شوند.
مهاجرانی که به دنبال شغلی با مهارت انگلیسی هستند باید مکانهای آلمانی زیر را برای اقامت دائم در نظر بگیرند:
1. برلین: برلین مرکز بین المللی کشور مناسب برای مشاغل گردشگری، مدیریت، کسب و کار هتل و رستوران
2. فرانکفورت: مناسب برای نشاغل فناوری اطلاعات، تدارکات، بانکداری
3. مونیخ: مناسب برای مشاغل الکترونیک، تولید خودرو و برنامهنویسی
4. دوسلدورف: مناسب برای مشاغل رسانه، مخابرات، مد و فن آوریهای مدرن
5. هامبورگ: مناسب برای مشاغل صنعت هوانوردی و دریایی
ناک NOC آلمان چیست؟
گواهی noc در واقع نوعی سند یا نامه است که از جانب کارفرمایان صادر شده و نشانگر عدم مخالفت یا اعتراض آن ها برای ورود متقاضیان است. بدین معنا که این گواهی بیان می کند متقاضی تمامی تعهدات آموزشی یا قراردادی این کشور را داشته و کارفرما یا موسسات تحصیلی مخالفتی با ورود یا حضور آن ها ندارند. از آن جایی که گواهی noc برای متقاضیان تحصیل و برای متقاضیان کار در آلمان صادر می شود، لازم بوده افراد با توجه به نوع ویزای خود برای دریافت آن اقدام نمایند.
انواع روش های مهاجرت کاری به آلمان
ویزای کار در آلمان به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت قابل تقسیم است و ویزاهای کاری کوتاه مدت به صورت چند روزه تا چند ماه معتبر و قابل ارائه هستند در حالی که انواع ویزاهای کاری بلندمدت مختلف بوده و چند ماه تا چه سال اعتبار دارند.
- انواع ویزای کاری آلمان عبارت اند از:
- ویزای کار یا جاب آفر
- ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار
- بلوکارت
- ویزای انتقال بین شرکتی
- آوسبیلدونگ
- ویزای خوداشتغال زایی و فریلنسری
ویزای کار یا جاب آفر
نباید این نکته فراموش شود که در کل برای کار در آلمان گرفتن ویزا و مجوز کاری الزامی بوده و اولین شرط آن نیز یافتن یک کارفرمای آلمانی و دریافت پیشنهاد کاری از سوی این کارفرما است. با داشتن جاب آفر یا پیشنهاد کاری افراد می توانند درخواست گرفتن ویزا و مجوز کاری دهند.
ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار
ویزای جاب سیکر به افراد متقاضی این امکان را می دهد که اگر موفق به یافتن کارفرما و دریافت جاب آفر نشده اند با داشتن این ویزا به آلمان سفر کرده و به صورت حضوری به دنبال کار مورد نظر خود بروند. میزان اعتبار ویزای جاب سیکر ۶ ماه بود و تمامی هزینه های فرد در مدت زمان اقامت در آلمان بر عهده خود فرد است.
بلوکارت
با داشتن بلوکارت که در واقع نوعی مجوز اقامت است افراد می توانند به این کشور سفر کرده و مشغول به کار در آلمان شوند. از شرایط دریافت بلوکارت می توان داشتن جاب آفر یا پیشنهاد کاری مورد تایید و مدرک تحصیلی دانشگاهی را نام برد و لازم است میزان حقوق متقاضی در قرارداد ذکر شود. در صورت داشتن بلوکارت افراد می توانند بعد از اتمام قرارداد خود تا ۳ ماه همچنان در این کشور اقامت داشته باشند.
ویزای انتقال بین شرکتی
یکی دیگر از انواع ویزاهای کاری آلمان، ویزای انتقال بین شرکتی بوده و اولین شرط دریافت آن وجود شعبه دیگری از سازمان یا شرکتی است که متقاضی در آن مشغول به کار بوده و اینک درخواست انتقال به آن را دارد. سمت کاری فرد باید مدیر یا نیروی ماهر باشد تا انتقال وی امکان پذیر شود.
