کشور آلمان کشوری زیبا در غرب اروپا است که جاذبههای توریستی و مهاجرتی فراوانی دارد و پایتخت آن، شهر برلین است. آب و هوای این کشور غالبا معتدل بوده و خبری از هوای بسیار گرم نیست. با وجود اینکه مردم در این کشور به زبان آلمانی صحبت میکنند، دانستن زبان انگلیسی برای توریستها کافیست، مگر آنکه زندگی در آلمان را انتخاب کنید که در این صورت ملزم به دانستن زبان این کشور هستید. کشور آلمان جزو کشورهای پیشرفته و صنعتی بوده و واحد پول آن یورو است. این کشو از فساد مالی پایینی برخوردار است و این یک نکته مثبت در آن محسوب میشود.
در این مطلب به ارائه مطالبی در مورد هزینههای درمان در آلمان، هزینههای تحصیل در آلمان، چگونگی تحصیل در آلمان، معرفی دانشگاه های برتر آلمان و همچنین هزینه مهاجرت به آلمان پرداختهایم. برای شناخت بیشتر کشور آلمان و امکانات و امتیازات زندگی در آن با ما همراه باشید.
شرایط زندگی در آلمان
امروزه آلمان به کشوری تبدیل شده است که در اقتصاد دنیا حرف اول را میزند. زندگی در آلمان نه تنها دارای امکانات و ویژگیهای بسیاری است بلکه درصد امید به زندگی نیز در این کشور بالا است. سالیانه افراد بیشماری برای زندگی در آلمان اقدام به گرفتن ویزا و اقامت میکنند بنابراین بهتر است نگاهی به امکاناتی که این کشور در اختیار شهروندان خود و همچنین مهاجرین قرار میدهد بیندازیم.
زندگی در آلمان امکانات زیادی را به همراه دارد که بارزترین آنها عبارتند از:
- امنیت شغلی و دستمزد بالای کارگران
- تحصیل رایگان یا هزینه بسیار کم
- سیستم حملونقل پیشرفته با هزینه مناسب
- وجود قوانین و نظم بسیار قوی
- بالا بودن سطح بهداشت
- امنیت بالا و پایین بودن میزان جرم
- سیستم آموزشی باکیفیت
زندگی در آلمان همراه با ثبات و امنیت مالی بوده و قوانین متعددی برای رفاه و امنیت افراد استفاده میشود که همین امر کشور آلمان را به یکی از کشورهای پیشرفته تبدیل میکند. با وجود مدرنیته بودن کشور آلمان، هزینهها پایین بوده و نسبتا کشور گرانی محسوب نمیشود.
تحصیل در آلمان
در این کشور آغاز تحصیل از سن ۶ سالگی است. مدارس آلمان به صورت دولتی و خصوصی هستند و معمولا به زبان آلمانی تدریس میشوند. هرچند مدارس انگلیسی زبان نیز وجود دارد. برای تحصیل رایگان در آلمان باید در مدارس دولتی ثبتنام کنید، چرا که مدارس خصوصی و غیرانتفاعی دارای شهریه میباشند.
دانشگاههای زیادی در کشور آلمان وجود دارند که جزو فهرست دانشگاههای برتر جهان قرار میگیرند. همانطور که گفتیم تحصیل در آلمان غالبا رایگان است. هزینه تحصیل در آلمان میتواند تا چند صد یورو برای مقاطع دانشگاهی شامل شود. به دلیل وجود کیفیت بالای آموزش، دانشجویان از کشورهای دیگر علاقه زیادی برای ورود به این دانشگاهها دارند. معمولا کشور آلمان برای جذب دانشجو بورسیههای تحصیلی در نظر میگیرد، البته برای تحصیل رایگان در آلمان چه در مدارس، چه در مقاطع دانشگاهی باید ویزای تحصیلی گرفت. میتوان از خصوصیات تحصیل در آلمان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحصیل رایگان در آلمان
- بالا بودن سطح استانداردهای آموزش عالی در سطح جهان
- دارا بودن مدارک معتبر
- امکان تحصیل به دو زبان آلمانی و انگلیسی
- وجود دانشگاه های برتر آلمان
تحصیل رایگان در آلمان در مقطع دبیرستان
گفتیم که تحصیل در آلمان دارای کیفیت آموزشی بالایی است. مدت زمان گرفتن مدرک دیپلم ۱۳ ساله است و اگر افرادی که میخواهند وارد دانشگاههای آلمان شوند دیپلم ۱۲ ساله داشته باشند باید قبل از ورود به دانشگاه، دورهای ۱ ساله را سپری کنند. فقط دانشگاه های برتر آلمان نیستند که بورسیه تحصیلی دارند، بعضی از دبیرستانها نیز شامل بورسیه میباشند اما فقط مخصوص افرادی با تابعیت آلمان هستند و شامل حال مهاجران نمیشود. البته با وجود تحصیل رایگان در آلمان نیازی به بورسیه نیست. حتی با وجود هزینه در مدارس خصوصی، هزینه تحصیل در آلمان بسیار پایین است.
