این روزها مهاجرت به کانادا بیش از هر زمان دیگری طرفدار پیدا کرده است، زیرا همه به این نتیجه رسیدهاند که کانادا یک کشور مهاجرپذیر است و در نتیجه تصمیم میگیرند که از روشهای مختلف به این کشور مهاجرت کنند؛ اما شاید خیلی از شما روش های مهاجرت به کانادا را ندانید. بنابراین در این مقاله تصمیم گرفتیم که این روشهای مختلف را برایتان توضیح دهیم. مزیت این آگاهی این است که اگر شما روشهای مختلف را بشناسید، راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید برای همیشه یا مدت طولانی به کانادا سفر کنید یا خیر. اگر جوابتان مثبت است، راحت تصمیم میگیرید که از طریق کدام روشها پا به این کشور بگذارید تا در آنجا زندگی راحتی برای خود و خانوادهتان فراهم کنید. پس با ما همراه باشید تا روشهای مهاجرت به این کشور مهاجرپذیر را برایتان بیان کنیم.
از آنجا که کانادا یکی از بهترین کشور های جهان در زمینه مهاجرت بوده و در پی گسترش بیشتر زیرساخت های مهاجرتی برای پذیرش بیشتر مهاجران است. سالانه افراد زیادی این کشور را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب میکنند.
کانادا کشوری سردسیر واقع در امریکای شمالی است. اوتاوا پایتخت این کشور بوده و تورنتو، مونترال و ونکوور از دیگر شهر های مهم آن هستند.
انگلیسی و فرانسوی دو زبان رسمی این کشور هستند و واحد پول آن دلار کانادا است.
با وجود اینکه این کشور در موقعیت جغرافیایی ویژه ای قرار نگرفته است، سطح بالای رضایت از زندگی و امکانات مطلوب آن سبب محبوبیت این کشور در بین مقاصد مهاجرت شده است.
برای مهاجرت به کانادا روشهای مختلفی وجود دارد. آگاهی از این روشها موفقیت ۱۰۰ درصدی شما را رقم خواهد زد. چرا که آشنایی با تمامی این روشها به انتخاب بهترین و مناسبترین شیوه با شرایط فعلی و آینده شما منجر خواهد شد.
اقامت موقت کانادا چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد روش های مهاجرت به کانادا صحبت کنیم، باید ابتدا تعریف دقیقی از انواع اقامت داشته باشیم. به طور کل اقامتها به دو دسته تقسیم میشوند، اقامت دائم و اقامت موقت. اما سوال اینجاست که اقامت موقت دقیقا چیست؟ اگر شما متقاضی هستید که در یک بازه کوتاه مدت به کشور خارجی بروید، یعنی میخواهید اقامت موقت بگیرید. اگر به طور موقت به شما اقامت بدهند، یعنی میتوانید به کنسولگری کانادا مراجعه کنید که مشخصا میتوانید در آنجا اقامت داشته باشید.
اقامت شما نباید بیشتر از این بازه زمانی باشد و در نتیجه نباید کارتان بیشتر از ۶ ماه طول بکشد. در این نوع اقامت شما یک بار حق ورود یا گاهی اوقات چند بار حق ورود دارید اما تعداد آن باید از اول مشخص شده باشد. برای اقامت موقت باید سوپر ویزا، ویزای توریستی، ویزای کار در تعطیلات و یا ویزای تحصیلات کمتر از شش ماه داشته باشید.
اقامت دائم چیست؟
در مورد اقامت دائم شما باید به عنوان یک متقاضی و کسی که تابعیت غیر کانادایی دارد و میخواهد در کشور کانادا حضور داشته باشد، اقدام کنید. حضور شما می تواند از طریق تحصیل، زندگی یا کار باشد. فقط باید شرایط لازم را داشته باشید تا بتوانید اقامت دائم کانادا را بگیرید. در چنین حالتی به شما کارت اقامت دائم کانادا میدهند و در نتیجه مجوز ورود به کشور کانادا بدون ویزا برایتان صادر میشود و میتوانید در کانادا تابعیت بگیرید.
کانادا راه های زیادی را برای مهاجرت پیش پای مهاجران قرار داده است که در چند دسته اصلی طبقه می شوند.
این دسته ها عبارتند از:
- مهاجرت از طریق کار
- مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت از طریق تحصیل
- مهاجرت از طریق ازدواج با تبعه کانادایی
- مهاجرت نامزد های استانی
- مهاجرت از طریق مراقبت(افراد مسن،کودکان و یا افراد ناتوان)
- مهاجرت افراد خاص مانند هنرمندان و ورزشکاران و افراد مشهور
- تولد در خاک کانادا
- پناهندگی
از بین روش های ذکر شده، روش های معمول از جمله: خدمات اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی در مقاطع و شهرها و دانشگاههای متفاوت، خدمات مهاجرت نامزدهای استانی و انواع مختلفی از خدمات مهاجرت کاری از جمله خدمات مهاجرت اکسپرس اینتری، مهاجرت از طریق جاب آفر، مهاجرت از طریق استارت آپ (ایجاد بیزنس) و مهاجرت افراد self-employed در موسسه حقوقی صبا ویزا ارائه می شوند که در ادامه با جزئیات بیشتری به هر یک میپردازیم.
شرایط مهاجرت به کانادا
برای هر یک از روش های مهاجرت شرایط خاصی مورد نیاز است اما به طور کلی شما باید برای مهاجرت به کانادا از هر طریقی واجد شرایط خاصی باشید. یکی از فاکتور های حائز اهمیت در بحث مهاجرت به کانادا سن شخص متقاضی است. در انواع روش های مهاجرتی محدودیتهای سنی متفاوتی لحاظ میشود. حساسترین روش به سن شخص متقاضی در کانادا، روش تحصیلی است، در این روش برای هر مقطع محدودیت سنی مطرح است و هرچه از دریافت آخرین مدرک تحصیلی شما کمتر گذشته باشد شانس بیشتری برای اخذ پذیرش خواهید داشت.
فاکتور مهم دیگری که میتواند در اخذ ویزای تحصیلی و کاری تاثیرگذار باشد مدرک تحصیلی است که از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار میگیرد. مدرک زبان انگلیسی تقریبا در تمامی روش ها بسیار تاثیرگذار و تعیین کننده است. البته ممکن است نیاز هر یک از روش ها به مدرک زبان به طور متفاوتی از دیگری بیان شود. فاکتور های میزان سرمایه و سابقه کار نیز هر یک به گونه ای در روشهای مختلف تاثیر گذارند.
فاکتورهای بیان شده ممکن است در هر یک از روشها به گونه متفاوتی تاثیرگذار باشند مثلا فاکتور سن در بحث تحصیل از اهمیت بالایی برخوردار است در صورتی که در روش سرمایه گذاری موضوع نگران کننده ای نیست و یا مقدار سرمایه که در بحث سرمایه گذاری مهم ترین فاکتور بوده و در روش تحصیلی زیاد مورد بحث قرار نمیگیرد.
شرایط مورد نیاز و حائز اهمیت در هر بخش را در قسمت توضیحات کامل همان بخش مورد پوشش قرار خواهیم داد.
مهاجرت به کانادا چند روش دارد؟
روش های مهاجرت به کانادا متنوع و متفاوت هستند و هر کسی با توجه به وضعیتی که دارد، میتواند این روشها را انتخاب کند. شما هم به عنوان فردی که تصمیم گرفتهاید، مهاجرت به کانادا داشته باشید، باید بدانید که با توجه به شرایطی که دارید، کدام روش مناسبتان است.
آنقدر تنوع در این روشها وجود دارد که شما راحت میتوانید تصمیم بگیرید اما نکته مهم این است که این اطلاعات باید طبق آخرین بروزرسانیها باشند. در این مقاله تحقیقاتی را در مورد روشهای مهاجرتی در سال ۲۰۲۳ برای کانادا برایتان جمعآوری کردهایم تا بتوانید با آگاهی کامل اقدام به مهاجرت کنید.
مزیتی که خواندن مقالههای مختلف دارد، این است که شما از قبل با سختیهای کار آشنا میشوید. اگر سختیها و شرایط متفاوت را درک کنید، تصمیم برای خود و خانوادهتان راحتتر میشود. خیلی از افراد بعد از اینکه این اطلاعات را به دست میآورند، تصمیم میگیرند که برای همیشه مهاجرت را فراموش کنند اما بعضی دیگر برای انجام این کار مصممتر میشوند. پس برای اینکه بدانید جزء کدام دسته هستید، تا انتها ما را همراهی کنید تا با همه روشها به طور کامل آشنا شوید.
روش های مهاجرت به کانادا
در حال حاضر با توجه به شرایط کشور کانادا و قوانین مهاجرت وضع شده توسط دولت فدرال کانادا مهاجرین میتوانند از طریق اخذ ویزاهای توریستی،تحصیلی،کاری،سرمایه گذاری و ازدواج وارد این کشور شوند.
بسته به شرایط مشخص به عنوان مثال سن، آخرین مدرک تحصیلی،سابقه کاری فرد متقاضی و … سریع ترین و ممکنترین روش مهاجرت به کشور کانادا پیشنهاد داده می شود. همچنین در نظر داشته باشید که با توجه به نوسانات نرخ ارز، برآورد هزینه ها در پروسه مهاجرت امریست ضروری لذا در ادامه این مطلب از جزییات هزینه های مهاجرت به این کشور نیز مطلع خواهید شد.
مهاجرت تحصیلی به کانادا
امروزه با توجه به اینکه کشورهای بسیاری اجازه ورود به دانشجویان بین المللی جهت ادامه تحصیل در کشورشان میدهند و چه بسا کشورهایی در اروپا و آسیا امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان بینالمللی فراهم می نمایند، ممکن است این سوال مطرح شود که چرا کشور کانادا را با وجود بعد مسافت زیاد جهت ادامه تحصیل انتخاب کنیم؟
چند نکته در پاسخ به این پرسش باید در نظر گرفته شود ولی مهمترین آن بالا بودن استاندارهای آموزشی در کشور کانادا می باشد.
تمامی دورههای ابتدایی، متوسطه، کالجها و دانشگاههای این کشور از سیستم آموزشی معتبری برخوردار است. از سوی دیگر دانشگاه ها و مراکز آموزشی در این کشور با حمایت دولت کانادا و سایر ارگانها فاند و یا اصطلاحا بورسیههای تحصیلی را سالانه در اختیار دانشجویان ممتاز قرار میدهد بنابراین میتوانید شانس خود را در دریافت این بورسیه ها نیز امتحان کنید.
اما به طور کلی در نظر داشته باشید که سیستم آموزشی این کشور برای دانشجویان و دانش آموزان بینالمللی رایگان نبوده و در صورتی که موفق به دریافت پذیرش تحصیلی از هر کدام از مراکز آموزشی این کشور شدید میبایست هزینه حداقل یک سال آموزشی را پرداخت نموده و سپس جهت دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا اقدام نمایید.