آوسبیلدونگ
این نوع ویزا شامل دوره های کارآموزی ۲ ساله می شود که برای کسب یک مهارت در تحصیل یا کار بکار می رود. در طول این دوره ها افراد مهارت به خصوصی را می آموزند، حقوق دریافت می کنند و پس از اتمام دوره کارآموزی خود می توانند به راحتی وارد بازار کار در آلمان یا دیگر کشورهای اروپایی بشوند.
شرایط گرفتن ویزای آوسبیلدونگ داشتن دست کم مدرک دیپلم، سن ۱۷ سال به بالا، مدرک زبان آلمانی در سطح b1 و توانایی مالی در مدت زمان اقامت خود است.
دوره های آوسبیلدونگ به شکل دوره های تخصصی دوگانه برگزار شده و در نهایت گواهی نامه یا مدرک مربوط به مهارت را صادر می کند.
دوره های کارآموزی آوسبیلدونگ عبارت اند از:
دوره های مدرسه ای: متقاضیان می توانند بدون داشتن مجوز از اداره کاریابی به صورت تئوری در این دوره ها شرکت کنند اما ملزم به پرداخت شهریه هستند. تنها در صورتی که در دوره های بهداشت و مراقبت شرکت و فعالیت داشته باشند، واجد دریافت دستمزد هستند.
دوره های دوگانه: مکان برگزاری آن در مدارس و کالج ها و به شیوه تئوری و عملی است. حیطه فعالیت این دوره ها طراحی، فروس و فنی بوده و برای شرکت در آن ها شرایطی وجود دارد مانند: دیپلم فنی حرفه ای، دانش و مدرک زبان آلمانی، سن زیر ۳۵ که در این صورت نیاز به پرداخت شهریه ندارند ولی دستمزد دریافت می کنند.
ویزای خوداشتغال زایی و فریلنسری
ویزای فریلنسری یا شغل آزاد در صورتی به فرد متقاضی تعلق می گیرد که ثابت کند تجربه کافی را در این زمینه داشته و قادر به ارائه خدمات مناسبی در این راستا خواهد بود.
خوداشتغالزایی در واقع نوعی سرمایه گذاری به حساب می آید و فرد با میزان سرمایه ای مشخص و یک ایده تجاری وارد آلمان شده و اقدام به راه اندازی کسب و کار می کند بنابراین سابقه و روزومه کاری و مقدار سرمایه از شرایط مهم گرفتن این ویزا است.
بهترین استان ها برای کار در آلمان
هنگامی که آلمان را برای مهاجرت و زندگی کاری خود انتخاب کرده اید، انتخاب شهر و مکانی مناسب برای زندگی از دیگر نکاتی است که باید آن را در اولویت قرار دهید زیرا استانداردهای زندگی شهری، موقعیت های شغلی موجود در آن و بازار کار موجود در آن شهر بسته به اهدافی که شما در نظر دارید، ممکن است متفاوت باشد. با کسب اطلاعات در این زمینه و شناخت مکان و موقعیت های بهترین شهرهای آلمان می توانید راحت تر تصمیم بگیرید. با این وجود اگر نیاز به مشاوره های تخصصی تر دارید می توانید با موسسه مهاجرتی صباویزا تماس گرفته و از خدمات تخصصی کارشناسان آن ها بهره مند شوید.
شهر برلین
پایتخت کشور آلمان با فرصت و پیشنهادات شغلی بسیاری در زمینه های بازاریابی، فناوری و امور مالی که بیشتر به دلیل زندگی پر تحرک شبانه، فعالیت های فرهنگی گوناگون و کسب و کارهای استارتاپی گسترده شناخته میشود و همچنین وجود شرکت های بین المللی بزرگ از جمله مزایای این شهر است.
شهر اشتوتگارت
صنعت خودروسازی گسترده این شهر آن را حائز اهمیت کرده زیرا بزرگرین تولید کننده های خودروی جهانی در این شهر واقع شده است. همچنین اشتوتگارت مرکز ایالت بادن وورتمبرگ بوده و مشاغلی همچون مراقبت های بهداشتی، فناوری و امور مالی این شهر، مقصدی مناسب برای متقاضیان در این صنایع خواهد بود.