دانشگاه های برتر آلمان
قبلا درباره تحصیل رایگان در آلمان زیاد صحبت کردهایم، اما نباید فراموش کنیم که تحصیل رایگان در آلمان تنها مخصوص مدارس و دانشگاههایی است که به زبان آلمانی تدریس میشود و برای تحصیل در مدارس و دانشگاههای انگلیسی زبان ملزم به پرداخت شهریه هستید. دانشگاه های برتر آلمان نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
چند نمونه از دانشگاه های برتر آلمان که دارای رتبههای جهانی و جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر میباشند شامل:
- دانشگاه فرایبورگ
- دانشگاه توبینگن
- دانشگاه فنی درسدن
- دانشگاه تکنولوژی برلین
- دانشگاه فنی آخن
- مؤسسه فناوری کارلسروهه
- دانشگاه آزاد برلین
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه هایدلبرگ
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
دانشگاه های برتر آلمان برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی، پذیرش تحصیلی صادر میکنند و در بعضی مواقع شامل بورسیه تحصیلی نیز میشوند که همین امر بسیاری را ترغیب به زندگی در آلمان میکند.
هزینه های درمان در آلمان
هزینه های درمان در آلمان اکثرا توسط شرکت های بیمهگذار پرداخت میگردد، پس افراد باید در این کشور دارای بیمه درمانی باشند. افراد شاغل در کشور آلمان برای پرداخت مبلغ بیمه درمانی تنها بخشی از این مبلغ را بر عهده دارند و باقی مبلغ بر عهده کارفرما است تا برای پرداخت هزینههای درمان در آلمان با مشکل مواجه نشوند. از دیگر هزینههای درمان در آلمان میتوان به بیمه مراقبتهای پرستاری اشاره کرد که این نوع بیمه هم برای افراد شاغل به صورت مشترک توسط کارفرما و کارمند پرداخت میشود. هزینه بیمه مراقبت برای کارمندانی که دارای فرزند هستند شامل تخفیف میشود. هزینههای درمان در آلمان برای دانشجویان کمتر از باقی افراد بوده اما اگر در طول تحصیل در آلمان، مشغول به کار باشند باید بیمه خود را به صورت بیمه کارمندی ثبتنام کنند و هزینه آن را پرداخت کنند.
ویزای کار در آلمان
کشور آلمان نیز مانند بیشتر کشورهای اروپایی پیشرفته دارای امکانات جدید و مجهز است، اما نیاز به نیروی جوان و همچنین متخصص و توانا دارد زیرا به اندازه کافی در کشور وجود ندارد و یا در اختیار نیست. همین مسئله دلیلی برای جذب نیروهای خارجی و البته جوان شده است. این کشور با مهیا کردن شرایط مناسب برای افراد و نیروهای جوان خارجی از توانایی و مهارتهای آنان در راستای اهداف خود استفاده میکند. همین امر آلمان را به کشوری مهاجرپذیرتر تبدیل کرده است. یکی از راههای زندگی در آلمان و مهاجرت به این کشور گرفتن ویزای کاری است و یکی از انواع ویزای کار در آلمان، ویزای جاب آفر است.