یکی از روشهای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل است. اگر قصد این را دارید که مهاجرت تحصیلی به کانادا داشته باشید، باید حتما شرایط دقیق را بدانید. اولین شرطی که برای مهاجرت تحصیلی به این کشور باید دارا باشید، این است که در زبان فرانسه یا انگلیسی مهارت خود را نشان دهید. شما باید بتوانید مدرک زبان بگیرید؛ مدرک زبانی که برای کشور کانادا معتبر شناخته شود.
سپس مدارک تحصیلی خود را ترجمه کنید، محل زندگی خود را در کشور کانادا انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که میخواهید در کدام دانشگاه یا موسسه تحصیلی درس بخوانید؛ البته اینها شرایط کاملاً کلی هستند. در کل شروط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل شامل موارد زیر است:
ارائه مدرک زبان
برای اینکه بخواهید در مدارس و دانشگاههای کانادا تحصیل کنید باید مدرک زبان ارائه دهید، کافی است در کشور خودتان در کلاسهای مختلف برای دوره زبان انگلیسی و فرانسوی شرکت کنید و تسلط کافی پیدا کنید. زمانی که میخواهید به کانادا بروید، حتما از شما آزمون زبان میگیرند. اگر سطح زبان موردنظر برای این کشور قابل قبول باشد، یعنی این شرط را بردهاید.
در نظر گرفتن هزینه ها
برای روش های مهاجرت به کانادا باید هزینههای زندگی خود را از قبل برآورد کنید. اگر میخواهید از طریق تحصیل مهاجرت کنید، باید هزینه شهریه دانشگاه این کشور را بدانید. حدود شهریه دانشگاههای این کشور برای مقطع کارشناسی ۳۲ هزار دلار است. البته دانشگاههای مختلف در مقاطع متفاوت شهریههای متفاوتی دارند و در نتیجه این هزینه میتواند به مراتب کمتر یا بیشتر باشد اما شما باید اثبات کنید که تمکن مالی به اندازه ۱۰۰۰۰ دلار کانادایی در سال را در این کشور دارید.
اگر همراه داشته باشید، این تمکن مالی باید ۴ هزار دلار افزایش پیدا کند. اگر همراهانتان بیش از یک نفر باشند، به ازای هر یک نفر اضافه، باید سه هزار دلار کانادایی بیشتر در سال در بیاورید.
اگر میخواهید در مدارس کانادا تحصیل کنید هم نگران نباشید. هزینه تحصیل در کشور کانادا برای افرادی که مقیم این کشور هستند، کاملاً رایگان است و این یک مزیت بزرگ برای افرادی است که تمایل به مهاجرت به این کشور را دارند.
کدام مدارس در کانادا جزو بهترینها هستند؟
برای مهاجرت تحصیلی به کانادا حتما باید بهترین مدارس را بشناسید، در مورد آنها تحقیق کنید و تصمیم بگیرید که در چه منطقهای زندگی کنید تا به این مدارس نزدیکتر باشید. به طور کل بهترین مدارس در این کشور شامل موارد زیر است:
- مدرسه برنکسوم هال مخصوص دختران در تورنتو
- مدرسه بادول در ونکوور
- مدرسه سنت جورج در ونکوور
- مدرسه اشبری در اتاوا
- مدرسه بیشاپ در شربوک سبک
شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در کانادا چگونه است؟
خیلی از افراد در بین روش های مهاجرت به کانادا میخواهند بورسیه بگیرند و از این طریق مهاجرت تحصیلی به کانادا داشته باشند. این روش جزء روشهای کارآمد است. اگر میخواهید بورسیههای دولتی یا دانشگاهی یا حتی خصوصی بگیرید، برای هر کدام شرایط متفاوتی شامل حالتان میشود. مثلا بعضی از بورسیهها اینگونه هستند که کل هزینه تحصیل به شما پرداخت میشود اما بعضی دیگر نصفه و نیمه عمل میکنند و شهریهها کامل پرداخت نمیگردد.
برای نوع بورسیه، باید دانشگاه مورد نظر را پیدا کنید. به این صورت که وارد سایت دانشگاه شوید و ببینید که چگونه شهریهتان از طریق بورسیه پرداخت میگردد. اما برای اینکه شرایط اولیه را داشته باشید تا بورسیه به شما تعلق بگیرد؛ باید موارد زیر در شما وجود داشته باشد:
- یک رزومه کاری بسیار قوی
- رزومه تحصیلی با نمرات خوب
- مدرک زبان با نمره بالا و تسلط کافی
- سابقه شرکت در اجتماعات مختلف و فوق برنامههای تحصیلی
- ثبت مقالات علمی در مجلات معتبر
چگونه باید برای یک دانشگاه خارجی در کانادا اپلای کنیم؟
خیلی از افراد روش های مهاجرت به کانادا را میدانند اما دقیقاً نمیدانند که برای اپلای در یک دانشگاه کانادا باید از چه جایی شروع کنند. اپلای به معنای درخواستی است که شما به آن دانشگاه می دهید تا شما را بپذیرد. باید این درخواست را همراه با مدارکی که دانشگاه لازم و ضروری میداند برایشان ارسال کنید.
خیلی از دانشگاهها بدین منظور در نظر گرفتند تا از طریق آنها به سیستم دانشگاه وارد شوید. در انجا توضیحات کافی برایتان ارائه میشود. بعد از اینکه درخواست میدهید و مدارک ارسال میکنید، چند مدت طول میکشد تا نتایج به شما اعلام گردد. به خاطر همین خیلیها توصیه میکنند ۶ ماه قبل از اینکه ترم تحصیلی پاییز و بهار شروع شود، درخواست خود را ارائه دهید تا سر فرصت بررسی گردد و بدانید که برای ترم بعد قرار است کجا تحصیل کنید.
چگونه باید ویزای تحصیلی برای کانادا بگیریم؟
در مورد روش های مهاجرت به کانادا مهاجرت از طریق اخذ ویزای تحصیلی جزو روشهای پرطرفدار است. اما برای گرفتن ویزای تحصیلی، باید انگیزه نامه داشته باشید. نام دیگر انگیزهنامه، استادی پلن است. شما داخل این نامه دلایل و انگیزه خود را برای تحصیل در یک کشور خارجی بیان میکنید. بعد اهداف و مقاصد بلند مدت خود را مینویسید. همچنین باید اشاره کنید که چرا کانادا را به عنوان کشوری برای تحصیلات انتخاب کردهاید. بعد به کمک یک مشاور استادی پرمیت را تنظیم میکنید که مهمترین بخش اخذ ویزای تحصیلی کانادا است.
بهترین دانشگاههای کانادا
برای تحصیل در کشور کانادا در مبحث روش های مهاجرت به کانادا شما باید دانشگاههای مختلف این کشور را بشناسید. اینکه بدانید کدام دانشگاه بهتر است، باعث میشود که راحتتر تصمیم بگیرید. شما به یک کشور خارجی سفر میکنید و سختیهای مهاجرت را میپذیرید، برای اینکه تسهیلات خوبی را دریافت کنید. پس چه بهتر که در بهترین دانشگاههای این کشور تحصیل کنید. در این قسمت بهترین دانشگاههای کانادا را به شما معرفی خواهیم کرد:
دانشگاه تورنتو
این دانشگاه بیش از ۷۰۰ رشته کارشناسی و ۲۰۰ رشته کارشناسی ارشد دارد. در رشته علوم پزشکی هم جزء بهترین دانشگاههای کانادا محسوب می شود. افراد زیادی از جمله مقامداران سیاسی در این دانشگاه تحصیل کردهاند. جالب است بدانید که این دنشگاه تا به حال ۱۰ بار برنده جایزه نوبل بوده است.
دانشگاه بریتیش کلمبیا
این دانشگاه بورسیههای تحصیلی متنوعی را برای دانشجویان بینالمللی ارائه میدهد. در ونکوور ۱۲ دانشکده از این دانشگاه وجود دارد. در این دانشگاه افراد سیاسی از جمله تعدادی نخست وزیر کانادا تحصیل کردهاند.
دانشگاه مک گیل
اگر به دنبال روش های مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل هستید، این دانشگاه را فراموش نکنید. بیش از ۲۰ نفر از برترین روسای موسسات آموزشی در کل جهان در این دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند. اولین دانشکده پزشکی هم در این دانشگاه بوده است. این دانشگاه به عنوان دانشگاه بین المللی ظرفیت زیادی دارد و بیشتر از ۳۰۰ رشته تحصیلی را ارائه میدهند و در مورد رشتههای بالینی همیشه مقام برتر داشته است.
دانشگاه مک مستر
این دانشگاه در کل جهان شناخته شده است و هر سال پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان مهاجر است. دانشکدههای مختلفی در این دانشگاه رشتههای علوم انسانی، علوم اجتماعی، مهندسی و بازرگانی را ارائه میدهند.
دانشگاه مونترال
دانشگاه مونترال هم از لحاظ مقیاس و بزرگی دومین دانشگاه پهناور در کشور کانادا محسوب میشود. از لحاظ رشتههای ورزشی خیلی موفق عمل کرده و تیمهای ورزشی بزرگ در این دانشگاه موفقیتهای زیادی کسب کردهاند. جالبتر اینکه یک چهارم این دانشگاه دانشجویان بینالمللی هستند.
آیا بعد از تحصیل اجازه کار در این کشور را داریم؟
شاید خیلی از شما به دنبال ویزای تحصیلی باشید تا بتوانید بعدا در این کشور کار کنید اما هنوز مردد هستید. چراکه نمیدانید بعد از تحصیل اجازه کار کردن در این کشور به شما ارائه داده میشود یا خیر. خوشبختانه شما میتوانید بعد از تحصیل در کانادا مشغول به کار شوید و این یک روش بسیار مناسب برای دانشجویان خارج از ایران است.
پس باید در نظر بگیرید که از کدام یک موسسه فارغالتحصیل شدهاید. سپس به شما ویزای کار آزاد کانادا میدهند و در جایگاه خودتان مشغول به کار میشوید که این ویزا ممکن است تا سه سال هم اعتبار داشته باشد. مدت زمان آن بستگی به مدت زمانی دارد که تحصیلات خود را به پایان رساندهاید اما ویزای کار از چنین روشی به دست میآید و شاید این جزء بهترین روش های مهاجرت به کانادا باشد.
اما اگر میخواهید بعد از تحصیل مجوز کار داشته باشید، باید زودتر اقدام کنید. حدود ۱۸۰ روز قبل از اینکه آخرین نمرهتان بیاید، باید برای ویزای کار اقدام کنید. در چنین حالتی شرایطی هستند که باید آنها را داشته باشید. این شرایط شامل موارد زیر میشود:
- حتماً باید پاسپورت معتبر داشته باشید.
- حتماً در دوران تحصیل باید کار تمام وقت داشته باشید.
- دوره تحصیلی شما در کشور کانادا نباید کمتر از هشت ماه باشد.
- حتماً باید از موسسه آموزشی معتبر نامه داشته باشید.
- باید بیمه سلامت ارائه دهید که اقامت کامل را در کانادا را پوشش میدهد.