شهر مویخ
پایتخت ایالت بایرن و دارای بازار کار قوی، اقتصادی سالم و پر رونق همراه با فعالیت های فرهنگی گسترده و متنوع بوده که بسیاری از شرکت های بین المللی بزرگ در این شهر واقع شده اند. از دیگر مزایای این شهر کسب و کار های استارتاپی در عرصه مراقب های بهداشتی و فناوری است.
شهر هامبورگ
مرکز تجاری، دومین شهر بزرگ و ساحلی در شمال آلمان با بازار کار قوی و مزایای بالا که صنعت دریایی گسترده دارد. این شهر شرکت های بزرگ جهانی حمل و نقل را در خود جای داده و به علاوه در بخش های گوناگون اقتصادی نیز به خوبی عمل کرده است.
انواع مشاغلی مانند: گردشگری،سلامت، بازاریابی، امور مالی، مراقبت های بهداشتی، تجاری و آموزشی که جزئی از قوی ترین قسمت های اقتصادی این شهر بوده و کارمندان شهر هامبورگ بالاترین میزان حقوق را دریافت می کنند.
شهر کلن
این شهر جزو یکی دیگر از شهرهای پیشرفته آلمان بوده که همراه با اقتصاد گسترده خود صنایعی همچون صنایع تجاری و تولیدی دارد و صنعت خودروسازی کلن را می توان جزو اصلی ترین اقصاد آن نام برد. دیگر مشاغلی که افراد زیادی مشغول به فعالیت در این زمینه هستند شامل بیمه و خدمات رسانه ای می شود و با وجود تجربیات بسیار همراه با مناظر طبیعی گسترده این شهر، افراد یک زندگی و آینده شغلی با استانداردهای بالایی را در پیش خواهند داشت.
شهر فرانکفورت
از آن جایی که بیشتر بانک ها بخصوص بانک مرکزی اروپا و بزرگترین موسسه های مالی بین المللی در این شهر واقع شده، فرانکفورت را به عنوان پایتخت مالی آلمان به حساب می آورند.
اقتصاد گسترده و پر رونق همراه با وجود مراکز صنایعی همجون بیمه، امور مالی و خدمات حقوقی از دیگر مزایای این شهر است.
شهر لایپزینگ
به عنوان یک شهر صنعتی با بازار کاری گسترده و شغل های متنوع همراه با میزان حقوق بالا شناخته می شود. علاوه بر صنعت خودروسازی که یکی از بزرگترین صنایع فعال این شهر بوده، در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری در صنعت فناوری محیط زیست داشته است.
شهر دارمشتات
شهری با ۱۶۰ هزار نفر جعمعیت و اغلب آن ها دارای شغل هستند. میزان حقوق کارمندان این شهر بالا بوده در صورتی که مخارج زندگی آن ها پایین و به صرفه است. مشاغلی مرتبط با بیوتکنولوژئ، رسانه و ارتباطات، صنایع شیمیایی، فناوری مهندسی و صنایع دارویی از جمله صنایعی هستند که در این شهر وجود دارد.
دریافت اقامت کاری آلمان
برای گرفتن اقامت کاری ابتدا نیاز به گرفتن بلوکارت آلمان دارید و لازمه دریافت آن نیز یک جاب آفر یا پیشنهاد کاری و مدارک مورد نیاز ذکر شده در فرم درخواست است.
در این صورت علاوه بر ویزای کار در آلمان قادر به دریافت بلوکارت و مجوز اقامت ۴ ساله می شوید. در صورتی که تمایل به دریافت اقامت دائم این کشور دارید باید ۴ سال به صورت ممتد در آلمان فعالیت، زندگی و مالیات پرداخت کنید.
مزایای زندگی در آلمان
از آن جایی که هر سال افراد زیادی برای مهاجرت به آلمان تصمیم و اقدام می کنند، لازم است با بخشی از مزایای زندگی در این کشور آشنا شوید.