جاب آفر چیست؟
این نوع ویزا از طرف کارفرمایان آلمانی به صورت دعوتنامه برای فرد متقاضی ارسال میشود. برای گرفتن ویزای کار در آلمان افراد معمولا به یک تخصص یا مهارت خاص نیاز دارند و با ارائه این مدارک به شرکتهای مورد نظر، امکان پذیرفته شدن از طرف شرکتها را مهیا میکنند؛ همین امر شرایط دریافت ویزای کار یا جاب آفر را تسریع میبخشد. یکی از مزیتهای ویزای کار در آلمان ورود به شغل مورد علاقه یا حرفه فرد میباشد که به صورت اقامت موقت در این کشور مشغول به کار میشوند و تا زمانی که شاغل باشند و نامه اشتغال را دارا باشند اقامتشان تمدید میشود.
میتوان گفت با ویزای کار در آلمان امکان به دست آوردن اقامت دائم نیز وجود دارد، در صورتی که بعد از ورود به کار بهطور حرفهای کار خود را ادامه داده و اقامت خود را تا چند سال تمدید کنید میتوان اقامت دائم را درخواست و بلوکارت را دریافت کرد. پس از گرفتن جاب آفر و ویزای بلند مدت اگر قصد داشته باشید که همسر و فرزندان زیر سن قانونی خود را نزد خویش آورید برای دریافت ویزای همراه میتوانید اقدام و درخواست دهید و از آن برای اقامت خانواده خود استفاده کنید.
جاب سیکر چیست؟
در جاب سیکر امکان اقامت در آلمان تنها برای شش ماه میباشد و در این مدت باید به صورت حضوری به دنبال کار باشید و مصاحبه انجام دهید. در تمام مدت اقامت هزینههای زندگی در آلمان به عهده خودتان است و با وجود نامشخص بودن میزان موفقیت و بلاتکلیفی هیچ تضمینی وجود ندارد که قطعا در آینده صاحب شغلی میشوید. همچنین پس از گذشت این شش ماه اگر نتوانید شغلی برای خود بیابید باید به کشور خود بازگردید و تمام وقت و هزینه و زحماتتان در این مدت به باد خواهد رفت.
تفاوت جاب آفر با جاب سیکر
همانطور که گفته شد در جاب آفر شما قبل از مهاجرت و با کمک سفارت آلمان، همهی آنچه نیاز است را ارسال میکنید. پس از انجام مصاحبه و در نهایت تایید و پذیرفته شدن برای اشتغال به کار و همکاری، قراردادی تنظیم میشود و از ابتدای اقامتتان در آلمان دارای شغل و درآمد هستید. میتوانید بلافاصله پس از ورود به کشور آلمان کار خود را آغاز کنید اما در جاب سیکر نه تنها از اطمینان شغلی برخوردار نخواهید بود بلکه هزینههای اقامتتان نیز به عهده خودتان میباشد و همچنین دارای اقامت کوتاه شش ماهه هستید. این در حالی است که در جاب آفر اقامتتان طولانیتر و به اندازه میزان قراردادتان با شرکت مورد نظر میباشد.
اگر بتوانید بلوکارت را دریافت کنید، بعد از ۲۱ یا ۳۶ ماه میتوانید برای پاسپورت کشور آلمان درخواست دهید که این کارت امکان زندگی در آلمان را به مدت چهار سال برای شما به ارمغان میآورد. پس از این مدت نیز اگر دارای شرایط مناسب باشید اقامتتان همچنان تمدید میگردد. هرچند که به طور کلی، مدت زمان ویزای بلوکارت چهارساله میباشد.
روشهای اخذ ویزای جاب آفر آلمان
برای گرفتن ویزای کار در آلمان روشهایی وجود دارد که میتوان به مواردی از آن اشاره کرد:
- دارا بودن تخصص و توانایی خاص مربوط به مدرک تحصیلی
- استفاده از راهنماییهای مراکز کاریابی آلمان
- شرکت کردن در همایشها و نمایشگاههای مربوط به کار در آلمان
- استفاده از خدمات مراکز استخدام کار در آلمان
همچنین میتوان برای گرفتن ویزای جاب آفر، به دنبال کار مناسب و مورد نظر در سایتهای مخصوص کاریابی در آلمان در حیطه تحصیلی و تخصصی خود بگردید.