- مراحل مربوط به انگشتنگاری را طی کنید.
- معاینات پزشکی مورد نیاز را هم انجام دهید.
مهاجرت کاری به کانادا
یکی از روش های مهاجرت به کانادا که جزء روشهای مرسوم و رایج هم محسوب میشود، مهاجرت از طریق کار است. اگر میخواهید طبق شرایط این روش پیش بروید، نیازمند ویزای کار هستید. ویزای کار معمولاً در انواع مختلفی دستهبندی میشود اما رایجترین آن مجوز کار آزاد و مجوز کار خاص کارفرما است که برای هر کدام باید قوانین متفاوتی را رعایت کنید تا موفق به اخذ ویزا بشوید.
افرادی که به دنبال کار آزاد در کانادا هستند، یعنی این که میخواهند در هر مکانی که خودشان صلاح دیدند و برای هر کارفرمایی که خواستند، در کانادا کار کنند. معمولاً این روش بیش از همه طرفدار دارد؛ مخصوصا برای کسانی که در خود ایران هم شغل آزاد دارند مناسب است؛ اما نکتهای که باید به آن توجه کنید، این است که LMIA مثبت را ارائه دهید. منظور از LMIA این است که شما با ارائه این مدرک به کانادا اثبات میکنید که هیچ شهروندی در کشور کانادا نمیتواند برای این شغل اعزام شود یا هیچ داوطلبی برای آن وجود ندارد. در نتیجه کارفرما مجبور شده که از یک نفر در یک کشور دیگر دعوت به همکاری کند.
اما اگر شما مجوز کار خاص کارفرما داشته باشید، شرایطتان کمی متفاوت است. در چنین حالتی به مجوز کار یا همان ورک پرمیت نیز نیاز پیدا میکنید. سپس داخل همان مجوز کار، قوانین جدیدی برای شما تعیین میشود، فقط حتما داخل آن مجوز باید اسم کارفرما درج شده باشد. از طرفی باید به مدت زمان فعالیتتان و موقعیت مکانی هم اشاره شود. کسی هم که قرار است به عنوان کارفرما شما را استخدام کند، باید یک نسخه LMIA داشته باشد و یک پیشنهاد شغلی به شما بدهد که آن را ضمیمه پرونده خودتان کنید.
شرایط مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی چگونه است؟
ویزای خوداشتغالی جزء راههای رایجی است که افراد به عنوان روش های مهاجرت به کانادا استفاده میکنند. در واقع این روش هم جزء زیر مجموعههای مهاجرت کاری به کانادا است که نباید آن را نادیده بگیرد. احتمالا خیلی از شما در این زمینه استعداد داشته باشید که روی پای خود بایستید. در این روش شما با توجه به مهارت و تجربهای که دارید، یک شغل برای خودتان دست و پا میکنید و در نتیجه در کانادا مشغول به کار میشوید. این روش طرفداران بسیار زیادی دارد اما ممکن است یک سری محدودیتها شامل حالتان شود که شرایط را برایتان سخت کند.
از طرفی کانادا به هر کسی اجازه خود اشتغالی نمیدهد و اینگونه شانستان برای پذیرش در این روش کمی کاهش پیدا میکند؛ اما به هر حال شرایط مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی شامل موارد زیر است:
- شما باید به عنوان فردی که قرار است شغل خودش را در کشور کانادا داشته باشد، تجربه و مهارت کافی داشته باشید.
- باید گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه ارائه دهید.
- تمکن مالی شما باید مورد تایید کانادا باشد.
- همچنین باید مدارک لازم برای پذیرش در این کشور را داشته باشید.
کانادا کشوریست پهناور و توسعه یافته که فرصت های شدنی بسیاری را در اختیار نیروی کار مهاجر قرار می دهد. بدین منظور حتی برنامه امتیاز بندی شده نیز ارائه داده تا تمامی افراد واجد شرایط بتوانند از طریق این برنامه ها برای مهاجرت به این کشور به عنوان نیروی کار اقدام نمایند.علاوه بر این مسیر در صورتی که شخص متقاضی کار در کانادا از سوی کارفرما کانادایی پیشنهاد شغلی دریافت نماید و کارفرما بتواند بروی این پیشنهاد تاییده ال ام آی ای بگیرد موفق به دریافت ویزای کاری این کشور خواهد شد.
در ادامه این مقاله جزییات هر دوی این روش ها در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
برنامه مهاجرتی
برنامه اکسپرس انتری یک سیستم امتیاز دهی آنلاین میباشد که دولت کانادا برای مدیریت و رسیدگی به درخواست اقامت دارد از طریق نیروی کار بینالمللی آن را طراحی کرده است.
اگر شخصی از این طریق مایل به دریافت اقامت دائم کشور کانادا و مهاجرت به این کشور به عنوان نیروی کار باشد ابتدا میبایست امتیازات خود را در این سیستم محاسبه کند تا مشخص شود آیا حداقل امتیاز مورد نیاز جهت اقدام از طریق اکسپرس انتری را دارد یا خیر.
در حال حاضر 3 برنامه مهاجرت از طریق اکسپرس انتری تعریف شده است که هر کدام شرایط و امتیازات متفاوتی را جهت اقدام نیاز دارند.شخص متقاضی میبایست در ابتدا به صورت آنلاین از طریق وبسایت رسمی مهاجرت کانادا به سوالاتی در زمینه ملیت، سن، سطح دانش اعضای خانوادش، سطح تحصیلات، سابقه کاری و جزییات مربوط به پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای کانادایی(در صورت وجود)پاسخ دهد.
بر اساس این پاسخها مشخص میشود که شخص متقاضی برای کدام یک از این برنامهها واجد شرایط میباشد تا از طریق اکسپرس انتری اقدام نماید. متقاضیان خارج از خاک کانادا تنها برای یکی از این روشها با نام فدرال اسکیل ورکر پروگرم میتوانند اقدام کنند.
در مرحله بعدی شخص متقاضی واجد شرایط میبایست یک پروفایل آنلاین را پر نماید و اگر بر اساس این پروفایل تمام مدارک و شرایط لازم را فراهم کرده باشد پروفایل شخصی متقاضی در کنار سایر پروفایل ها در یک استخر مجازی قرار میگیرد. در این مرحله متقاضی در یک بازه زمانی محدود و مشخص منتظر دریافت دعوت نامه از سوی دولت کانادا خواهد بود تا از طریق این دعوتنامه برای مهاجرت به کانادا به عنوان نیروی کار اقدام نماید.
نحوه امتیازدهی برنامه اکسپرس انتری
همانطور که گفته شد نیروی کار متقاضی دریافت اقامت دائم کشور کانادا میبایست حداقل امتیازات لازم جهت شرکت در برنامه اکسپرس انتری را کسب نماید تا بتواند از این طریق اقدام کند.
در این بخش حداقل امتیاز مورد نیاز در قسمتهای مختلف این سیستم آنلاین آورده شده است(متقاضی باید حداقل 67 امتیاز از 100 امتیاز را در مرحله اول بررسی کسب نماید).
*مهارت دانش زبان: اگر متقاضی زبان انگلیسی را به عنوان اولین زبان رسمی انتخاب کند میبایست حداقل سی ال بی 7 را در تمام چهار بخش آزمون زبان کسب نماید و اگر زبان فرانسه را به عنوان اولین زبان رسمی برگزیند حداقل سطح مورد نیاز در چهاربخش آزمون زبان ایشان ان سی ال سی 7 میباشد.
اگر متقاضی زبان رسمی دوم را هم انتخاب کند (به عنوان مثال زبان انگلیسی را زبان اول و زبان فرانسه را زبان دوم انتخاب کرده باشد) میبایست حداقل سی ال بی 5 در هر 4 مهارت زبان دوم کسب نماید تا بتواند امتیاز زبان دوم را نیز به جمع امتیازاتش اضافه کند.
مدرک تحصیلی
اگر متقاضی دریافت اقامت دائم در برنامه اکسپرس انتری میخواهد مدارک تحصیلی که در ایران کسب کرده را ارائه دهد حداقل مدرک تحصیلی مورد قبول در این برنامه دیپلم 12 ساله میباشد.
سابقه کار مرتبط با مدرک تحصیلی
حداقل یک سال سابقه کار تمام وقت باید ارائه دهید تا بتوانید 9 امتیاز از 5 امتیاز سابقه کار را کسب کنید. متقاضی میتواند بر اساس تعداد سالهای که به صورت تمام وقت مشغول به کار بوده یعنی حداقل 30 ساعت در هفته شاغل بوده در این پروسه امتیاز سابقه کار را کسب نماید.
افراد می توانند سابقه کار پاره وقت مرتبط با مدرک تحصیلی شان را نیز ارائه دهند با در نظر گرفتن این نکته که امتیازشان نصف امتیاز افرادی خواهد بود که با تعداد سال های برابر سابقه کارتمام وقت ارائه داده اند.
به عنوان مثال هر 2 سال سابقه کار پاره وقت امتیازی برابر با یک سال سابقه کار تمام وقت خواهد داشت.
نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که سابقه ی کار در حین تحصیل و سابقه کار افرادی که به صورت خود اشتغالی فعال هستند نیز محاسبه میشود.
صحبتی کوتاه در مورد ان او سی(ناک) لیستی از تمام مشاغل اقتصاد کانادا طراحی شده است در این لیست تمام جزییات مربوط به هر شغل از جمله مهارتهای مورد نیاز آن شغل شرح وظایف آن و ….ارائه شده است. هر شغل در این لیست که مخصوص به خود را دارد زمانی که متقاضی در حال پر کردن پروفایل آنلاین خود میباشد باید بر اساس موقعیت شغلی خود کد ناک صحیح را در پروفایل وارد نماید.در واقع این که میبایست با جزییات نامه سابقه کار متقاضی هماهنگ باشد.
سن
در پروسه ی اکسپرس انتری برای شرکت کنندگان محدودیت سنی تعریف شده به گونه ای که افراد زیر 18 سال و بالای 47 سال هیچ امتیازی در قسمت سن دریافت نخواهند کرد.
در واقع حداقل امتیازی سن که عدد 1 است برای سن 46 سال تعریف شده و بیشترین امتیاز بخش سن که عدد 12 می باشد برای محدوده سنی 18 الی 35 سال تعریف شده است.
سابقه کار در خاک کانادا
اگر متقاضی قبل از اقدام برای پروسه اکسپرس انتری حداقل یک سال برای کارفرمایی در کشور کانادا فعالیت شغلی داشته باشد 10 امتیاز کسب خواهد کرد.او میبایست حداقل 30 ساعت در هفته مشغول به این کار بوده و پوزیشن شغلی شان فصلی نباشد.
تطابق پذیری با محیط کانادا
اگر شخص متقاضی و یا یکی از اعضای خانواده اش اعم از والدین، پدربزرگ و یا مادر بزرگ، فرزند، نوه، خواهر و یا برادر متقاضی و یا همسر ایشان،خاله دایی و عمو و عمه و یا فرزندان این اقوام متقاضی همسرش اقامت دائم کانادا و یا شهروند این کشور را داشته باشند، 10 امتیاز مربوط به تطابق پذیری به متقاضی داده خواهد شد.