با زندگی در آلمان امکانات زیادی در اختیار شما قرار می گیرد از مهم ترین آنها:
- امنیت شغلی و دستمزد بالا افراد شاغل
- وجود قوانین و نظم بسیار قوی
- سیستم آموزشی باکیفیت
- تحصیل رایگان یا هزینه های بسیار کم تحصیل
- سیستم حملونقل پیشرفته با هزینه مناسب
- بالابودن سطح بهداشت
- امنیت بالا و پایینبودن میزان جرم
ویزای کاری در آلمان
ویزای کاری یا جاب آفر همان پیشنهاد کاری از طرف کارفرمایان آلمانی است که روند دریافت ویزای کار را برای متقاضیان راحت تر می کند. هرچند که ویزای کار در آلمان انواع گوناگونی دارد با این حال داشتن یک قرارداد کاری پیش از اقدام به مهاجرت به آلمان راهی مطمئن تر است زیرا در این صورت افراد از زمان ورود به این کشور دارای شغل بوده و می توانند بلافاصله شروع به فعالیت کنند. افراد متقاضی می توانند برای یافتن جاب آفر از طریق سایت ها و موسسات کاریابی اقدام نمایند.
مجوز یا ویزای کاری چیست؟
برای مهاجرت و کار در آلمان به صورت قانونی، افراد نیاز به مجوز اقامت و کار دارند البته می توان با یک درخواست هر دوی آن ها را دریافت کرده و نیازی به درخواست جداگانه نیست. مجوز یا اجازه کار انواع گوناگونی داشته که براساس نوع شغل مورد نظر متقاضیان یا میزان صلاحیت آن ها، امکان صدور آن وجود دارد. انواع مجوز کاری شامل:
مجوز برای فریلنسرها یا افراد خوداشتغال زا که شغل آزاد داشته و در صورت اثبات این مساله که در شغل خود قادر به یافتن مشتری هستند.
مجوز کارمندان ماهر و توانا که در عرصه شغلی خود علاوه بر تخصص، درآمد بالایی نیز دارند.
بلوکارت اروپا برای آلمان به افرادی تعلق می گیرد که حقوق سالیانه آن ها ۵۶.۴۰۰ یورو یا در حرفه های خاص سالیانه ۴۳.۹۹۲ یورو دریافت می کنند.
مجوز عمومی هنگامی صادر خواهد شد که کارفرمایان آلمانی توانایی استخدام شهروندان اروپایی را در آن زمینه شغلی نداشته و نیازی به تخصص خاصی هم ندارد. اگر افراد متقاضی شرایط لازم را داشته باشند می توانند به راحتی استخدام شده و فعالیت خود را آغاز کنند.
اقدام به کار بدون نیاز به مجوز کار در آلمان
در کل برای ورود به این کشور و اشتغال به کار، ابتدا باید متقاضی ویزای کاری آلمان را گرفته، سپس بسته به نوع ویزا اقدام به دریافت مجوز یا اجازه کار کند، تنها در این صورت امکان شروع به کار برای افراد وجود دارد.
اگر مهاجرین خارجی بدون مجوز اقدام به کار کنند، احتمال دستگیری، جریمه نقدی، بازداشت یا تبعید آنان وجود دارد. همچنین افرادی هستند که مجوز کار در آلمان به آن ها تعلق نمی گیرد:
- کسانی که در آبمان کمتر از ۳ ماه اقامت داشته اند
- پناهندگانی که همچنان در کمپ موقت بوده یا با اداره مهاجرین برای تایید هویت همکاری نکرده اند
- متقاضیانی که درخواست پناهندگی آنان توسط دولت آلمان رده شده است
مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه متقاضی مجوز کار در آلمان
شاید از آن دسته افرادی باشید که تنها با داشتن مدرک زبان انگلیسی توانسته اید وارد کشور آلمان شوید، در این صورت لازم است بدانید یادگیری زبان آلمانی به شما این امکان را می دهد تا ارتباط بیشتری با محیط کار خود برقرار کنید یا در مشاغلی که درآمد بالاتری دارند مشغول به کار شوید. اگر سطح زبان آلمانی خود را به b1 یا b2 برسانید شانس و انتخاب های بیشتری خواهید داشت.