شرایط و مراحل اخذ ویزای کار در آلمان
ویزای جاب آفر یکی از بهترین راههای مهاجرت است، اما چه کسانی واجد شرایط برای دریافت این نوع ویزای کاری میباشند؟
- افرادی که مدرک زبان آلمانی سطح B2 و آیلتس 6 را دارا باشند.
- دارای دست کم دو سال سابقه کاری باشند.
- کسانی که مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی یا بالاتر داشته باشند، هرچند عموما برای رشتههای فنی در آلمان استثناء قائل میشوند.
- دارا بودن دعوتنامه از سوی کارفرمایان آلمانی
برای گرفتن ویزای کار در آلمان، پس از انجام یکسری مراحل و مصاحبه با سفارت آلمان پرونده شما در مدت زمان دو ماهه بررسی میشود. در نهایت با تایید سفارت، باید پاسپورت خود را ارائه دهید و بعد از دو یا سه هفته واجد شرایط برای گرفتن ویزای جاب آفر میباشید.
به طور خلاصه مراحل گرفتن ویزای جاب آفر شامل:
- پیدا کردن شغلی مرتبط با رشته تحصیلی و تخصص و توانایی خود
- فرستادن درخواست به شرکت انتخاب شده
- انجام مصاحبه با کارفرما
- عقد قراردادی معتبر با شرکت آلمانی
- تحویل مدارک مورد نیاز به سفارت آلمان
- انجام مصاحبه با سفارت آلمان
هزینه مهاجرت به آلمان
در کل گرفتن ویزای کار در آلمان به تنهایی هزینه جداگانهای ندارد، اما در طول دریافت آن باید هزینههایی را تقبل کنید که مربوط به مدارک و خدماتی است که در طول این مراحل صورت میگیرد. مخارج ابتدایی برای گرفتن ویزای کار در آلمان برای هر فرد حدودا ۷۵ یورو میباشد.
هزینههای دیگری که برای گرفتن ویزا کار نیاز است شامل:
- ترجمه کردن مدارک مد نظر به زبان آلمانی
- دریافت مدرک معتبر زبان آلمانی یا انگلیسی
- دریافت تأییدیه ZAB
اما هزینه مهاجرت به آلمان از طریق مختلف چه مقدار میباشد؟ مهاجرت به آلمان به صورتهای گوناگونی امکانپذیر است و در هر مورد هزینههایی را شامل میشود که متفاوت از هم هستند.
هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کار
اگرچه هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کار آن چنان بالا نبوده اما در این شیوه مهاجرتی فرد تقاضا دهنده باید مدرک سرمایهای به میزان ۹ هزار یورو را به سفارت ارائه دهد.
هزینه مهاجرت به آلمان از راه تحصیل
همانطور که گفتیم؛ تحصیل در آلمان حتی برای دانشجویان خارجی رایگان است؛ و البته با بورسیههایی که این کشور در نظر میگیرد در مواردی هزینه تحصیل و در مواردی دیگر علاوه بر هزینه تحصیل در آلمان، هزینه زندگی در آلمان را نیز عهدهدار میشود.
دانشجوهای خارجی میتوانند در کنار تحصیل خود مشغول به کار نیز شوند که البته فقط ۱۲۰ ساعت در سال برای کار مجوز دارند اما همین امر، میزان زیادی از هزینههای مهاجرت به آلمان را تامین میکند.
در این شیوه مهاجرتی فرد تقاضا دهنده باید مدرک سرمایهای به میزان ۱۲ هزار یورو برای یک سال زندگی در آلمان را ارائه دهد.