در نهایت بیشترین امتیاز مربوط به دانش زبان 28 و سطح تحصیلات 25 و سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی متقاضی 15 و سن متقاضی 12 و سابقه کار در خاک کانادا 10 و تطابق پذیری با محیط کشور کانادا 10 امتیاز می باشد که اگر شخص از مجموع این 100 امتیاز بتواند 67 امتیاز را کسب کند واجد در شرایط شرکت در پروسه اکسپرس انتری بوده و می تواند جهت دریافت اقامت دائم کانادا به عنوان نیروی کار اقدام نماید.
در نهایت متقاضیان پس از محاسبه امتیازاتشان در صورتی که واجد شرایط باشند پروفایل آنلاین مختص خود را پر کرده و می بایست تمام مدارک مربوط به هر بخش (مانند مدرک زبان،مدرک تحصیلی و ….) را به صورت ترجمه شده آپلود نمایند و بعد از کامل کردن تمام قسمت های پروفایل یک کد به آنها داده میشود تا از طریق آن سایر مراحل را پیگیری نمایند. بعد از اینکه مشخص شد شخص واجد شرایط شرکت در پروسه اکسپرس انتری میباشد.
برای ورود به استخر مجازی و حضور در کنار سایز متقاصیان باید یک پروفایل آنلاین را تشکیل دهد. در این مرحله یک سیستم امتیازدهی دیگر به نام سی آر اس وجود دارد که بر اساس آن مشخص می شود متقاضی در استخر مجازی چه نمره ای دریافت میکند.سیستم سی آر اس بر اساس پاسخ های شرکت کننده به یک سری سوال در مورد مهاجرت مهارت های ایشان، سطح تحصیلات آکادمیک ،مهاجرت های زبان،سابقه کار و سایر فاکتورها به ایشان نمره میدهد.
در این قسمت ها باید دید متقاضی از 600 امتیاز چه نمره ای دریافت میکند اگر ایشان میخواهد از طرف دولت فدرال کانادا دعوتنامه دریافت کند باید در نظر بگیرد آخرین بار که دعوتنامهها از سوی دریافت کرده چقدر بوده است.
هم اکنون بر اساس آخرین در او باز شده کمترین امتیازی که از دولت فدرال دعوتنامه گرفته است 764 می باشد. بنابراین متقاضی میبایست حداقل این امتیاز را در سیستم سی آر اس کسب کند تا شانس بالایی در گرفتن دعوتنامه دراو بعدی داشته باشد.ولی اگر به هر دلیلی(به عنوان مثال سن متقاضی بالا باشد و یا با تلاش های بسیار باز هم نمره زبانش از حدی بالاتر نرود)امتیاز ایشان پایین تر از این عدد باشد ولی مجوز ورود به استخر مجازی را کسب کرده باشد یعنی 67 امتیاز از 100 امتیاز را کسب کرده باشد میتواند منتظر دریافت دعوتنامه از سوی یکی از استان های کشور کانادا باشد.
این 600 امتیازی که پیش تر مطرح شد در مورد مهارت ها و سوابق کاری و تحصیلی شخصی و همسرش(در صورت تاهل)می باشد.اما علاوه بر این 600 امتیاز،600 امتیاز دیگر نیز وجود دارد که برای افرادی بررسی می شود که مدرک یا دیپلم کانادایی دارند و یا پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای کانادایی دارند و یا از سوی یکی از استان ها کانادا دعوتنامه دریافت کرده اند،خواهر یا برادر در خاک کانادا دارند که شهروند کانادا است.
یا حداقل اقامت دائم این کشور را دارد و مهارت های زبان فرانسه بسیار بالایی دارند.سپس در مجموع 1200 امتیاز وجود دارد که شخص از 1200 امتیاز در مرحله استخر مجازی هر نمره ای کسب کند میزان شانس ایشان در دریافت دعوتنامه را نشان خواهد داد.به 600 امتیاز اولی که مطرح شد امتیاز هسته ای و به 600 امتیاز دومی امتیاز اضافه گفته می شود.
زمانی که دعوتنامه شخص متقاضی از سوی دولت کانادا ارسال گردید ایشان میتواند برای دریافت مجوز ورود به خاک کانادا اقدام نماید.
مهاجرت به کانادا از طریق روش خود حمایتی
یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور کانادا روش خود حمایتی یا اصطلاحا سلف ایمپلوید میباشد.
متقاضیان این روش در نظر داشته باشند طبق اطلاعیه سایت رسمی مهاجرتی کانادا حداقل 35 ماه زمان جهت بررسی و نتیجهگیری پرونده های خود حمایتی نیاز است و گاها لازم است جهت بررسی پرونده ی متقاضی ایشان در یکی از سفارت خانههای کشور کانادا انگشت نگاری هم انجام دهند.(در حالی که در اکثر پروسه های مهاجرت به این کشور مانند مهاجرت تحصیلی و اکسپرس انتری در صورتی که متقاضی موفق به اخذ ورود به کانادا شود برای پروسه انگشت نگاری اقدام مینماید)
این برنامه مهاجرتی به اشخاصی که در زمینه های فرهنگی ورزشی و یا هنری فعالیت هایی انجام دادهاند میتواند نقش ویژهای در زندگی فرهنگی و یا ورزشی هنری کشور کانادا داشته باشند اجازه میدهد تا برای اقامت دائم این کشور اقدام نمایند.
متقاضیان این روش میبایست ثابت کنند میتوانند در کشور کانادا به صورت خویش فرما مشغول به کار شده و قبل از آن در کشور خود به همین صورت مشغول به کار بوده اند و حداقل دو سال سابقه کار در این زمینه ارائه دهند.
هم چنین این افراد باید با ارائه مدرک رسمی فعالیتهای خود را چه به صورت خویش فرما یا غیر خویش فرما در زمینه های ورزشی،فرهنگی و هنری ثابت نمایند.
هرچه سابقه فعالیت شخص در این زمینه بیش تر باشد امتیاز بالاتری کسب خواهد نمود.
ورزشکاران در نظر داشته باشند حداقل میبایست یا به صورت 2 سال به شکل خویش فرما مشغول به کار بوده و یا حداقل 2 سال در سطح جهانی فعالیت ورزشی داشته و یا یک سال خویش فرما و یک سال فعال در سطح بینالمللی بوده باشند.
در این پروسه نیز همانند اکسپرس انتری علاوه بر سابقه کاری، مدرک تحصیلی، سن، مهارت زبان و تطابق پذیری شخص با محیط کانادا نیز امتیاز داشته و در رد و قبول شدن پرونده ایشان تاثیر گذارند.
اما فراموش نکنیم مهم ترین روش خودحمایتی این است که متقاضی مجبور و موظف است ثابت کند از پس هزینه های خود و اعضای خانواده اش(در صورت تاهل)در کشور کانادا بر خواهد آمد.
مراحل اقدام برای پروسه خود حمایتی
در ابتدا شخص می بایست برای بایومتریک(انگشت نگاری)به یکی از سفارت خانه های کانادا رفته و پس از آن بر اساس چک لیست که به ایشان داده می شود مدارک لازم را جمع آوری و ترجمه کند. سپس این مدارک را آپلود کرده و تمامی فرمهای مربوطه به پروسه را پر نماید. در نهایت هزینه بررسی پرونده که مبلغ حدود 2500 دلار کانادا می باشد پرداخت نماید و منتظر دریافت نتیجه بررسی پرونده توسط افسر مهاجرت بماند.
در حال حاضر تمام پروندههایی که قبل از 10 مارچ 2018 ارسال شدهاند در حال بررسی و فعلا پرونده جدیدی نمی توان ارسال کرد و متقاضیان میتوانند از طریق وبسایت رسمی مهاجرت رسمی کانادا از شروع ارسال پرونده های جدید خود حمایتی با خبر شوند.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری
یکی دیگر از روش های مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری است. سوال اینجاست که چگونه باید سرمایه گذاری در کانادا را انجام دهیم. برای این سرمایهگذاریها، شما به مدت زمان طولانیتری نسبت به روشهای دیگر نیاز دارید. همانطور که از نام این روش مشخص است، سرمایه شما هم باید بیشتر باشد. در نتیجه میتوان گفت سرمایه گذاری در کانادا جزو روشهای پرهزینه محسوب میشود.
اولین کاری که باید انجام دهید، این است که نوع سرمایه گذاری خود را مشخص کنید. سرمایهگذاریها متفاوت هستند؛ مثلاً شما میتوانید از طریق برنامه استانی کبک یا از طریق نیروی محرک فدرال، گرفتن ویزای کارآفرینی یا روشهای مشابه به کانادا مهاجرت کنید. بعد از اینکه روش مهاجرت خود را انتخاب کردید، باید عوامل دیگر را هم در نظر بگیرید. برای سرمایه گذاری در کانادا مقدار سرمایه، رزومه کاری و تمکن مالی مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیرند.
اگر میخواهید شانس خود را در این روش بالا ببرید؛ باید از موسسات معتبر مهاجرتی اقدام به انجام کار کنید. از چند مشاور و وکلای ماهر و خبره در این زمینه کمک بگیرید، اطلاعات را به طور دقیق دنبال کنید تا شانستان افزایش پیدا کرده و بیگدار به آب نزنید. البته روش های مهاجرت به کانادا خیلی متنوع هستند. در مورد روش سرمایهگذاری هم قوانین مختلفی وجود دارد. شما قبل از هر کاری باید ببینید که در کدام شهر یا ایالت میخواهید سرمایه گذاری کنید. در نتیجه شرایط را مطالعه کنید تا ببینید که گزینه خوبی برای شما هست یا نه.
در حال حاضر برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه گذاری میتوان از طریق ویزای استارت آپ اقدام نمود.
مدت زمان بررسی پرونده های استارت آپ در حال حاضر بین 12 الی 16 ماه بوده و شخص متقاضی می بایست همزمان با ارسال درخواست برای انگشت نگاری در سفارت خانه کانادا نیز اقدام نماید.
آنچه مهم است این است که تنها افرادی میتوانند برای ویزای استارت آپ کانادا اقدام نمایند که یک بیزینس مشخص و تعریف شده در کشور خود داشته باشند و هم چنین از دانش زبان انگلیسی در سطح حداقل سی ال بی 5 برخوردار باشند و در نهایت بتواند تمام هزینه های اجرایی کردن بیزینس در کشور کانادا را بپردازد.
چرا که دولت کانادا بیزینس هایی که از طریق ویزای استارت آپ در کانادا اجرایی شوند را حمایت مالی نمیکند بنابراین متقاضی می بایست به صورت حساب بانکی بودجه مورد نیاز برای این پروسه را نشان دهد که میزان آن به تعداد نفرات خانواده متقاضی بستگی دارد.
برای یک نفر مبلغی معادل 213/13دلار کانادا و برای هر نفر اضافه 560/3 دلار کانادا تمکن مالی نشان دهد.