از آن جایی که بیشتر کارفرمایان آلمانی به تسلط داشتن متقاضیان به این زبان تاکید دارند، نداشتن این مهارت نقطه ضعفی برای افراد به حساب میاید. تنها در صورتی که دارای تجربه و سابقه کاری درخشانی در زمینه کاری درخواست داده شده یا مدرک حرفه ای مورد تایید کشور آلمان باشید قادر به کار با زبان انگلیسی خواهید بود.
کار در آلمان بدون مدرک تحصیلی
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا در آلمان بدون مدرک تحصیلی امکان کار و استخدام وجود دارد یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با وجود این که هر چقدر سطح مدرک تحصیلی افراد بالاتر باشد به همان مقدار امکان دست یابی به کار و در آمد مناسب نیز بیشتر می شود.
در هر صورت طبق قوانین و شرایطی که از سوی دولت آلمان برای متقاضیان خارجی ایجاد شده، این امکان برای دانشجویانی که افزون بر ادامه تحصیل خواستار اشتغال به کار به صورت پاره وقت بوده و مهارت به خصوصی نیز ندارند، وجود دارد که در مشاغلی چون: کارگر مغازه، کارگر آشپزخانه، کارگر ساختمانی، گارسون و ظرفشور مشغول به کار شوند.
برای استخدام در اکثر مشاغل آلمان فارغ از مدرک دانشگاهی، داشتن مدرک دیپلم یا مدرک فنی حرفه ای و مهارت یا تخصص در موردی خاص جزو ملزومات آن به حساب می آید. همچنین نیاز است که این مدارک ترجمه و معادل سازی شوند. با توجه به هر آن چه تاکنون درباره دریافت ویزای کار بدون مدرک تحصیلی گفته ایم، متقاضیان باید پیش از اقدام به گرفتن ویزا و مهاجرت به آلمان، برای مجوز کار در این کشور یک جاب آفر یا کارفرما پیدا کنند.
در حال حاضر برخی از شرکت های آلمانی تغییر رویه داده و در راستای اهداف خود به دنبال افرادی هستند که بیشتر از سطح تحصیلات، در کار خود باتجربه بوده و تخصص یا مهارت داشته باشند بنابراین برای این قبیل شرکت ها تخصص و تجربه در زمسینه شغلی حرف اول را می زند.
افراد بدون مدرک تحصیلی در زمینه های دیگری نیز قادر به کاریابی خواهند بود مانند:
- شرکت در دوره های کارآموزی آوسبیلدونگ
- یافتن شغلی که با کمبود نیروی بسیار مواجه بوده و جزو مشاغلی است که متقاضیان زیادی نیز دارد
- دانشجویان مهاجر به آلمان که قصد تحصیل دارند، اشتغال به صورت پاره وقت برای آنان امکان پذیر است
- افرادی که در مشاغل توسعه دهندگان بین المللی دست کم دارای ۵ سال سابقه کاری باشند، می توانند درخواست بلوکارت دهند.
در پایان
در این مطلب به طور کامل درباره انواع ویزاهای کار در آلمان، مشاغل مورد نیاز این کشور، مجوز کار و اقامت کاری سخن گفته ایم. فراموش نکنید که قوانین مهاجرتی به طور سالیانه تغییر می کنند با این حال اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با تکمیل فرم رایگان مشاوره و یا برای تعیین نوبت دهی با موسسه مهاجرتی صباویزا تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
چگونه میتوانم در آلمان کار پیدا کنم؟
مراحل کاریابی در آلمان
· شانس خود را بررسی کنید. ( بررسی سریع در وب سایت Make it in Germany شانس شما را برای کار در آلمان نشان میدهد)
· صلاحیتهای خود را شناسایی کنید
· دنبال کاربگردید
· یک برنامه بنویسید
· برای ویزا اقدام کنید
· بیمه درمانی دریافت کنید
چگونه میتوانم به عنوان یک خارجی در آلمان کار کنم؟
تمام افرادی که مایل به جستجوی شغل سودمند در آلمان هستند، ملزم به دریافت مجوز اقامت در قالب ویزا هستند. در صورت نیاز، مجوز کار در ویزای صادر شده برای این منظور گنجانده خواهد شد.