هزینههای کلی دانشجویان در طول تحصیل در آلمان شامل:
- هزینه زندگی
- بیمه درمانی
- هزینه شهریه برای هر ترم
- مخارج ویزای دانشجویی
- هزینههای جانبی تحصیل در آلمان
هزینه مهاجرت به آلمان به شیوه سرمایهگذاری
هزینه مهاجرت به آلمان در این شیوه نسبت به دیگر موارد بیشتر است و همین شیوه نیز دارای طریق متفاوتی میباشد مانند:
- به صورت کارآفرین
- از راه خرید ملک
- به صورت ثبت شرکت
- از طریق خرید سهام گوناگون
باید توجه داشت که علاوه بر متفاوت بودن میزان سرمایه در هر کدام از موارد بالا، همه آنها شامل گرفتن ویزای اقامت نمیشوند.
برای زندگی در آلمان و سرمایه گذاری در این کشور، آلمان ویزای کارآفرینی را در خدمت سرمایه گذاران خارجی میگذارد. در این شیوه سرمایه گذاری نه تنها باید سرمایه کافی برای ایجاد کار و فرصتهای شغلی را داشته باشید بلکه باید توانایی پرداخت هزینه مهاجرت به آلمان را نیز دارا باشید.
سرمایه گذاری به شیوه ثبت و تاسیس یک شرکت مناسبترین روش میباشد اما باید این ایده ها دارای تاثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان باشند. به طور کلی هزینه ثبت شرکت ۳ تا ۴ هزار یورو و سرمایهای به میزان ۳۵ هزار یورو برای دارایی اولیه شرکت نیاز است.
در شیوه خرید سهام که از دیگر موارد سرمایه گذاری محسوب میشود شرایط اقامت در این کشور به فرد تعلق نمیگیرد.
هزینه مهاجرت به آلمان و دریافت ویزا
بسته به شیوه مهاجرت متفاوت خواهد بود و به طور خلاصه نمونههای آن شامل:
- دریافت ویزای شینگن کوتاه مدت، به مدت زمان کمتر از ۹۰ روز: ۶۰ یورو
- گرفتن ویزای حمل و نقل هوایی: ۶۰ یورو
- هزینه دریافت ویزا برای کوکان ۶ تا ۱۲ سال: ۳۵ یورو
- دریافت ویزای شینگن بلند مدت، به مدت زمان بیشتر از ۹۰ روز: ۹۹ یورو
برخی افراد بدون در نظر گرفتن ملیت آنها برای دریافت ویزای شینگن نیازی به پرداخت هزینه ندارند که از جمله:
- نماینده و فرستادگان مراکز غیرانتفاعی که سنشان ۲۵ سال یا کمتر بوده و در همایشها و سمینارها یا دیگر مواردی نظیر مسابقات ورزشی، مسابقات یا مراسمهای فرهنگی و آموزشی که به وسیله مراکز غیرانتفاعی صورت گرفته حضور مییابند.
- کودکانی که سنشان زیر ۶ سال بوده و به همراه دانشجویان و یا کارمندان به منظور تحصیل یا آموزش به این کشور سفر کردهاند.
- افراد محققی که متعلق به کشورهای جهان سوم بوده و برای انجام دادن تحقیقات علمی و پژوهشی به آلمان مهاجرت یا سفر میکنند.
سخن پایانی
مهاجرت و زندگی در آلمان با توجه به تمام امکاناتی که این کشور در اختیار شهروندان خود قرار میدهد، اعم از تحصیل رایگان در آلمان در تمامی مقاطع، دارا بودن دانشگاه های برتر آلمان که جزو رنکینگ جهانی هستند، هزینه های درمان در آلمان که پایین و مناسب میباشد، هزینه تحصیل در آلمان که یا رایگان بوده و یا نسبت به سایر کشورهای اروپایی از میزان پایینتری برخوردار است میتواند جزو گزینههایی برای انتخاب کشوری مناسب هنگام مهاجرت قرار بگیرد. نیاز به نیروی کار و افراد ماهر نیز شانس زندگی در آلمان را بیشتر میکند. همچنین زندگی در آلمان این امکان را به شما میدهد که از یک زندگی با سطح بالا برخوردار باشید.
نظر خود را با ما در میان بزارید