مهاجرت از طریق استارت آپ
یکی از روشهای مهاجرت به این کشور پرطرفدار، از طریق اخذ ویزای استارت آپ است. به این معنا که کشور کانادا به عنوان یک کشور مهاجرپذیر دوست دارد کارآفرینان مختلف را در سراسر دنیا جذب کند تا بتواند از طریق آنها شرکتهایی را تاسیس کند که اقدامات نوآورانهای را به انجام برسد. ویزای استارتاپ این گونه است که شما یک فضای رقابتی در کانادا دارید و برای جذب استارتاپها به این کشور میروید که آینده کاری بسیار خوبی دارد.
برای اخذ ویزای استارت آپ باید چه شرایطی داشته باشیم؟
اگر روش های مهاجرت به کانادا را بررسی کردید و تصمیم گرفتید که از طریق استارت آپ به کانادا بروید، باید شرایط آن را از قبل بدانید. اگر میخواهید ویزای استارتاپ بگیرید، پس فکر اینکه در استان کبک مستقر شوید را از ذهنتان به طور کامل پاک کنید. برای استارتاپ باید چند مرحله را پشت سر بگذارید:
- اول از همه نمره آیلتس شما باید ۵ به بالا باشد.
- بعد باید یک نامه ساپورت یا حمایتی بگیرید.
- از طرفی باید یک سال تحصیلات دانشگاهی داشته باشید که این حداقل است.
- بعد از آن باید مدرک عدم سوء پیشینه و مدارک پزشکی خود را ارائه دهید تا کانادا پذیرای شما باشد.
- و در نهایت باید مثل هر نوع ویزای دیگری تمکن مالی خود را به ثبت برسانید تا کشور کانادا به این نتیجه برسد که میتوانید خود و خانوادهتان را به مدت ۶ ماه از لحاظ مالی در کانادا تامین کنید.
برای استارتاپ باید از کجا شروع کنیم؟
شاید خیلی از شما تصمیم گرفتهاید که در بین روش های مهاجرت به کانادا روش استارتاپ را انتخاب کنید اما نمیدانید که دقیقا باید از کجا شروع کنید. برای اینکه بتوانید در این روش موفق شوید، مراحل مختلفی را باید پشت سر بگذارید. در این مقاله پروسه اخذ ویزای استارتاپ را به شما معرفی خواهیم کرد تا راحتتر بتوانید برای آن اقدام کنید.
- اول از همه باید پلن داشته باشید؛ یعنی بیزینس پلن یا برنامه و یا هر ایدهای که دارید را آماده کنید.
تفاوت شما با افراد دیگر این است که باید ذهن خلاقانه خود را به کار بگیرید و پروژهای که میخواهید پیاده کنید که البته باید طبق مقیاس جهانی استاندارد هم باشد، نوآورانه بوده و تکنولوژی هم در آن دخیل باشد. - بعد از آن نیز بیزینس پلن بنویسید و آن را به سازمان مربوطه ارسال کنید تا اگر موافق بودند، از شما حمایت کنند.
- اگر ارائه برنامه و پلنی که دارید با موفقیت سپری شود، وارد مرحله بعدی میشوید. یعنی یک سازمان تصمیم میگیرد که از شما حمایت کند و به شما نامه حمایت یا نامه ساپورت میدهد. بعد از آن هم نامه تعهد از اداره مهاجرت کانادا برای تایید ارسال میشود.
- در مرحله سوم از روش های مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ، باید به سراغ اداره مهاجرت کانادا بروید. در این مرحله باید همه مدارک مورد نیاز را آماده کرده باشید و برای ویزای کار یا ویزای اقامت درخواست بدهید.
- در مرحله بعدی منتظر جواب ویزای خود باشید، باید بین ۳ الی ۶ ماه صبر کنید تا پاسخ برایتان ارسال شود. تمام این مراحلی که منتظرش هستید، باید برای درخواست اقامت دائم مراحل خودش را سپری کند و اداره مهاجرت آن را بررسی میکند. اگر متوجه شدید که اداره مهاجرت میخواهد پروژه شما را بررسی کند، باید اقدامات بعدی را شروع کنید.
- گاهی بعضی از سازمانها موظف میشوند که در چنین شرایطی اطلاعات لازم مثل اطلاعات مربوط به کسب و کارتان را جمعآوری کنند. سپس آنها را به سازمان حامی یا ساپورت اداره مهاجرت ارسال میکنند و بعد؛ بررسیها دقیق انجام میشود تا نتایج اعلام گردد.
- در نهایت اگر تمام این مراحل با موفقیت سپری شود، یعنی موفق شدهاید که در روش های مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ اقامت دائم بگیرید.
برای اخذ ویزای استارت آپ باید چقدر تمکن مالی داشته باشیم؟
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد؛ نیاز است که برای هر روش مهاجرتی به کشور کانادا ثابت کنید تمکن مالی کافی برای روش موردنظر را دارید. اگرچه در بین روش های مهاجرت به کانادا، استارتاپ یک روش پرطرفدار است اما باید اثبات کنید که سرمایه کافی برای زندگی به اندازه یک سال در کشور کانادا را دارید و میتوانید هزینههای خود و اعضای خانوادهتان را تامین کنید.
در واقع باید به آنها اثبات کنید که حداقل ۵۰ درصد هزینه زندگی خود و خانوادهتان را میتوانید پرداخت کنید. اما از طرفی زندگی در ایالتهای مختلف با شغلهای متفاوت هزینههای متفاوتی هم دارند اما طبق محاسباتی که امسال انجام شده، برای مهاجرت از طریق برنامه استارت آپ برای افرادی که مجرد هستند، ۱۳ هزار دلار کانادایی مورد نیاز است. افرادی که متاهل هستند و فرزند ندارند و فقط خودشان و همسرشان می خواهند مهاجرت کنند، باید ۱۷ هزار دلار کانادا داشته باشند.
افرادی که با همسر و یک فرزند میخواهند مهاجرت کنند، باید ۲۱ هزار دلار کانادایی پول داشته باشند و افراد متاهلی هم که دو فرزند دارند، باید ۲۵ هزار دلار کانادایی پول داشته باشند تا کانادا آنها را از لحاظ تمکن مالی بپذیرد.
مهاجرت با روش ثبت شرکت
یکی از روشهایی که برای مهاجرت به کانادا وجود دارد، از طریق ثبت شرکت است. در واقع این خودش یک نوع کارآفرینی یا به نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود. یعنی شما در روشهای مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت مدارکی را ارائه میدهید که اثبات میکند، میتوانید شرکتی را در کانادا راهاندازی کنید.
در نتیجه کانادا هم از این روش سود میبرد و به شما مجوز انجام این کار را خواهد داد.
مزایای مهاجرت از طریق ثبت شرکت چیست؟
اگر همه روشهای مهاجرت به کانادا را بررسی کردهاید و تصمیم خود را گرفتهاید و میخواهید در بین روش های مهاجرت به کانادا، مهاجرت از طریق ثبت شرکت را انتخاب کنید، بدانید که این روش هم شرایط خودش را دارد. در این روش شما میتوانید حقوق شهروندی بگیرید، اقامت دائم در حوزه شینگن داشته باشید یا حتی در این کشور تحصیل کنید.
جالب است بدانید که هیچ نیازی به استخدام کارمند در این شرکت ندارید. این قانون میتواند کارتان را راحت کند، زیرا دیگر دغدغه و نگرانی این را ندارید که کارمندان خود را زیاد کنید. پس این یک مزیت بزرگ محسوب میشود.
خوشبختانه این روش از آن دسته از روشهایی محسوب میشود که نیاز به مدرک زبان هم ندارد.
اگر میخواهید از این طریق مهاجرت کنید، یا قصد خرید و فروش و مالکیت انواع اسناد منقول و غیرمنقول به نام خودتان را دارید، میتوانید کارتهای اعتباری معتبر، حسابهای بین المللی، ویزا کارت و مسترکارت داشته باشید.
خبر خوش اینکه با در پیش گرفتن این روش مهاجرتی یعنی از طریق ثبت شرکت، قابلیت دریافت ویزای کشورهای مختلف از جمله استرالیا، کانادا و آمریکا هم برایتان وجود دارد و علت هم این است که اقامت اروپا را دارید.
شرایط ثبت شرکت از طریق استارتاپ چگونه است؟
اگر میخواهید در کشور کانادا شرکت ثبت کنید، باید شرایطی را پشت سر بگذارید. این شرایط سخت نیستند اما به هر حال باید به طور کامل رعایت شوند.
- اول از همه کسب و کاری که قرار است راهاندازی کنید، باید مورد تایید کانادا باشد و قابلیت اجرای آن در این کشور وجود داشته باشد.
- همچنین باید حداقل ۱۰ درصد از حق رای در شرکت در اختیار خودتان باشد، به گونهای که هیچ کسِ دیگری به غیر از شما نتواند بیشتر از ۵۰ درصد نسبت به شما حق رای داشته باشد.
مهاجرت با ازدواج
خیلی از افراد به فکر افتادهاند تا سادهترین و بهترین روش را انتخاب کنند که آن هم مهاجرت از طریق ازدواج است. اگر شما هم تصمیم به انجام این کار دارید، باید بگوییم که خوشبختانه چندین روش وجود دارد اما شاید آنقدرها هم که فکر میکنید این روشها راحت نباشند و فقط از دور راحت به نظر برسد.
به طور کلی از بین روش های مهاجرت به کانادا از طریق تعهد و ازدواج باید بگوییم که با پروسه سخت و پیچیدهای روبرو نیستید. شما اگر بتوانید با یک شهروند کانادایی ازدواج کنید، یعنی شرط اقامت در کشور کانادا را گرفتهاید. البته این کار خیلی ساده و سریع انجام نمیشود. چون که اخیراً کانادا قوانینش را تغییر داده و برای مهاجرت از طریق ازدواج شرایط سختی را در نظر میگیرد.
زمانی که از این طریق مهاجرت میکنید، کانادا همه شیوههای مختلف را در پیش میگیرد تا مطمئن شود که شما ازدواج واقعی داشتهاید و ازدواجتان ساختگی و به بهانه مهاجرت نبوده است.
در اخذ ویزای مهاجرت از طریق ازدواج عوامل دیگری هم در نظر گرفته میشوند، مثلاً سطح درآمد، تمکن مالی و محلی که میخواهید بعد از ازدواج در آنجا زندگی کنید، حائز اهمیت است. خودتان هم باید مبالغ متفاوتی را در پروسههای گرفتن ویزا پرداخت کنید.
قوانین ازدواج در کانادا چگونه است؟
اگر میخواهید گرفتن اقامت از طریق ازدواج را پیش ببرید؛ پس باید در مورد قوانین آن هم اطلاعات کافی داشته باشید. یکی از مهمترین چیزهایی که در فرهنگ کانادایی به آن توجه میشود، انسجام خانواده است. در واقع کانادا از مهاجرانی که یک خانواده منسجم داشته باشند، استقبال میکند. پس اگر شما با یک مقیم کانادا یا شهروند کانادایی میخواهید ازدواج کنید، باید از قوانینش هم باخبر باشید. قوانین لازم و ضروری که باید رعایت کنید، شامل موارد زیر هستند:
- سنتان باید ۱۸ سال به بالا باشد.