اگر فقط انگلیسی صحبت کنم میتوانم در آلمان کار کنم؟
در حالی که مانع زبانی میتواند یک چالش باشد، مهم است که توجه داشته باشید که مشاغل زیادی در آلمان وجود دارد که به مهارتهای زبان آلمانی نیاز ندارند. بسیاری از شرکتهای بینالمللی به زبان انگلیسی فعالیت میکنند و همیشه به دنبال متخصصان با استعدادی هستند که بتوانند دیدگاههای متنوعی را برای تیمهای خود به ارمغان بیاورند.
آیا میتوانم بدون مدرک در آلمان کار پیدا کنم؟
بدون داشتن مدرک دانشگاهی میتوانید ویزای کار آلمان را دریافت کنید. از سال 2013، آژانس کار فدرال فهرست به اصطلاح سفید مشاغلی را منتشر کرده است که برای آنها ویزای کار حتی با تحصیلات متوسطه صادر میشود.
آیا پیدا کردن کار در آلمان آسان است؟
مگر اینکه مهارتهای خاصی داشته باشید که شما را بسیار قابل استخدام میکند، در صورت درخواست از خارج از کشور، یافتن شغل در آلمان بسیار دشوار است، به خصوص که نمیتوانید در مصاحبههای حضوری شرکت کنید.
کدام شغل در آلمان کم است؟
آلمان در مواجه با کمبود نیروی کار تنها نیست. بر اساس گزارش EURES، 29 کشور اروپایی با کمبود نیروی کار، عمدتاً در مشاغل نرم افزاری، مراقبتهای بهداشتی، ساخت و ساز و صنایع دستی مهندسی مواجه هستند.
مشاغل سبز در آلمان چیست؟
طبق تعریف سازمان بینالمللی کار، مشاغل سبز «شغلهای شایستهای هستند که به حفظ یا احیای محیطزیست کمک میکنند». این مشاغل تقریباً در تمام بخشهای اقتصاد، از کشاورزی گرفته تا صنعت و انرژی، و از حملونقل گرفته تا بخش اداری و خدمات وجود دارد.
آیا میتوانم به عنوان یک کارگر غیر ماهر به آلمان مهاجرت کنم؟
کارگران غیر ماهر یا کم مهارت فقط میتوانند به طور موقت در کشور بمانند. نمیتوان به آنها اقامت دائم داد. بزرگترین منطقه اشتغال کارگران فصلی در بخش کشاورزی و صنعت خدمات غذایی (بیش از شش ماه در سال) است.
کدام شغل آسان و با حقوق بالا در آلمان است؟
با توجه به نرخ پایین بیکاری، مشاغل در آلمان امن و راحت هستند و پیدا کردن شغلهای ایده آل با درآمد بالا را آسان میکند. برخی از مشاغل پردرآمد در آلمان عبارتند از: دکتر، خلبان، مدیر فروش، مشاور حقوقی، مدیر ریسک، معمار نرم افزار، مدیر پورتفولیو، و مشاور مالیاتی.
کدام شهر آلمان فرصتهای شغلی بیشتری دارد؟
برلین. پایتخت آلمان برلین، بهترین مقصد برای استعدادهای بین المللی در آلمان است. این شهر به خاطر صحنه پر جنب و جوش استارت آپ و همچنین بسیاری از شرکتهای چند ملیتی شناخته شده است. بسیاری از مردم انگلیسی صحبت میکنند و به فرهنگ بین المللی عادت کردهاند.
نظر خود را با ما در میان بزارید