- باید از لحاظ مالی تمکن کافی داشته باشید و به کانادا هم اثبات شود که میتوانید با ثبات مالی؛ هزینههای زندگی خود و همسرتان را پرداخت کنید.
- در ضمن همسرتان که به عنوان اسپانسر محسوب میشود، باید مورد تایید کشور کانادا قرار بگیرد و بعد به دنبال کارهای اقامت دائم بروید.
- ازدواج با شهروند کانادایی باید کاملا رسمی باشد و مدارک آن باید ارائه شود تا دولت کانادا هیچ نوع احتمال کلاهبرداری در این نوع ازدواج را ندهد.
- در واقع ارائه مدارک جزء سختترین مراحل هستند. اگر فردی بخواهد برای ازدواج اسپانسر شما شود، نباید هیچگونه جرمی در گذشته در کانادا مرتکب شده باشد که در غیر این صورت به طور کل نمیتوانید از این قانون استفاده کنید.
قوانین ثبت ازدواج در کانادا چگونه است؟
اگر در بین روش های مهاجرت به کانادا تصمیم گرفتهاید که با روش ازدواج مهاجرت کنید، باید با پروسه ثبت ازدواج در کانادا آشنایی داشته باشید. قوانین مربوط به ثبت ازدواج در این کشور برای استانهای مختلف متفاوت هستند.
- برای امضای سند ازدواج در استان بریتیش کلمبیا، خود و همسرتان، دو فرد شاهد و ماموری که توسط دولت خود کانادا هست، باید سند ازدواجتان را امضا کند.
- همچنین باید مدرک ثبت ازدواج و مجوز ازدواج داشته باشید.
- حدوداً دو روز بعد از مراسم عروسی و به امضا رسیدن سند ازدواجتان، مدارک را به آژانسی به نام آمار حیاتی ارسال میکنید و سپس یک پرونده قانونی برای شما تشکیل میشود تا اقدامات مربوط به اقامت راحتتر سپری گردد.
- اگر در خارج از کانادا ازدواج کردهاید، دیگر نیازی ندارید که که این پروسه را مجدداً ثبت کنید. زیرا کانادا شما را تایید میکند.
اگر قصدتان این است که فقط برای مهاجرت به کانادا ازدواج کنید، بهتر است از این روش صرف نظر کنید، زیرا اداره مهاجرتی کانادا همه چیز را به طور دقیق و با جزئیات زیر نظر قرار میدهد. در نتیجه کمتر کسی میتواند از این قوانین به راحتی عبور کند. پس بهتر است مسیر مهاجرتی خود را عوض کنید و یک روش مهاجرتی دیگر انتخاب کنید که چنین دردسرهایی نداشته باشد.
مهاجرت به روش کارآفرینی
یکی از روش های مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی است. شما میتوانید از این طریق شرایط مختلف را متوجه شوید و ببینید که برای راهاندازی کسب و کار تازه، نیاز به چه مدارکی دارید. برای این که ویزای کارآفرینی بگیرید، باید قوانین مختلف در استانهای متفاوت را مطالعه کنید. گاهی اوقات بعضی از استانها سرمایه زیادی از شما نمیخواهند و در نتیجه خیلی راحت میتوانید کسب و کار خود را آغاز کنید که باعث رشد و پیشرفت اقتصادی این کشور باشید.
کانادا به عنوان یک کشور مهاجرپذیر همیشه از کسب و کارهای مختلف استقبال کرده است. همچنین مایل است که افراد مختلفی در آنجا سرمایهگذاری انجام دهند و این میتواند برای شما و کانادا یک فرصت عالی محسوب شود که بتوانید با هم همکاری داشته باشید.
ویزای مرتبط با کارآفرینی چه مزایایی دارد؟
اگر به دنبال اخذ ویزای کارآفرینی هستید، باید بدانید که مزایای زیادی برای این روش وجود دارد. در نتیجه با انگیزه بیشتری میتوانید به دنبال این ویزا بروید. مزایای این روش شامل موارد زیر هستند:
- شما در این روش اطمینان دارید که زیرساختهای اقتصادی که برای کار جدید نیازمند هستید، داخل کانادا وجود دارد. در نتیجه از حمایت کانادا برخوردار میشوید. در واقع خود دولت به شما کمک میکند تا کسب و کاری که به تازگی راهاندازی کردهاید سریعتر رشد کند، در نتیجه وضعتان نسبت به کشور خودتان خیلی بهتر خواهد بود.
- کانادا در مورد کارآفرینی هم امکانات و ابزار لازم را در اختیار شما قرار میدهد.
- شما از طریق لوازمی که از کانادا دریافت میکنید، میتوانید کسب و کار خود را راهاندازی کنید. گاهی اوقات یک ایده جدید به سرتان می زند و میخواهید فعالیت اقتصادی جدید را شروع کنید.
اگر مهارت کافی داشته باشید، کانادا به طور کامل امکاناتش را در اختیارتان قرار میدهد. - یکی دیگر از مزایای روش های مهاجرت به کانادا از طریق این روش، این است که شما امتیازات دیگری هم دارید. موقعیتها و امتیازاتی که در کشور کانادا وجود دارد، باعث میشود تا کسب و کارتان پیشرفت کند. یعنی شما با بازارهای جهان ارتباط راحتی برقرار میکنید، به آنها دسترسی دارید، رشد بیشتری در اقتصاد به وجود میآورید و کسب و کارتان زودتر و سریعتر به هدفش میرسد.
- همچنین امکان صادرات و واردات مستقیم و سرمایه گذاری در بازار جهانی هم برایتان وجود خواهد داشت که این خودش یک مزیت بسیار بزرگ در پیشرفت کارتان خواهد بود.
- برای اینکه در کانادا کسب و کار راه بیندازید، نیاز به سرمایه خیلی زیادی ندارید. مزیت بزرگی که در مورد کشور کانادا وجود دارد، دقیقا همین است. یعنی اگر بخواهید در آمریکا سرمایه گذاری کنید، قطعا هزینه کارآفرینی برایتان خیلی بیشتر است. اما در کانادا همه چیز از لحاظ مالی و اقتصادی به صرفهتر خواهد بود.
- بزرگترین مزیتی که در مورد این روش وجود دارد، این است که اگر شما ویزای کارآفرینی بگیرید، اقامت همسر و فرزندانتان هم خیلی راحت انجام خواهد شد و خانوادگی میتوانید در کنار یکدیگر زندگی کنید. قطعا اینکه خانوادهتان کنارتان باشند، میتواند بزرگترین مزیت یک روش مهاجرتی محسوب شود. در واقع زمانی که میدانید از لحاظ احساسی و خانوادگی تامین هستید، کارتان را هم بهتر انجام میدهید. در نتیجه احتمال پیشرفت کاری برایتان بیشتر خواهد بود.
برای گرفتن ویزای کارآفرینی باید چه مدرکی ارائه دهیم؟
اگر در بین روش های مهاجرت به کانادا کارآفرینی را انتخاب کردهاید، مدارک مختلفی هستند که برای شروع کار باید آنها را ارائه دهید. اگر یکی از این مدارک ناقص باشد، کانادا به شما اجازه راهاندازی کسب و کار جدید را نخواهد داد. برخی از این مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر هستند:
- ارائه مدرک عدم سوء پیشینه
- مدرک زبان ایلتس
- ارائه مدارک تحصیلی
- ارائه مدارک تمام معاینات پزشکی که توسط وزارت بهداشت تایید شده باشد
کانادا برای کارآفرینی چه شرایطی را پیش روی ما میگذارد؟
اگر میخواهید مهاجرت به کانادا را از طریق این روش به انجام برسانید، یکسری شرایط هستند که باید آنها را داشته باشید. این شرایط شامل موارد زیر میشود:
- حداقل سرمایهای که نیاز دارید تا از راه قانونی به کشور کانادا بروید و کارآفرینی داشته باشید، در استانهای مختلف متفاوت است و از اول باید تعیین کنید که میخواهید به کجا مهاجرت کنید.
- به غیر از تمکن مالی و سرمایه؛ باید ۲ سال هم سابقه مدیریت در پنج سال گذشته را داشته باشید.
- باید حداقل یک عنوان شغلی برای یکی از شهروندان دائمی کانادا در کارآفرینی شما وجود داشته باشد.
- باید بتوانید کسب و کاری راهاندازی کنید که مورد نیاز کشور کانادا باشد.
برنامه کارآفرینی کبک چگونه است؟
اگر میخواهید ویزای کارآفرینی بگیرید و از طریق برنامههای استانی کبک این کار را انجام دهید، بدانید که روش خوبی را انتخاب کردهاید. این روش معمولاً جزء پرطرفدارترین روش های مهاجرت به کانادا محسوب میشود؛ به شرطی که سرمایه مورد نیاز و مورد تایید استان انتخابی را داشته باشید.
- حداقل دارایی که لازم دارید، ۹۰۰ هزار دلار کانادایی است. اگر میخواهید مبلغ بیشتری را ببرید، هیچ اشکالی ندارد و به ازای آن امتیاز بالاتری هم خواهید گرفت.
- همچنین نیازمند این هستید که برای ایجاد یک کسب و کار یا خرید، طرح توجیهی هم داشته باشید.
معمولاً در چنین روشی از شما میخواهند که برای اینکه تضمین کنید پروژه جواب میدهد؛ ۲۰۰ هزار دلار کانادایی پرداخت کنید. اگر در انتها پروژه موفقیت آمیز به اتمام برسد، این مبلغ به شما برگردانده میشود. در واقع کانادا از شما تضمین مالی میخواهد زیرا قرار است که روی شما و پروژهتان سرمایهگذاری کند. - یکی از شرایطی که در این نوع برنامه کارآفرینی به آن نیاز دارید، این است که در گذشته به مدت ۲ سال سابقه مدیریت سودآور داشته باشید که حتما باید مربوط به پنج سال گذشتهتان هم باشد.
- همچنین باید قابلیت این را داشته باشید که کسب و کار جدید به راه بیندازید یا اینکه سهم مالکیت بخرید.
البته شرایط دیگری هم نیاز دارید، مثلا مدرک تحصیلی، مهارتِ شما در زبان انگلیسی یا فرانسه، سنتان، حضور خانوادهتان در استان کبک، لیست دیگر داراییها و تمکن مالی هم سنجیده میشود تا کانادا بپذیرد که شما میخواهید با عنوان برنامه کارآفرینی کبک مهاجرت کنید.
برنامه کارآفرینی اونتاریو چگونه است؟
اگر در بین روش های مهاجرت به کانادا تصمیم گرفتهاید که از طریق ویزای کارآفرینی اقدام کنید، بدانید که راه درستی را در پیش گرفتهاید. اما همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، استانها و شهرهای مختلف کانادا برنامههای کارآفرینی متفاوت دارند که در مورد انتاریو رقابت بسیار زیاد است. به خاطر همین باید حداکثر تلاشتان را بکنید تا بتوانید از طریق این روش اقدام کنید. اگر تمام شرایطی که در ادامه برایتان معرفی کردهایم را داشته باشید، شانستان خیلی بیشتر خواهد بود. شرایط کارآفرینی در اونتاریو شامل موارد زیر است:
- حداقل باید دو سال سابقه مدیریت در کسب و کارهای مختلف را داشته باشید که سودآوری خیلی بالا داشته باشند.
- حداقل دارایی شما باید هشتصد هزار دلار کانادایی باشد.
- باید اثبات کنید که میتوانید در کسب و کار سودآوری داشته باشید که معمولا اثبات آن از طریق ارائه طرح توجیهی انجام میشود.
- حداقل مدرک تحصیلی که نیاز دارید باید دیپلم باشد.
- باید بتوانید حداقل برای یک نفر که شهروند و مقیم کانادا است، شغل ایجاد کنید.
- باید حداقل یک سوم در کسب و کاری که ایجاد کردهاید؛ حق مالکیت داشته باشید.
- در دورانی که کسب و کار جدید راهاندازی کردهاید، به مدت نه ماه باید داخل انتاریو زندگی کنید.
بعد از این مدت زمان اگر کسب و کارتان موفق باشد، میتوانید محل زندگی را هم مطابق با آنچه که دوست دارید و ترجیحتان است تغییر دهید.
مهاجرت از طریق تولد فرزند
یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور کانادا تولد فرزند در این کشور می باشد.با توجه به قوانین وضع شده از سوی دولت فدرال کانادا هر شخصی که در خاک این کشور متولد شود شهروند کانادا محسوب شده و تابعیت کانادایی دریافت خواهد کرد.
همین امر موجب شده که عده ای تصمیم به مهاجرت به این کشور از طریق تولد فرزندشان در خاک کانادا بگیرند.البته در نظر داشته باشید دولت کانادا امتیاز خاصی برای والدین این اشخاص متولد شده در خاک کانادا در نظر نمیگیرد اما به واسطه وجود این فرزند در خانواده که شهروند کانادا محسوب می شود والدین راحتر و با شانس بالاتری می توانند مجوز ورود مجدد به خاک کانادا را گرفته و در آنجا یا از طریق تحصیل و یا کاریابی اقامت این کشور را دریافت نمایند.
مهاجرت به کانادا از طریق تولد فرزند میتواند یکی از روش های مهاجرتی مناسب باشد. شاید خیلیها فکر میکنند که این روش راحتترین است اما در واقع اینگونه نیست، چراکه این روش گاهی اوقات زمانبر است. اگر شما بخواهید در بین روش های مهاجرت به کانادا تولد فرزند را انتخاب کنید، بدانید که وارد یک مسیر رایج شدهاید. سلبریتیها هم در کشورهای مختلف این کار را انجام میدهند.
در کشور خودمان ایران هم افراد مشهور فرزند خود را در کشورهای دیگر از جمله کانادا به دنیا میآورند. علت این است زمانی که فرزند شما در یک کشور دیگر به دنیا بیاید، شهروند آن کشور محسوب میشود و در نتیجه بعدها میتواند شما را هم با خودش همراه کند، زیرا تابعیت آن کشور را دارد و خیلی راحت میتواند در کشورهای بزرگی مثل کانادا زندگی کند. اما نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که بعد از اینکه فرزندتان متولد میشود، شهروند کانادا نخواهید شد و نمیتوانید بلافاصله اقامت بگیرید. باید صبر کنید و بعد از اینکه فرزندتان به سن ۱۸ سالگی رسید، اگر تمکن کافی و شرایط لازم برای اسپانسر شدن را داشت، شما را با خود همراه کند.
مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ
در بین روش های مهاجرت به کانادا اسپانسرشیپ هم جزء روشهای رایج محسوب میشود. به این صورت که شما باید یکسری شرایط را داشته باشد تا بتوانید اسپانسرشیپ والدین خود شوید. قوانین تبدیل شدن به اسپانسرشیپ شامل موارد زیر است:
- در چنین حالتی حتماً باید اقامت دائم داشته باشید تا بتوانید خانواده را با خودتان همراه کنید.
- باید در سیستم قانون بومیان کانادا به عنوان یک فرد بومی شناخته شوید.
- باید سیتیزن یا شهروندی کانادا را داشته باشید.
- همچنین باید تمکن مالی خود را به کشور کانادا اثبات کنید؛ یعنی علاوهبر اینکه میتوانید هزینه زندگی خود را پرداخت کنید، توانایی پرداخت هزینههای زندگی خانوادهتان را هم دارید.
مهاجرت از طریق پناهنده شدن
شاید خیلی از شما به فکر روش های مهاجرت به کانادا باشید. احتمالا در مورد پناهنده شدن هم فکرهایی کردهاید. شاید تمایل داشته باشید که از طریق روش پناهندگی عمل کنید اما سوالی که برای خیلی از شما پیش میآید، این است که پناهندگی دقیقا چیست.
منظور از پناهنده شدن یعنی جزء افرادی میشوید که به هر دلیلی میخواهند برای همیشه در کشور کانادا بمانند. این افراد دیگر هیچ حقی برای بازگشت و زندگی در کشور خودشان را ندارد و همه چیز به یکباره در کشور خودشان به اتمام میرسد.
دلایل مختلفی برای تمایل به پناهنده شدن وجود دارد؛ مثلا شاید به خاطر ملیت، نژاد یا جرم و جنایتی که مرتکب شدهاید یا گرایشات جنسی که دارید، بخواهید در خارج از کشور خودتان زندگی کنید. در هر صورت کانادا برای پناهنده شدن شرایط مختلفی را وضع میکند که در این قسمت مفصل راجع به آن صحبت خواهیم کرد.
آیا کانادا از پناهندگان حمایت میکند؟
خوشبختانه در کشور کانادا تا حد زیادی از پناهندگان حمایت کرده و آنها را ساپورت میکند اما همه چیز به این سادگیها که فکر میکنید نیست. از سال ۱۹۸۰ حدوداً بیش از یک میلیون نفر در کشور کانادا پناهنده شدهاند و این کشور هم از آنها حمایت کرده است. هر ساله تعداد پناهندگانی که وارد این کشور میشوند، بیش از قبل است.
پناهنده شدن در کانادا چه شرایطی را نیاز دارد؟
برای اینکه بتوانید به عنوان یک فرد پناهنده در کشور کانادا حضور داشته باشید، عوامل مختلفی هستند که باید آنها را در نظر بگیرید. اگر بتوانید شروط لازم را رعایت کنید، کانادا پذیرای شما خواهد بود. برای اینکه به این کشور به عنوان پناهنده وارد شوید، باید بدانید که دو دسته پناهندگی وجود دارد که هر کدام شرایط مختلفی دارند؛ اما به هر حال یا باید در کلاس پناهندگی کنوانسیون در خارج از کشور دوره بگذرانید یا اینکه وارد کلاس کشور پناهندگی بشوید که همان کانادا است اما به هر حال اگر روش های مهاجرت به کانادا را خواندهاید و تصمیم گرفتید که در این کشور پناهنده باشید باید شرایطی را رعایت کنید. اگر جزء افراد زیر هستید، پس یعنی نمیتوانید در این کشور پناهنده باشید.
- اگر شهروند کشوری هستید که از شما محافظت و مراقبت میکند و جایتان کاملا امن است.
- اگر زندگی در کشور خودتان خطرناک نیست و نتوانید احتمال خطر را به اثبات برسانید.
- اگر هیچ تهدیدی برای زندگی در کشور خودتان وجود ندارد.
- اگر انتخاب دیگری وجود دارد که میتواند از شما حفاظت کند، مثلا اگر یک کشور امن دیگری شرایط بهتری برایتان دارد و میتوانید به آنجا بروید. در چنین حالتی کانادا پذیرای شما نیست.
- اگر جرم و جنایتی در کشور خودتان مرتکب شدید و باعث شده هرچه سریعتر فرار کنید و در کشورهای دیگر پناهنده شوید، باعث به خطر انداختن امنیتتان در کانادا میشود.
- اگر دلیلی که قبلاً به خاطر آن کشور خود را ترک کردهاید، دیگر دلیل منطقی نیست و خطر برطرف شده است.
چند نوع پناهندگی در کشور کانادا وجود دارد؟
بعد از بررسی روش های مهاجرت به کانادا احتمالا میخواهید بدانید که پناهنده شدن در کشور کانادا چگونه است و باید با انواع پناهندگی در این کشور آشنا شوید که شامل موارد زیر هستند:
پناهندگی سیاسی
پناهنده سیاسی به کسی گفته میشود که به خاطر اینکه در یک گروه سیاسی خاص عضو بوده، مورد اذیت و آزار قرار گرفته و اکنون در کشور خودش جانش در خطر است. به خاطر همین کشور را ترک میکند تا بتواند امنیت کافی داشته باشد. اگر این نوع پناهنده بودن را میخواهید، باید اثبات کنید که به خاطر مسائل سیاسی جانتان در خطر است. خیلی از افراد به خاطر اینکه در کشور خودشان از لحاظ سیاسی اقداماتی انجام دادهاند و کشورشان به دلایل غیر منطقی میخواهد آن را بازخواست کند، از این طریق در کشورهایی مانند کانادا پناهنده میشوند.
پناهنده مذهبی
پناهنده مذهبی به فردی گفته میشود که به هر دلیلی دین و مذهب خود را عوض کرده اما کشورش به خاطر قوانینی که دارد، این موضوعات را نمی پذیرد یا اینکه افرادی او را اذیت میکنند و دیگر امنیت جانی ندارد. در نتیجه میتواند به کانادا مهاجرت کند اما باز هم باید همه این خطراتی که برایش وجود دارد را به اثبات برساند.
پناهندگی نژادی
در بعضی از کشورها هنوز هم تبعیض نژادی وجود دارد. اگر شما به خاطر یک نژاد خاصی که دارید، در کشور خودتان مورد توهین، اذیت و آزار قرار میگیرید و از این لحاظ امنیت جانی ندارید، میتوانید پناهنده کانادا شوید. یعنی زمانی که شما به خاطر نژادتان ناامنی دارید، میتوانید یکی از روش های مهاجرت به کانادا را انتخاب کنید.
پناهنده به خاطر گرایشات جنسی
افرادی که اختلالات جنسی دارند یا گرایشات جنسی آنها در کشور خودشان پذیرفته نیست و ممکن است جانشان در خطر باشد، باز هم میتوانند به عنوان یک پناهنده در کشور کانادا زندگی کنند و اقامت این کشور را بگیرند.
پناهنده اجتماعی
فردی میتواند پناهنده اجتماعی باشد که به دلیل مشکلات اجتماعی در کشورش جانش در خطر باشد. در چنین حالتی اجازه دارد که کشور خود را ترک کند؛ مثلاً ممکن است مشکلاتی مثل قحطی یا جنگ وجود داشته باشد و خطرات زیادی او را تهدید کند که در چنین حالتی مسئولین مرتبط شرایط را بررسی میکنند و اگر این تهدید و ناامنی به اثبات برسد، میتواند پناهنده اجتماعی شود.
آیا برای پناهنده شدن در کشور کانادا نیاز به پرداخت هزینه است؟
قطعا میدانید که روشهای مهاجرتی مختلف نیازمند پرداخت هزینه هستند، مثلاً هزینه مربوط به انگشت نگاری یا ارائه مدارک، خودشان قیمتهای متفاوتی دارند که در مورد پناهندگی هم این مسئله وجود دارد. پس فکر نکنید که از همان اول کانادا همه هزینههای شما را پرداخت میکند.
فقط جالب است بدانید که در کانادا برخلاف کشورهای دیگر هیچ کمپی برای پناهندگان وجود ندارد؛ یعنی شما این شانس را دارید که به محض وارد شدن به خاکِ کانادا، برای خودتان خانه و مسکن تهیه کنید.
قبل از اینکه به این کشور وارد شوید، برنامههای مربوط به هزینه بهداشت و درمان برایتان پوشش داده میشوند اما به هرحال هزینه اندکی را باید خودتان هم بپردازید که در مورد هزینههای پزشکی حدوداً ده درصد از مبلغی است که دولت کانادا پرداخت میکند.
در واقع شما در سال اولی که در کانادا پناهنده میشوید، به اندازه یک سال از هر نظر حمایت میشوید؛ یعنی تمام هزینههای مربوط به خوراک، پوشاک و مسکن برایتان تامین خواهد شد. اگر هم نیاز به حمایت بیشتری داشته باشید، این حمایت از شما خواهد شد؛ با این تفاوت که نیاز به یک حامی خصوصی دارید.
البته گاهی اوقات شرایط کمی فرق میکند؛ یعنی هزینه پناهنده شدن در کانادا محدود به این زندگی نیست که هم اکنون دارید، یعنی شما مجبور هستید با هزینه خودتان مدارک مربوط به سفر را آماده کنید و هزینههای مربوط به حمل و نقل را پرداخت کنید. البته در صورتی که به صورت قانونی به کانادا بروید لازم نیست هزینه زیادی را پرداخت کنید اما افرادی که قاچاقی به این کشور سفر میکنند، برایشان سخت میشود، زیرا به هزینه زیادی نیاز دارند تا بخواهند خودشان را به کشور کانادا برسانند.
چگونه باید برای پناهنده شدن درخواست بدهیم؟
همانطور که پیش از این نیز مفصلا ذکر شد؛ در مورد روش های مهاجرت به کانادا روش پناهندگی هم وجود دارد. اما اینکه چگونه باید این کار را انجام دهید، مراحلی دارد که عبارتند از:
- برای اینکه در این کشور پناهنده شوید باید اول درخواست خود را اعلام کنید. برای درخواست وقت سفارت میگیرید تا از شما مصاحبه بگیرند. سپس یکسری فرم به شما ارائه میشود که باید آنها را پر کنید. در عرض ۱۵ روز این فرمها را باید به طور کامل به اداره پناهندگی و مهاجرتی کانادا تحویل بدهید. در این مرحله تصمیم میگیرند که در چه تاریخی جلسه تصمیمگیری بگذارند و مدارک شما را بررسی کنند.
- در این جلسات باید تمام مدارک و شواهد کاملاً آماده باشد، در غیر اینصورت کارتان تایید نمیشود.
- حدوداً در عرض ده روز و حتی کمتر، این جلسات برگزار میشود. بعد از آن ۴۵ الی ۶۰ روز طول میکشد تا تقاضا مورد بررسی قرار بگیرد و نتیجه نهایی صادر گردد.
- در نتیجه متوجه میشوید که آیا درخواست پناهنده شدنتان در این کشور پذیرفته شده است یا نه.
- برای اینکه درخواستتان انجام شود، باید به ادارهای به نام IRCC یا همان اداره مهاجرت کانادا مراجعه کنید. در این اداره بخشی مربوط به شهروندی و پناهندگی وجود دارد که فرمهای لازم را به شما ارائه میدهند. اگر در این باره اطلاعات بیشتری داشته باشید، میدانید که بعضی از سایتها هم هستند که به صورت اینترنتی این فرمها را در اختیار شما قرار میدهند. پس شما در آن چند روزی که برایتان مشخص کردهاند، فرصت دارید تا فرمها را پر کنید و بعد آن را به جلسات بررسی صلاحیتها برسانید تا در آن مدت زمانی که گفتیم، نتیجه نهایی به شما اعلام شود.
ویزای توریستی کانادا
یکی دیگر از راه های ورود به خاک کانادا اخذ ویزای توریستی این کشور می باشد.از آنجا که با ویزای توریستی کانادا می توان به مدت 6 ماه(در صورت اعتبار ویزا برای این مدت)در خاک کانادا اقامت داشت(اقامت 6 ماه و بالاتر اقامت میاد مدت تعریف می شود)در روش های اخذ اقامت کانادا میتوان در مورد این ویزا نیز صحبت کرد.
هنگامی که شخص جهت دریافت ویزای توریستی کانادا درخواست خود را به سفارتخانه این کشور ارسال میکند و تمامی فرم ها و مدارک مربوطه را به صورت آنلاین در اختیار این سازمان قرار میدهد،سپس تاریخی که سفارت اعلام میکند باید جهت انگشت نگاری در سفارتخانه حضور داشته باشد پس از آن معمولا در یک بازه زمانی بین یک هفته الی 3 ماه رد و یا قبول درخواست ایشان از طرف سفارت اعلام می شود.
اگر متقاضی موفق به اخذ ویزا شده باشد بسته به نظر افسر مهاجر این ویزا می تواند از یک هفته تا 10 سال اعتبار داشته باشد البته از آنجا که پاسپورت اتباع ایرانی 5 سال اعتبار دارد نهایتا اعتبار ویزای ایرانی ها میتواند 5 سال باشد. این نکته نشان می دهد که ویزای توریستی کانادا یک طرفه نبوده و شخص می تواند در طول مدت اعتبار ویزایش به دفعات وارد خاک کانادا شود.
ویزای توریستی به دارندگانش اجازه می دهد به عنوان توریست در کشور مقصد حضور داشته باشند و به هیچ عنوان افراد با این ویزا اجازه کار یا تحصیل در کشور کانادا نخواهند داشت.
کدام روش مهاجرتی از بقیه سریعتر است؟
در بین روش های مهاجرت به کانادا احتمالاً شما گزینههای مختلفی را مدنظر دارید. اگر چه که افراد شرایط متفاوتی دارند و هر کدام باید از یک طریق مهاجرت کنند اما اگر فکر میکنید که در بین روشها سردرگم هستید، بهتر است به دنبال سریعترین روش باشید تا کارتان راحتتر انجام شود. اگر میخواهید از سریعترین روش، مهاجرت به کانادا را بگیرید، باید بگوییم که اخذ ویزای اکسپرس اینتری کانادا جزو سریع ترین روشها است. این سیستم مهاجرتی یا برنامه رتبهبندی، شما را خیلی سریعتر از روشهای دیگر به کانادا میرساند. به این طریق که باید در یک شغل و کار خاص تخصص داشته باشید و بعد به شما اقامت کشور کانادا میدهند. این سیستم زیر نظر دولت فدرال است و یک نوع سیستم مناسب مهاجرت استانی محسوب میشود و جزء سریعترین راهها است.
برای ویزای اکسپرس اینتری کانادا شرایط مختلفی را در نظر میگیرند. مثلاً سن و سال، مدرک تحصیلی، سابقه کاری و مدرک زبان جزء مواردی است که میتواند به شما امتیاز بدهد. در مجموع شما به ۱۲۰۰ امتیاز نیاز دارید و باید حد نصاب امتیاز را رعایت کنید. گاهی اوقات این حد نصاب کمتر هم در نظر گرفته میشود. اگر به حد کافی از امتیاز برسید و شرایط لازم و کافی را داشته باشید، به سراغ مرحله تشکیل پروفایل میروید. اگر امتیازتان خیلی بالا باشد، احتمالا برایتان دعوتنامه ارسال کنند که کارتان خیلی راحت شده و سریع میتوانید مهاجرت کنید.
چگونه اطلاعات بیشتری در مورد برنامههای مهاجرتی داشته باشیم؟
بدون شک در مورد روش های مهاجرت به کانادا در این مقاله متوجه موارد مهمی شدید اما احتمالا باز هم به اطلاعات بیشتر نیاز خواهید داشت. سایت ما، صباویزا بهترین منبعی است که میتوانید برای راهنمایی به آن مراجعه کنید. علاوه بر این مقاله که اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دادیم، باز هم در مقالههای دیگر برایتان توضیح دادهایم که روش های مهاجرت به کانادا به چه شرایطی نیاز دارند. پس حتماً از قسمتهای مختلف سایت ما بازدید کنید تا اطلاعاتتان در این باره افزایش پیدا کند. اگر هم میخواهید در کانادا یک شغل مناسب داشته باشید، مشاوران حرفهای و کاربلد ما به شما کمک میکنند که مشاغل و نیازمندیهای کانادا را بفهمید و در نتیجه با توجه به شرایطی که دارید، بهترین روش مهاجرتی و مشاغل را انتخاب کنید.
نتیجه گیری
روش های مهاجرت به کانادا متفاوت است. این که تصمیم بگیرید از چه طریقی مهاجرت کنید، بستگی به شرایط خودتان دارد اما بسیار مهم است که روشهای مختلف را بررسی کنید تا ببینید که کدام برایتان مناسبتر است. در این مقاله تا حدود زیادی برایتان توضیح دادیم که روشهای مختلف چه ویژگیهایی دارند. اگر اکنون تصمیم نگرفتهاید که میخواهید از چه طریق مهاجرت کنید و هنوز سردرگم هستید، دیگر بخشهای سایت ما را مطالعه کنید. البته مشورت با افراد متخصص و وکلای مهاجرتی هم میتوانید تا حد زیادی به شما کمک کند که سریعتر تصمیم بگیرید و بتوانید تعیین کنید از چه روشی میخواهید به کانادا مهاجرت داشته باشید. اگر از قبل آگاهی کافی در مورد انواع مهاجرت داشته باشید، قطعاً بعد از مهاجرت هم، رضایت بیشتری خواهید داشت.
با صبا ویزا به راحتی برنامه مهاجرتی خود به کشور کانادا را به نتیجه برسانید.
موسسه مهاجرتی صبا ویزا با تیم حرفه ای که در اختیار دارد خدمات مشاوره،اجرای پرونده مهاجرتی شما و در نهایت اخذ ویزا را ارائه داده و در تمام این مراحل شما را از آخرین تغییرات و اخبار مهاجرت مطلع خواهد ساخت.در صورتی که در مورد هر کدام از موضوعات مطح شده در این مقاله سوالی دارید با کارشناسان موسسه مهاجرتی صبا ویزا تماس حاصل فرمایید.
نظر خود را با ما در میان بزارید